Gönderen Konu: YERLİ TÜFEKLER HAKKINDA  (Okunma sayısı 22383 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
YERLİ TÜFEKLER HAKKINDA
« : 23 Haziran 2012, 14:54:46 »
değerli arkadaşlar son zamanlarda elime geçen tüfeklerde  namlu iç çaplarının yazılmamasına sıkça rastlamaktayım.banamı yazılmayanlar denk geliyor diyecem ama böyle bişey söz konusu olamaz herhalde.50 yaşını geçmiş bütün avrupa tüfeklerde bile yazılan bu bilgi niçin yerli üreticiler tarafından belirtilmiyor.basınç  değerleri de ona keza.huğlu akkar sarsılmaz  benim dikkatimi çeken markalar.bu markalarda  bu ibarelere malesef denk gelemedim.belki diğer markalarda da yoktur.bu bilgiler önemsizmi acaba.birde şu silahların namlularının üstüne yamuk yumuk  yazılan ts 870 yada mke  çeliği gibi yazılar var.yada silahın kendi ismi gibi.bunları bu kadar kötü yazmak için ekstra çaba mı harcıyorlar merak ettim.2012 yılında bu kadar ufak hatalar yapmak hala çok yol katetmemiz gerektiğini düşündürüyor.yanılıyormuyum acaba ?
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: YERLİ TÜFEKLER HAKKINDA
« Yanıtla #1 : 23 Haziran 2012, 18:55:14 »
SEVGİLİ SUAT maalesef yerli sanayi böyle ,, al birini vur ötekine ,, geçenlerde BURSA fuarında ata ve armsan,ın stantını gezerken bazı teknik detaylar hakkında yetkililere sorular sordum ,, aldığım ve alamadığım cevaplar karşısında yerli sanayimizin maalesef son teknoloji kullanıyor olmalarına rağmen 1950-1960 lardaki yerli sanayimiz (mke,,huğlu koop,,üzümlü koop,,cesa sarsılmaz,,düzce ) kadar bile kaliteli ve özenli silah yaptıklarına inanmıyorum.. o yıllarda c60 ıslah çeliği kalibre boru kullanıyorlardı belki ama silahlarda bir zerafet ,,özen ve işçilik kalitesi vardı,, namlu birleştirmelerine uğraştıkları zaman ,,kaynak işçiliklerine gösterdikleri özen ,,rayba ile açılan ve alıştırılan şok uygulamaları ,,parçaların birbirine uyumu ve alıştırmaları namlu ve kubuz boyaları bugünkü yerli firmalarımızdan özel olarak yapımı istenilse herhalde sıraladığım özelliklere dikkat edilerek yapılacak bir silaha kanımca 4000-5000 tl gibi rakamlar isterler ... ARTIK YERLİ SANAYİMİZ İLERLEMİŞMİ ,,YOKSA EVRİM GEÇİRİP BAŞKA BİRŞEYMİ OLMUŞ SİZ KARAR VERİN.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2012, 19:44:45 »
SEVGİLİ SUAT maalesef yerli sanayi böyle ,, al birini vur ötekine ,, geçenlerde BURSA fuarında ata ve armsan,ın stantını gezerken bazı teknik detaylar hakkında yetkililere sorular sordum ,, aldığım ve alamadığım cevaplar karşısında yerli sanayimizin maalesef son teknoloji kullanıyor olmalarına rağmen 1950-1960 lardaki yerli sanayimiz (mke,,huğlu koop,,üzümlü koop,,cesa sarsılmaz,,düzce ) kadar bile kaliteli ve özenli silah yaptıklarına inanmıyorum.. o yıllarda c60 ıslah çeliği kalibre boru kullanıyorlardı belki ama silahlarda bir zerafet ,,özen ve işçilik kalitesi vardı,, namlu birleştirmelerine uğraştıkları zaman ,,kaynak işçiliklerine gösterdikleri özen ,,rayba ile açılan ve alıştırılan şok uygulamaları ,,parçaların birbirine uyumu ve alıştırmaları namlu ve kubuz boyaları bugünkü yerli firmalarımızdan özel olarak yapımı istenilse herhalde sıraladığım özelliklere dikkat edilerek yapılacak bir silaha kanımca 4000-5000 tl gibi rakamlar isterler ... ARTIK YERLİ SANAYİMİZ İLERLEMİŞMİ ,,YOKSA EVRİM GEÇİRİP BAŞKA BİRŞEYMİ OLMUŞ SİZ KARAR VERİN.....

aynen katılıyorum.

üzümlü firmaları hepsi işin ticaretinde zaten bir çoğundan kalite beklemeyin.4140 namlu deyip başka namlu ile satıyorlar biraz anlıyorsan değiştiriyorlar. 1900 lü ilk yıllarda bile avrupa üreticileri tüfekleri elde atelyede yapsalar bile tüfekle her türlü test yapım ile bilgileri tüfeğe semboller ile işlemişler.bir belçika pieperi aldığımızda ne zaman yapıldığını bile anlarız.bizde lütfedip öyle yazan çok az..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 23 Haziran 2012, 19:48:37 »
TS 870 şartnamesinde namlu genişliğinin yazılması gerekip gerekmediğini hatırlamıyorum ama yazması iyi olur. Hatta vidalı şok ise kullanıcı kitabında herbirinin daralma miktarı yazmalı. Sabit şoksa namluya şokların cinsi yazılması gerekir veya daralma miktarı yazılması bence daha iyidir. Yamuk yumuk yazılı olanlarda akla özensizlik şüphesi getirdiği için fabrika adına kötü.

Hakan Bey geriye giden değişime evrim değil de başkalaşım demek daha doğru olmaz mı? :) Gerçekten eski model silahlarda işçilik detayları genelde daha iyi görünüyor.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 23 Haziran 2012, 20:27:06 »
elimizdeki 20 yıllık avrupa silahların üstünde okdar çok şey yazıyor ki bizim yerli üretimlere bakınca acaba unutulmuş mu diyoruz  :D adamlar üretildiği malzemeyi, hangi tarihte üretildiğini, basıncını, çapını, nerede üretildiğini...gibi birsürü özelliğini yazmışlar. bizde "ts 870 made in turkey "  ee gerisi  :D gerisi yok abi belki 20 sene sonra. bizim halk uyanana kadar ne satsak kardır  :D hani eskiden beri filmlere bile konu olmuş laflarımız vardır. avrupa malıysa al türk yaptıysa yaklasma diye. Bunlar boş yere çıkmış laflar değil. Doğru olduğu için söylenmiş şeyler. Bizim insanımız kazansın halkımız kalkınsın diyoruz alıyoruz adamlar kazıklamak için ne varsa yapıyorlar, bütün hilelere başvuruyorlar. Neden? çünkü millet uyanana kadar adamlar ne kzanasak kardır diyip kandırıyor herkesi. Ha bi de şu var başta iyi bir firma biraz tutuldumu o da başlıyor işin kofti taraflarına. O yüzden de süreklilik yok. Biz zaten yurt dışından kazanıyoruz yurt içindeki naparsan yapsın diyorlar. Bin liraya alıp 3 yıl kullanacağına 5 bine al ömür boyu bidaha alma diyoruz bizde haliyle.
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2012, 10:49:34 Gönderen: Hakan SEÇKİN »
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #5 : 23 Haziran 2012, 23:34:11 »
Arkadşlarımın hepsinin yazdığı gerçek. üretimin her aşamasının kontrol edilmesi ve ürünün onaylanarak bölümler arasında ilerlemesi ile ancak kalite oluşur.. kalite kontol deparmanının kurmadan istediğiniz kadar son model makinalarla üretim yapın hatalar zinciri devam eder gider. Avrupa tüfeklerin altında bulunan işaretler tüfeğin üretim aşamasında her bölümden onaylanarak hatasız çıktığına dair işaretlerdir. ve son olarakta örneğin italyanlar FINITO damgasını vururlar. buda her aşamada kontrol edildiğini ve finişinde de son kontrolülün yapıldığının işaretidir. yoksa bizimkiler gibi herşeyi bitiridikten sonra damgalamazlar. kalite kontrol departmanlarının olduğu her yerde  her çapın milimetrik ölçüleri yazılıdır. her işaretin kalite kontrolde bir anlamı ve izlenebilirliği vardır. Maalesef yurdumuzdaki üretimin %90 nı merdiven altıdır. bırakın kalite departmanını mekanikçileri bile yok. firmalardan ayrılan ustaların toplama parçaları birleştirerek yaptığı tüfeklerdir. işareti damgayı nereden bulacak. TS870 yazısnı yazarlar ama Satndartın kurallarını sorsanız bilmezler. bir de 12 eylülde çıkan yasaya göre MKE çeliği kullanma zorunluluğu gelmişti. Ancak MKE çeliği sert ve uygun olmadığından daha çok ASİL çelikten malzemlerle tüfekler yapılır. ama üzerine MKE çeliği yazılırdı. Neyse arkadaşlar yazacak çok şey var ama hepinize RASGELE
« Son Düzenleme: 23 Haziran 2012, 23:36:33 Gönderen: Nuri ÖNEL »
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #6 : 24 Haziran 2012, 00:30:37 »
Akıl farkı olmasın.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 24 Haziran 2012, 00:45:47 »
Akıl farkı olmasın.
akıllı kafanın getirdiği düşünce ve mantalite farkı desek OSMAN ABİ...
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
« Yanıtla #8 : 24 Haziran 2012, 00:50:37 »
Akıl zaten hepsini barındırıyor Hakan,

sapla saman misali.

Dağlar kadar fark hala kapanmadı, sürüyor
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Yusuf AKSU

• *
  • www.AksuAv.com.tr - 1982' den Beri Sizlerle..
    • Online Av Malzemeleri
« Yanıtla #9 : 24 Haziran 2012, 01:07:54 »
haklısınız arkadaşlar, namluda yazmasa bile kullanma kılavuzunda felan yazması lazım..cunku namlu iç çapı çok onemli bana göre..
ancak benim edindigim bilgiler ve olctüğümüz tüfeklerde ata ve armsan 18.40 genellikle namlu cıkarıyor, arthemis 18,30 - 18,32 aralığında cıkartıyor... hugluda ortalama 18,40 civarlarındadır.. 401 geldiğinde ölçüp bakacağız tekrar,sizlere buradan paylaşırım
Yusuf Polat AKSU - Online Av Malzemeleri - http://www.aksuav.com.tr - Karaman

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 24 Haziran 2012, 08:58:05 »
18.40 civarı birçok üreticinin tercihi.genel olarak.mesela bende bir baikal çifte var birde akkar çifte.inanın akkar her şeyiyle baikaldan daha güzel ve estetik görüntü olarak.baikalın işçilik hataları bariz şekilde belli oluyor.ancak iki namluyu elimize alınca fark ortaya çıkıyor.baikal ın bütün değerleri yazılmışken akkar da malesef hiç bişey yok.bu kadar güzel tüfek yap üç satır yazıyı deneyipte oraya yazama.ondan sonra yerli sanayi şöyle böyle.ben Türkiyedeki  her firmanın namlu ürettiğinide düşünmüyorum.muhtemelen namlular bile biryerde üretiliyor olabilir diye düşünüyorum.yani 3-3.2kg aralığında işçiliği güzel yapılmış teknik verileri ve kalite kontrolü yapılmış telefon açtığımda sorularıma cevap verebilecek kadar bilgiye sahip tüfek üretebilecek yerli bir firma bulursam bir adet yerli tüfek alacağım.çok şeymi istiyoruz acaba  ?

BİGA/1979

Çevrimdışı Erkan ÜNAL

• *
« Yanıtla #11 : 24 Haziran 2012, 13:24:24 »
   Sevgili Dostlar.. 10-12 kadar tüfek değiştiren biri olarak şunu söylemek istiyorum... Türkiyede merdivenaltı silah imal eden küçük üreticiler ve kurumsallaşmış  köklü üreticiler var. Yapılan malzemenin matematiksel değerinin ölçülüp  ürün üzerine yazılması konusunda maalesef eksiklikler çok. Hatta yazılar başka atölyelere gidip cnc tezgahlarında parça başı  lazer ile yazılıyor ve ücret ödeniyor. O sebeple tse  veya şok değerleri gibi yazılar atölye ekstra para vermek istemediği için çakma harflerle amatörce aynı atölyede yazılıyor. Genelde namlu altında kaldığından buna tüketici de dikkat etmiyor...Ama şikayetler doğru kanala ve usulüne uygun yapılırsa bu yöndede gelişim olacağına inanıyorum...25 yıl önceyi düşünelim ne kadar az marka tüfek vardı..   Hepinize yeni sezonda rastgele..
Erkan ÜNAL
  • Alt Üst Çifte 71
  • Slug 61 Y.oto
  • 66 namlu Y.oto
  • 71 namlu Y.oto
  • Alt Üst Çifte 76
Erkan ÜNAL
1969 Orhangazi/BURSA
İkamet- TEKİRDAĞ Merkez

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 24 Haziran 2012, 14:37:09 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR son zamanlarda 20 no bir yarı oto alma düşüncesi içerisinde olmam neticesinde ister büyük ve kurumsal firmalar olsun isterse merdiven altı tabir edilen küçük üreticiler ve bunların ürünlerini satan av bayileri ile yapmış olduğum görüşmelerde ülkemizde silah sanayinin içler acısı halini gözlemliyorum...

Sorduğum hiç bir soruya açık açık net cevaplar verilemiyor satış depertmanı olsun teknik üretim departmanı olsun konusuna hakim ve karşısındaki müşteriyi tatmin edebilecek elaman bulabilmek mümkün değil...

İster büyük üreticiler ( sarsılmaz,,ata,,armsan,,huğlu,,akkar,,hatsan,,yıldız,,stoger)olsun talep ettikleri fiyatların yarısını bile hakettikleri düşüncesinde değilim,, bunun yanında küçük üreticilerin ise fiyat ,,fayda ve performans kıyaslamasında büyük üreticilere göre daha makul seçenekler olduğunu düşünmeye başladım... aralarında dağlar kadar fark olduğunu sanmıyorum hatta sanmakla kalmayıp gözlemliyorum...sonuçta bir grup 400-650 tl arası fiyatlarda diğer grup ise 800-1500tl arası fiyatlarda seyrediyor.. arada bu derece bir fark varmı dersiniz HAYIR KESİNLİKLE YOK belki %10-20 aralığında fark olması normal ancak diğer oranlar son derece absürt olur kanısındayım...

Bununla birlikte yerli bir silah alınacaksa kesinlikle butik özellikli çalışan,, müşteri odaklı hizmet veren istenilen kişsel tercihleri daha rahat tedarik edebileceğiniz nispeten daha makul fiyat politikası izleyen firmalardan hizmet alımına gitmek bana daha mantıklı gelmeye başladı.....

HERKESE SELAM VE SAYGILARIMLA
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 24 Haziran 2012, 15:45:14 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR son zamanlarda 20 no bir yarı oto alma düşüncesi içerisinde olmam neticesinde ister büyük ve kurumsal firmalar olsun isterse merdiven altı tabir edilen küçük üreticiler ve bunların ürünlerini satan av bayileri ile yapmış olduğum görüşmelerde ülkemizde silah sanayinin içler acısı halini gözlemliyorum...

Sorduğum hiç bir soruya açık açık net cevaplar verilemiyor satış depertmanı olsun teknik üretim departmanı olsun konusuna hakim ve karşısındaki müşteriyi tatmin edebilecek elaman bulabilmek mümkün değil...

İster büyük üreticiler ( sarsılmaz,,ata,,armsan,,huğlu,,akkar,,hatsan,,yıldız,,stoger)olsun talep ettikleri fiyatların yarısını bile hakettikleri düşüncesinde değilim,, bunun yanında küçük üreticilerin ise fiyat ,,fayda ve performans kıyaslamasında büyük üreticilere göre daha makul seçenekler olduğunu düşünmeye başladım... aralarında dağlar kadar fark olduğunu sanmıyorum hatta sanmakla kalmayıp gözlemliyorum...sonuçta bir grup 400-650 tl arası fiyatlarda diğer grup ise 800-1500tl arası fiyatlarda seyrediyor.. arada bu derece bir fark varmı dersiniz HAYIR KESİNLİKLE YOK belki %10-20 aralığında fark olması normal ancak diğer oranlar son derece absürt olur kanısındayım...

Bununla birlikte yerli bir silah alınacaksa kesinlikle butik özellikli çalışan,, müşteri odaklı hizmet veren istenilen kişsel tercihleri daha rahat tedarik edebileceğiniz nispeten daha makul fiyat politikası izleyen firmalardan hizmet alımına gitmek bana daha mantıklı gelmeye başladı.....

HERKESE SELAM VE SAYGILARIMLA
osman abinin dediği mesafe kapanmıyor malesef.fiyat konusu da ayrı bir sorun.

BİGA/1979

Çevrimdışı Süleyman KUKUDAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 25 Haziran 2012, 00:04:35 »
bravo valla  al benden de o kadar sarsılmazın bi pozesine baktım binbir zorlukla açtım silah kapanmıyo ya sanki top mermisi atacan hepsi çok kaba şöyle zarif bi kuş tüfeği yok huğlunun standında biraz yoldan beri silah var onlar da gravür,ağaç kalitesi cila metal kısım aynı tüfekler de denge yok
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2012, 00:08:05 Gönderen: Süleyman KUKUDAŞ »
resim yüke
Süleyman KUKUDAS
1969 BANDIRMA 0 532 38 77 061

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 25 Haziran 2012, 03:52:27 »
arkadaşlar bu tüfekler  21.yy da maalesef ülkemizde alaylı ustaların elinden çıkıyor.... yüksek makina mühendislerini tasarımcıları teknik ressamları desinatörleri bu işlere dahil edememişiz...... vardır göstermelik biriki firmada biriki diplomalı.... 
sebebi tabiki ekonomik....   diplomalı işin uzmanlarını üçotuz paraya çalıştıramazsın.....
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2012, 12:55:02 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 25 Haziran 2012, 08:14:43 »
    3. dünya ülkesi olmak bu oluyor işte. İwa fuarını dinlemiştim bizim firmalar bir anda gaza geliyor. işte biz şöyle tüfek yaptık, böyle mermi yaptık dünyanın en iyisi biziz. Ya ben anlamıyorum adamlar 500 yıldır tüfek üretiyorlar böyle bir iddaa da bulunmuyorlar biz hemen uçuyoruz. Ne son kontrol var, ne arge var, ne bilmem ne var.yahu yaptığınız silahları görüyoruz işte. biri başkasında kopya yapar, öbürü patent ihlali yapar, öbürü tüfek yapar mubarek av tüfeği değil trap tüfeği gülle gibi, diğeri yapar 2 günde küflenir, biri yapar namlusu yamuktur, birisi yapar boyası çıkar. Yapar da yapar... ondan sonra yerli üreticinin yanında olun. Biz yerli üreticinin yanındayızda yerli üretici bizim yanımızda değil. lafa geldiğinde böyle diyorlar ürün satacakların da ve garanti işlerinde en kötüsünü yerli halka yapıyorlar.
   İşin özü 3. dünya ülkesi olmak böyle oluyor. Yazık yazık. Bukadar gencecik çocuklarımız var mühendis doktor, çoğu işsiz çoğu başka iş yapıyor çoğuda yurt dışına gidiyor. Toplumun yarısı cahil zaten. Böyle şeylerle işi yok. Olmadığı gibi olacak olanı da engelliyorlar cahilliklerinden. Malesefki en az 50-100 yıl geriden geliyoruz birşeyler üretince çabuk atmayalım.
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 25 Haziran 2012, 10:03:14 »
aynen katılıyorum ve yerli çiftelerinizi getirin ölçelim, hanginizin tüfeği 1/3 şoklu
1 ve 3 şokun orjinal değerleri kaçtır yada kaç olmalıdır, namlu buna göre yapılsa idi, yazarlardı. çift tetik yapan kaç firma kaldı neden yapılmıyor? kesin maliyettendir.
kara düzen hoşumuza gidiyor, kopya çekmekte üzerimize yok ama kopyayı bile çekemiyoruz, yenilik bize göre değil,
aradığımız özellikte bir yerli firma varsa lütfen o firma kötü yorumları üzerine alınmasın... varsa !
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 25 Haziran 2012, 12:17:46 »
arkadaşlar bu işler  21.yy da maalesef ülkemizde alaylıların elinden çıkıyor.... yüksek makina mühendislerini tasarımcıları gravür için teknik ressamları desinatörleri bu işlere dahil edememişiz...... vardır göstermelik biriki firmada biriki diplomalı.... 
sebebi tabiki ekonomik....   diplomalı işin uzmanlarını üçotuz paraya çalıştıramazsın.....
BİROL ABİ bu yapmış olduğun tespit göreceli bir kavram teknolojiyi yakalamış ve çağın gerektirdiği teknik elemanları çalıştırma kabiliyetinde olan firmalardada imalat ve kalite anlamında standartizasyonda ,,, diğer alaylı firmalardaki üretim ve standart hatalara nerede ise aynı oranlarda rastlanıyor

Sorun TÜRK insanının üretim zihniyetinde bu zihniyet değişmedikçe kalite kontrol düzelmedikçe minimum hatalı dahi olsa maaliyeti düşünülmeden o parça değiştirilmedikçe veya düzeltilmedikçe istediğin kadar tasarımcı,,mühendis,,teknik ressam teknik eleman çalıştır hepsi fasa fiso işler öncelikle KALİTELİ ÜRETİM ANLAYIŞI geliştirilmeli

Bunun yanında şahsi tesbitim alaylıda olsa,, yeterli teknolojiye sahipte olmasa,, bilgisi,, becerisi,, ustalığı,,tecrübesi ve sanatkarlığını devreye sokarak butik tarzda üretim yapacak firmaların bizim gibi özel teknik detaylarla çok ilgilenen tabiri caiz ise KIL,,TÜY cülere daha iyi hizmet verecekleri kanaatindeyim.....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
« Yanıtla #19 : 25 Haziran 2012, 12:24:12 »
Yurtdışında o kadar tüfek imalatçısına bilgi maili atıyorum.

Teknik konularda mühendisler cevap veriyor.

Biz de ustalar. Söyleyin oradan adımı Ahmet-mehmet usta size yardım eder.

Biz de kullanıcıların sorunu yok patlatsın,işlesin yeter.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Aşkın ASLAN

• *
« Yanıtla #20 : 26 Temmuz 2012, 17:04:52 »
büyüklerimi hep dinlerim. büyüklerim dedi ki ''yerli karı bile almayacaksın yerli tüfeği ne yapacaksın'' karı konusunda iş işten geçmişti ama tüfek konusunda dinledim. ha bu arada hanımdan yana şükürler olsun sıkıntım yok :-)))))
Aşkın ASLAN
1978 Elazığ / Sakarya

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 26 Temmuz 2012, 19:29:18 »

Alıntı
Değiştir

Holland and Holland Film

Holland and Holland Film

holland and holland 177 yıldır aynı yerde ve aynı binasında,kalitesini hiç bozmadan..belki  elitist,aristokrat ama sonuna kadar geleneklerine bağlı..
Gelenekle bu kadar barışık iki imparatorluk bilirim biri japonlar biri ingilizler...ikiside şuan süper güç...
ne diyor yahya kemal beyatlı;ne harabiyim,ne harabitiyim,kökü mazide kalmış atiyim(umarım bişeyler anlatabilmişimdir)

« Son Düzenleme: 06 Haziran 2012, 22:29:12 Gönderen: Semih MAVİLİ »

• benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

Çevrimdışı Can EMiR

• *
  • Kırmızı ve Beyaz
« Yanıtla #22 : 28 Temmuz 2013, 14:26:41 »
Yabancılarla bizim üreticimiz arasında ki farklar. (Genel olarak yazıyorum, burada üreticilerde bulunuyor, üstüne alan alsın almayan almasın)

Hangi yabancı ürüne bakarsanız bakın, standart bir kalite koyar, Örnek : Beretta, üretim yeri bellidir, siz bu silahı, İtalya´da alsanız aynı silahtır, Türkiye´de aynıdır, Kutuplardada aynıdır. Kalitesine, markasına güvenen yabancı üreticiler asla müşterisini kaybetmek istemez, çünki GÜVEN, kolay kazanılan bir şey değildir, ama çok çabuk kaybedilir. Aşağıda ki sözü herkez söyler, yabancılar uygular, biz sözde kalırız.

“İnsanların güvenini kaybetmektense,para kaybetmeyi tercih ederim”  R.Bosch.

Fason üreten yabancı markalar olmadı mı? geçmişte oldu, sonra ne oldu, baktılar ki kısa vadede kazanmış oluyoruz ama uzun vadede çok zarar ediyoruz, GÜVEN kaybediyoruz, akıllı olanlar DUR dedi, aptal olanlar devam etti ve artık tercih edilmediler.

Yerli sanayiye baktığınızda benim gördüğüm, ilk ağızdan duyduklarım ve araştırdıklarım şunlar, iki tip silah çıkartıyorlar, yurt dışı ve yurt içi! ve üreticiler aynen şunu savunuyor ki ben bunu bir çok firmacıdan duydum, abi yurt dışı bizim vizyonumuz tabi en iyiler oraya gidecek!

Benim zoruma giden bu yabancıların nesi tatlı ki onlara iyi silahlar gidiyor ? aynı parayı biz de veriyoruz, hatta araştırın orada daha uygun fiyata satılanlar bile var.

Şimdi üretci şunu da savunuyor, tamam Beretta ve Benelli gibi silah yapalım kim alacak? burasıda doğru, yanlış olan neresi? şöyle düşünün, (Not: İsim vermeden yazayım) Üzümlüde sıradan bir fabrika, yaptığı silahlar 500-700 arası, bu fabrika genelde 4. 5. dünya ülkelerine de silah üretiyor, bu fabrikanın silahını alıyorsunuz, birde bakıyorsunuz ki, sizin 700 TL´ye aldığınız silah Konya´da bir bayii de 350 TL olmuş, hoooop facebook sayfasında bir adam aynı silahı 250 TL ye satıyor, şimdi bu üretici kalksa dese ki Beretta´dan daha kaliteli bir silah ürettik, buyurun sizin istediğiniz özellikler vs. vs. fiyatıda 3000 TL. alan olur mu? OLMAZ, neden?

Balık baştan kokmuş, senin yerin ve çapın tüketicinin zihninde uygun yerini almış, boşuna debelenme.

Geçmişte buna benzer bir konuya yine yazmıştım, silah üretcilerinin sitelerinde ki, Hakkımızda kısmına bakın, övüne övüne yazarlar, 1914´te başladık, 1964´ilk üretim yapıldı vs. vs. vs. halen daha  bir Beretta veya Benelli veya diğerleri gibi olamamışsan bence bununla övünülecek bir şey değil.

Yine yabancı üreticiler ile bizler arasında ki en bariz fark, bizim işimiz onların tasarımlarını kopyalamak, hiç bir yerli silahta özgün bir tasarım dikkatimi çekmedi, Armsan Phenoma hariç. Onlar yapar biz onların taklitini yaparız, ya Allah aşkına, hadi teknolojiyi geçelim, tasarım çıkaracak bir ADAM´damı yok?

Demek yok :)

Hatta bu taklit işi Rusya´da Benelli ile onu taklit eden yerli üreticimiz arasında ki kıyaslamada gözle görülür biçimde ortaya çıkıyor ve nerede olduğumuzu gösteriyor.

Bizim silahların kalitesi tesadüftür :) yerli üretilen 10 silahtan 2´sinde randıman alırsınız, yabancı silahların da 9´unda.

Gelelim tüketici kanadına, suçun en büyüğü bizde aslında.

Türk tüketicisini şu başlıklarda topluyorum.

a:) Kaliteye önem veren gerçek avcılar.

b:) Kaliteyi UCUZ´a almak isteyen avcılar.

c:) Avcılığa yeni başlayanlar.

Şimdi neden şuçun çoğusu bizde, müşteri geliyor, ava başlayacağım, bana silah lazım, olur abi ne verelim? yaaa işte 500-700 arası çok iyi bir silah ver! :o

Bu kadar :)

Sonra kalkıyoruz, ava gidiyoruz, ya bu silahta sorun var, çok dağıtıyor, çok toplu gidiyor, öldürmüyor, yaralı bırakıyor vs. vs.

Biz kalite istemiyoruz ki, UCUZ istiyoruz, fabrikada işini biliyor, ne verirsek yiyorlar mantığı dayıyor dandik silahları. 2. Yılına giriyor, otomatik silah almadım bu yılda almayı düşünmüyorum, yerli 1500-1800 arası silah alıp sonra vah vah edeceğime, en düşüğü 3000 TL. verip Beretta A300 alıp veya 2. el başka silah alıp kapatacağım bu defteri.

Avcılık Merhamet ve Vicdan Gerektiren Bir Sorumluluktur. İkisini Bir Arada Taşımayana Avcı Değil, İNSAN Bile Denemez. EMİR

https://www.facebook.com/kirmizivebeyaz
0542 560 EMiR

Çevrimdışı Ersen ÖLMEZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 05 Ağustos 2013, 14:48:46 »
Yerli üretimde tse 870 mevcut ancak ne kadar kontrol edildiği tartışılır diye düşünüyorum.Ben biraz daha değer verereke seçerek alırım tüfeğimi (2 adet var 3.tüfeğimide inş alacağım) ancak birçok tse 870 damgası olan ama işi yaramayan tüfeklerde gördüm.yeni tse 870 yayınlanmış ve CIP den birçok özelliğin eklendiği söylendi umarım gerek üreticiler gerekse yetkililer daha hassas olurda Türk av tüfekleri de hızla kendinden daha iyi söz ettirir.
1983 ANKARA

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 15 Eylül 2013, 15:45:33 »
benim 1995 yapımı z. kerar tüfeklerimin namnularında da T 870  BD-N 12/76 yazıyor ne anlama geldiğini hep merak etmişimdir.
1978-İZNİK