Gönderen Konu: çifte mi poze mi?  (Okunma sayısı 41357 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
çifte mi poze mi?
« : 30 Haziran 2012, 23:54:04 »
şimdi belki çok soruldu cevaplandı ama bununla ilgili bir konuya rastlamadım.çift kırmanın yanyana olanı mı yoksa üstüste olanı mı avantajdır?hangisi hangi avda veya durumda iyidir?avantajları ve dezavantajları nelerdir?tecrübeli veya teknik bilgisi sağlam avcılardan görüş bekliyorum.teşekkürler
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: çifte mi poze mi?
« Yanıtla #1 : 01 Temmuz 2012, 14:04:27 »
Slmlr. Yanyana olan çiftede avcılık ani refleksli nişan ve atış gerektirdiğinden bu konuda ustalaşana kadar çiftede nişan problemi yaşanabilir, av yaralanabilir, sabırlı olunursa alıştıktan sonra uçan avlarda nişan  almaya gerek kalmadan düzgün bir kaynak ve atışla hedef kolaylıkla vurulur. Önemli olan atıcının tüfeğini tanıması. Pozelerde namlu üst üste olduğundan tek namlu ile atış  ve nişan alma kolaydır. Ayrıca ustalardan duyduğum poze alt namlu ile daha iyi vuruş yapılıyormuş. Tüfek adamına göre iyi tüfektir. Her tüfek kendi çapında iyidir ama atıcıya uygun olduğu zaman tadından yenmez... Uyum çok önemli. Tecrübe ve fikrimi paylaştım bilimsel açıklaması varsa bende dinlemek isterim..  :)
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2012, 14:28:58 »
Namlu birleştirmeleri düzgün yapıldıktan sonra ister yan yana ,,isterse üst üste farketmez gerisi kullanıcının kişisel beğenisine zevkine kalmış bir durum...
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

The following users thanked this post: Ulaş GÜNGÖR

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 01 Temmuz 2012, 15:13:23 »
yaptırma şansın varsa ölçüleri kendine göre yaptır yoksa sana en uygun olanı al. Ölçüler tam sana göre olmalı her omuzlamada aynı yere oturmalı ve nişan hattı düzgün olmalı. arkadaşında dediği gibi uyum herşeyden önde. Sana uymayan bir tüfek isterse dünyanın en pahalı ve iyi tüfeği olsun hiçbir işe yaramaz. Asıl soruna gelirsek birçok ülke av tüfeği olarak çifteyi benimsemiştir ve başkasını kullanmaz. amerikalıların otomatik alışkanlığından kaynaklanan tek namlu kullanma alışkanlığı süperpozeyi ortaya çıkarmıştır. Bence alışmışlıkla alakalı birşey. hangisi sana uygunsa onu al. Ben çifte kullanmıyorum ama kullananlar başka silah kullanmıyor. Sende ikisinide yan yana koy hangisi içine siniyorsa hem estetik olarak hem özellik ve kullanışlılık olarak onu seç. Birde amacına göre al. gezerek avlanıyorsan hafif olsun.
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 01 Temmuz 2012, 15:35:28 »
nişan alma kolaylığı açısından ve sportifliği açısından süperpoze düşünüyorum.ama çiftenin de karizması başka.yanyana duran iki namlu güzel bir işçilikle harika görünüyor.bilgiler için teşekkürler.zaten otomatiği kuş avında bırakacağım.çifte ya da poze kullanacağım.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

The following users thanked this post: Ömer DEMİRÖZOĞUL

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 01 Temmuz 2012, 16:49:34 »
Namlu birleştirmeleri düzgün yapıldıktan sonra ister yan yana ,,isterse üst üste farketmez gerisi kullanıcının kişisel beğenisine zevkine kalmış bir durum...
bence çiftelerdeki en önemli nokta bu.ben ikisinide kullanıyorum.tüfeklerin  teknik özellikleri olmadan bu soruya cevap vermek  yanlış  olur.klasik çifte side by side  avcı tüfeğidir.üst alt çiftelerin  biraz daha sportif duruşu  var.tercih meselesi.ayrıca kullanılacak av en önemli etken.ben ağır fişeklerin atılacağı avlarda üst alt çiftelerin daha uygun olacağını düşünüyorum.edindiğm tecrübeler bu yönde.en azından el kundağı elimde kalmış hiç bir üst alt çiftem olmadı.selamlar.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 07 Temmuz 2012, 00:28:01 »
bence çiftelerdeki en önemli nokta bu.ben ikisinide kullanıyorum.tüfeklerin  teknik özellikleri olmadan bu soruya cevap vermek  yanlış  olur.klasik çifte side by side  avcı tüfeğidir.üst alt çiftelerin  biraz daha sportif duruşu  var.tercih meselesi.ayrıca kullanılacak av en önemli etken.ben ağır fişeklerin atılacağı avlarda üst alt çiftelerin daha uygun olacağını düşünüyorum.edindiğm tecrübeler bu yönde.en azından el kundağı elimde kalmış hiç bir üst alt çiftem olmadı.selamlar.
bu bilgi önemli sanırım.bir iki kez yanyana ile 33 gramlık şevrotin sıkmıştım.tetik yatağı elimi çırpmıştı.ama poze ile 34 gram bile sıkmıştım.çok sarsmamıştım.galiba çifte düşük gramajlarda daha iyi.çok teşekkür ederim.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Serdar İPEK

• *
« Yanıtla #7 : 08 Temmuz 2012, 21:22:51 »
Gençler tercihlerini Süper poze av tüfeklerindan yana biraz daha olgun Avcılar genel olarak  çifte tercihi yapıyorlar, en önemli husus Tüfeğin avcının içine sinmesi eline aldığında yüreğinde kıpırtılar hissetmesi.

Allah cc Tüm Avcılara kaza bela vermeden av tüfeği kullanmayı nasip etsin
Serdar İPEK
1981-Yozgat
http://www.avbalik.net

The following users thanked this post: Ömer ÖZSOY

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #8 : 08 Temmuz 2012, 22:55:02 »
teknik kısmını bilmem ama şekil bakımından poze hepsinden yakışıklı geliyor bana.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 08 Temmuz 2012, 23:36:44 »
vallahi bana da çifte daha yakışıklı geliyor.ama okadar oturaklı avcı değilim.sanki süperpoze nin nişan alımı daha kolay oluyor,yüze daha güzel oturuyor gibi.keşke böyle sohbetler bolca olsa
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Mustafa ÖZBÜLBÜL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 24 Temmuz 2012, 17:13:01 »
bana göre poze daha iyi görünüyor atışa da gelir ava da poze ağır olanını al derim (taşıması zor belki ama) göreceli bir durum :D
Mustafa ÖZBÜLBÜL
1968 KÜTAHYA

Çevrimdışı Mehmet SERİN

• *
« Yanıtla #11 : 20 Aralık 2012, 22:49:14 »
 O0
ben ikisinide kullanıyorum bence tek fark esnetik ama yan yan çifte ile yan uçan kuşları vurması bana daha kolay geliyor poze ile de düz dik uçan kuş avlaması daha kolay geliyor bana.ama ben çifte hastasıyım sebebi herhalde eski avcılardan ve dedemden kaynaklanıyor. Çocukken hep bir yan yana bir çiftem olsun istemişimdir?
Çifteye elini alıştırması zor oluyor alışınca da keyfine doyum olmuyor başka bir silah kullanasın gelmiyor
http://postimage.org/image/pyfu33bw3/
Mehmet SERİN
1986 MERSİN

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 02 Ocak 2013, 23:23:55 »
 12cal 67cm namlu, 12cal 76cm namlu, 20cal 71cm namlu olmaküzere 3 tane poze kullanıyorum avına göre seçiyorum ve kesinlikle poze diyorum. Birara klasik görüntüsünden etkilenip çifte almıştım fakat 6 ay olmadan satıp pozeyle değiştirdim onuda. Pzenin bana göre çifteye göre avantajları nişana yattığınızda sadece üst bandı görüyosunuz daha düzgün nişanalınıyo. Çiftede sağlı sollu namlularıda görüyosunuz ortadaki bandıda görüyosunuz oda insanı şaşırtabiliyo ve çok kalın gözüktüğü için hedefe sanki soba borusu doğrultmuşum gibi hissediyodum  ;D Ayrıca pozenin en büyük avantajı el kundağı çok iyi ele oturuyo zaten tüfeğe nekadar hakimolursanız okadar iyi atış yaparsınız. Çiftenin namluların altında kalan el kundağının yapısı pozeden çok farklı. Kavrama değilde avuca yatırma şeklinde tutuluyo. Poze, otomatik, pomlalı gibi tüfeklere alışanlar için çok zor bir durum olabiliyo. Bence çifteye niyetin varsa bile eline alıp denemden alma ben aldım hem maddi zararım oldu hemde birsürü resmi işlemle tekrar uğraşmak zorunda kaldım sattı aldı işlemlerinde. Ayrıca tek kurşun atışlarındada çifte 25-30 metrede 5-15cm arası sağa sola kurşunu çektirtme yapabiliyo, belki benim tüfekten kaynaklıydı ama pozelerin herzaman ip gibi kurşun çıkartıyo hedefe doğru. Pozeler yaygın değilken çifte bolluğunda çifteler polüler olmuş olabilir ve alışkanlıktan yada eski avcılar hep çifte kullanıyodu demek çifte daha iyi mantığıyla hala çifte satılıyo olabilir yanlız şuan sıfır tüfek satışlarında pozeler çiftelerden %80 daha çok satıyo. Bir nedeni vardır diyede düşünmek lazım.
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2013, 23:30:31 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 16 Ocak 2013, 18:59:58 »
 O0 O0 18 yıl poze kullandım . 3 ay önce yeni bir çifte aldım ... çifteyle avlanmak daha zevklidir ve  ayrıcalıktır ... nişangahı pozelere göre daha iyidir ... otomatikse katliamdır .... klasik çifte kullanmak ayrıcalıktır ... çifteye 10 tam puan , pozeye 4 , otomatiğe KOSKOCAMAN SIFIR ...  saygılar .. O0 O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Mehmet SERİN

• *
« Yanıtla #14 : 17 Ocak 2013, 21:49:47 »
 O0
dünyada ilk üretülen tek kırma sonra çifte sonra otomatik sonra s.pozedir.
adamlar av tüfeklerinin gelişimini proğram yapmışlar

bu videonun 3 yada 4 bölüm hepsini izle istersen Uygar bey :) :) :) :)

birde bu var tabi bence yararlı videolar
http://postimage.org/image/pyfu33bw3/
Mehmet SERİN
1986 MERSİN

Çevrimdışı Bülent GÖÇER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 17 Ocak 2013, 23:33:51 »
otomatik olmasında ne olursa olsun.
Bülent GÖÇER
1968 AKÇAY
10390

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 18 Ocak 2013, 09:25:19 »
O0
dünyada ilk üretülen tek kırma sonra çifte sonra otomatik sonra s.pozedir.
adamlar av tüfeklerinin gelişimini proğram yapmışlar
[/url]
bu videonun 3 yada 4 bölüm hepsini izle istersen Uygar bey :) :) :) :)

birde bu var tabi bence yararlı videolar
hemen seyredeyim.:))
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 20 Ocak 2013, 10:34:22 »
 O0 ilk video nun en başında bayan atıcı şöyle bir açıklama yaptı aklısıra ; çiftelerde sağ namlu biraz sağa , sol namlu ise biraz sola ateş edermiş , BAK HELE SEN .. kendi kullandığı pozeler ise direk hedefe .. eğer yaklaşım böyle olursA ;  o zaman ;POZELERDE  alt namlu , ALTA  üst namlu üste ateş eder  , mantığı doğar ... BÖYLE BİR AÇIKLAMA BU BAYAN SPORCU ADINA ÇOK VAHİM ... .. TRAP VE SKEET atıcıları neden poze kullanır ? nedenide şudur ... atılan plakları yüksek  üst banttan görürler .. onlar için plağın sadece yüksek banttan görülmesi önemlidir ... ve başka bir teferruatla uğraşmazlar .. trap ve skeet tüfekleri bu sebeple yüksek banttır ... ve plağa zaman kaybetmeden ateş ederler ... çiftelerde ise birazda olsa görünen iki namlu sporcunun konsantrasyonu bir nebze olsun bozar , ve plağı düz bir zemine getirmek için zaman kaybettirir .... yüksek bantlı pozelerde ise bu sorun hiç yoktur ... ve pozelerin el kundağı silahı kavramak için daha ergonomiktir ...  ama atışlar bayan sporcunun dediği gibi olsaydı , pozelerinde alt ve üst vurması lazımdı ... neler duyacağız daha ... bilende konuşuyor bilmeyende saygılar ...
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 20 Ocak 2013, 21:16:03 »
O0 ilk video nun en başında bayan atıcı şöyle bir açıklama yaptı aklısıra ; çiftelerde sağ namlu biraz sağa , sol namlu ise biraz sola ateş edermiş , BAK HELE SEN .. kendi kullandığı pozeler ise direk hedefe .. eğer yaklaşım böyle olursA ;  o zaman ;POZELERDE  alt namlu , ALTA  üst namlu üste ateş eder  , mantığı doğar ... BÖYLE BİR AÇIKLAMA BU BAYAN SPORCU ADINA ÇOK VAHİM ... .. TRAP VE SKEET atıcıları neden poze kullanır ? nedenide şudur ... atılan plakları yüksek  üst banttan görürler .. onlar için plağın sadece yüksek banttan görülmesi önemlidir ... ve başka bir teferruatla uğraşmazlar .. trap ve skeet tüfekleri bu sebeple yüksek banttır ... ve plağa zaman kaybetmeden ateş ederler ... çiftelerde ise birazda olsa görünen iki namlu sporcunun konsantrasyonu bir nebze olsun bozar , ve plağı düz bir zemine getirmek için zaman kaybettirir .... yüksek bantlı pozelerde ise bu sorun hiç yoktur ... ve pozelerin el kundağı silahı kavramak için daha ergonomiktir ...  ama atışlar bayan sporcunun dediği gibi olsaydı , pozelerinde alt ve üst vurması lazımdı ... neler duyacağız daha ... bilende konuşuyor bilmeyende saygılar ...
çeviri ile ilgili sıkıntı olabilir.çevirmen olan kişi teknik terimleri kavrayamayıp,uydurmuş olabilir.bilmemesi mümkün değil,çünkü o kadın dünya şampiyonu.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

The following users thanked this post: Özkan KEÇİCİ

barışgökduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 21 Ocak 2013, 21:52:21 »
Bu sezonun başından beri çifte ile avlanıyorum.Keyfine diyecek yok.. :)

emrahtunca

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 17 Temmuz 2013, 15:06:40 »
parlama avlarında kullanacaksan çifte diğer avlarında kullanacaksan süperpoze derim ben...

Çevrimdışı Ahmet ARI

• *
« Yanıtla #21 : 17 Temmuz 2013, 15:36:11 »
Özel yapım tek tetik ıngiliz dipcik çifte 16 çal. Olursa tadindan yenmez valla
Ahmet ARI
1983 antalya

Çevrimdışı Yunus Emre KARA

• *
  • Yunus Emre KARA
« Yanıtla #22 : 27 Aralık 2014, 12:02:50 »
Bende poze almayi dusunuyorum gerekli evraklari tamamliyoeum pozede alt namlu ile hesefi vurmak icin kusu kakaybetmeye gerek varmi yoksa otomatik tufekler gibimi atis yapiliyor ?
1995-Ordu
Delilik Aynı Şeyleri Yapıp Farklı Sonuçlar Beklemektir..!

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 27 Aralık 2014, 18:11:34 »
Hemen hemen hemen aynı mantık özelliklere aynı birinde yan yana birinde üst üstte Poze mi çiftemi dersen bu iş zevk meselesi ben tipine bakarak konuşacak olursam incemeler konusunda 2 kere denk geldim hem Poze  hem çiftemi olanlar vardı huğlu çifte ve pozeler vardı çifte ve pozeleri inceledim ve sohbet ettik Poze ile trap atışlarında yaparım 10 da. 10 vururum ciftede ise 10 da. 8 yada 7 vurdum çifte ile vurmak zor trap plağını 2. Olarakta avea çifte ile avlanırım çifte iyidir diyprdu trap atarken bantı takip ediyprsun çiftemi sağ veya Sol vuruyorsun sağdan sola spldan sağa giden hedefi Poze ile vurmak kolay anda kuşlar önümüzde geçiyor. Direk gidiyor avcı tüfeği çifte dedi ve çifte Poze özel yapım huğlu 2el inceleme şansım oldu bir bayide çifte biraz daha hafif gibiydi ve özel yapımdı hariç çifte inceledim oda güzeldi poze güzel çifte daha güzel kibar ve zarif kulanım dersek 2 sini de kullanmak nasip olmadı genelde tek kırma otomatik pompalı kullandım 2side olsun isterim aslında her zaman dolapta pompalı otomatik Poze çifte tek kırma isterim ama şu zamanda biraz zor ama paran neye yeterse güzel odur aslında saygılar
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2015, 12:48:44 Gönderen: Kenan ÖZKAN »
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Enes ÖZER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 21 Ocak 2015, 13:04:32 »
poze daha yakışıklı  8)
DOĞUM YILINIZI VE İLİNİZİ YAZINIZ LÜTFEN