Gönderen Konu: SILAHMI KÖPEKMI  (Okunma sayısı 19101 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
Ynt: SILAHMI KÖPEKMI
« Yanıtla #25 : 21 Haziran 2012, 09:00:58 »
bence ikisi de bir elmanın yarısı,köpek bulur tüfek vurur,

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : 21 Haziran 2012, 09:55:26 »
İkisi de önemlidir ama,
Yapılan ava göre önem sırası değişir.

Keklik çulluk bıldırcın taçşan gibi avlarda köpek tüfekten kaliteli olmalıdır :)

Güvercin üveyik gibi avlarda yüfek öne geçiyor.... Köpek olmasa da olur hatta :)

Ördekte ikiside iyi olmazsa ya vuramazsın, ya da suya kendin girersin :)

İkisi de iyi olursa on numara olur :)
Arkasındaki avcıysa :)

Aynen katılıyorum. Bu arada avcı kadar yanındaki av arkadaşın da önemlidir.

Çevrimdışı Hakan YENILMEZ

• *
  • avların kralı keklik
« Yanıtla #27 : 21 Haziran 2012, 10:08:04 »
sürat:)
Hakan YENİLMEZ
Karşıyaka İZMİR1968
Uçan balon

Çevrimdışı Zafer YAMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 21 Haziran 2012, 10:38:35 »
Ava babamın yanında çantacı olarak başladım ilk tüfeğim 14 yaşında 16 cal huğlu tek kırma  idi öğle böyle derken uçara kaçara atmayı iyice öğrendim.
sonra bana bir Büyükadadan Fransız barak aldılar  7 aylıktı ve süper fermaları vardı ve ozamanlar  robistler  idealler verney garonlar bernardelliler yanımda gezerdi .
köpek fermasına atsınlar diye........onlarında köpekleri vardı ama?
upland avlara  1 liralık tüfek 100 liralık köpek  gerisi bence hikaye köpek fermalasın tüfek atmasamda olur.
bek avlarına amacına uygun tüfek ve fişek
                                                                                                                                                                                      selamlar saygılar.
« Son Düzenleme: 21 Haziran 2012, 10:40:40 Gönderen: Zafer YAMAN »
Zafer YAMAN
1963 Kartal İSTANBUL

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #29 : 21 Haziran 2012, 10:56:29 »
Et tırnaktan nasıl ayrılmaz sa köpek ve tüfek te öyledirler. Ben rahmetli avcı  ÇAKIR dayımın yanında 12 yaşımda ava çantacılık la başladım ilk tanıştığım tüfek rahmetli babamın 16 çapta beratta marka tek kırmasıdır. 1980 li yıllarında bizim oralarda avcılarda köpek olan pek yoktu. Ama bende bir akrabamın hediyesi 2 aylıkken bana verilmiş ingiliz pointer kırması siyah beyaz benekli  adını aliş verdiğim köpeğim vardı. Tüfek olmadığı zamanlar bile bana keklikleri tavşanları yakalayıp getirdiği çok olmuştu.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #30 : 21 Haziran 2012, 14:33:55 »
Tam tamına 50 senelik 16 kalibre 80 cm namlu boyu olan tek kırma bir tüfeğim var namlusuda 8 köşeli yani yuvarlak değil, gelelim konumuza bugünki elimde olan pozemle yaptığım avların hepsini o tüfeklede yapıyorum hemde arada hiç fark hissetmeden  benmi çok iyiyim tabikide hayır, köpek kuşu bulur sana sunarsa kuşta namlu yolundan kalkarsa sende o tüfeği bi güzel omuzlayıp ver yansın yaparsan avın vurulması kaçınılmaz olur yani bu bi takım işi av, avcı, tüfek, fişek, köpek, hepsinin iyi olması lazım yoksa avcı iyi olmuş köpeği iyi olmuş tüfeği iyi olmuş olmuşda ne olmuş avın seni kandırdıktan sonra.Unutmayalım ARKASINA GEÇTİĞİMİZDE ATMAYACAK TÜFEK,ATMASINI BİLDİKTEN SONRADA ATIPTA VURMAYACAK TÜFEK YOKTUR.Saygılar.
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #31 : 21 Haziran 2012, 14:35:39 »
Et tırnaktan nasıl ayrılmaz sa köpek ve tüfek te öyledirler. Ben rahmetli avcı  ÇAKIR dayımın yanında 12 yaşımda ava çantacılık la başladım ilk tanıştığım tüfek rahmetli babamın 16 çapta beratta marka tek kırmasıdır. 1980 li yıllarında bizim oralarda avcılarda köpek olan pek yoktu. Ama bende bir akrabamın hediyesi 2 aylıkken bana verilmiş ingiliz pointer kırması siyah beyaz benekli  adını aliş verdiğim köpeğim vardı. Tüfek olmadığı zamanlar bile bana keklikleri tavşanları yakalayıp getirdiği çok olmuştu.

Zafer abi bende KARTAL'ın avcısıyım tanışıyormuyuz acaba?
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Zafer YAMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 21 Haziran 2012, 15:36:56 »
Kemal bey sima olarak hiç yabancı gelmediniz   avcılar kulübüne ekseri akşam veya cumartesi öğleden sonra takılırım  yeni nesil avcıları pek tanımam ama
eskilerle çoğu rahmetli oldu  hepsini tanır ve av muhabbetlerimiz ve avcılığımız olmuştur.
tanışırız...        selamlar.
Zafer YAMAN
1963 Kartal İSTANBUL

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #33 : 21 Haziran 2012, 17:54:19 »
Sanayide wolksvagen ustası var AHMET usta namı diyar RÜZGAR AHMET yaşı 72 hala çok güzel tüfek kullanıyor ve kesilmeden akşama kadar yürüyor hemde haftanın üç günü bende ondan pek çok şey öğrendim belki tanırsın diye yazdım allah ona uzun ömür versin.İnşallah tanışma fırsatımız olur abi.
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 21 Haziran 2012, 17:57:42 »
1 liralık tüfek 10 liralık köpek..gerisi teferruat

köpeğin iyisi av yaptırır

kötüsü yol yaptırır :(

« Son Düzenleme: 21 Haziran 2012, 18:14:54 Gönderen: Ramazan HAK »
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Sami KARATAY

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 21 Haziran 2012, 20:33:50 »
Gencliğimizde iki arkadaş ortak 200 marka yetişmiş kurzhaar almıştık , köpek o kadar profosyonel avcı ki  biz acemi avcılar onu yanlış yönlendirmemize rağmen bizi zorla ava götürür alçak sürünerek ava yaklaşır süper verma ,av kurşunu aldımı af yok bulur getirirdi.Şimdi yaş kemale erdi herşey var ama onun gibisini bulabilirmiyim?
27/7/1959-KÜTAHYA

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 21 Haziran 2012, 22:46:27 »
Çok keyifli yorumlar okudum..
2sinin de iyisi ama köpeğin daha iyisi her avda :) :)
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #37 : 22 Haziran 2012, 14:29:45 »
mesele AV, AVCILIK ise köpek ön plana çıkıyor ,yok eğer amaç lay loy lom gezmek ise o zamanda tüfek diyorum..
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #38 : 22 Haziran 2012, 14:33:34 »
İkisi de önemlidir ama,
Yapılan ava göre önem sırası değişir.

Keklik çulluk bıldırcın taçşan gibi avlarda köpek tüfekten kaliteli olmalıdır :)

Güvercin üveyik gibi avlarda yüfek öne geçiyor.... Köpek olmasa da olur hatta :)

Ördekte ikiside iyi olmazsa ya vuramazsın, ya da suya kendin girersin :)

İkisi de iyi olursa on numara olur :)
Arkasındaki avcıysa :)
Gardaşımın görüşlerine ben de aynen katılıyorum .  ;)
« Son Düzenleme: 22 Haziran 2012, 16:38:27 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #39 : 22 Haziran 2012, 15:24:03 »
Sanayide wolksvagen ustası var AHMET usta namı diyar RÜZGAR AHMET yaşı 72 hala çok güzel tüfek kullanıyor ve kesilmeden akşama kadar yürüyor hemde haftanın üç günü bende ondan pek çok şey öğrendim belki tanırsın diye yazdım allah ona uzun ömür versin.İnşallah tanışma fırsatımız olur abi.
     Çok doğru, benim bu yıl rahmetli olan avcı ustam, Çakır dayım 85 yaşına kadar bir fiil dağ, tepe, engebeli arazisi olan çankırı yöremizde hep avını yaptı. 95  yaşındada kaybettik onu. Hayatı boyunca hiç köpek yetiştirmedi köpekle de ava çıkmadı kendisi iz sürüp avı aramayı çok severdi. Ve ben onun avdan boş döndüğüne, avda yanında çantacılık yaptığımda da av vuramadığına hiç şahit olmadım.  50 yıllık kırıkkale yapımı 16 çapta çiftesi vardı. Her zaman bana şunu öğretti avın markası yerli veye avrupa olması hiç önemli değil derdi o tüfeği omzuna alıp atış yapabilecek göz ve  bilek önemli derdi.  Bu vesile ile bir kadın avcı olarak, o ve onun gibi vefaat etmiş bütün avcı ustalarımızı rahmetle anıyorum.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #40 : 22 Haziran 2012, 15:58:18 »
Valla eskiden çevrede köpeği olan bir iki avcı hatırlıyorum. Avın yerini bildikten sonra, vaktinde gidince gezmenin karşılığına yetecek kuş görülüyor da, nasipse avlanıyor da. Çulluk avı sıklıklarda köpeksiz zordur. Köpeksiz avcılığa alıştım. Tüfekte de takıntım yok. Çalışsın, beğeneyim yeter.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #41 : 22 Haziran 2012, 16:15:00 »
Yıllarca köpeksiz ve ya yerli (kırık) ırk köpeklerle avlandım...
Ne zaman ki Tina'yla avlanmaya başladım, işte o zaman iyi bir köpekle avlanmanın ne demek olduğunu anladım...
Kötü bir köpekle avlanmanın, köpeksiz avlanmakdan hiç bir farkı yok, hatta zararları bile var diyebilirim...
Ama ferması ve aportu iyi bir köpekle avlanmanın tadı hiç bir şeye değişilmez... En güzeli dağda yaralı, çelgin yada ölü avınız kalmaz...
Tüfeğe gelince bu yaşıma kadar yerli yabancı pek çok tüfekle avlandım. Araların pek bir fark göremedim... Bir ihtimal, Uygun fişek bulamayıp vb. nedenlerle avı yaralı gönderenler çıkabilir onda da aportu iyi bir köpek sorunu çözecektir...

Sonuç olarak iyi bir DK ve Yıldız-Ata şimdilik son tercihim... Ama bu işin sonu yok, bakarsınız yarın düşüncelere değişir. İlerleyen zamanlarda Tercihler DD, İngiliz, Akus, Armsan, Hatsan, Huğlu, Akdaş vb. yönde değişebilir. Ama benim açımdan değişmeyecek bir gerçek var ki artık yabancı marka tüfekler benim kapımdan içeriye zor girer. Yerli Silah Sanayiimize o derece güveniyorum...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #42 : 22 Haziran 2012, 23:04:14 »
     Çok doğru, benim bu yıl rahmetli olan avcı ustam, Çakır dayım 85 yaşına kadar bir fiil dağ, tepe, engebeli arazisi olan çankırı yöremizde hep avını yaptı. 95  yaşındada kaybettik onu. Hayatı boyunca hiç köpek yetiştirmedi köpekle de ava çıkmadı kendisi iz sürüp avı aramayı çok severdi. Ve ben onun avdan boş döndüğüne, avda yanında çantacılık yaptığımda da av vuramadığına hiç şahit olmadım.  50 yıllık kırıkkale yapımı 16 çapta çiftesi vardı. Her zaman bana şunu öğretti avın markası yerli veye avrupa olması hiç önemli değil derdi o tüfeği omzuna alıp atış yapabilecek göz ve  bilek önemli derdi.  Bu vesile ile bir kadın avcı olarak, o ve onun gibi vefaat etmiş bütün avcı ustalarımızı rahmetle anıyorum.

Öncelilke başın sağolsun ablacım allah rahmet eylesin arkada kalanlarada uzun ve sağlıklı ömürler versin.Şimdilerde böyle ustaları bulmak çok zor hepsi teker teker kayıp gidiyor hayatımızdan bizlerde pc başında avcılık yapıyoruz.İnşallah sağlıklı ve bol olmasada yeterince avın olduğu bi hayat geçiririz saygılar.
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Ercüment YÜKSEKÇINAR

• Ercüment YÜKSEKÇINAR
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 23 Haziran 2012, 10:22:26 »
Her ikisi de gerekli ama önce avı bulmak lazım bence, öncelik köpekte. Tabi varlığı ile yokluğu fazla fark etmeyen ya da avı kovalayan köpeklerden değil. Avı bulan ve avcıya sunan köpeklerden olacak. Tüfekse ateş etsin yeter. Yerlisi olmuş, Avrupası olmuş, ucuzu olmuş, pahalısı olmuş fazla fark etmez. İlla ki köpeğin iyi olacak.

KÖPEKSİZ AVA GİTMEK GELİNSİZ BALAYINA GİTMEYE BENZER......
Ercüment YÜKSEKÇINAR
A Rh -  1973   ISPARTA
0 544 544 35 32

ISPARTA AVCILIK ATICILIK İHTİSAS DERNEĞİ BAŞKANI

Çevrimdışı İbrahim ÖZEL

• *
« Yanıtla #44 : 04 Temmuz 2012, 20:07:54 »
Parayı basıyoruz ama 250 ama 2500 tüfeği alıyoruz. Ama köpek öylemi ki. Yetişmiş aldıklarımız bize ne kadar hizmet veriyor illaki bi kulp buluyoruz. Yani demek istediğim tüfeğe emek gerekmiyor ama sağlam avcı bir köpeğe yıllarımızı veriyoruz. Eskiden fişekleri kendimiz doldurur zahmetini çekerdik boşa atmamak için garantiye çakardık. Ya şimdi bas 12 tl al 25 tane. Değişmeyen bişeyse köpeklere harcanan emekte. Köpeğini kendin yetiştireceksin emek vereceksin o zaman bu sorunun cevabını kendin vereceksin. Diyeceksinki atalar doğru söyler. 1 liralık tüfek 10 liralık köpek....
İbrahim ÖZEL 05304684000
[email protected] 1976 Bursa-Adana  

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #45 : 04 Temmuz 2012, 20:34:35 »
at avrat silah GARDAŞ :):)

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #46 : 04 Temmuz 2012, 21:11:48 »
sözde herkes köpeği ön plana çıkarıyor.şimdi soruyorum kimin elinde 500 tl lik ucuz sıfır tüfek var.sonuç.kimsede yok.aslında tüfek çok önemli şey neden dünya markalarına millet bu kadar para veriyor.ya biz çok akıllıyız yada millet enayi.benim elimde tüfek olsun  her avı abartısız yaparım.benim için önce tüfek.....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Necdet METİN

• *
« Yanıtla #47 : 25 Temmuz 2012, 10:04:32 »
AVCI NIN TÜFEĞİ DE KÖPEĞİ DE İYİ OLACAK EĞER AVDAN ZEVK ALMAK İSTİYORSA.....
Necdet METİN
1970 Elmalı-ANTALYA
A Rh +

Çevrimdışı Necdet METİN

• *
« Yanıtla #48 : 25 Temmuz 2012, 10:10:45 »
Yıllarca köpeksiz ve ya yerli (kırık) ırk köpeklerle avlandım...
Ne zaman ki Tina'yla avlanmaya başladım, işte o zaman iyi bir köpekle avlanmanın ne demek olduğunu anladım...
Kötü bir köpekle avlanmanın, köpeksiz avlanmakdan hiç bir farkı yok, hatta zararları bile var diyebilirim...
Ama ferması ve aportu iyi bir köpekle avlanmanın tadı hiç bir şeye değişilmez... En güzeli dağda yaralı, çelgin yada ölü avınız kalmaz...
Tüfeğe gelince bu yaşıma kadar yerli yabancı pek çok tüfekle avlandım. Araların pek bir fark göremedim... Bir ihtimal, Uygun fişek bulamayıp vb. nedenlerle avı yaralı gönderenler çıkabilir onda da aportu iyi bir köpek sorunu çözecektir...

Sonuç olarak iyi bir DK ve Yıldız-Ata şimdilik son tercihim... Ama bu işin sonu yok, bakarsınız yarın düşüncelere değişir. İlerleyen zamanlarda Tercihler DD, İngiliz, Akus, Armsan, Hatsan, Huğlu, Akdaş vb. yönde değişebilir. Ama benim açımdan değişmeyecek bir gerçek var ki artık yabancı marka tüfekler benim kapımdan içeriye zor girer. Yerli Silah Sanayiimize o derece güveniyorum...

ALKAN BEY TÜFEK KONUSUNDA ÇOK HAKLISINIZ , KÖPEK HANGİ IRK OLURSA OLSUN FARK ETMEZ YETERKİ IRKININ ÖZELLİKLERİNİ TAŞISIN ....
Necdet METİN
1970 Elmalı-ANTALYA
A Rh +

Çevrimdışı Ahmet GÜÇLÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #49 : 25 Temmuz 2012, 12:57:32 »
Necdet abiye aynen katiliyorum saygilar....
Ahmet GÜCLÜ
1980 DENIZLI
[email protected]