Fişeğin muhteviyatı benim de ilgimi çekti. Haklısınız tapası falan çelik saçma tapaları gibi ve daha başka fişeklerdeki türden. Saçmalar zaten atmaya kıyılmayacak şekilde
Barutu Nitrokemia üreticisinin 28 gram fişekler için ürettikleri türden ama saçma miktarı 24 g. Açıkcası 24 g saçma için biraz yavaş yanan barut kullanmışlar. Genel kural, saçma miktarı arttıkça barut daha yavaş yanan türde olmalıdır. Misal 63 g fişeklerin barutu en yavaş ve 24 gramınki en süratli yanan barutlardır. Saçma numarasını yazmamışlar ama zannederim 7,5 no dan ufak olmalı. Çünkü adam bir yerde şuna benzer bir şey diyor: Bazıları plakları daha iyi kırmak için 7,5 no saçma kullanıyor ama ben buna gülerim. Anladığım bu. Muhtemelen 8 no olabilir. Şayet bu trap fişeği ise ve 8 no ise klasik trap saçmasından ufak sayılır. Öte yandan adet olarak fazla olacağı için isabet yüzdesi artacak.
Saçma çıkış hızlarını da orada gösteriyor. V1 yazan sütundakiler CIP şartlarına göre 2,5 m deki hızı olmalı. Eğer öyleyse, 376 m/s idi aklımda yanlış kalmadıysa. Oysa günümüz fişeklerin bir çoğunun sürati, üreticiler tarafından 400 m/s civarında belirtliyor. Bu videodakini gözümüzle görebildik ama diğerleri gerçekten 400 var mı yok mu, daha mı fazla bilmiyoruz.
Bir de dikkatimi çeken, kovanın metal kısmı da alışılmış trap fişeği türlerinden uzun. Gerçi bunun fişeğin bir şeyine etki edeceğini pek sanmıyorum.