Yabancılarla bizim üreticimiz arasında ki farklar. (Genel olarak yazıyorum, burada üreticilerde bulunuyor, üstüne alan alsın almayan almasın)
Hangi yabancı ürüne bakarsanız bakın, standart bir kalite koyar, Örnek : Beretta, üretim yeri bellidir, siz bu silahı, İtalya´da alsanız aynı silahtır, Türkiye´de aynıdır, Kutuplardada aynıdır. Kalitesine, markasına güvenen yabancı üreticiler asla müşterisini kaybetmek istemez, çünki
GÜVEN, kolay kazanılan bir şey değildir, ama çok çabuk kaybedilir. Aşağıda ki sözü herkez söyler, yabancılar uygular, biz sözde kalırız.
“İnsanların güvenini kaybetmektense,para kaybetmeyi tercih ederim” R.Bosch.Fason üreten yabancı markalar olmadı mı? geçmişte oldu, sonra ne oldu, baktılar ki kısa vadede kazanmış oluyoruz ama uzun vadede çok zarar ediyoruz, GÜVEN kaybediyoruz, akıllı olanlar DUR dedi, aptal olanlar devam etti ve artık tercih edilmediler.
Yerli sanayiye baktığınızda benim gördüğüm, ilk ağızdan duyduklarım ve araştırdıklarım şunlar, iki tip silah çıkartıyorlar, yurt dışı ve yurt içi! ve üreticiler aynen şunu savunuyor ki ben bunu bir çok firmacıdan duydum, abi
yurt dışı bizim vizyonumuz tabi en iyiler oraya gidecek!
Benim zoruma giden bu yabancıların nesi tatlı ki onlara iyi silahlar gidiyor ? aynı parayı biz de veriyoruz, hatta araştırın orada daha uygun fiyata satılanlar bile var.
Şimdi üretci şunu da savunuyor, tamam Beretta ve Benelli gibi silah yapalım kim alacak? burasıda doğru, yanlış olan neresi? şöyle düşünün, (Not: İsim vermeden yazayım) Üzümlüde sıradan bir fabrika, yaptığı silahlar 500-700 arası, bu fabrika genelde 4. 5. dünya ülkelerine de silah üretiyor, bu fabrikanın silahını alıyorsunuz, birde bakıyorsunuz ki, sizin 700 TL´ye aldığınız silah Konya´da bir bayii de 350 TL olmuş, hoooop facebook sayfasında bir adam aynı silahı 250 TL ye satıyor, şimdi bu üretici kalksa dese ki Beretta´dan daha kaliteli bir silah ürettik, buyurun sizin istediğiniz özellikler vs. vs. fiyatıda 3000 TL. alan olur mu? OLMAZ, neden?
Balık baştan kokmuş, senin yerin ve çapın tüketicinin zihninde uygun yerini almış, boşuna debelenme.
Geçmişte buna benzer bir konuya yine yazmıştım, silah üretcilerinin sitelerinde ki,
Hakkımızda kısmına bakın, övüne övüne yazarlar, 1914´te başladık, 1964´ilk üretim yapıldı vs. vs. vs. halen daha bir Beretta veya Benelli veya diğerleri gibi olamamışsan bence bununla övünülecek bir şey değil.
Yine yabancı üreticiler ile bizler arasında ki en bariz fark, bizim işimiz onların tasarımlarını kopyalamak, hiç bir yerli silahta özgün bir tasarım dikkatimi çekmedi, Armsan Phenoma hariç. Onlar yapar biz onların taklitini yaparız, ya Allah aşkına, hadi teknolojiyi geçelim, tasarım çıkaracak bir ADAM´damı yok?
Demek yok
Hatta bu taklit işi Rusya´da Benelli ile onu taklit eden yerli üreticimiz arasında ki kıyaslamada gözle görülür biçimde ortaya çıkıyor ve nerede olduğumuzu gösteriyor.
Bizim silahların kalitesi tesadüftür
yerli üretilen 10 silahtan 2´sinde randıman alırsınız, yabancı silahların da 9´unda.
Gelelim tüketici kanadına, suçun en büyüğü bizde aslında.
Türk tüketicisini şu başlıklarda topluyorum.
a:) Kaliteye önem veren gerçek avcılar.
b:) Kaliteyi
UCUZ´a almak isteyen avcılar.
c:) Avcılığa yeni başlayanlar.
Şimdi neden şuçun çoğusu bizde, müşteri geliyor, ava başlayacağım, bana silah lazım, olur abi ne verelim? yaaa işte 500-700 arası çok iyi bir silah ver!
Bu kadar
Sonra kalkıyoruz, ava gidiyoruz, ya bu silahta sorun var, çok dağıtıyor, çok toplu gidiyor, öldürmüyor, yaralı bırakıyor vs. vs.
Biz kalite istemiyoruz ki, UCUZ istiyoruz, fabrikada işini biliyor, ne verirsek yiyorlar mantığı dayıyor dandik silahları. 2. Yılına giriyor, otomatik silah almadım bu yılda almayı düşünmüyorum, yerli 1500-1800 arası silah alıp sonra vah vah edeceğime, en düşüğü 3000 TL. verip Beretta A300 alıp veya 2. el başka silah alıp kapatacağım bu defteri.