Gönderen Konu: YERLİ TÜFEKLER HAKKINDA  (Okunma sayısı 22378 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
Ynt: YERLİ TÜFEKLER HAKKINDA
« Yanıtla #25 : 15 Eylül 2013, 17:40:15 »
Yerli firmalar o dediklerinizi yazamazlar çünkü hiç bir namlu diğerini tutmuyor. İç çapları hiç bir namlu da aynı değil. Hatta mobil şokların bile çapları aynı değil. Bunu anlamanın kolay bir yolu var. Benim ustam diyebileceğim tüfek tamircisi bir abim var. Onda şok ve namlu bol olduğu için onun bulduğu bir testi deneme şansım çok oldu. Bir tapayı aynı numara şokun veya aynı marka namluların içine doğru iteleyin. Kimi şokta aynı numara bile olsa zor geçer. Kimi şokta kayıverir, kimi şokta ise yarısı dar yarısı geniştir. Namlularında kiminde kayıverir kiminde gitmez kiminde ise bir hızlanır bir yavaşlar harbiyle tapayı itelediğinizde. Neyi anlatmaya çalıştığımı anlamışınızdır. Bu sebepten dolayı yazamazlar. Aynı marka namlu aynı marka başka bir tüfeğe uymayabiliyor. Avrupa tüfeklerde böyle bir şey olmaz. Standarttır hepsi, bizde ise standart denen bir şey yok. Bunun içindir ki aynı marka yerli tüfekten kimi memnundur kimi değildir. Kimi iyi vurur kimi vurmaz , kimi fişek sıkıştırır kimi yıllarca sorunsuz çalışır.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 15 Eylül 2013, 19:18:24 »
 Bende 2 sene önce sıfır huğlu çifte vardı. Yüksek bantlıydı ve arpacığı bandın ortasına değil yan kenarına delip takmışlardı  ;D Bunu yapan ustanın delerken yamuk deldiğini farketmemesi mümkün değil yani büyük ihtimal öyle bırakıp geçti. lazer kaynakla deliği kapattırıp prtadan tekrar delik açtırttım sonrada tüfeğin sol namlusunun 20 metrede sürekli bir karış sola atış yaptığını farkettim büyük olasılın namluları birleştirirken sıfırlama yapılmadı ve tüfeği elimden çıkarttım.
 Yine geçenlerde bir av bayisinde ikinciel bir huğlu poze gördüm huğlu koperatifinin ilk çıkarttığı modellerden ve tüfeği uzun süre incelememe rağmen hiçbir işçilik hatası bulamadım ve tüfeği satınaldım. Yani yoruma gerekyok durum ortada  :(

« Son Düzenleme: 15 Eylül 2013, 19:20:22 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 15 Eylül 2013, 22:18:22 »
aynı fabrikada sabah üretilen malla akşam üretilen mal arasında bile fark vardır... sabah üretilenlerde daha az hata akşamkilerde yorgunlukyüzünden daha çok hata gözlemlenir....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #28 : 15 Eylül 2013, 22:33:13 »
benim 1995 yapımı z. kerar tüfeklerimin namnularında da T 870  BD-N 12/76 yazıyor ne anlama geldiğini hep merak etmişimdir.
TS 870 : TSE nin silahlarla ilgili standartlarına uygunluk
NBD: Namlu basınç denemesi yapılmış
12/76: Bu malum..

Bu damgaları üretim müsadeli her tüfekte görmek gerekir ama her tekinde bu işlem yapıldı demek değildir. Tek tük üretilen veya özel imalatlarda her birine yapılmalı ama günlük belli bir sayının üzerinde üretim olduğunda aralarında rastgele birkaçı bu teste giriyor. Sorun yoksa o partinin hepsi tamamdır kabul ediliyor. Ben böyle biliyorum. Hatta aynı şey başka ülkelerde de aynen bu şekilde. Her bir tüfeğe fişek koyup atmazlar. Yanlışsa bilen doğrusunu yazsın.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 15 Eylül 2013, 23:05:04 »
benim 1995 yapımı z. kerar tüfeklerimin namnularında da T 870  BD-N 12/76 yazıyor ne anlama geldiğini hep merak etmişimdir.
12/76 bu kısmı 12 numara 76 mm magnum diye tahmin ediyorum
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 15 Eylül 2013, 23:20:27 »
Doğru söze ne acep..
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 15 Eylül 2013, 23:39:01 »
ben yabancı marka silah kullanmadım kalitesini bilmem ama yerli tüfeklerde çok sorun var çelik gövde tüfek yapan firma yok gövde ve tetik grubu çelik yapılmasıda lazım
bu belirtilmeli fiyatı alüminyum gövdeye göre iki katı olabilir namlular çoğu firmanın ki kaliteli iç çaplarında sorun var bazı firmalar namlu etini ince yapıp yarılmasın diyede iç çapını
normalden geniş yapıyorlar buda avın yaralı gitmesine sebeb oluyor özellikle tetik tertibatı plastik yapılmamalı artık ve alüminyum parça çok piston ve namlu hariç her yeri alüminyum olan tüfekler var alüminyum sadece kasa ve tetik gurubu olabilir maalesef tetik gurubu plastik firma çok en gıcık kaptığım olay bu buradan yerli üreticilere sesleniyorum lütfen tetik grubunu artık plastik yapmayınız
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 16 Eylül 2013, 00:51:23 »
Simdiki otomatikleri incelemek icin elime aldigimda heryerinin aliminyum olmasi sebebiyle birturlü ısınamıyorum, tufegin heybetine baksaniz bisey sanarsiniz elinize aldiginizda oyuncak tufek gibi geliyo. tetik tertibati plastik kasasi aliminyum hatta cogu firmanin sertlestirilmis degilde normal aliminyum kullandigina eminim namlularida 1mm kalinliga indirmisler. Yani kisacasi insana silahin saglamligini ve guvenini hissettirmiyo. ulkemizde bukadar domuz avcisi ve bek yapanda varken ve bukadarda tufek firmasi ve urun cesidi varken celik kasa bir otomatigin uretilmemis olmasida nekadar tekduze seri bir uretim yapildigini gosteriyo. arkadasin dedigi gibi.gerekirse maliyetler fiyata yansitilmali ama secenekte olmali yerli tufek almak istiyenler icin. 
  Pazarlama onplanda oldugu icin tufeklerde kalite olarak hicbirsey degismemesine ragmen sekil olarak surekli ayni sistem ayni kalite tufekler defistirilip degistirilip tekrardan avcilarin onune koyuluyo malesef. yerli uretim tufeklemizin modellerine havali yabanci dilde isimler koyan firmalar kalite yonunden yabanci firmalara yetismek gibi bir dertleri yok.
« Son Düzenleme: 16 Eylül 2013, 01:04:12 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 18 Eylül 2013, 17:55:32 »
Yerli firmalar o dediklerinizi yazamazlar çünkü hiç bir namlu diğerini tutmuyor. İç çapları hiç bir namlu da aynı değil. Hatta mobil şokların bile çapları aynı değil. Bir tapayı aynı numara şokun veya aynı marka namluların içine doğru iteleyin. Kimi şokta aynı numara bile olsa zor geçer. Kimi şokta kayıverir, kimi şokta ise yarısı dar yarısı geniştir. Bunun içindir ki aynı marka yerli tüfekten kimi memnundur kimi değildir. Kimi iyi vurur kimi vurmaz , kimi fişek sıkıştırır kimi yıllarca sorunsuz çalışır.

bende aynı markanın 4 tane otomatiği var . bir namnu 3 tüfeğe uyuyor birine uymuyor. bir namnu hepsine uyuyor. birinin ki 2 tanesine uyuyor. el kundakları da 2 tanesi hepsine uyuyor 2 tanesi uyumsuz. o anda ellerinde ne kep varsa, ne namnu varsa ,  ne kasa varsa onu dayamışlar. eskiden 1995 lerde yapılan tüfekleri anlarım da, günümüz teknolojisi ile cnc falan filan kullanan markalar nasıl standart tutturamıyor anlamıyorum. bu baştan savma çalışma ve beceriksizlik yani.

akif  beyin tespiti çok doğru.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Y.Bozkurt ÇINAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 18 Eylül 2013, 18:17:33 »
Hakan Kardeşim Merhabalar;
Otomatik Av tüfekleri hakkında fazla  bilgim olmamasına rağmen Yerli tüfekler ile Yabancı bir markanın tüfeklerini karşılaştırdığımda kalite ve işçilik konusunda bariz farklar olduğunu görmemek mümkün değil. O nedenle Otomatik bir Av tüfeği almak istesem ; sıfır bir yerli yerine İkinci el bir avrupa tercih ederim. 

Tüfekler konusunda tecrübene dayanarak aşağıdaki tüfeklerden hangisini 1. sırada tercih ederdin.  Görüşünü domuz avı hariç diğer av türlerini değerlendirerek rica ediyorum.
1. Wınchester SX3 black shaddow
 2. Beretta A300 Outlander
3. Franchi black magic
4. Ata Venza
1969 AFYON

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 18 Eylül 2013, 19:01:31 »
bir sıtandardı olmayan nasıl yazsın oraya...
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------