Değerli Arkadaşlar İlk köpek sahibi olmam sebebiyle köpek eğitimi hakkında çok sorular sordum sağolsun arkadaşlarda kırmadı herkes elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştı.
Ancak hep şu noktada karar vermekte zorlandım,bu konuda usta arkadaşlardan bazısı köpeğe ferma eğitimi için bir bıldırcın al ve onunla ferma eğitimi verebilir veya ferma süresini uzatma çalışması yapabilirsin diyor.
Bazı ustalar ise evcil bıldırncından kesinlikle köpeğini uzak tut onunla çalışma çünkü evcil bıldırcın ile yabani bıldırcın arasında koku farkı var evcil bıldrıcına insan kokusu bulaşmıştır ve bu yüzden köpek meraya çıktığı zaman hep bu kokuyu arar dediler.
Bazı ustalar ise ben hep evcil bıldırcınla çalıştırıyorum köpeğimi bir sorun yaşamıyorum bunuda kanıtlayabilirim ve bıldırcın,bıldırcındır ne fark eder diyorlar.
Şimdi hangisi doğru? köpeğim ilkkez bu sezon ava başlayacak ve neredeyse hiç av görmedi ben kuşcudan almış olduğum bıldırcınla köpeğimi test edebilirmiyim yada bu işten uzakmı durayım? siz değerli forum sakinlerimizin yorumlarını bekliyorum. Saygılarımla....