Gönderen Konu: Şimşek ve Pars yavruları nihayet geldiler  (Okunma sayısı 7366 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
Şimşek ve Pars yavruları nihayet geldiler
« : 15 Haziran 2012, 22:08:28 »
Zor bir süreçti. Şimşeğin bir kızgınlığını geç farkettiğimden bir dönemi köpekleri eşleştiremeden kaçırmıştık. Ama  bu kez temkinli davranacaktık. Biri Bulgaristan'dan diğeri Almanya'dan ülkemize gelen bu iki güzel ddnin eşleşmesi güzel sonuçlar doğuracaktı.

Nihayet Şimşek nisanın ilk haftasında tekrar kızgınlık dönemine girdi ama sadece bir kez parsla eşleşti. oldumu olmadımı falan derken günler heyecanın yanında stresi de beraberinde getirmişti. Ne olmuştu ki acaba bu sezon yanımızda küçük odunlar :) gezdirebilirmiydik şimşekte sır gibi saklıyordu halini gerçi 1 ay sonrasında bunu tespit ettirebilirdik ama köpeğin her gününde bir fark aramak her halinde değişiklik gözlemlemek daha heyecanlıydı ve nihayet anlaşıldı sonuç olumluydu.

Şimşek son birkaç gündür farklı haller sergiliyordu 16 m2 bir kafes içinde bulunmasına rağmen kafeste durmak istemiyor her fırsatta kapıya yöneliyor bahçeye saldığımda ise boyunu aşan otların arasında yatıyor çağırdığımda gelmiyordu olacak iş değildi. Evet  Allah'ın bir hikmeti olarak içgüdüsel bir şekilde yavrularını doğuracağı en uygun yeri arıyordu.

Bugün sabah 6 gibi köpeğin ağlama sesiyle uyandım belliki birşeyler oluyordu o boşa ses yapmazdı. Hemen yanına indim kafesini açar açmaz çıktı ve kendini yabani vişne fidanlarının arasına attı kalkmıyordu ağlıyor ağlıyor ordan oraya dönüyordu. Evet gerçekten güzel bir yerdi bulduğu ama yavrular orada büyütülemezdi ki. Hemen kafesinin içine ona rahat yavrulayacağı bir yer hazırladım. Sonra şimşeği zor bela ikna ederek tekrar yuvasına bıraktım. Huzursuzdu ordan oraya gidiyor kendine yer bakıyordu ki ona hazırladığım yeri fark ettiği gibi yattı ve birazdan sustu artık vakit gelmişti ve doğum başladı

Onu biraz yalnız bırakmalı zaman zaman halini kontrol etmeliydim. Ancak canımı sıkan önemli bir konu vardı onu bu halde bırakıp işe gitmeye mecburdum oysa işe gitmek için evden ayrılırken daha sadece 2 yavru gelmişti nöbeti aileme bırakıp işe gittim. tabi sürekli bilgi alıyorum ne oldu yavrular kaç oldu ölü varmı anne nasıl problem varmı? Çok şükür herşey yolunda gelişmiş ve 5 yavru doğmuştu.

Akşam eve birazda erken dönerken veteriner arkadaşı aradım. Birazdan yanındayım bize gidiyoruz dediğimde şimşeğin yavruladığını hemen anladı. Neyse 15 dk sonra evdeyiz. O parsı bilmiyor methini duymamıştı ama şimşeğin sayesinde avcı olmuştu ve şimşeğin yavrularından muhakkak istiyordu. Yuvaya yaklaştığımızda şimşeğin hemen bize dönük yanında 2 yavru yatıyordu çok güzeller dedi veteriner aynı annesine benziyorlar bu 2 dd yavrusu kendinden çok bahsettirir ne de olsa annesinin izlerini taşıyorlardı.

İşte o iki güzel yavru

Fakat diğerlerini görebilmek için anneyi uzaklaştırmamız şarttı nede olsa kıskanabilir veterineri korkutabilir hatta neme lazım ısırabilirdi fakat sahibine asla zarar vermezdi. şimşeğin karnı da acıkmıştı onu dışarı çıkardım o yemeğini yiyip bahçede tuvaletini yaparken biz yavrulara bakacaktık.

Babasına en çok hangisi benziyorsa ondan başlayalım dedim bak şu epey benziyor galiba al bakalım şu kahverengi olanı dedim

veteriner biraz şaşkın baktı yüzüme bu babasına en fazla benzeyenmi dedi evet dedim çok benziyor. avcuna aldı baktı baktı konuşmadı e hadi dedim bir şey söyle. Nasıl desemki dedi bu pars dediğin en iyi çulluk  avımı yapar dedi evet dedim hatta çullukta en iyi olduğu iddia edilen setterin birine 27-4 fark atmış. Bak kardeş dedi parsın çulluk avında çok iyi olmasının sebebi onunda kanında setter olması  :'( :'( Baytar mısın paytarmısın nesin ne dediğinin farkında mısın. Gömüyormusun yavruyu ben hergün bunlarla iç içeyim bu yavru bal gibi irlanda setter. Ne diyebilirim ki bizim derneğin 1 numaralı veterineri bir yavruya bakarak hangi ırktan olduğunu söylediğine defalarca şahit oldum. Sustum çaresiz.

Bir yavru daha aldı eline babasına benzettiklerimden.  fal bakar gibi avcunda evirdi çevirdi daldı gitti yüzü ekşidi birşey söyleyecek diyemiyor anlıyorum sonra gözümün içine baktı biliyorum sen bu konuda çok hassassın duymaya tahammül bile edemiyorsun ama beni dinlersen bunu uyutalım. Deli etme beni paytar görmüyormusun taş gibi yavruyu şu bileklere bir baksana odun gibi odun babasıda böyle bunun günlerce avlan yoramazsın beni der gibi geziyor merada bu yavru uyutulurmu kör paytar.

Pars dediğin nasıl şimşek kadar uysalmı. hayır dedim  daha sert mizaçlı. Bir göğüste alman kurdunu nasıl yere yapıştırdığını bizzat gördüm. Ayrıca onun yanında kimse sahibine birşey yapamaz. ufuk abi onu bodyguard köpeğim diye sever. Baklayı çıkardı bana soktu paytar. bu yavru kopaya benziyor.  :-[ :-[ :-[ Bak arkadaşımsın diye birşey diyemiyorum ama şimşekten önce beni seni ısırmadan git burdan dedikten sonra sevgili Ufuk abimin hatrına sığınarak yazdığım bu şakayı sonlandırıyorum.  ^-^ ^-^ ^-^  Ne dersin Ufuk abi pek belli etmesede parsın kanında pointerlik falan da varmıdır yoksa o uzuuuuun fermların av olmadığında uzak ve seri aramaların hikmeti ne olaki ;D ;D

İşte yavrular.

Doğum başladı

İşe gitmeden doğan ilk 2 yavru

Ve sonrası

Toplamda 5 yavru oldu. İnşallah sağlıklı bir şekilde büyüdükten sonra dd ayrıcalığını bilen insanların elinde yetişip ayrıcalıklı birer avcı olurlar.
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı Bülent PEKPAK

• *
Ynt: Şimşek ve Pars yavruları nihayet geldiler
« Yanıtla #1 : 15 Haziran 2012, 23:08:35 »
çok güzel maşallah Allah can pekliği versi avlarıda bol olsun
Bülent PEKPAK
1978 KÜTAHYA

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 15 Haziran 2012, 23:23:22 »
Gözümüz aydın diyelim, ufuk abiden almıştım haberi..;)
Kadir abi, Ufuk abi ile müsait bir zamanda geleceğiz 1 haftaya kadar bilgin olsun ;) ;)
Buarada kazasız belasız gelişmeleri temennisi ile..
« Son Düzenleme: 15 Haziran 2012, 23:30:58 Gönderen: Serhat SERİN »
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
« Yanıtla #3 : 16 Haziran 2012, 12:45:33 »
hayırlı olsun kadir bey sağlıklı sıhatli büyürler inşallah
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Özcan SAVRAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 16 Haziran 2012, 14:15:22 »
Gözünüz aydın, hayırlı olsun...
Özcan SAVRAN
1983 AYDIN
<İSTANBUL>

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 16 Haziran 2012, 17:00:40 »
Gözünüz aydın, hayırlı olsun...

hayırlı olsun kadir bey sağlıklı sıhatli büyürler inşallah

Sayın Uğur Bey ve Özcan Bey güzel dilekleriniz için teşekkürler.

Serhat kardeşim bugün senin de ufuk abiyle birlikte gelmiş olmanı isterdim ama nasip değilmiş. kısmetse başka gün müstakbel av partnerini görmye gelirsin.

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı Fatih KARACA

• *
  • Geleceğin çiçekleri,geçmişin kökleriyle beslenir.
« Yanıtla #6 : 16 Haziran 2012, 21:26:11 »
Allah sağlıklı, uzun ömür versin. En az anne,baba kadar avcı olurlar inşaallah..
Fatih KARACA
1976 Sarıköy/ Gönen/BALIKESİR

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 17 Haziran 2012, 00:29:03 »
Ufuk abi çağırdı sağolsun..Ama işteydim..Nasip  başka zamana artık..Hem biraz toparlansınlar bakalım.. ;) ;) Buarada son 2 fotoğrafta yan yana sırtı dönük kahve büyük  paftalı olan yavrular tam istediğim gibi babasının kopyası olur..Avıda babasının yarısı kadar olsun yeter fazlasını istemiyorum  ;) :)
« Son Düzenleme: 17 Haziran 2012, 00:30:04 Gönderen: Serhat SERİN »

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 17 Haziran 2012, 01:35:37 »
Senin gibi birine ev sahipliği yapmak beni de çok mutlu etti. kapımız sana her zaman açık ama geri giderken kapalı :) :) küçük vesilelerle aramızda güzel bir dostluk oluştu meyve dediğin neki muhabbet baldan bile tatlıydı afiyet olsun. yeterki doydum deme :)

Yavrular bugün 1.gününü tamamladı çok şükür zaiyatımız yok beslenmeleri sağlıkları gayet iyi. Anneleri şimdi bizden kıskanıp yanlarından ayrılmıyor ama 2 ay sonra emzirmekten kaçmaya başladığında yavrularla oyun zamanı gelmiş demektir.

Çevrimdışı Gökhan TÜRK

• *
  • "TÜRKÇE GİDERSE TÜRKİYE GİDER ! "
    • www.drahthaar.azbuz.com
« Yanıtla #9 : 18 Haziran 2012, 14:52:28 »
hayırlı olsun Kadir bey
inş sağ salim büyürler ve iyi birer avcı olurlar

sağlıcakla
Gökhan TÜRK
0 Rh+ 1981  AYDIN              www.drahthaar.azbuz.com

"Son suyu kirlettiğinizde, son agacı kestiğinizde ve son balıgı tuttugunuzda paranın yenmeyecegini anlayacaksınız. Jeronimo "

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 18 Haziran 2012, 23:09:52 »
Yavruların daha net fotolarını istiyoruz Kadir abi :) ;)

Çevrimdışı N.Emre ŞİMŞEK

• *
« Yanıtla #11 : 19 Haziran 2012, 01:06:35 »
Hayırlı olsun Kadir Bey, umarım iyi drahthaarcılar elinde bol fermalı avlar yaparlar
Nurettin Emre ŞİMŞEK
1976 Ödemiş/İzmir
05057052062

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 19 Haziran 2012, 08:19:14 »
hayırlı olsun Kadir bey
inş sağ salim büyürler ve iyi birer avcı olurlar

sağlıcakla

Hayırlı olsun Kadir Bey, umarım iyi drahthaarcılar elinde bol fermalı avlar yaparlar

Güzel dilekleriniz için teşekkürler. Yavrular ehil insanların elinde yetişirlerse ne beni ne de ufuk abiyi asla utandırmayacaklardır.

Mesajın alındı Serhat kardeşim.

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 20 Haziran 2012, 08:03:23 »
Masallah güzel kanlardan yavrular
Yurdum savcısına hayırlı olsun,
Babayı anlatmaya gerek yok.

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 20 Haziran 2012, 09:11:43 »
Hayırlı olsun. Allah değer bilenlere nasip etsin.
Ahmet VURAL
1954 Ankara

Çevrimdışı Kenan TEKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 21 Haziran 2012, 15:22:33 »
hayırlı olsun sağlıklı sıhhatli büyürler inşallah
Kenan TEKİN
1985 KONYA\EREĞLİ
NEVŞEHİR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 21 Haziran 2012, 16:03:48 »
Teşekkürler Emre Bey. Allah layık olan insanlara ulaştırmayı nasip etsin.

Masallah güzel kanlardan yavrular
Yurdum savcısına hayırlı olsun,
Babayı anlatmaya gerek yok.

Sağolasın Faruk Bey. Güzel yetiştirilirlerse kimseyi utandırmaz bu minikler.

Hayırlı olsun. Allah değer bilenlere nasip etsin.

Teşekkür ederim Ahmet Bey. Sizin köpeğiniz bu sitede renk olarak en beğendiklerimdendi. Yavrulardan biri de sizin dd gibi olacak inşaallah.

hayırlı olsun sağlıklı sıhhatli büyürler inşallah
Teşekkürler Kenan kardeş.

Çevrimdışı Hakan ÖZEK

• *
« Yanıtla #17 : 22 Haziran 2012, 13:32:40 »
Yavruların hayırlı olsun tam isabetli eşleme olmuş/Emin olki  Benimde av ekürüm Ufugun pars tam bir av makinasıdır
Hakan ÖZEK
1972 - İstanbul SEFAKÖY Duhul- LÜLEBURGAZ Sakızköy

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 26 Haziran 2012, 22:55:29 »
Geçen gün yavruları hayırlı olsuna gittim..:) ;) Buarada Kadir abiye göstermiş olduğu misafirperverliğinden ötürü teşekkürler..Çok güzel bahçeli ev ve meyveler ;) :)
Anne Şimşek ve bebişler gayet iyi bakımlılar..Gelsin fotolar ;) :)

image hosting

upload images

upload pictures

upload pictures

image host

picture hosting

photo upload

upload picture

upload photo

image host

photo upload

image upload