Gönderen Konu: ANADOLU ÖDÜLLERİNİ PROTESTO EDİYORUM  (Okunma sayısı 8139 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
ANADOLU ÖDÜLLERİNİ PROTESTO EDİYORUM
« : 23 Haziran 2012, 23:09:50 »
Bir avcılık ödülü hak edilmesi için alan kişinin yaban hayatına  ve avcılığa hizmet ve emek vermesi lazım neden avına avlağına zamanlı avcılığıa limitlere uyan kötü hava şartlarında onların yaşamını sağlayan yurdumun avcısına değilde yurtdşında paralı avcıya gece gündüz demeden yaban hayatını koruyan arkadaşlarınla koruma uğruna kötü olan gece avına katliama müsade etmeyen korumacı avcıya değilde maaşlı paralı avlak kurucusuna yurdumuzun federasyonları varken TÜRK AVCISINA ve YABANHAYATINA hiç faydası olmayan başka ülkenin federasyonuna konfedrasyon varken başka kuruluşların üst düzey yöneticilerine verilen ödülü protesto ediyorum   ANADOLU AVCILIK ÖDÜLÜNÜ Alan kişilere soruyorum bu ödülü neden aldıklarını nasıl TÜRK AVCILARINA açıklayacaklar      SAYGILAR
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: ANADOLU ÖDÜLLERİNİ PROTESTO EDİYORUM
« Yanıtla #1 : 24 Haziran 2012, 00:55:31 »
Bir avcılık ödülü hak edilmesi için alan kişinin yaban hayatına  ve avcılığa hizmet ve emek vermesi lazım neden avına avlağına zamanlı avcılığıa limitlere uyan kötü hava şartlarında onların yaşamını sağlayan yurdumun avcısına değilde yurtdşında paralı avcıya gece gündüz demeden yaban hayatını koruyan arkadaşlarınla koruma uğruna kötü olan gece avına katliama müsade etmeyen korumacı avcıya değilde maaşlı paralı avlak kurucusuna yurdumuzun federasyonları varken TÜRK AVCISINA ve YABANHAYATINA hiç faydası olmayan başka ülkenin federasyonuna konfedrasyon varken başka kuruluşların üst düzey yöneticilerine verilen ödülü protesto ediyorum   ANADOLU AVCILIK ÖDÜLÜNÜ Alan kişilere soruyorum bu ödülü neden aldıklarını nasıl TÜRK AVCILARINA açıklayacaklar      SAYGILAR
SN.DÜZYOL aslında ödülün ismi değiştirilip BURJUVA AVCILAR ÖDÜLÜ denilse daha doğru olur.. aklı sıra kendince bu elit takım kendi aralarında al gülüm ver gülüm BLOMBERG TV,DEKİ GİBİ CEMİYET İÇİ ETKİNLİK düzenliyorlar desek daha doğru olur....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 28 Haziran 2012, 17:05:13 »
Bugün bazı yazılarını tekrar okuduğum ve hatırladığım bir avcı, araştırmacı ve doğa tutkunu Ecz. Hasan KARACA bu ödüllerden birine layık olanlardandır bence. Ersin Bey çok güzel yazmış.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mustafa YAMANER

• *
« Yanıtla #3 : 28 Haziran 2012, 18:18:03 »
ALLAH aşkına !Ülkemizdeki ekibe bakarmısınız !
1- Hayatında av nedir,avcı nedir bilmeyen, elıne sılah almamış,doğaya çıkmamış, hayvan cinslerini dahi ayırt edemeyen KAMU'DA yetkili makamdaki personele alt alta yazın bi bakın?
2- Ülkemizde oluşturulmuş dernekler,federasyon,konfederasyon,avcılık,atıcılık kulüplerinin ,seter-drahtar-kurzhaar-çatal burun-poınter vs. derneklerinin yönetimine bi bakın?
3- Atış federasyonun başındakılere bı bakın ? ( bu federasyona kayıtlı 60-70 yaşına gelmiş atıcı abilerimin bir çoğu hala podyum derdinde; bu abilerimden kac tanesi yerine genç kardeşlerimi yetiştirmiş) bir Bakın?
İşte bu sebeple= Gercek tabıat sever, avcılar, atıcılar,bürokratlar işin başına gecmedikçe,Biz kim olduğumuzun, hangi amaca hizmet ettiğimizin farkına varmadıkca,gücümüzü bilmedikce;birleştirmedikçe yani:İŞİ EHLİNE VERMEDİKÇE mesafe kat edemeyiz ve onlarda Ödülü; KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR mantığı ile alıp vermeye devam edecektir.

( NEREDE GÖREV ALMIŞ OLURSA OLSUN HAKKINI VEREN, VERMEYE DEVAM TÜM ABİ VE KARDEŞLERİMİ TENZİH EDİYORUM)
« Son Düzenleme: 28 Haziran 2012, 18:33:54 Gönderen: Mustafa YAMANER »
Mustafa YAMANER
1965 EREĞLİ-KONYA / ADANA

Çevrimdışı Seçkin BİLTEKİN

• *
« Yanıtla #4 : 29 Haziran 2012, 11:24:43 »
Başkanım neye kızdığınızı tam anlayamadım.Bir grup avcı, Ali Üstay Bey'in fikrinden hareketle" Anadolu Avcılık Ödülleri"adı altında bir organizasyon yapıyorlar ve her yıl
a) Avcılık Ödülleri : (Kriterlere uygun adaylar olması şartı ile her yıl verilirler.)
■Dağ Avları Ödülü,
■Orman Avları Ödülü,
■Dünya Avları Ödülü,
b) Avcılık Özel Ödülleri : (Kriterlere uygun adaylar olması şartı ile her yıl verilirler
■Büyük Usta Ödülü
■Yaban tv Uçar avları Ödülü
başlıkları altında kendi kriterlerine göre bir takım insanlara ödüller veriyorlar.Yaban TV ve ulusal basının da desteğiyle bu organizasyonun tanıtımını yapıyorlar.Yaban TV Uçar avı özel ödülünü saymazsak ödüller trofe avı yapan avcılarla ilgili.2012 yılı için ise aşağıdaki şekilde ödül dağıtımını yapmışlar.
Büyük Usta Ödülü                                                      :Sn. Dr.Kenzi Songür
YABAN TV Kuş Avları Ödülü                                         :Sn.Metin Anıl
Dağ Avları Ödülü                                                        :Sn. Ali Konyar
Orman Avları Ödülü                                                    :Sn. Asım Karahasan
Dünya Avları Ödülü                                                    :Sn. Muhteşem Ekenler
Yılın Av rehberi                                                           :Sn: İrfan Dönmez
Süleyman Karakaya -Yılın Av ve Yaban Hayatı
Koruma Üretme Çalışması                                          :Sn. Mustafa Akıncıoğlu
Yılın Av ve Yaban Hayatı Katkı Çalışması                     : Kuzey Kıbrıs Türk Cuhuriyeti  Avcılık Federasyonu
Ben burada eleştirilebilecek bir taraf görmüyorum.Ödül alanların kim olduğu ile ilgili bir eleştiri var ise de bu organizasyonun şahsi tasarrufudur.Arkadaşlar örnek olarak söylüyorum Organizasyon;
Dünya Avları Ödülü :
"■Ekteki Dünya Avları listesinde yer alan 415 türden, minimum 3 kıtada, 40 tür ve Afrika 5 büyüğünden en az 1 türü avlamış olanlar arasından seçilerek A.A.Ödülleri Jürisince verilir."diyor.Bu kıstaslarda avcılık yapan bir arkadaşımız var da kendisine haksızlık yapıldığını mı düşünüyor?
Ayrıca AYHAK ve bağlı Federasyonlarımızın da her avcı derneği üyeleri arasından seçilen "Yılın Avcısı" ödülümüz var.Alın size AYHAK ile önemli bir eksik daha.Bu işi dernekler bazında bir sertifikayla geçiştireceklerine Anadolu Avcılık Ödülleri Organizasyonu gibi kapsamlı ve ilkeli hale getirmeleri ve başta Yaban TV olmak üzere ulusal basında duyurmaları gerekir.Başkanım iğneyi kendimize batırmadan çuvaldızı başkalarına batırmamalıyız bence.
Selamlar...
Seçkin M. BİLTEKİN
1966 Aliağa/İZMİR

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #5 : 29 Haziran 2012, 11:45:36 »

Seçkin bey önyargısız yazınız için size teşekkür ediyorum.

Trofe avcılığı emek,zaman ve para isteyen bir avcılık, cebine ve Visasına güvenen yapıyor.

Dünyanın başka ülkelerinde de böyle ödüller var.

Biraz fakirlik edebiyatı yapıyoruz gibime geldi.

Oraya bir de yılın gariban avcısı ödülü mü koyacaklardı.

Bırakın bu zengin fakir ayrımını, yapanlar da (ülkeler dahil) şimdi altlarında lüx araba ve yatları ile geziyorlar.

Bu özel bir oluşum, siz de yapın  avlakforum.com avcılık ödülleri dağıtın.

Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 29 Haziran 2012, 18:02:45 »
Kendi yazdığım adına söylüyorum, Ecz. Hasan Karaca gariban mıdır? Trofe avı yapmayan gariban mı? Bu söz yakışıksız olmuş. Öyle ki, sanki avlakforum.com kendi ödülünü verse gariban ödülleri dağıtacak gibi de bir ifade. Artık burada kim kendini gariban kabul ediyorsa üzerine alabilir. Böyle mi yani? Zengin fakir edebiyatı sözü de hoş değil. Yine kendi yazdığım örnek için; yazdığım kişinin Anadolu avcılığı ve tabiatı üzerine yaptığı çalışma ve gayret trofe avcılığı yapmaktan değersiz mi?

Adını "Anadolu Avcılık Ödülleri" seçip genelleyince sanki kapsamlı gibi görünüyor ama değilmiş. Sadece cebindeki paraya göre ödül alınabiliyormuş.

Ben dışlanmak istemeyen, kendini içinde bulunduğu avcı toplumunun parçası gören kimseyi dışlamam. Cebindeki parası beni ilgilendirmez.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
« Yanıtla #7 : 29 Haziran 2012, 18:25:53 »
Burada herkes kendi fikrini belirtiyor.
BenTrofe avcılığının pahalı bir avcılık olduğunu belirttim o kadar.
Burada zengin cebine güvenen avcı polemiği yaratmayın.
Adamın parası varsa, istediği ava da gidebiliyorsa onun zorunu.
Ne yani ben zenginim, ama diğer avcılar fakir, onlar yapamıyor benim gibi avlanamıyor,gücenirler diye ava mı gitmeyecek.
Dünyanın bir çok yerinde böyle ödül veren yerler var.
Zümre kabul ediliyorsa sanat galerileri var,müdavimleri var bunun gibi bir çok aktivite olan gruplar var.
Ayrımı olan yer mi yok, Tüsiad var farklı olan bir de Müsiad var.
Ayrım her alan da var yalnız avcılıkta değil.Sosyal sınıflar her zaman vardı,yeni olmadı.
Herkes istediği grubu kurabilir ve ödülde dağıtabilir. Zaten yapıyorlarda.
Hemen konuyu başka yere çekmişsiniz veya öyle algılamak istemişsiniz.
Anadolu avcılık ödülleri varsa, siz de avlakforum.com ödülleri yapıp dağıtın diye belirttim.
avlakforum.com daki üyeler fakir demedim,yok sa yazdım da ben mi görmedim veya siz yalnız kendiniz mi öyle görüyorsunuz
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 29 Haziran 2012, 18:47:44 »
Osman Bey önceki mesajınızda fakirlik edebiyatı yapıyoruz diye yazmışınız.  Gariban avcı ödülü mu koyacaklardı demişiniz. Akabinde avlakforum.com da adı geçmiş. Belki maksadınız başkaydı ama...

İtiraz ettiğim yerleri belirttim. Elbette her üye kurallar içinde her fikrini yazar. Ben de sizin yazdıklarınızda hoşlanmadığım yerleri ifade ettim. Siz ise yanlış değerlendirdiğimi savunuyorsunuz. Dediğiniz gibiyse zaten benim yazdıklarımın geçerliliği yok. Başka da sözüm yok.
1968

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 29 Haziran 2012, 18:58:14 »
Burada herkes kendi fikrini belirtiyor.
BenTrofe avcılığının pahalı bir avcılık olduğunu belirttim o kadar.
Burada zengin cebine güvenen avcı polemiği yaratmayın.
Adamın parası varsa, istediği ava da gidebiliyorsa onun zorunu.
Ne yani ben zenginim, ama diğer avcılar fakir, onlar yapamıyor benim gibi avlanamıyor,gücenirler diye ava mı gitmeyecek.
Dünyanın bir çok yerinde böyle ödül veren yerler var.
Zümre kabul ediliyorsa sanat galerileri var,müdavimleri var bunun gibi bir çok aktivite olan gruplar var.
Ayrımı olan yer mi yok, Tüsiad var farklı olan bir de Müsiad var.
Ayrım her alan da var yalnız avcılıkta değil.Sosyal sınıflar her zaman vardı,yeni olmadı.
Herkes istediği grubu kurabilir ve ödülde dağıtabilir. Zaten yapıyorlarda.
Hemen konuyu başka yere çekmişsiniz veya öyle algılamak istemişsiniz.
Anadolu avcılık ödülleri varsa, siz de avlakforum.com ödülleri yapıp dağıtın diye belirttim.
avlakforum.com daki üyeler fakir demedim,yok sa yazdım da ben mi görmedim veya siz yalnız kendiniz mi öyle görüyorsunuz

Kendi yazdığım adına söylüyorum, Ecz. Hasan Karaca gariban mıdır? Trofe avı yapmayan gariban mı? Bu söz yakışıksız olmuş. Öyle ki, sanki avlakforum.com kendi ödülünü verse gariban ödülleri dağıtacak gibi de bir ifade. Artık burada kim kendini gariban kabul ediyorsa üzerine alabilir. Böyle mi yani? Zengin fakir edebiyatı sözü de hoş değil. Yine kendi yazdığım örnek için; yazdığım kişinin Anadolu avcılığı ve tabiatı üzerine yaptığı çalışma ve gayret trofe avcılığı yapmaktan değersiz mi?

Adını "Anadolu Avcılık Ödülleri" seçip genelleyince sanki kapsamlı gibi görünüyor ama değilmiş. Sadece cebindeki paraya göre ödül alınabiliyormuş.

Ben dışlanmak istemeyen, kendini içinde bulunduğu avcı toplumunun parçası gören kimseyi dışlamam. Cebindeki parası beni ilgilendirmez.
KONUNUN özü burada zaten,,,,,, şahsen benim için şuna verilmiş,, buna verilmiş bir önemi yok SINIF AYRIMI yapılmış bir ödül iin ANADOLU AVCILIK ÖDÜLLERİ isminin kullanılması ve genelleme yapılması hoşuma gitmedi....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 29 Haziran 2012, 19:08:49 »
Başkanım neye kızdığınızı tam anlayamadım.Bir grup avcı, Ali Üstay Bey'in fikrinden hareketle" Anadolu Avcılık Ödülleri"adı altında bir organizasyon yapıyorlar ve her yıl
a) Avcılık Ödülleri : (Kriterlere uygun adaylar olması şartı ile her yıl verilirler.)
■Dağ Avları Ödülü,
■Orman Avları Ödülü,
■Dünya Avları Ödülü,
b) Avcılık Özel Ödülleri : (Kriterlere uygun adaylar olması şartı ile her yıl verilirler
■Büyük Usta Ödülü
■Yaban tv Uçar avları Ödülü
başlıkları altında kendi kriterlerine göre bir takım insanlara ödüller veriyorlar.Yaban TV ve ulusal basının da desteğiyle bu organizasyonun tanıtımını yapıyorlar.Yaban TV Uçar avı özel ödülünü saymazsak ödüller trofe avı yapan avcılarla ilgili.2012 yılı için ise aşağıdaki şekilde ödül dağıtımını yapmışlar.
Büyük Usta Ödülü                                                      :Sn. Dr.Kenzi Songür
YABAN TV Kuş Avları Ödülü                                         :Sn.Metin Anıl
Dağ Avları Ödülü                                                        :Sn. Ali Konyar
Orman Avları Ödülü                                                    :Sn. Asım Karahasan
Dünya Avları Ödülü                                                    :Sn. Muhteşem Ekenler
Yılın Av rehberi                                                           :Sn: İrfan Dönmez
Süleyman Karakaya -Yılın Av ve Yaban Hayatı
Koruma Üretme Çalışması                                          :Sn. Mustafa Akıncıoğlu
Yılın Av ve Yaban Hayatı Katkı Çalışması                     : Kuzey Kıbrıs Türk Cuhuriyeti  Avcılık Federasyonu
Ben burada eleştirilebilecek bir taraf görmüyorum.Ödül alanların kim olduğu ile ilgili bir eleştiri var ise de bu organizasyonun şahsi tasarrufudur.Arkadaşlar örnek olarak söylüyorum Organizasyon;
Dünya Avları Ödülü :
"■Ekteki Dünya Avları listesinde yer alan 415 türden, minimum 3 kıtada, 40 tür ve Afrika 5 büyüğünden en az 1 türü avlamış olanlar arasından seçilerek A.A.Ödülleri Jürisince verilir."diyor.Bu kıstaslarda avcılık yapan bir arkadaşımız var da kendisine haksızlık yapıldığını mı düşünüyor?
Ayrıca AYHAK ve bağlı Federasyonlarımızın da her avcı derneği üyeleri arasından seçilen "Yılın Avcısı" ödülümüz var.Alın size AYHAK ile önemli bir eksik daha.Bu işi dernekler bazında bir sertifikayla geçiştireceklerine Anadolu Avcılık Ödülleri Organizasyonu gibi kapsamlı ve ilkeli hale getirmeleri ve başta Yaban TV olmak üzere ulusal basında duyurmaları gerekir.Başkanım iğneyi kendimize batırmadan çuvaldızı başkalarına batırmamalıyız bence.
Selamlar...
SN.BİLTEKİN şahsen ben bu organizasyonu protesto ediyor veya eleştiriyor değilim ancak SN.DÜZYOL,un eleştirel mesajına şahsi düşüncemi yazdım verilen ödülün isminin yanlış olduğu kanaatindeyim SINIF AYRIMI YAPILARAK ve bizler gibi standart yurdum avcısının ismini kullanarak (anadolu avcılık ödülleri) VERİLEN BİR ÖDÜLÜN AVCILIK KONUSUNDA GENELLEME YAPILARAK kullanılmış olması kanımca doğru değil

ELİT AVCILIK ÖDÜLLERİ
SEÇKİN AVCILIK ÖDÜLLERİ
MİSYONER AVCILIK ÖDÜLLERİ
 VS.VS.VS.

isimler verilebilirdi ancak ANADOLU AVCILK ÖDÜLLERİ ismi ile bizide genellemenin içerisine katan bir isim telaffuz edildiği zaman
bizim gibi temsil edilmeyi bırakın ismi dahi teleffuz edilmeyecek bişr grubun bireyleri olarak eleştirimi dile getirdim..... belki ERSİN BEY,inde sitemi bu yönde idi ama anlatamadı sanırım......
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 29 Haziran 2012, 19:26:12 »
bu tür organizasyonları şahsım adına destekliyorum ödüle layık görülen avcılarıda tebrik ediyorum.... hiçbir şey yapmamaktan evladır.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

• *
« Yanıtla #12 : 29 Haziran 2012, 23:18:36 »
Arkadaşlar anadoluavcilikodulleri.org sitesine girerek lütfen bir bakın.Son derece ayrıntılı,kriterleri belirlenmiş,akla gelebilecek bütün soruların cevaplarının yer aldığı düzenli bir site.(Bir de bizim AYHAK'ın sitesine girin bir bakın ne halde) Yaban TV'nin uçar avları özel ödülünü saymazsak konu başlıkları tamamen trofe avlarıyla ilgili. Yani bu organizasyon çerçevesinde bir ödül alınmak isteniyorsa öncelikle trofe avcısı olmak gerekiyor.Dünyanın dört bir tarafında avlanabilmek,son derece kısıtlı sayılardaki kotaları ele geçirebilmek ve bu alanda dünyadaki başka avcılarla yarışabilmek için bir miktar zengin olma gereği var mecburen.Bu ödüllere ulaşabilmek için zengin olmak bir ön koşul değil ama bir gereklilik.Sonuçta bu insanlar avcılar,camianın bir parçasılar,Onlar kendilerini bizlerden soyutlamadığı sürece Bizim de Onları dışlamak gibi bir hakkımız yok.Zaten camia bir çok nedenle bölünüyor bir bölünme nedeni de bu olmasın.
Gelelim neden bu ödüllerin başına "Anadolu"ibaresini koymuşlar.Öncelikle bu ibareyi kullanmak kimsenin tekelinde değil.Bizler de başına "Anadolu"kelimesi koyarak bir sürü Dernek veya organizasyon oluşturabiliriz.Bunu bizden daha önce düşünmüş ve uygulamaya geçirmiş insanlara da bu kelimeyi kullanamazsınız demek bizlerin de haddine olmasa gerek.Çünkü bunu söylemenin meşru bir nedeni yok.
Bu ismi neden kullanma gereği duydular konusu ile ilgili benim fikrim şöyle.Bir kere bu organizasyon; dünyada başka örnekleri de olan ve neden ülkemizde de olmasın ana fikrinden doğmuş bir şey.İçinde yaşadığımız coğrafyanın dünyadaki bilinen adı Anadolu"Anatolia" Ülkemize has bir hayvanı isimlendirirken örneğin "Anadolu Yaban koyunu" diyoruz.Kurucular,kendilerini dünyada "Anadolu"isminin ayrıcalığı ile tanıtmak istemiş olabilirler bence.
Yapılan bu ödül organizasyonu biz avcılar için kıvanç verici olmalıdır.Bu işe yıllarını vermiş duayen avcılar onore edilmekte,genç avcılar ise teşvik edilmektedir.Bize düşen kendi kriterlerimizi oluşturarak, su kuşları-tavşan-domuz-yerden havalanan kuşlar-köpek yetiştiriciliği vb.gibi bir çok başlık altında ödüller oluşturmak ve bütün medyayı da kullanarak bunları tanıtmaktır.Bu görev üst birliğimiz olarak AYHAK'ındır.İnşallah üzerlerindeki ölü toprağını kaldırırlar ve bu organizasyondan daha iyilerini gerçekleştirirler.Selamlar,Saygılar...
Seçkin M. BİLTEKİN
1966 Aliağa/İZMİR

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
« Yanıtla #13 : 02 Temmuz 2012, 15:24:50 »
Konuya, Ben düzenlesem, bizim dernek düzenlese veya bizim derneğe eşdeğer dernekler düzenlese, Bazı kişilerin oluşturduğu bir organizasyon, adamlarda kendi belirledikleri şartlara uygun kişilere ödül veriyor ne var bunda denebilir. Ancak organizasyonu yapanlar av camiasında değer verilen , saygı görmüş, usta denen avcı büyüklerimiz. Tabiki yaptıklarıda, verdikleri ödülde eleştirilecek.

Ersin Başkan da tanıdığım kadarıyla dürüst bir insan. Bulunduğu konum itibariylede ödülü verenleride, alanlarıda, olayların perde arkasını da pekçoğumuzdan çok daha iyi bilecek biri olduğunu düşündüğümden, eleştirisinin bizim bilemediğimiz bir husustan kaynaklı olduğunu, haklı yönleri de olabileceğinide düşünüyorum.

Verilen ödülün şartlarına bakıldığında, objektif şarlar gibi görünsede eleştirye açık yönleride var. 

Örneğin, Dağ avları ödülü alabilmek için belirledikleri 84 türün en az 12 değişik türünü avlamış olma şartı var. Bende soruyorum, niye 11 veya 10 u, veya 15 i değilde 12 si. En fazla vuranda demiyor. Yani en fazla vursanda ödülü alma şansın olmayabilir. Ayrıca 84 türün 12 sini kaç kişi avlamış biz bilmiyoruz ama birileri mutlakaki biliyor.

Ben ödül yanlış kişilere verilmiş demiyorum, sadece yarışma şartlarının o kadarda objektif olmadığını belirtmek istedim.

Tek eleştirim usta avcılarımızın belli bir kesime hitap eden yarışmalar yanında biz avcıların tamamına hitap eden yarışmalarda düzenlemeleri. Umuyorum zaman içinde bunlarda olacaktır.

Kadir ALP
1970-Adana

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
« Yanıtla #14 : 02 Temmuz 2012, 15:43:43 »
Dağ avları ödülü 84 Tür den en asgarisi 12 tür avlanmış olması gerekiyor.

Demek ki avlanan zaman süresi,verilen emek ve avın zorluk derecesi ile harcanan para dahil herşey hesaba katılmış.

Orada türlere dahil bir Marco Polo vurmak kolay iş değil. Önce kaç bin rakıma çıkılıp, adapte olmak için bekleniyor.

Bu seneki Dağ Avları ödülünü alan Ali Konyar arkadaşımdır.

Trofe avına oldukça mreaklıdır, bir ararsınız,Özbekistanda,bir ararsınız Romanya ve Bulgaristan da avdadır.

Elinde bulunan yivli sayısı iki elin parmak sayısının 2 katıdır.

Kıstaslar arasında efendilik,mütevazilik vb gibi kavramlarda vardır.

Bu ödülü hakkedecek kadar,kriterlere uymuş ve bir o kadarda mütevazi birisidir.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #15 : 02 Temmuz 2012, 22:25:25 »
Onun adı Anadolu Avcılık Ödülleri değil zaten olamazda,zenginler kulübünün organize edip,bu maksatla ailecek biraraya gelip,bol kahkahalar eşliğinde içkilerini yudumlayıp lafın belini büktükleri şatavatlı bir tören.Siz hiç bu törende gördünüzmü ''Sıradaki ödülümüz felan yörenin felan köyünden Osman ağa'' diye anons edip,kürsüye çağırıp ödül verdiklerini.Paranın yapmayacağı şey olmaz olmuş günümüzde.Adam onlarca donanımla,araçla,rehberle,atla,eşekle,onca yardımcı adamla ava gidiyor,yerel rehberler avı menziline kadar getiriyor,yardımcıları tüfeğini,dürbününü ayarlıyor, 400 metre ilerdeki avını vurup,sevinç naraları atıyor,sonra da törende bir anons ''İşte huzurlarınızda dağ avlarının Kralı felan beyyyy  :).Bizim anadolunun panter gibi avcılarıda her türlü 
zor koşullarda binbiriki kepazeliğin içinde avcılık etsin,efsaneleşip, takdir görüp,ödülünü aldığı yer Kahveköşeleridir. ;).Acı ama gerçek.
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2012, 20:46:39 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #16 : 03 Temmuz 2012, 23:23:37 »
Ahmet kardeşim Anadolu avcıları deyince daha kapsamlı bir ödül verilmesi konusunda katılıyorum. Anadolu avcısı deyince Anadolu'da avlanan avları, değerli, bilgili, bilinçli, örnek insanları da kapsaması gerekirdi bencede. Ya da böyle bir ödül ayrıca düzenlenmeli. Avcılığımıza katkısı olur. Fakat öyle ya da böyle, bu ödüllerin kapsamı ayrı tutulmuş. Yukarıda ayrıntıları yazıyor zaten.

Öte yandan bir avcı hele yabancı olduğu bir yerde avlanacağında eline tüfeği alıp, sırtındaki erzakıyla av yapıp gelemez. Mecburen yardımcı da, rehber de, lazım diğer şeylerle birlikte gidilmeli. Aksi halde sefillik olur.

Dahası, ödül törenlerinde içilen yenen şeyleri burada konuşmak bana pek doğru gelmiyor. Malum, avcılık çobanla kralı buluşturan ortak tutkulardan biri. Fakat çobanla kralın ihtiyaç ve alışkanlıkları bir değil. Çoban krala, kral çobana ve herkes herkese saygı göstermek zorundayız. Bana kalırsa avcılık vurulan avların cinsinden, büyüklüğünden, adedinden daha değerli bir şey. Kesinlikle bir hayvanın bir tarafının büyüklüğü veya cinsi ile sınırlandırılamaz. Öte yandan malesef dünyanın kabul gördüğü ölçü; boynuzunun, dişinin, gövdesinin, cinsinin üzerine kurulmuş. Diğer değerleri ölçmenin imkanı olmamasından olabilir. Her neyse...
1968

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
« Yanıtla #17 : 04 Temmuz 2012, 09:59:55 »
Değerli avcı dostlarım o an kızgınlığımla kendimi ifade edememiş olabilirim ben trofe avcılığına verilen ödüle karşı değilim ödül alan kişilerede lafım yok laik görülmüş almışlar ama lütfen olayı ödüle verilen isme göre alan kişileri değerlendirin tabiki benimde kızgınlığım boş değil o ödül törenine katılan önemli kişilerde benimle ayni fikirde her neyse atı alan üsküdarı geçmiş bizlerde 2013 te gerçek anadolu ödülünü gerçek anadolu avcılarına veririz   saygılar
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
« Yanıtla #18 : 28 Temmuz 2012, 01:06:59 »
Fakat öyle ya da böyle, bu ödüllerin kapsamı ayrı tutulmuş. Yukarıda ayrıntıları yazıyor zaten.
Sevgili Volkan abicim yanlış anlamada,bu ödüllerin kapsamını ayrı tutmuşlarsa,ayrı bir organizasyon adı altında versinler o zaman ödüllerini,ne diye Anadolu avcılığı adı altında veriyorlarki,benim anlatmak istediğim olay bu.E şimdi Anadolu avcılık ödülleri dedilermi benim gibi onlarca anadolu gencide talip olur bu ödüllere ;).Açık ve net söylüyorum sıkıntısı olanlar çekinmeden yazsınlar bu ödül Zenginler kulübünün tertiplemiş olduğu bir organizasyondur.Madem çok olağan bir tören o zaman daha kapsamlı tutsunlar bu töreni ve Anadolunun bir çok yöresinden insanlarada açık kılsınlar.Haa şunuda söyleyim gerçektende Klasmanlarda akla mantığa yatanlar var,yok değil ama bazılarınada insanın gülesi geliyor.Yok bilmem büyük usta ödülü;(Alana bi lafım yok ama kanında avcılık olan bir milletin yaşadığı ülkede ne büyük ustalar var bi bilseniz :).
Dağ Avları ödülü;Hodri meydan(saygısızlık babında değil)eğer benim gibide dağa taşa gidebiliyorlarsa,onların 300 metreden aşağı yanaşamayıp yivli silahla vurduklarını ben 100 metreye iner yivsiz tüfekle indiririm :).Allah bilir bunu benim gibi yapan kaç yüz kişi var memlekette ;).
Demem o ki bu gibi organizasyonun belli bir zümreye değilde daha geniş çapta bir kesime hitab etmeliki,Anadolu avcılarıda gücenmesin ;) ;).Bilmem anlatabildimmi.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

• *
« Yanıtla #19 : 28 Temmuz 2012, 13:59:33 »
Ahmet Bey bu konuyu niye uzattığını anlayamadım.Ersin Bey son mesajıyla" bizlerde 2013 te gerçek anadolu ödülünü gerçek anadolu avcılarına veririz" diyerek son noktayı koymuştu.
" onların 300 metreden aşağı yanaşamayıp yivli silahla vurduklarını ben 100 metreye iner yivsiz tüfekle indiririm .Allah bilir bunu benim gibi yapan kaç yüz kişi var memlekette ."diyerek bir itirafta mı bulunuyorsun.Yani yaban keçisi avladığını mı söylüyorsun yoksa afaki yere meydan mı okuyorsun.
" Yok bilmem büyük usta ödülü;(Alana bi lafım yok ama kanında avcılık olan bir milletin yaşadığı ülkede ne büyük ustalar var bi bilseniz ."cümlen de bir itiraf cümlesi mi anlayamadım.
Arkadaşım bu ödüller trofe avcılığı yapanlara veriliyor.Yani yaban keçisi,yaban koyunu gibi avlar yapacaksın.Bu avları yapmadan bu ödüllerden herhangi birini almak mümkün değil.Diyorsan ki ben ve yüzlerce kişi bu hayvanların avını yapıyoruz ve ödül alanlardan da bu konuda daha ustayız.Niye bize de ödül vermiyorlar.Varsa vurduğun şöyle 130 cm civarı boynuzu olan bir dağ keçisi resmi paylaş ta büyük ödülü kazan...
Seçkin M. BİLTEKİN
1966 Aliağa/İZMİR

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 28 Temmuz 2012, 14:39:26 »
adam bugün tv de 7 yıldır ava çıkarım henüz birşey vurabilmiş degilim dedi :)) ama balta ile çok güzel odun kırarım dedi ve gene av kampının odunlarını kırıyordu.... bence gerçek avcı bu adamdı olayı kavramıştı..

vurmak daha çok vurmak çokçokçok vurmak istemenin temelinde yatan gerçek.. zayıf nefsimizi övgülerle kıskançlıklar yaratarak tatmin etmeye çalışmaktır... yani doymak bilmez egomuzu doyurmaya çalışmaktan başka bir şey degildir çok vurma büyük vurma olayı....
eger bir avcı yaşlı genç farketmez av anısını anlatırken sayısal konuşuyorsa nefsi aç bir insanı dinledigimi düşünürüm,eger içerikte sayı yoksa zevkle dinlerim helede keklige pointer ferması anlatarak veriyorsa coşkuyu :)) saatlerce dinlerim........hayırlı ramazanlar....
« Son Düzenleme: 28 Temmuz 2012, 14:41:12 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
« Yanıtla #21 : 28 Temmuz 2012, 14:49:49 »
Uzatmakla felan alakası yok,ayrıca bişey ima ettiğimde yok.Ben Torosların çocuğuyum o hayvanları çok sıklıkla görürüm çünkü dağlarla içiçeyiz.Arasıra kafaları dağıtmak için müthiş manzaralı yerlere pikniğe gittiğimizde çok sık denkgelirler hemde çok yakın mesafelerde. Yani öyle her gördüğümüzde bu vurduğumuz anlamınamı gelir.Ama istesem çok rahat da vururum fakat benim durdukyere 13-15 bin verecek param yok.Ayrıca kullandığım cümleler geniş zaman,geçmiş zaman değil,lafı ters anlamayın.Ben indirdim felan demedim sen beni kaçak avcı yerinemi koyuyorsun.Ben sadece O avları yapan kişlerden daha fazlasıyla doğanın içerisindeyim,bizim onlardan avcılık anlamında ne eksiğimiz var demek istedim.Haa onlardan eksiğimiz olan şey para ve imkanlar tabiki.Biz onlar gibi paralı avcılar olamayız,bizden olsa olsa Anadolu avcısı olur ;)
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Ziya ELÇİN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #22 : 28 Temmuz 2012, 14:50:48 »
Başkalarının yaptıklarından ziyade, kendi yapamadıklarımızı yapabilmenin peşinde birlikte çalışalım...
Ziya ELÇİN
1960 Sivas/Balıkesir www.asyaav.com.tr

Çevrimdışı Ahmet GÜÇLÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 28 Temmuz 2012, 15:23:10 »
Ziya abiye aynen katiliyorum....Başkalarının yaptıklarından ziyade, kendi yapamadıklarımızı yapabilmenin peşinde birlikte çalışalım...
Ahmet GÜCLÜ
1980 DENIZLI
[email protected]