Sayın Seçkin,
Herters,Scentlok,Avery,Under Armour,Duck Commander vb..Usa kökenli Ördek ve kaz ceketi yada parkalarını tavsiye ederim..Özellikle 3 İn 1,4 in 1 türünden mont ve parkalar pekçok işinizi ayrı ayrı kullanımlarıylada görecektir..
Ben Çok sert havalarda Scentlok parka,Daha yumuşak havalarda Cabelas Waterfowl 3 in 1 mont kullanıyorum..Cabelas ın kendi adına ürettirdiği giysilerin en azından büyük kısmının kalitesi tanınmış markalara göre daha düşük..
İzolasyon miktarı sizin kullanacağınız yerin ısısına göre değişebilir..Bence en dikkat edilecek kısım bu tip mont yada parkalarda FİŞEK KOYMA YERİ yada ceplerinin büyüklüğüdür..Kat kat giyinip astronota dönüştükten sonra ne fişeklik takmak mümkün nede elde fişek için çanta vb şey taşımak..
Water yada weather resistant değil %100 Waterproof ürünleri tercih ediniz..Polyfill,Thinsulate gibi izolasyonlar işinizi görecektir..
Geçen Cabelas ta Herters in 3 in 1 Waterfowl ceket -parkaları mevcuttu çokta iyi ürünlerdir..Bence Bargain Cave den takip etmekte yarar var..
Ördek kaz avı Usa da bir kültür ve bence Avrupa ürünler Amerikan kökenli sukuşu avı eşyalarının gerisindeler..Enazından benim kullandıklarım öyle..
Birde bu ürünleri uzun yıllar kullanmak istiyorsanız Yıkamayınız..Ilık su ile temizleyiniz..Belli yıkamadan sonra su ve rüzgar geçirmezlik özelliklerinin yokolup gittiğine şahit olursunuz..Ayrıca su geçirmezliği destekleyen sprey ve özel temizlik setlerini de tavsiye ederim..
Cabelastan Packable Nylon pant lerin izolasyonlu ve izolasyonsuz olanlarından 1 er çift geçirirseniz içliğinizin üzerine giyer üst katmanada istediğiniz bir şeyi giyersiniz..Yıllardan beri her kış avında ve işimizde giyerim bu paraya bu kadar su geçirmez ve hafif hiçbirşey giymedim..Araba fırçasıyla yıkıyoruz yinede sugeçirmezlikten ve sağlamlıktan ödün yok..
Bence en önemli konuların başında ayağınıza bot çizme seçimi geliyor..Kış avında ilk konuşulacak konu bu olmalı..ama bu çok uzun bir konu..
Cabelastan güncel dolar-euro paritesine göre 93-94 $ a kadar iyi bir parka alınır..Hava yoluyla isterseniz %45 deniz yoluyla isterseniz %25 te kargo binecektir..