Köpek baraksa daha zamanı var bence bira daha sabretmelisiniz, ikincisi dişi köpekler biraz daha ürkek vede korkak oluyorlar bu nedenle sizin yanınızdan ayrılmaya cesaret edemiyordur. Daha serbest bir alanda ve sık sık ava çıkartırsanız zamanla açılacaktır. Köpeğin anne ve babası kaliteliyse mutlaka sabretmekte fayda var.
Sizin başınıza gelenler geçen sezon aynen benim başıma geldi anne ve babası çok iyi avcı olan bir dişi barak büyüttüm geçen yıl tam ava yatma zamanı idi, bir yaşını geçmişti fakat bütün sezon ava ısrarla götürmeme rağmen arkamdan ayrılmadı. Tipini görenler bu köpek av yapmazssa hiçbir köpek av yapmaz kabilinden sözler de söylediler ama bazı arkadaşlar da içinde merak yoksa bu iş yapmaz deyince tipi av köpeğine benzemeyen fakat güzel av yapan bir köpekle üste biraz da para vererek değiştim. Verdiğim adam yılların köpek yetiştiricisi ve aynı zamanda tüccarı, tipini beğenince av yapmasada alırım ben bu köpeği dedi, meğer anlamış kalitesini, köyde yaşadığından köpeği hiç bağlamamış bile ama emekli olduğundan sık sık ava giden biriydi köpek çok geçmeden bir açılmış pir açılmış! Şimdi herkes Mudurnu'da o köpeği konuşuyor gece saat 10'a kadar kovuyormuş, bırakmak bilmiyormuş,