Gönderen Konu: KÖPEKLERE T.C NO  (Okunma sayısı 3340 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
KÖPEKLERE T.C NO
« : 26 Haziran 2012, 16:29:52 »
Bir köpek sahibi olan bence, güzel bir çalışma. Umarım haber olarak kalmazda uygulanır.

Tabi köpek kaydı tutan, parayla çip dağıtan belli kuruluşların pek hoşuna gitmeyeceği de aşikar.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/754062-kedi-ve-kopeklere-tc-kimlik-no

Kadir ALP
1970-Adana

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: KÖPEKLERE T.C NO
« Yanıtla #1 : 26 Haziran 2012, 17:56:44 »
TC no ile kayda alınma konusu olur hemde güzel olur neden mi? mesela biz yararlandığımız tüm sağlık hizmetlerini mernis no ile görebiliyoruz. Araçların kaza kayıtları plaka no ile tespit ediliyor hayvanların durumunu da kayıt altına almak adına güzel uygulama. Sağlık ve kaza deyince aklıma hala anlam veremediğim trajedik bir olay gelir yorum sizin:

Birgün işyerindeki şoför yolda salık gezen sahipli bir alman kurduna arabayla çarptı hayvanın ayağı kırıldığı için köpeği bir veterinere götürdüler. Sonra aklıma aracın kaskolu olduğu ve masrafın kaskodan karşılanabilme ihtimali gelince sigorta şirketini aradım. Tahmin edin ne dediler???? Yaralı köpeği sgk ile anlaşması olan bir hastaneye götürülmesi ve tedavinin orada yapılması gerekiyormuş sigorta da hastanenin masrafını ödüyormuş. Hayvan hastanesi dese veterinerlik fakültesi dese anlayabilirim ama hijyenin 1.derecede önemli olduğu, insanların dahi vücutlarındaki kıllardan arındırılarak ameliyata alındığı bu müesselerde köpeğin tedavisi nasıl olur anlamadım.
Başından böyle bir olay geçen varsa paylaşırsa sevinirim.

Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı Ziya ELÇİN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #2 : 26 Haziran 2012, 18:31:13 »
Lütfen başlığı değiştirin, köpeklere TC nosu diye birşey olmaz.Mikroçip'teki sahibinin ve belgeyi tanzim eden veteriner hekimin TC no'su olur.Haberin ana kısmı aşağıdadır.

"Veri tabanında asgari, ''mikroçip numarası, yeri, yerleştirildiği tarihi, pasaport numarası, hayvan sahibinin adı, soyadı, TC kimlik numarası, adresi, posta kodu, telefon numarası, kuduz aşısı ve diğer yapılacak aşıların adı, aşının imalatçı firması, parti numarası, son kullanma tarihi, aşılama tarihi ve geçerlilik tarihi (aşının verdiği bağışıklık süresi), veteriner hekimin adı, soyadı, diploma numarası ve TC kimlik numarası, hayvanın adı, türü, soyu, cinsiyeti, doğum tarihi, belirgin işaret ve rengi''ne ilişkin bilgiler yer alacak."
« Son Düzenleme: 26 Haziran 2012, 18:33:21 Gönderen: Ziya ELÇİN »
Ziya ELÇİN
1960 Sivas/Balıkesir www.asyaav.com.tr

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 26 Haziran 2012, 21:40:42 »
avrupa birligine uyum durumları.... 
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• *
« Yanıtla #4 : 26 Haziran 2012, 22:24:33 »
İyi birşey olduğunu sanmıyorum. Bence para tuzağı.

Mustafa Kemal KESKİN
1957-İskenderun
0505 4577838

Çevrimdışı Yalçın AKKURT

• *
« Yanıtla #5 : 27 Haziran 2012, 15:11:32 »
Bir köpek sahibi olan bence, güzel bir çalışma. Umarım haber olarak kalmazda uygulanır.

Tabi köpek kaydı tutan, parayla çip dağıtan belli kuruluşların pek hoşuna gitmeyeceği de aşikar.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/754062-kedi-ve-kopeklere-tc-kimlik-no

kadir bey'in sözlerine hitaben,

alıntı;

alıntı;
Sahipli hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına ilişkin masraflar, hayvan sahipleri tarafından karşılanacak. Kimliklendirmeye ilişkin ücret, her yıl bölge veteriner hekimler odalarının asgari ücret tarifesinde belirlenecek.

kadir bey,köpeğim sözlerinizde bahsi geçen kuruluşlardan birine(daha doğrusu başka bir kuruluş yok) kayıtlı dolayısıyla,yeniden micro cihp taktırmama gerek kalacağını sanmıyorum mevcut şekilde işlenmesi gereken yere işlenir,ve benden çıkacak tutar çok cüzi olur,ancak yeni kayıt yaptıracaklar için ise bu ücretlerin bayaa yüksek olacağını düşünüyorum,bekleyip görmek yinede en iyisi...
Yalçın AKKURT
A Rh+1966 AMASYA/5326649295

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
« Yanıtla #6 : 28 Haziran 2012, 17:23:43 »
Lütfen başlığı değiştirin, köpeklere TC nosu diye birşey olmaz.Mikroçip'teki sahibinin ve belgeyi tanzim eden veteriner hekimin TC no'su olur.Haberin ana kısmı aşağıdadır.

"Veri tabanında asgari, ''mikroçip numarası, yeri, yerleştirildiği tarihi, pasaport numarası, hayvan sahibinin adı, soyadı, TC kimlik numarası, adresi, posta kodu, telefon numarası, kuduz aşısı ve diğer yapılacak aşıların adı, aşının imalatçı firması, parti numarası, son kullanma tarihi, aşılama tarihi ve geçerlilik tarihi (aşının verdiği bağışıklık süresi), veteriner hekimin adı, soyadı, diploma numarası ve TC kimlik numarası, hayvanın adı, türü, soyu, cinsiyeti, doğum tarihi, belirgin işaret ve rengi''ne ilişkin bilgiler yer alacak."

Haberi yapanların emeğine saygıdan bende burda aynı başlığı kullandım.
Ziya Bey konuyu açarken bi daha hangi başlığı kullanayım diye sana sorarız artık.
Benim için başılktan çok haberin kendisi önemli zaten.
Sayın site Yönetimi Ziya Beyin istediği başlık neyse başlığı onla değiştirebilirsiniz.

kadir bey'in sözlerine hitaben,

alıntı;

alıntı;
Sahipli hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına ilişkin masraflar, hayvan sahipleri tarafından karşılanacak. Kimliklendirmeye ilişkin ücret, her yıl bölge veteriner hekimler odalarının asgari ücret tarifesinde belirlenecek.

kadir bey,köpeğim sözlerinizde bahsi geçen kuruluşlardan birine(daha doğrusu başka bir kuruluş yok) kayıtlı dolayısıyla,yeniden micro cihp taktırmama gerek kalacağını sanmıyorum mevcut şekilde işlenmesi gereken yere işlenir,ve benden çıkacak tutar çok cüzi olur,ancak yeni kayıt yaptıracaklar için ise bu ücretlerin bayaa yüksek olacağını düşünüyorum,bekleyip görmek yinede en iyisi...

Yalçın Bey, bana niye hitab ediyon. Burda olayları,konuları kişilerin şahsıylamı tartışıyoruz, nedir. Yanlış bir bilgimi verdim. Bu işi bedavamı yapacaklar dedim, nedir. düzeltelim hocam.

Kadir ALP
1970-Adana

Çevrimdışı Ahmet YÖNDEM

• *
« Yanıtla #7 : 08 Mart 2013, 16:56:31 »
Çipi kimler takıyor. Yetkili kişilere nasıl  uluşabiliriz ?

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,160897.0.html
Ahmet YÖNDEM 0505 733 2636 1978 DÜZCE
İyi bilin ki , kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.  (Rad 28)

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 08 Mart 2013, 20:09:02 »
saglık kuruuluşlarından faydalanma imkanıda tanırlarsa süper olur... nasılki çocugumuz bizim sigortamızdan faydalanıyorsa kedimiz köpegimizde faydalanabilmeli... hayvan hastaneleri ve özel veteriner klınikleri ne güne duruyor....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR