Gönderen Konu: sarsılmaz poze mi, yoksa huğlu poze mi  (Okunma sayısı 24670 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bekir AYLAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
sarsılmaz poze mi, yoksa huğlu poze mi
« : 23 Haziran 2012, 10:14:32 »
arkadaşlar benim huğlu 103 d model bir pozem var, yeni aldım, yaklaşık 5 ay oldu. huğluda saçma dağılımı çok toplu, dolayısı ile isabet oranıda daha az, ayrıca çok iyi bir atıcıda değilim, bundan önceki silahim da sarsılmaz apollo idi ve apollonun saçma dağılımı toplu DEĞİLDİ, avda sarsılmaz ile daha iyi vurduğumu düşünüyorum. ben şuan elimde bulunan tüfeğimi satıp sarsılmazın her hangi model enjektörlü pozesini almak istiyorum ama, sarsılmazında sık sık arıza yaptığını duydum ve tereddütte kaldım. sizce huğlumu sarsılmaz mı daha iyi dir, bana bu konuda fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
  • Yıldız Çifte, yıldız otomatik
  • Drahthaar
Bekir AYLAK
Konya Ereğli
1974

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: sarsılmaz poze mi, yoksa huğlu poze mi
« Yanıtla #1 : 23 Haziran 2012, 12:46:35 »
iki markayıda kullanmış biri olarak AL birini vur ötekini diyorum... sorun bitmez.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2012, 15:19:19 »
bu konu bence tartışmaya çok müsait. bence av vurabildiğin tüfek en iyisidir.markası ne olursa olsun.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 23 Haziran 2012, 16:36:26 »
Bekir Bey foruma hoşgeldiniz. Bende de Huğlu poze var ve dediğiniz gibi toplu gönderme sorunum yok. Çevremdeki kimseden de işitmedim. Herkes memnun. Sarsılmaz için de toplu veya dağınık gönderme şikeyeti duyduğumu hatırlamıyorum. Hiç olamaz demiyeyim ama istisna bir şeyler olabilir.

Avcılığa yeni başladınız herhalde. Bence tüfeği değiştirip yeniden masrafa ve zahmete girmeden önce elinizdeki tüfeği iyi bir inceleyin.

Tüfeğiniz vidalı şok mudur, sabit şok mudur yazmamışınız ama muhtemelen vidalıdır. Vidalı ise tüfeğin yanında 5 tane şok verilmiştir. Hepsi saçmayı farklı dağıtır. Kimisi çok kimisi az dağıtır. Saçmaların kısa mesafede açılmasını istiyorsanız vida kısmında 5 ve 4 tane çentik olanları namluya takmalısınız. Tam vidalayın, namlu ağzı ile silme aynı hizaya kadar sıkın ama tatlı sert sıkın vidalı şoku, abanmadan, gevşeklik de olmadan.

Saçmaların toplu m açık mı gittiğini nasıl analiz ediyorsunuz bilmiyorum ama en basit yol ortalama 40 adım mesafeye kağıt hedef dikip ateş etmektir. Bu bile çok kaba bir yöntem ama bundan basit yolu da yok.

Saçmanın nasıl dağıldığını anladığınızı, tüfeğinizin şokunu falan bilmeden ortalama cevap yazdım. Siz daha başka bilgi verirseniz, ona göre bilenler de tavsiyede bulunurlar eminim. Büyük ihtimal şoklarda kusur yoktur bence.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #4 : 23 Haziran 2012, 16:45:16 »
Bende avcı arkadaşımız volkan beye katılıyorum. Ayrıca sarsılmazda, huğlu da kaliteli imalat yapan sağlam firmalardır.  Ben de HUĞLU marka tek tetik 22 yıllık pozem eşimin de ilk çıkan döner başlık tabir ettikleri ( 401 )  y.otomatik var her ikimizde çok memnunuz.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Bekir AYLAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 23 Haziran 2012, 18:22:42 »
VOLKAN BEY BEN TÜFEĞİ İLK ALDIĞIMDA DENEMEMİŞTİM, AMA SONRA ÇEVREMDEKİ ARKADAŞLAR İLE BİRLİKTE DENEME FIRSATIM, SAÇMA DAĞILIMI GÖRMEK İÇİN BEYAZ KAĞIDA DENEDİM AMA KAGIT KÜÇÜK KALDI VE BULUNDUĞUMUZ YERDE  BÜYÜK BİR BEYAZ KAYAYA YAKLAŞIK OLARAK 10-15 METRE UZAKLIKTAN ATIŞ YAPTIK, İLK ÖNCE NORMAL FİŞEKLER İLE ATTIK, DAĞILIMI BİR AVUÇ İÇİNİ GEÇMEYECEK ŞEKİLDE İDİ,(BU ARADA ŞOKLARDA 4-5 NUMARA İDİ)  DAHA SONRA BİOR TAPA FİŞEK İLE DENEDİĞİMİZDE DAĞILIM 40 CM. YARI ÇAPINDA BİR DAİRE ŞEKLİNDE İDİ. BENİM SİLAHIMI DEĞİŞTİRME NEDENİME GELİNCE ENJEKTÖRLÜ BİR POZENİN VERDİĞİ ZEVKİ BENCE HİÇ BİR AV TÜFEĞİ VERMİYOR, BU SEBEPTEN DİĞİŞTİRMEK İSTİYORUM. AMA MARKA SEÇİMİNDE KARAR VEREMEDİM, BAŞLIKTA VERDİĞİM MARKALARI KULLANAN ARKADAŞLARIN TECRÜBE VE BİLGİSİNE BAŞVURMAK İSTEDİM. 
  • Yıldız Çifte, yıldız otomatik
  • Drahthaar
Bekir AYLAK
Konya Ereğli
1974

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 23 Haziran 2012, 19:36:38 »
Bekir Bey yukarıdaki yazınızda ejektörden bir tek yerde bahsetmişiniz. Haricinde tüm yazdıklarınız dağılımlarıyla ilgili. 15 m mesafeden 5 ve 4 no şoklarla avuç içi kadar dağılım demek. Ya avcunuz çok büyük ya mesafe 5 m olmalı. Neyse şaka bir yana bendeki tüfekte ejektör yok. Hangisininki daha sağlam bilmiyorum.

Bekir Bey sürekli büyük harflerle yazmamaya özen gösterelim. Forum kuralıdır. Selamlar
« Son Düzenleme: 23 Haziran 2012, 19:38:11 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 23 Haziran 2012, 19:56:15 »
bekir bey bence sizin ölçümlerde bir problem var 15 metreden full şokla atış yapsanız hadi neyse dicem ama 5 numara şokla mümkün değil. ayrıca bir silah toplu atıyor bir silah dağıtıyor, yok saçmayı yakıyor, yok 100 metreden ördeğe attım cansız düştü.... gibi birsürü saçmalığı toplum olarak atalım artık zihnimizden. heryerde söylüyoruz bunlar doğru şeyler değil diye hala millet bildiğini okuyor yahu  :)
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2012, 10:46:31 Gönderen: Hakan SEÇKİN »
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Adem ALKAN

• *
« Yanıtla #8 : 24 Haziran 2012, 00:03:02 »
bende Volkan beye katılıyorum huğlu  tüfekte hiç sorun yaşamadım gereken mesafeye göre çoklarımı takıyorum.sonrada ava hiç bahsedilen sorunla karşılaşmadım
Adem ALKAN
ANKARA

Çevrimdışı Veysel ALTINDAĞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 24 Haziran 2012, 02:10:53 »
2 yıldır huğlu poze ile çulluk avına giderim. Bazen 10 metrenin de altında atışlar yaptığım oluyor. Daha hiç 5 den yukarı saçma görmedim vurduğum kuşlarda. Bu arada tüfeğim 66 namlu mobil şok. 5ve 4 numara takılı olur. Enjektör olayına gelince ben fazla teferruati sevmediğim için bırakın enjektörü çift tetik tüfek kullanıyorum. Asıl sorunuza gelirsek, çevremde sarsılmaz kullanan tanıdıklarım var vede sarsılmazın servis kalitesi berbat. Hatta bir arkadaş çift patlatma yüzyünden birkaç defa servise yolladı. Vede gelen cevap ilginçti. Bu modellerde bu sorun olabiliyor. Dava açın kazanırsanız tüfeği değiştiririz.
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 24 Haziran 2012, 09:14:58 »
72.5cm namlulu 4 ve 5nolu şokları takılı olan tüfeğimle harika bıldırcın avları yaptım.veysel bey e de katılıyorum.en güzeli hedef kağıdında bakmak.daha sağlıklı bilgi verecektir.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #11 : 24 Haziran 2012, 11:30:59 »
Herkes kullandığı silahı iyi bilir 22 yıldır tek tetik huğlu süper poze kullanıyorum hiçte tek tetik ve enjektör teferuat değildir. Avda daha seri olursunuz. Gerçi benim tek tetik huğlu enjektörlü değildir ama yinede çok memnunum.  Ayrıca ben ava tek kırma tüfeğimle başladığım için tek tetik alışkanlığım var. Toplam bir fiil 32 yıllık avcıyım. Eşimde bir fiil tam 40 yıllık avcıdır. Ne eşimin tek tetik enjektörlü üzümlü marka süperpozesinde  ne de benim huğlu tek tetikte süperpozemde çift patlatma olmadı. Özellikle kaz ve ördek avlarında bu tip tüfekler iyi oluyor. Ve hala ne onun silahı ne de benim silahım fabrikaya bakıma gitmedi. Kendi silahlarımızın bakımını kendimiz yaparız. Tavsiye ederim.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 24 Haziran 2012, 11:45:42 »
Herkes kullandığı silahı iyi bilir 22 yıldır tek tetik huğlu süper poze kullanıyorum hiçte tek tetik ve enjektör teferuat değildir. Avda daha seri olursunuz. Gerçi benim tek tetik huğlu enjektörlü değildir ama yinede çok memnunum.  Ayrıca ben ava tek kırma tüfeğimle başladığım için tek tetik alışkanlığım var. Toplam bir fiil 32 yıllık avcıyım. Eşimde bir fiil tam 40 yıllık avcıdır. Ne eşimin tek tetik enjektörlü üzümlü marka süperpozesinde  ne de benim huğlu tek tetikte süperpozemde çift patlatma olmadı. Özellikle kaz ve ördek avlarında bu tip tüfekler iyi oluyor. Ve hala ne onun silahı ne de benim silahım fabrikaya bakıma gitmedi. Kendi silahlarımızın bakımını kendimiz yaparız. Tavsiye ederim.

nazife hanım ejektör ve tek tetik hakkında dediklerinize kesinlikle katılıyorum avantajları çok. yalnız huğluda çift patlatma sorunu var. Ama şunu da eklemek istiyorum hepsinde değil. Bende de 2006 yapımı 103 de vardı. ejektörlü tek tetik. Hem çok ağırdı hem de çift patlatma sorunu vardı. Bir kez gönderdim geldiğin de yine yaptı bende sattım. Yalnız huğlu kötü firmadır demiyorum kesinlikle iyi bir firma kendisini kanıtlamış türkiyenin ve dünyanın sayılı köklü firmalarındandır bence. Sanırım biraz son kontroller de bazıları gözden kaçıyormuş. Ama ben 6 sene önce almıştım beli düzelmiştir artık. Hatta biraz araştırdıktan sonra aliminyum olandan bir adet almayı bile düşünüyorum bıldırcın için. Rasgele...
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Erkan ÜNAL

• *
« Yanıtla #13 : 24 Haziran 2012, 13:08:46 »
   Sevgili Avcı Dostlarım.....  Önce bu atış işine bir tesbit yapmak lazım.
Türkiyede pekçok güzel tüfek imal eden markalar var... Burada sorun tüfek alırken amacına uygun bir seçim yapmak..
Namlu boyu, kullanılan şok, fişek tipi, eğer poze veya çifte ise namlu kilidi ve ateşleme sistemi, fişek yatağı ölçüsü, eğer yarı otomatikse çalışma sistemi, fişek çıkarma sistemi(döner kafa-sabit) gibi etkenler  ve atışta dağılımı bilinçli yapmak... bu soruların cevabını %99 verecektir.... arkadaşlarım markalara fazla takılmasınlar... sipariş tüfek yaptırmayı tavsiye ederim. Emsallerinden biraz pahalı olabilir ama pişmanlık ortadan kalkar.
 Şanlıurfadan hepinize Rastgele   Erkan Ünal
  • Alt Üst Çifte 71
  • Slug 61 Y.oto
  • 66 namlu Y.oto
  • 71 namlu Y.oto
  • Alt Üst Çifte 76
Erkan ÜNAL
1969 Orhangazi/BURSA
İkamet- TEKİRDAĞ Merkez

Çevrimdışı Yavuz KARACA

• *
« Yanıtla #14 : 24 Haziran 2012, 13:33:29 »
sevgili arkadasım  ben huglu sp aldım teyze oglum sarsılmaz bellum aldı  sarsılmaz çok agır ve sorun yaptı bazen çift patlıyor geçenlerde silagı sattı daga garantisi bile bitmedi hugluda  daga hiç sorun yasamadım benim tercigim huglu kop malıdır..
..
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2012, 13:34:39 Gönderen: Yavuz KARACA »
Yavuz KARACA
1982 fethiye

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 15 Kasım 2012, 23:19:49 »
İKİSİ DE İYİDİR. HOŞUNA GİDENİ ,FİYATI UYGUN OLANI ALABİLİRSİN.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ