12cal 67cm namlu, 12cal 76cm namlu, 20cal 71cm namlu olmaküzere 3 tane poze kullanıyorum avına göre seçiyorum ve kesinlikle poze diyorum. Birara klasik görüntüsünden etkilenip çifte almıştım fakat 6 ay olmadan satıp pozeyle değiştirdim onuda. Pzenin bana göre çifteye göre avantajları nişana yattığınızda sadece üst bandı görüyosunuz daha düzgün nişanalınıyo. Çiftede sağlı sollu namlularıda görüyosunuz ortadaki bandıda görüyosunuz oda insanı şaşırtabiliyo ve çok kalın gözüktüğü için hedefe sanki soba borusu doğrultmuşum gibi hissediyodum
Ayrıca pozenin en büyük avantajı el kundağı çok iyi ele oturuyo zaten tüfeğe nekadar hakimolursanız okadar iyi atış yaparsınız. Çiftenin namluların altında kalan el kundağının yapısı pozeden çok farklı. Kavrama değilde avuca yatırma şeklinde tutuluyo. Poze, otomatik, pomlalı gibi tüfeklere alışanlar için çok zor bir durum olabiliyo. Bence çifteye niyetin varsa bile eline alıp denemden alma ben aldım hem maddi zararım oldu hemde birsürü resmi işlemle tekrar uğraşmak zorunda kaldım sattı aldı işlemlerinde. Ayrıca tek kurşun atışlarındada çifte 25-30 metrede 5-15cm arası sağa sola kurşunu çektirtme yapabiliyo, belki benim tüfekten kaynaklıydı ama pozelerin herzaman ip gibi kurşun çıkartıyo hedefe doğru. Pozeler yaygın değilken çifte bolluğunda çifteler polüler olmuş olabilir ve alışkanlıktan yada eski avcılar hep çifte kullanıyodu demek çifte daha iyi mantığıyla hala çifte satılıyo olabilir yanlız şuan sıfır tüfek satışlarında pozeler çiftelerden %80 daha çok satıyo. Bir nedeni vardır diyede düşünmek lazım.