Gönderen Konu: Hangisi Doğru? Evcil Bıldırcın ve Keklikle Köpek eğitilirmi?  (Okunma sayısı 2637 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
Değerli Arkadaşlar İlk köpek sahibi olmam sebebiyle köpek eğitimi hakkında çok sorular sordum sağolsun arkadaşlarda kırmadı herkes elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştı.

Ancak hep şu noktada karar vermekte zorlandım,bu konuda usta arkadaşlardan bazısı köpeğe ferma eğitimi için bir bıldırcın al ve onunla ferma eğitimi verebilir veya ferma süresini uzatma çalışması yapabilirsin diyor.

Bazı ustalar ise evcil bıldırncından kesinlikle köpeğini uzak tut onunla çalışma çünkü evcil bıldırcın ile yabani bıldırcın arasında koku farkı var evcil bıldrıcına insan kokusu bulaşmıştır ve bu yüzden köpek meraya çıktığı zaman hep bu kokuyu arar dediler.

Bazı ustalar ise ben hep evcil bıldırcınla çalıştırıyorum köpeğimi bir sorun yaşamıyorum bunuda kanıtlayabilirim ve bıldırcın,bıldırcındır ne fark eder diyorlar.

Şimdi hangisi doğru? köpeğim ilkkez bu sezon ava başlayacak ve neredeyse hiç av görmedi ben kuşcudan almış olduğum bıldırcınla köpeğimi test edebilirmiyim yada bu işten uzakmı durayım?  siz değerli forum sakinlerimizin yorumlarını bekliyorum. Saygılarımla....
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2012, 13:56:28 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
Bakın osman bey çalıştırlıabilir.Hatta çok estetik fermalar da görebilirsiniz.Ama ben hiç tavsiye etmiyorum.Doğru düzgün uçamayan kaçamayan bir hayvanla köpeğinizi eğitmeye çalışmayın.Eğer bu köpekle avlanıcaksanız yarışmayacak av köpeği yapıcaksanız bırakın bu gibi eğitimleri avda alsın.Bıldırcın avı size çok faydalı olacaktır.Götürebildiğiniz sıklıkta köpeğinizi bıldırcın avlamaaya bıldırcın olduğunu tahmin ettiğiniz bildiğiniz tarlalara götürün.Uçuşunu görsün kovalasın aport yapsın.O bir pointer.... İllaki güzel güzel fermalara başlıyacaktır.Açtığınız konulardan sizi tedirginmiş gibi görüyorum.Bu kadar üstüne düşmeyin.Av gören köpek avcı olacaktır.Siz ona av göstermeye çalışın.Gerisini ona bırakın ve ona güvenin.Karşılığını alacaksınız...
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
Hüseyin bey evet çok fazla tedirginim köpek konusunda acemiliğin getirdiği birşey olsa gerek benim bulunduğum bölgede,bıldırcın yok en az 20 km gibi bir yol kat ederek bıldırcın bulma ihtimalim var ve sezon kapalı olmasından dolayı bir yere gidemiyoruz sezonun açılışını beklersem köpeğim 14-15 aylık olacak sanki biraz geç kalınmış olacak korkusu var bu seferde. şimdiden evcil bıldırcınla köpeği  ava hazırlamayı düşünüyorum o bakımdan sizlerin bilgisine başvurdum.
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2012, 14:01:00 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
bir köpek av görmesi şartıyla  3 yaşına kadar öğrenir ve yavruluğundan itibaren hafızasına yerleştirir  ve 3 yıl sonrası tam anlamıyla verimli olmaktadır bu yüzden tedirgin olmanıza gerek yok siz yeterki ona av sezonunda avı gösterin
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU