yunanistan bólgesi bólgeyi bakinca eski rum tas evleri ve ninenin giydigi kiyafetten belli,,yunanistanda túrkler gibi zagarlarla tavsan avi yapan avci cok górúlúyor. evet arkadaslarin dedigi gibi túfek aya, ispanyol. cúnkú yúksek bantli túfekler, ispanyol ve alman túfeklerinde górúlúyor genelde, yarim bant yarim cukur bant tam cukur bant, túfekler, genelde ingiliz, firansiz belcika túfeklerde oluyor,
eski bóyúklerim gibi tavsan avina atlarin heybesine koyarlardi zagarlari túfeyide atin terfesine atip ava giderlerdi,
tavsan esseyi cok sever tavsan essek kumlu yerde anlanmayi cok sever, tavsanda kumda anlanmayi debelenmeyi sever,esseyin debelendigi anlandigi topragi mutlaka gelir esseyin anlandigi yerde tavsan yatar anlanir, mutlaka gelir tavsan, dedede bunu iyi bilen bir avci,
esseyin kokusuna cok sever tavsan, dedede bunu iyi bilen bir avci,
cok sógledik ava iki fisek atiyorsaz túfekle ters giden birseyler var demektir diye, bes on fisek olurdu ústúmúzde, úc fisekle ava gitdigime hatirlarim, simdiki gibi ordu gibi fisekle ava gitdigime hic hatirlaman, bes on kursun onuda domuz avi olursa, keklik avinda on onbes fisek,tavsan avinda on fisek hic fazla fisek tasimazdim,
daha avciligi yeni yeni ógreniyorum cocuk yasinda tavsan avlayamadigimdan tuzak kurardim, agaclarin cúrúmús yapraklariyla toprakla tuzagi gizlerdim, hic bir tane tavsan yakalayamadim, gitdim eski yaslilari sordum olmuyor neden dedim, bana dedilerki, iyice kurumus saman olmus samana dónúsmús essek at diskisi koy tuzagin ústúne ve toprakla kapat dediler, ve bir kac tavsan yakaladim, ondan sonra yaptigim arastirmalarda tavsanlarin essek kokusuna karsi bir hassaseyeti olduguna ógremdim,
bence tavsanin essekten kortmamasi veya esseyi karsi bir hassasiyeti olmasi tavsanin her iki hayvanin kulak yapisi górúnús sekli ayni kokulari bir benzerlik olmasi bundan dolayi olabilir bunu lapotuvar gibi bir yerde arastirmak gerek, ilginc bir doga olayidir,