Gönderen Konu: KEKLİK POPİLASYONUNDA KARGA TALANI !  (Okunma sayısı 23727 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
Ynt: KEKLİK POPİLASYONUNDA KARGA TALANI !
« Yanıtla #25 : 11 Haziran 2012, 12:54:19 »
hatta zannedersem bir ara bir arkadaşamızın bir yazısında orman müdürlüğünün karga avı için fişek verildiğinden bahsedilmişti. hafızam beni yanıltıyor ise ama yanlış anlaşılmaya sebeb olmamak adına tekrar edeyim. fetvanın geçerli olması zararın tespiti ile olur
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #26 : 11 Haziran 2012, 12:57:17 »
ahmet kardeşim zaten fetva veren bir insan değilim bunu yazımdan anlamanız gerekiyor fevta bu şekilde demekle sizin dediğiniz zaten yapmış oluyorum. bu yazıları da samimiyet içerisinde yazıyorum zıtlaşma adına yazılmış bir yazı değildir. yanlış anlaşılmasın lüften
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #27 : 11 Haziran 2012, 12:59:17 »
Eskilere gitmeyin yenisi var,ve konu yeni açıldı.
http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,153124.0.html

Ankara'da Kuduz ile mücadele... -Ankara'nın Polatlı, Haymana, Beypazarı ve Gölbaşı ilçelerinde kuduzla mücadele için Tilki Avı..       

Ankara'nın Polatlı, Haymana Beypazarı ve Gölbaşı ilçelerinde yaygın olarak görülen kuduz vakalarıyla mücadele için sürek tilki avı gerçekleştirilecek.
Ankara İl Tarım Müdürü Muhsin Temel, Polatlı Ziraat odasında basın mensuplarının kuduz vakalarına ilişkin sorularını yanıtlarken, Polatlı'nın Gümüşyaka, Basri, Tüfekçioğlu, Özyurt, Avdanlı, Yenimehmetli köyleri ile Haymana, Beypazarı, Gölbaşı ilçelerinde kuduz vakaları görüldüğünü ve bu merkezlerde kuduzu yayan tilkilerin sürek avıyla yok edileceğini söyledi.
Muhsin Temel, ''Ankara'da yayılmaya etkin olan tek hayvan tilkiler. Özellikle kuduz hastalığının çıktığı ilçelerde tilkilere yönelik sürek avı tertip edilmesi ve bunun kaymakamın organizasyonunda gerçekleştirilmesi hususunda Orman ve Su işleri Bakanlığı'ndan ilk defa izin aldık. Çünkü yaban hayatıyla ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı kolay kolay izin vermiyor. Kuduz hadisesi nedeniyle izin alındı'' dedi.
Sürek avının ne şekilde yapılacağına ilişkin kriterlerin de belirlendiğini anlatan Temel, şunları söyledi:
''Şuanda Polatlı ilçemizde 8 köyde vakamız var ama çok şükür insanlarda bir sıkıntımız yok. Zaten bunların yüzde 90'ı tilkiden kaynaklanan hadiseler, çünkü tilki ferdi yaşayan müstakil yaşayan ve her tarafı gezen hayvanlardır. Gezdiği yerlerde temas sağladığı köpeklerle, kedilerle veya diğer hayvanlarla bunu yayabiliyorlar.
Yaban hayatından kaynaklanan kuduzla ilgili olarak biz, ivedilikle ilçelerde hayvan sağlık zabıtası komisyonlarını toplayarak 5996 sayılı yasa gereğince, kuduzla mücadelede yapılaması gerekenleri öncelikle belirlediler. O bölgelerimizdeki tüm hayvanlarımız, kuduz hastalığının tespit edildiği idari sınır içerisinde olan köylerdeki büyük ve küçük başlar da dahil olmak üzere aşılandı, kedi, köpeklerde aşılandı tümü. Hatta şuana kadar Ankara ilinde 20 binin üzerinde hayvanın aşılaması gerçekleştirildi.
İl Tarim Müdürü Muhsin Temel, Zoonoz hastalık olan Brusella ile de mücadele ettiklerini dile getirdi.
(AT-BİL)[/b]
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #28 : 11 Haziran 2012, 13:01:40 »
ahmet kardeşim zaten fetva veren bir insan değilim bunu yazımdan anlamanız gerekiyor fevta bu şekilde demekle sizin dediğiniz zaten yapmış oluyorum. bu yazıları da samimiyet içerisinde yazıyorum zıtlaşma adına yazılmış bir yazı değildir. yanlış anlaşılmasın lüften

Kemal Bey

Birleştiğimiz nokta aynı ama sanırım gidiş yollarımız farklı.Yazdıklarımız aynı konu.

Anlayışınız ve samimiyetiniz için teşekkürler...
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #29 : 11 Haziran 2012, 13:03:58 »
haklısınız kulagı ters elle tutmuş olabilirim ama ne yapalım solaklar insanlar hep ters geliyor kalın sağlıcakla ;D ;D ;D
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #30 : 11 Haziran 2012, 13:12:30 »
haklısınız kulagı ters elle tutmuş olabilirim ama ne yapalım solaklar insanlar hep ters geliyor kalın sağlıcakla ;D ;D ;D

Solaklar güzel ve estetik tüfek atar ama  ;) ;) Önceden özel olarak sol kundak yaptırılırdı,gerçi siz Konyadasınız,tüfek konusunda Konyalı avcılarımız ustalaşmış..Neyse başka bi zaman konyanın kaz avlarını ve tüfeklerini konuşuruz.. :)

Bilgilendirme için teşekkürler Kemal Bey..

Rastgele;
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #31 : 11 Haziran 2012, 13:15:04 »
şuan urfadayım ama herzaman beklerim muhabbetimizi de avımızı da yaparız ahmet kardeşim
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #32 : 11 Haziran 2012, 13:19:14 »
şuan urfadayım ama herzaman beklerim muhabbetimizi de avımızı da yaparız ahmet kardeşim

Teşekkürler Abi..

Kayseriden Selamlar;
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #33 : 11 Haziran 2012, 13:58:30 »
urfadan da kayseriye selam olsun ahmet kardeşim rastgele
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #34 : 11 Haziran 2012, 14:49:52 »
Ben de denk gelirse istemeye istemeye vurmayı düşünüyorum. Merak etmeyin nesline bir şey olmaz. Kolayca av olmaz zaten. Allah her canlıyı bir sebeple, düzen için yaratmış doğru ama yeryüzünde düzeni bozabilen nadir türlerden biri de insan. Doğaya insanın bıraktığı domuz ölüleri, çöpler bizim kabahatimiz. Ektiğimiz ekinleri istemesek de, kargalar, domuzlar besin olarak kullanıyor ve ürüyor. Ekin için çare yok ama çöpler ve leşler bizim kabahatimiz. Haliyle de kargaların çoğalmasına yardım ediyor. Çoğalan karga, saksağan sadece çöp mü yiyecek! Neye rastlarsa yer.

Çöp ve leş için çare bulamazsak dengesiz çoğalmayı önleyemeyiz. Ben ölü domuzların dağda bırakılması taraftarı değilim. Kurt kuş faydalansın diye kandimizi kendırıyoruz. Üşeniyoruz, işimize gelmiyor demek daha dürüstçe olur.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #35 : 11 Haziran 2012, 14:54:55 »
mutlaka volkan ağabeyim katılmamak elde değil sözlerinize zaten ALLAH CC yarattığı düzenin içinde de insanın rolu var. o da üzerine düşeni yapacak bunun içinde herkes taşın altına elini sokacak. şu bananecilik olayını aşmamız lazım artık.
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : 11 Haziran 2012, 16:54:20 »
bir de şöyle bir video var burada saksağan av olmuş ama mücadeleyi bırakmıyor...

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #37 : 11 Haziran 2012, 18:54:06 »
Allahhhhhh   tutmayın beni savunun kargalar saksağanlar bundan sonra düşmanımsınız.bu videoyu izledikten sonra sinirlerim bozuldu.

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #38 : 11 Haziran 2012, 22:02:43 »
arkadaşlar galiba hepimiz aynı fikirdeyiz,bu sene bu zararlıları elimizden geldiğince limitler dahilinde avlayalım,bende şahsen gözümle gördükten sonra es geçmem artık,,
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
  • AVCI DEVLETİN KİRALIK KATİLİ DEĞİLDİR...
« Yanıtla #39 : 13 Haziran 2012, 21:44:49 »
Küçük karga, ekin kargası, kara leşkargası ve leşkargası Toplam 15 adet

ahmet kardeşim yanlış yönlendirme derken neyi kast yada kimi bilmiyorum ama orman müdürlüğünün limiti toplam 15 tane bu yapılacak mücadele ile ilgili toplam rakam zannedersem
fetva belli açık olarak bir zarar var ise kuruntuyla bu iş yürümez kesinlikle ya bak karga geçiyor bu hayvan çok zararlı hadi vuralım olmaz
yukarıda belirttim ALLAH C.C herşeyi birr denge üzerine kurmuş. bu zarar tespit edildikten sonra yapılması gereken birşey kendi kafamızdan bunu yapmak kesinlikle yanlış
bu yazıyı yazarken aynı zamanda bir bilene de sordum.
şun diyor zararın tespiti önemli.
yani kurt insan için tehlikeli bir hayvan ama saldırmadığı yada zarar vermediği müddetçe vurmak elbette yanlış doğayı korumak adına doğaya vurulan bir balta olur bu
bunu yapacak kurum belli talep ve şikayet olacak ki bu olsun

Arkadaşlar yapmayın...Sizler doğanın popilasyon dengeleyici bir unsuru değilsiniz.Sizi yaradan ayrı bir sınıfa koymuş ve alemlere üstün kılmıştır.Herşey sizin için....Sizin için gönderdiği kudret helvası, bıldırcın ve daha niceleri...Hepsi bizim için insanlar için.
Sen karganın neslinin çoğaldığını nereden bileceksin,kekliğin popülasyonunun azlığını nereden bileceksin.Yoksa gaybın bilgisi sizin elinizdede benim mi haberim yok...Kuran derki
1951)- İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor. "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurduyar ki: "Haksız yere bir kuş veya daha küçük bir hayvan öldüren insana Allah mutlaka onun hesâbını soracaktır." Kendisine: "Onun hakkı da nedir?" diye sorulunca:

"Onu keser ve yer. Başını kesip atmaz!" diye cevap verdi." [Nesâî, Sayd 34, (7, 239).][8]

AÇIKLAMA:

Münâvî, ihtiyaç için değil de zevk için hayvan avlamanın yasaklandığını belirtir. Öldürdükten sonra hayvanı yemiyor, başını kesip atıyor. Kesip bırakmak bu öldürmenin bir ihtiyaç için değil, zevk için yapıldığının ifâdesidir. Bu, mahlukâtın suistimali ve israf edilmesi olduğu için, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bunu yasaklamıştır.

Nesâî'de gelen bir başka hadiste şöyle denmiştir:

"Kim boş yere bir hayvanı öldürürse, kıyamet günü, o hayvan sesini Cenâb-ı Hakk'a yükselip:

"Ey Rabbim falanca beni boş yere öldürdü, bir fayda için öldürmedi!" diyerek şikâyet edecektir."

Kaldı ki Kuranı Kerim Haksız yere can almayı yasaklamıştır.Sevk için ,spor için avlanıyorum diyen varsa hemen bu işi bıraksın yoksa birde başımıza populasyon dengeleyiciler türeyecek ki bu avcılığımız için hepsinden sakıncalı ve daha tehlikeli bir yola girmek demektir.

Arkadaşlar şunu unutmayın doğa ve insan bir dengedir.İnsanoğlu ne zaman ki doğanın dengesine el attı eline yüzüne bulaştırmış ve dünyayı yaşanmaz bir yer haline getirmiştir.Bırakın şu çöpçü kuşlarla uğraşmayı bir tane keklik palazı yediyse ne olmuş afiyet bal şeker olsun.sordunuz mu hayvancağıza neden yedin diye...yada size soruyorlarmı yemeyeceğin kuşu neden öldürdün diye...

Kuranı Kerim Kehf Süresi Hz.Musa ve Hızır (A.S) arasında geçen bölümü okuyun...Hiç bir şey göründüğü gibi değildir..Heleki bu dünyada yaşıyorsan...

« Son Düzenleme: 14 Haziran 2012, 12:53:53 Gönderen: Engin GEDİK »
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan
Gsm:0543 503 85 50

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
« Yanıtla #40 : 13 Haziran 2012, 23:37:43 »
Arkadaşlar ben bu konuda son bir şey söylemek istiyorum;eliniz tetiğe her gittiğinde Vicdanen bir rahatsızlık duyarsanız tetiği çekmeyin...
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #41 : 13 Haziran 2012, 23:59:28 »
engin bey başlığı incelerseniz ((bulunduğumuz bölge dedim))buralarada son yıllarda çok çoğaldı bu karga,,3,5 sene önce 5li ,,10,,narlı varken ,,şimdi en az50şerli gruplarla geziyor,,geçen yıl bodrum yarım adasında ben en fazla gördüğüm keklik alayında 4 keklik vardı,,bundan önceki yıllara göre vurduğum keklik 10 da biri,,,her yıl mak kararlarında 15 limit veriliyor bu kuşlar için hangimiz avladık,,bu sene gene aynı durum burada palazlar gene az,,daha öncekiyıllarda bu aylarda 15,20 tane palaz görülürdü 1 kekliğin arkasında ,,bu sene gene 8,,10 tane en fazla ,gördüğüm,,böyle bu kuşlara yok günah ,,yok sevap diye karşıdan bakarsak ,gelecek yıllardada bu kadarınıda görmücezz,,ben bu sene şahsen önüme çıkarsa af yok hatta sırf bu kuşlar için 4 no saçma alacağım,,o dereceye geldim yani,,ben tilkiye ,sansara,,gelinciğe ,,çakala,,şahine ,atmacaya ,,bir şey demiyorum onlarda kekliğin düşmanı,,ama bu  leş kargası nın ,önlemi alınması lazım,,
« Son Düzenleme: 14 Haziran 2012, 00:32:01 Gönderen: Ramazan HAK »
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
« Yanıtla #42 : 14 Haziran 2012, 13:29:21 »
Ramazan Bey bu konuda başka yorum yapmak istemiyorum artık.Her koyun kendi bacağından asılır.Ben kendi avcılık etiğimi size söyleyeyim yemediğim bir hayvana asla tetik düşürmem.Bu yüzden hiç hayatımda domuz avına gitmemişimdir.Sizlere başımdan geçen bir anımı anlatayım.Tahminim 12-13 yaşlarındaydım.Yazları bizim bu bölgede o zamanları çok meşhur olan kapari bitkisinin tomurcuklarını toplayıp on kiloluk bir bidona tuzla bastırıp biriklemiş ve zamanı gelince 12 liraya satmıştım.O paraylada kendime ait ilk tüfeğimi süperpozemi (çiftsan) almış sosyetenin arasına katılmıştım.Silahla sosyetik olmuştuk ama fişekleri elle doldurmaya devam ediyorduk.Gene bu dolma fişeklerle çay kenarına üveyik avına gittim.Atıyorum düşmüyor.Kuştan tüy çıkıyor gene gidiyor.Bazen kuş sıkı atıldığını bile hissetmiyor.Belki bu şekilde 10-15 fişek atmışımdır.Sinirlerim iyice bozulmuş burnumdan soluk alıp verdiğim bir anda sersem sersem bir saksağanın yanımdan geçmeye çalıştığını gördüm.Silahımı hemen doğrultup ateşledim.Saksağan olduğu yere düştü.Silahı omuzumdan indirdim ama kuşun yanına gitmeye cesaretim kalmamıştı.Ben şimdi bunu neden yapmıştım.Bu kuş şimdi ne olacaktı.Yiyecekmiydim hayır.peki niye öldürmüştüm.Yanına gittim elime aldığımda gözlerini açıp kapatıyordu.Ben elime aldıktan sonra yavaşça kapattı.Elimde ne kadar bir zaman o şekilde tuttuğumu bilmiyorum.Ama oğlum senden avcı olmaz dediğim hala dün gibi aklımda...Saksağanı aldım bir selvinin dibine gömdüm.Ama o gün oraya sadece o saksağanı değil;toyluğumu hırsımı,bilinçsizliğimi,sabırsızlığımıda gömdüm.o günden sonra sayısız kuş vurdum sayısız tavşan öldürdüm.ama hiç birisi o saksağan kadar benliğimde yer etmedi.Çünkü onu sebebsiz yere öldürmüştüm ve onun hesabını bir gün muhakkak verecektim.Çünkü Allah uyarıyor:" insan başı boş bırakılacağınımı sanıyor bir gün muhakkak bize "döndürüleceksiniz.
Allahım kimseye vicdan azabı yüklemesin.Çünkü bu yük çok ağırdır taşıyamazsınız...
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #43 : 14 Haziran 2012, 13:54:16 »
Balık tutan karga...Çok hain bir hayvan :) :) :)

« Son Düzenleme: 14 Haziran 2012, 13:56:08 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #44 : 14 Haziran 2012, 13:59:23 »
Arkadaşlar yapmayın...Sizler doğanın popilasyon dengeleyici bir unsuru değilsiniz.Sizi yaradan ayrı bir sınıfa koymuş ve alemlere üstün kılmıştır.Herşey sizin için....Sizin için gönderdiği kudret helvası, bıldırcın ve daha niceleri...Hepsi bizim için insanlar için.
Sen karganın neslinin çoğaldığını nereden bileceksin,kekliğin popülasyonunun azlığını nereden bileceksin.Yoksa gaybın bilgisi sizin elinizdede benim mi haberim yok...Kuran derki
1951)- İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor. "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurduyar ki: "Haksız yere bir kuş veya daha küçük bir hayvan öldüren insana Allah mutlaka onun hesâbını soracaktır." Kendisine: "Onun hakkı da nedir?" diye sorulunca:

"Onu keser ve yer. Başını kesip atmaz!" diye cevap verdi." [Nesâî, Sayd 34, (7, 239).][8]

AÇIKLAMA:

Münâvî, ihtiyaç için değil de zevk için hayvan avlamanın yasaklandığını belirtir. Öldürdükten sonra hayvanı yemiyor, başını kesip atıyor. Kesip bırakmak bu öldürmenin bir ihtiyaç için değil, zevk için yapıldığının ifâdesidir. Bu, mahlukâtın suistimali ve israf edilmesi olduğu için, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bunu yasaklamıştır.

Nesâî'de gelen bir başka hadiste şöyle denmiştir:

"Kim boş yere bir hayvanı öldürürse, kıyamet günü, o hayvan sesini Cenâb-ı Hakk'a yükselip:

"Ey Rabbim falanca beni boş yere öldürdü, bir fayda için öldürmedi!" diyerek şikâyet edecektir."

Kaldı ki Kuranı Kerim Haksız yere can almayı yasaklamıştır.Sevk için ,spor için avlanıyorum diyen varsa hemen bu işi bıraksın yoksa birde başımıza populasyon dengeleyiciler türeyecek ki bu avcılığımız için hepsinden sakıncalı ve daha tehlikeli bir yola girmek demektir.

Arkadaşlar şunu unutmayın doğa ve insan bir dengedir.İnsanoğlu ne zaman ki doğanın dengesine el attı eline yüzüne bulaştırmış ve dünyayı yaşanmaz bir yer haline getirmiştir.Bırakın şu çöpçü kuşlarla uğraşmayı bir tane keklik palazı yediyse ne olmuş afiyet bal şeker olsun.sordunuz mu hayvancağıza neden yedin diye...yada size soruyorlarmı yemeyeceğin kuşu neden öldürdün diye...

Kuranı Kerim Kehf Süresi Hz.Musa ve Hızır (A.S) arasında geçen bölümü okuyun...Hiç bir şey göründüğü gibi değildir..Heleki bu dünyada yaşıyorsan...

engin bey gayb sözünüz bayağı bir ağır oldu ama iyi niyetle söylenmiş olduğunu tahmin ediyorum. Kul olduğumu unutmadım kimseye de unutturmasın kurban olduğum.
biz insanımızın yaptığı hatalarda biri de yazıları iyi okumamak
bakın ne yazdığımı iyi okuyun
SİZDEN farklı bir kelimem yok.
insan da bu dengenin içinde derken bu sözümün arkadasındayım. yukarıdaki yazılarımda da belirttim. ihtiyaç olması halinde diye.. bu ihtiyacı belirleyecek kurumu da belirttim.
mutlaka zevk için hayvan öldürülmez size sonuna kadar katılıyorum. cıkalım dışarı öldürelim demiyorum ki. bunu böyle savunacak kişinin aklından zoru vardır sanırım. 
bakın bir tarlaya domuz yada bir arı kovanına dadanan ayıyı ne yaparsınız zararı noktasında eğer size büyük zarar veriyorsa vurmak zorunda kalırsınız... bu noktada denge unsurusunuz. çünkü herşey sebeb sonuç ilişkisi içerisindedir. ALLAH CC sünneti bu yöndedir. bakın ne güzel kurandan musa a.s örnek vermişsiniz. bu örnegi tekrar düşünmenizi ve nedemek istediğimi anlamanızı umut ediyorum AMA gene yazayım üstüne basa basa yazayım keyfi olaraktan hiçbir canlı öldürülmez. bakın şöyle de izah edeyim kimse kendi kafasından fetva veremez bunu ancak müctehid yada müceddid konumuna gelmiş alimler yapar verir. bu konuyla da ilgili fetva da var sizde yakinen konuya vakıfsınız.
kısaca bir zarar noktasında bu avlanmayı gerçekleştirebilirsiniz. zira orman müdürlüğünün de limiti bu noktadadır sanırım. yoksa sizin demenize göre orman müdürlüğü keyfi olarak bu suça izin veriyor anlamı çıkar neticede onlarda bu vebal altına girer. öyle değil mi. herhalde kargaya bir kasıtları yoktur yetkililerin.

ne demek istediğimi anlatabildim mi
bu yazımı gayet samimi art niyet olmaksızın yazdığımı bilmenizi isterim. uslübum umarım sizi incitmemiştir

« Son Düzenleme: 14 Haziran 2012, 14:09:49 Gönderen: Kemal YILMAZ »
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Zafer YAMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #45 : 14 Haziran 2012, 14:21:05 »
Engin bey iyi söylemişsinde   şeriatta bir kanun vardır  zararlı mahluk imha edilir  diye   sizde çok iyi bilirsinizki bu insanda olsa asılarak veya kellesi koparılarak infaz edilir niçin çünki çevreye insanlara zararı vardır   hırsızlık yaparsan kolunu keserler niye kolu uzun zararlıdır diye
domuz vurulur eti yenmez çoğu yerde işe yaramaz  niye  zararlıdır diye
kargayı mak açmış günde 15 adet  vur  niye zararlıdır diye  Onun için kendi şahsıma söylüyorum ve oğlumuda öğle yetiştiriyorum  yılan görürsem hiç affetmem vururum
tüfek menzilinde karga saksığan görsem hiç affetmem vururum    ama keklik olsun culluk olsun limitleri geçmem                             selamlar  saygılar.
Zafer YAMAN
1963 Kartal İSTANBUL

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
« Yanıtla #46 : 14 Haziran 2012, 15:27:11 »
Arkadaşlar ben buradan size şunu yapın bunu yapın deme lüxüne sahip değilim.Kemal Bey sizin yazdığınız hiç bir şeye ben alınmam yeter ki tartışmayla, diyalog yoluyla bir noktaya varalım.Benim bahsetmeye çalıştığım doğaya şöyle bir baktığınızda acımasızlıklarla dolu.her tür neslinin devamı için bir diğerine muhtaç.Bu doğanın dengesi.Bu kuşları 15 adet limit koyan zihniyete bir sormak gerekir neye göre verdin bu limitleri diye.Bu kuşların limitinimi saymışlar popülasyonunumu kontrol altında tutuyorlar.Kaldı ki ben devletin kiralık katili değilim.Ben avcıyım adım üstünde avcı.Avladığımı yerim yemeyeceğimide avlamam.Ben Allahtan korkarım.Bu benim kendi şahsi duruşumdur.Herkesin kendi duruşunada saygı duyarım.
yeni sezonda herkese rastgele...
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #47 : 14 Haziran 2012, 15:51:18 »
engin bey yazınıza katılıyorum kim katılmaz ki, evet şöyle bir etrafımıza baktığımızda dediğiniz dengeyi müşaade ediyoruz. bunu kimse inkar etmiyor.
şöyle örnek verirsem konuya daha hakim oluruz gibime geliyor.
tarlaya ekilen ekininizi korumak adına ne yapıyorsunuz. zirai ilaçlama yapılıyor. ne için hasadın yapılabilmesi için değil mi.
netice de işleyen bir kurum var ne iş yaptığnızı bilmem ama konuya vakıf olduklarına eminim. işinin gereğini yapan helal lokma yemek için çabalayan okadar insan var ki.
ben devlet memuruyum. vakıf olduğum konuyla ilgili olarak siz ne kadar bilebilirsiniz benim bildiğimin yada yaşadığımın ancak küçük bir bölümünü öyle değil mi
o zaman söz söyleme hakkı bende olmalıdır değil mi
sizin duyarlılığınızı anlıyorum ve hoşuma da gitti sizin gibi bizde düşünüyoruz.
keyfi olarak yapmak yanlış.
ama ortada bir zarar var ise bununda gereği yapılmalı.
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #48 : 14 Haziran 2012, 17:06:28 »
Arkadaslar kekliklerin üreme alanlarında yaşayan kargalara ateş edilebilir zaten sehir merkezlerinde fazlasıyla yasıyorlar.
Bu arada İngiltere de yapılan akedemik çalısmaları inceleme fırsatım oldu sonuc olarak su bilgi verilmiş. Karga sayısının artması otucu kuşların sayıları üzerinde olumsuz bir etki yaratmadigi dile getirilmiş
Sonuclar ne kadar bağımsız bilemiyorum...

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #49 : 14 Haziran 2012, 21:10:44 »
Zamanın birinde Keskinin bi köyünde bi adam,siyah beyaz televizyonda Türk filmi izlerken,Rahmetli Erol Taş yine zalim rolünde herkese eziyet edip meşhur tavuk yeme sahnesiyle falan, köylüyü acayip derecede sinirlendirmiş.Ulan arhadaş bi adam yohmu şunu bi vursa falan derken,kimsenin filmde Erol Taş'a gücü yetmiyo.iyicede sinirlenmiş,avrattt getir la şu tüfeği demiş..nişan almış televizyona Erol Taşı bekliyo.ve Erol taş görünmüş..Bam bam :)Erol taşı vurup köylüyü zulümden kurtarmış :) :) aklıma geldide kargayı görünce alnın çatına bi de ben sıkayım dedim:) bilgisayara kıyamadım..
ER MEYDANINDA,KILIÇ ARKADAN SALLANILMAZ
İlyas ISI Kırıkkale -keskin
Kan ve kemik tüm insanlarda bulunur ; Farklı olan yürek ve niyettir...
0545 768 64 63