Gönderen Konu: KEKLİK POPİLASYONUNDA KARGA TALANI !  (Okunma sayısı 23731 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
KEKLİK POPİLASYONUNDA KARGA TALANI !
« : 10 Haziran 2012, 23:13:02 »
keklik popilasyonunda kekliğin azalmasını ,ben kargalara bağlıyorum,şahsen benim bulunduğumuz bölgede kargalar ınanılmıyacak derecede çok,,ve çöplüklerinde çok olması kargaları çoğaltıyor,, yüzlerce ve grup halindeler yere bir indilermi siz düşünün artık o bölgenin halini,bunlarla nasıl başa çıkacağız bilmiyorum,kekliğin üreme döneminde yumurtasını ve palazını talan ediyorlar,ve ala kargalarda aynı ,,kara tavuğun neslini kurutacak dereceye geldi yani,benim bahçede kara tavuk yumurtası vardı ,yarrularını çıkarmıştı geçenlerde karatavuğun çığlıklarını duydum,dışarı çıktığımda kara tavuğun yavrusunu kapmış gidiyor , karatavukta peşinden çığlık atarakta gitti ,benim şahsen yüreğim burkuldu,,bu trajediye,,

alttaki videodada göreceksiniz kargaların keklik palazlarını nasıl yediğini ,,,

« Son Düzenleme: 10 Haziran 2012, 23:38:26 Gönderen: Ramazan HAK »
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Kürşad UYANIK

• *
Ynt: KEKLİK POPİLASYONUNDA KARGA TALANI !
« Yanıtla #1 : 10 Haziran 2012, 23:18:38 »
aynen katılıyorum
Kürşat UYANIK
1976 Niksar TOKAT   bundan sonra BOLU

BAYRAĞIMIN DALGALANDIĞI HER YER MEMLEKETİMDİR

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #2 : 10 Haziran 2012, 23:26:52 »
ALLAH C.C herşeyi bir düzen içerisinde yaratmıştır. karganın avlanma dönemini bilmem ama doğal düşmanı insan dışında olmadığını biliyorum yapılacak iş belli gereği ne ise onu yapmak. neticede ortada bir düzen var.
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 10 Haziran 2012, 23:33:18 »
bence her vurduğumuz keklik için 1 tanede karga vurmak lazım eşitlemiş oluruz
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Rüştü PEHLİVAN

• *
« Yanıtla #4 : 10 Haziran 2012, 23:42:02 »
ALLAH C.C herþeyi bir düzen içerisinde yaratmýþtýr. karganýn avlanma dönemini bilmem ama doðal düþmaný insan dýþýnda olmadýðýný biliyorum yapýlacak iþ belli gereði ne ise onu yapmak. neticede ortada bir düzen var.
aynen katılıyorum
Rüştü PEHLİVAN
1987-Antalya

Çevrimdışı Bolkar AKTOPRAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 10 Haziran 2012, 23:52:53 »
Kurs hocası neden kargaları vurmuyorsunuz diye bir soru sordu  kursiyerler yenmez onun için dedi. Kurs hocası ise en az bir kaç tane vurulması gerektiğini söyledi son yıllarda karga populasyonu çok fazla artmış. Artan bir popülasyonunda yiyecek ihtiyacı da artacaktır ve kargalar bu yiyecek ihtiyaclarını keklik yada diğer kuşların yavruları ile tavuk civcivlerinden sağlayacaktır.

Arkadaşımızın dediği elbette ki çok doğru Allah mükemmel bir düzen yaratmıştır ancak insan oğlu o düzeni zaten kendi eliyle bozmaya devam ediyor en azından tamir açısından da yılda bir kaç kez karga vurulmalı...

Doğal hayat içinde avcılara karşı bir önyargı var bu bir gerçek ancak sanayi artıklarının, gelişi güzel kimyasal ilaç kullanımının  yada doğal habitatların içine koskoca şantiye kuranlar avcıların verdiği zararın 1000 mislini zaten veriyor.

Karga uzun ömürlü bir kuş olduğu için popülasyonunu bir şekilde ayakta tutuyor ancak diğer kuşlar kargalar kadar şanslı değiller zaten insanların çevresel felaketlerinden çekiyorlar birde üstüne kargaların yüksek orandaki gücünden de çekmeye başladılar

sözüm şudur ki doğal dengeyi zaten insanoğlu bozdu en azından tekrar tamirine ufak bir katkıda olsa yılda bir kaç karga vurulmalı diye düşünüyorum...
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2012, 00:06:53 Gönderen: Bolkar AKTOPRAK »
Bolkar AKTOPRAK
1972 Nigde

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 11 Haziran 2012, 00:00:05 »
ALLAH C.C herşeyi bir düzen içerisinde yaratmıştır. karganın avlanma dönemini bilmem ama doğal düşmanı insan dışında olmadığını biliyorum yapılacak iş belli gereği ne ise onu yapmak. neticede ortada bir düzen var.

kemal bey çok haklısınız size katılıyorum,,ama malesef insan oğlu doğanın dengesini bazı nedenlerle değiştiriyor,,kargaları büyük ölçüde  besleyen insanların atıkları olan çöplükler,buralardada gündüzleri çöp toplayanlar olduğu için gündüz çöplüğe gidemiyorlar ve  o bölgeyi yere inerek talan ediyorlar,,üreme zamanındada başta keklikler olmak üzere diğer canlılara zarar veriyorlar,,onların hiç bir düşmanı yok ,şahini bile korkutuyorlar ,ben çok gördüm havada şahinle it dalaşı yapıyorlar kaçan hep ,şahin oluyor,,

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 11 Haziran 2012, 00:02:53 »
Kurs hocası neden kargaları vurmuyorsunuz diye bir soru sordu  kursiyerler yenmez onun için dedi. Kurs hocası ise en az bir kaç tane vurulması gerektiğini söyledi son yıllarda karga populasyonu çok fazla artmış. ARtan bir popülasyonunda yiyecek ihtiyacı da artacaktır ve kargalar bu yiyecek ihtiyaclarını keklik yada diğer kuşlar ile tavuk civcivlerinden sağlayacaktır.

Arkadaşımızın dediği elbette ki çok doğru Allah bir düzen yaratmıştır ancak insan oğlu o düzeni zaten kendi eliyle bozmaya devam ediyor en azından tamir açısından da yılda bir kaç kez karga vurulmalı...

Doğal hayat içinde avcılara karşı bir önyargı var bu bir gerçek ancak sanayi artıklarının gelişi güzel kimsayal ilaç kullanan yada doğal habitatları koskoca şantiye kuranlar avcıların verdiği zararın 1000 mislini zaten veriyor.

Karga uzun ömürlü bir kuş olduğu için popülasyonunu bir şekilde ayakta tutuyor ancak diğer kuşlar kargalar kadar şanslı değiller zaten insanların çevresel felaketlerinden çekiyorlar birde üstüne kargaların yüksek orandaki gücünden de çekmeye başladılar

sözüm şudur ki doğal dengeyi zaten insanoğlu bozdu en azından tekrar tamirine ufak bir katkıda olsa yılda bir kaç karga vurulmalı diye düşünüyorum...

çok haklısınız size katılıyorum

Çevrimdışı İbrahım KILINC

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 11 Haziran 2012, 00:10:55 »
bu saatten sonra bunların katli vacip vurun :) :)
p.beretta 16 cal
p.beretta s55
ataneo 12
İbrahım KILINC
1991 ADIYAMAN

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 11 Haziran 2012, 00:18:28 »
Geçen sezon ala karga vuran arkadşıma ne vuruyosun boşu boşuna diordm . Aslnda yuva dağıtan olduklarını biliyordum fakat bunu izledikten sonra katli vaciptir diyip ;İbrahim Bey e de katılıyorum  :)
Çok güzel bir video , güzel paylaşm , teşekkürler Ramazan Bey ;
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #10 : 11 Haziran 2012, 00:18:47 »
Daha öncede benzer bir konu açılmıştı ve sonuçta her avcımızın limitler dahilinde karga ve saksağan avlaması gerektiği kanaatine varılmıştı.
Bende yemeyeceğim bir hayvana tüfek atma taraftarı değildim ancak bundan sonra denk gelirse avlayacağım, teşekkürler...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı İsmail CANDOĞAN

• *
« Yanıtla #11 : 11 Haziran 2012, 02:05:13 »
bundan sonrası teferruattır.

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 11 Haziran 2012, 08:50:17 »
Video çok güzel paylaşımınız için teşekkürler. Kekliklerin ne kadar çok düşmanı var bu video da net şekilde görülüyor, aslından en büyük düşmanı da hava şartları. Kargalara gelince ben de geçen sene vurduğum adet 5-6'yı geçmez ama sonrasında yemediğim şeye ateş etmeme kararı almıştım. Ancak görülüyor ki doğanın dengesini keklikler ve diğer kuşlar aleyhine bozan bir hayvana müdahale ederek sayılarını belirli limitler dahilinde tutmak gerekiyor. Dini açıdan yapılan durum nedir bilen var mı? Gerçi bazı arkadaşlar vacip demiş ama:)

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #13 : 11 Haziran 2012, 08:51:59 »
Bağ evlerinde geceleri sabaha karşı bülbül sesleri dinlerdik..Son senelerde kargaların bülbül yumurtalarını yavrularını yediğini öğrendik ki yumurtaları bile kırıp yediğini görenler var.Ama Rabbimde onun rızkını öyle veriyor,doğanın dengesi..Köyün birinde yılanları öldürmüşler,fareler basmış köyü  ;) Arslanlar antilopları yerken vicdanımız sızlıyor hayvana üzülüyoruz ama avcı olduğumuz için av hayvanlarına zarar verince sanırım nefsimize dokunuyor özellikle keklik olunca  ;) Bende denk geldiğinde vuruyorum... :) :)
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2012, 08:53:16 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #14 : 11 Haziran 2012, 09:02:40 »
Daha öncede benzer bir konu açılmıştı ve sonuçta her avcımızın limitler dahilinde karga ve saksağan avlaması gerektiği kanaatine varılmıştı.
Bende yemeyeceğim bir hayvana tüfek atma taraftarı değildim ancak bundan sonra denk gelirse avlayacağım, teşekkürler...
Daha önce de şimdi de videonun devamını izleyemedim. Karga ve saksağaların vahşet inden dolayı.
Palazların kanı yerde kalmayacaktır.
RASGELE
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #15 : 11 Haziran 2012, 09:53:35 »
ramazan ağabeyim bu denge faktörünün içerisinde insanda var zaten o da gereğini yapacak şartların oluşması ve yerine getirmesi lazım zaten verilen fetva da bu mevcut alıntı yapıp yapıştırdığım bu fetva açıklayıcı olur sanırım
turgay bey size de yanıt olur sanırım

Allahü teâlâ, insanlar için çeşitli hayvanlar yaratmıştır. Bıldırcın, tavşan, balık gibi hayvanların etinden; sansar, porsuk, tilki gibi hayvanların postundan; geyiklerin derisinden; tıpta ve ıtriyatta kullanılmak üzere misk ceylanlarının miskinden; deniz hayvanlarının incisinden, mercanından; filin dişinden istifade etmek için avlamak; kurt, domuz, yılan, fare gibi hayvanları da zararlarını önlemek için, işkence etmeden, mesela yakmadan, suda boğmadan öldürmek caizdir.
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2012, 09:55:04 Gönderen: Kemal YILMAZ »
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Ender UYSAL

• *
« Yanıtla #16 : 11 Haziran 2012, 09:55:18 »
kargalar, saksağanlar, yavru ve yumurtalar için korkunç derecede tehdit oluşturuyor,
limitleride yüksek olduğu için karga avına yoğunluk gösterelim, karga hasat zamanı.
  • Baikal IZH 43 em 1C SxS
  • St Etienne çifte 16 cal 76 namlu
  • Deutsch Kurzhaar (OSKAR)
1978 SAMSUN

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 11 Haziran 2012, 10:57:45 »
kargalar, saksağanlar, yavru ve yumurtalar için korkunç derecede tehdit oluşturuyor,
limitleride yüksek olduğu için karga avına yoğunluk gösterelim, karga hasat zamanı.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 11 Haziran 2012, 10:58:22 »
Benim 70-80 adet köy tavuğu ve 150'ye yakın civciv var, kargalar kümese ve tavukların yumurtladıkları alanlara girip yumurtaları delerek yiyorlar. Buda yetmez gibi bahçeden civcivleri kaçırıyor. Bahçeye kapalı kafes yaptım ondanda giriş arıyorlar. hayvanlar tedirgin ben kıyamıyordum günah diye ama harbiden sonuçta zararlı hayvan. bu seneki yavrular gelip almaya cesaret edemez yaşlı olgun kargalardan bir kaç tane vuracam...
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+

Çevrimdışı Serdar BAKAL

• Müdavim Üyemiz
  • VARLIĞIM, YÜCE TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN...
« Yanıtla #19 : 11 Haziran 2012, 11:15:46 »
geçen sene ve bu sene de limit 15. bu konu hakkında tüm avcıları duyarlı olmaya davet ediyorum...
bunun mücadelesini kişisel olarak geçen yıl başlatmıştım.
Serdar BAKAL1982 Bandırma/BALIKESİR,ŞARKÖY0 542 562 36 73

CADIGİLLERDEN LADY

www.youtube.com/Serdarbakal

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 11 Haziran 2012, 11:16:40 »
katli vacip olduğuna göre  atış serbest demektir. bütün camiamıza  bu kutsal görevde başarılar dilerim.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 11 Haziran 2012, 12:16:31 »
Ben karganın böyle zararlı olduğunu bilmiyordum..Atış serbest ;)
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #22 : 11 Haziran 2012, 12:29:08 »
Arkadaşlar;

Bazı konularda yanlış yönlendirme yada yanlış istişare insanları yanlış yola ve günaha sevkeder ki bu işler veballi sorumluluk isteyen bir iş..Ben diyaneti ve ilahiyat fakültesinde prof bir hocayla görüştüm ve ortak fetvaları şu şekilde;

''İnsanlara,hayvanlara,çevreye zarar verebilecek haşeratların (böcek,kuş,vb..) öldürülmesi noktasında icazet vardır.Ama bu karga işine net bir şey söylenmiyor sebebi çok fazla avcı var  :) Mesela;
Bostanına zarar veren bir köstebeği;
Ürününe mahsulatına zarar veren bir böceği;
Koyununa malına canına saldıran bir kurdu;

Ve bu mücadeleyi yaparkende,hayvanın neslini kurutmadan,zararını önlemek amacıyla,işkence etmeden,acı çektirmeden vb....''

İşin Fetvası bu yönde AMA bazı İslam ulemaları hayvanlara gösterdikleri şefkatten dolayı,yani yaratılanı yaradandan ötürü sevdikleri için bu konularda fazla icazet vermemişler.Biraz bizim avcılık gibi cok farklı yorumlar,icazetler var.Tam kesin net birşey söylenmiyor..Tartışılır bir konu..Bu saatten sonra herkez kendi cevabını verecek.

Mesela ben dağda kurt gördüğüm zaman öldürmüyorum yada kovalamıyorum benim koyunum yok ve bana saldırmadı.Amacım av yapmak.Kargayıda denk gelirse atış mesafesinde olursa vuruyorum..

Rastgele;
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2012, 12:30:22 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #23 : 11 Haziran 2012, 12:43:17 »
Arkadaşlar;

Bazı konularda yanlış yönlendirme yada yanlış istişare insanları yanlış yola ve günaha sevkeder ki bu işler veballi sorumluluk isteyen bir iş..Ben diyaneti ve ilahiyat fakültesinde prof bir hocayla görüştüm ve ortak fetvaları şu şekilde;

''İnsanlara,hayvanlara,çevreye zarar verebilecek haşeratların (böcek,kuş,vb..) öldürülmesi noktasında icazet vardır.Ama bu karga işine net bir şey söylenmiyor sebebi çok fazla avcı var  :) Mesela;
Bostanına zarar veren bir köstebeği;
Ürününe mahsulatına zarar veren bir böceği;
Koyununa malına canına saldıran bir kurdu;

Ve bu mücadeleyi yaparkende,hayvanın neslini kurutmadan,zararını önlemek amacıyla,işkence etmeden,acı çektirmeden vb....''

İşin Fetvası bu yönde AMA bazı İslam ulemaları hayvanlara gösterdikleri şefkatten dolayı,yani yaratılanı yaradandan ötürü sevdikleri için bu konularda fazla icazet vermemişler.Biraz bizim avcılık gibi cok farklı yorumlar,icazetler var.Tam kesin net birşey söylenmiyor..Tartışılır bir konu..Bu saatten sonra herkez kendi cevabını verecek.

Mesela ben dağda kurt gördüğüm zaman öldürmüyorum yada kovalamıyorum benim koyunum yok ve bana saldırmadı.Amacım av yapmak.Kargayıda denk gelirse atış mesafesinde olursa vuruyorum..

Rastgele;

Küçük karga, ekin kargası, kara leşkargası ve leşkargası Toplam 15 adet

ahmet kardeşim yanlış yönlendirme derken neyi kast yada kimi bilmiyorum ama orman müdürlüğünün limiti toplam 15 tane bu yapılacak mücadele ile ilgili toplam rakam zannedersem
fetva belli açık olarak bir zarar var ise kuruntuyla bu iş yürümez kesinlikle ya bak karga geçiyor bu hayvan çok zararlı hadi vuralım olmaz
yukarıda belirttim ALLAH C.C herşeyi birr denge üzerine kurmuş. bu zarar tespit edildikten sonra yapılması gereken birşey kendi kafamızdan bunu yapmak kesinlikle yanlış
bu yazıyı yazarken aynı zamanda bir bilene de sordum.
şun diyor zararın tespiti önemli.
yani kurt insan için tehlikeli bir hayvan ama saldırmadığı yada zarar vermediği müddetçe vurmak elbette yanlış doğayı korumak adına doğaya vurulan bir balta olur bu
bunu yapacak kurum belli talep ve şikayet olacak ki bu olsun

« Son Düzenleme: 11 Haziran 2012, 12:50:25 Gönderen: Kemal YILMAZ »
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #24 : 11 Haziran 2012, 12:52:54 »
Küçük karga, ekin kargası, kara leşkargası ve leşkargası Toplam 15 adet

ahmet kardeşim yanlış yönlendirme derken neyi kast yada kimi bilmiyorum ama orman müdürlüğünün limiti toplam 15 tane bu yapılacak mücadele ile ilgili toplam rakam zannedersem
fetva belli açık olarak bir zarar var ise kuruntuyla bu iş yürümez kesinlikle ya bak karga geçiyor bu hayvan çok zararlı hadi vuralım olmaz
yukarıda belirttim ALLAH C.C herşeyi birr denge üzerine kurmuş. bu zarar tespit edildikten sonra yapılması gereken birşey kendi kafamızdan bunu yapmak kesinlikle yanlış
bu yazıyı yazarken aynı zamanda bir bilene de sordum.
şun diyor zararın tespiti önemli. bunu da yapacak kurum belli.

Kemal Bey

Eger dikkat ettiyseniz şahıs veya herhangi bi kişinin yorumuna yazılmamıştır yazı.Siz bilgilendirmede bulunmuşunuz doğrudur yada yanlıştır.Altına not düşerseniz açıklamayı istişare yaptığınızı yada bu işte ruhsata yetkili olduğunuzu daha şık olur..

Benim burdak amacım yanlış yönlendirme.Herkezin kendi yorumuyla fetva alınacak bir paylaşım değil.İstişare sonucu makamından alınacak bir fetva...Sizin ve benim gibi yazılarda insanlara yorum yaparken biraz daha bu konularda temkinli olmalarını sağlar diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2012, 12:55:29 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com