Gönderen Konu: ATA & YILDIZ SİZİN GÖNLÜNÜZDE HANGİ ARSLAN YATIYOR????  (Okunma sayısı 21117 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatih KARAKOÇ

• *
Herkeze selam olsun.böyle birkonu daha önceden acıldımı bilmiyorum.
ATA yada YILDIZ  süper poze av tüfeği almayı düsünüyorum.
Ama iki yerli markamız arasında kaldım..siz abilerim ve arkadaslar  sayesinde bunu noktalıycam.
sizce hangisi.ata süper pozemi yoksa yıldızmı.
  • Ata mp bore poze
  • Beratta 1200 gs
  • Belçika çifte 16 call

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
Ynt: ATA & YILDIZ SİZİN GÖNLÜNÜZDE HANGİ ARSLAN YATIYOR????
« Yanıtla #1 : 09 Haziran 2012, 12:17:55 »
ATA
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimiçi Zafer YILDIRIM

• *
« Yanıtla #2 : 09 Haziran 2012, 12:25:36 »
Sayin KARAKOC.iki marka da kendisini ispatlamis durum da.iki marka da enjektor sellektör hepsi var.ben de sizin gibi ATA,YILDIZ,HUGLU arasinda gidip geliyorum,karar veremiyorum.ama ATA biraz daha heveslendiriyor .
Zafer YILDIRIM / 1985 / SAMSUN/TERME

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 09 Haziran 2012, 12:44:35 »
yıldız artık aşmış yıldızı tek geçerim....

gif hosting
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 09 Haziran 2012, 13:19:31 »
Ata'nın çift patlama sorunları konuşuyor kullananlar arasında..Görüntüsü güzel ama Yıldız kalitede bi tık daha önde sanırım..Şurası burası bozuldu diyeni hiç duymadım
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Fatih KARAKOÇ

• *
« Yanıtla #5 : 09 Haziran 2012, 13:22:58 »
    evet arkadaslar sonuç nereye gidecek bakalım
       ama secilen markada ve modelde birde sebebini acıklasak.
        Daha iyi olucak daha cok bilgilenecegiz.
  • Ata mp bore poze
  • Beratta 1200 gs
  • Belçika çifte 16 call

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 09 Haziran 2012, 16:18:28 »
her geçen gün  kalitedine kalite katan son on yıldır bence bütün rakiplerini geride bırakan firmadır  YILDIZ.estetik kullanışlı ve sorunsuzdur.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Abdullah SERİN

• *
« Yanıtla #7 : 09 Haziran 2012, 17:03:36 »

Ata poze şu anda mükemmel. Yanlız yeni yapılanlardan olacak.(Bildiğim kadarı ile 9 ay evvel iki namluyu ve namlu şeridini birbirine hatasız monte eden çok gelişmiş bir elektronik makina (CNS) getirdiler.Daha evvel huğludan getirdikleri ustalara monte ettiriyorlardı.) Ayrıca ihtiyaç ve kullanım koşullarınıza göre aliminyum veya çelik kubuz yaptırıp 2600 gramdan 3300 grama kadar ağırlık seçenekleriniz mevcut. Şu anda yerli superpoze İmalatçıları arasında en geniş makina parkuru  olan firmada Atadır.

Abdullah SERİN
1956-İstanbul

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #8 : 09 Haziran 2012, 22:23:35 »
iki sezondur yıldız poze kullanıyorum. Hiç bir sorun yaşamadım...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 09 Haziran 2012, 23:12:30 »
Türk  silah sanayinin en büyük handikapının istikrar ve kalite standartizasyonunu uzun süre sürdürememek olduğunu düşünüyorum,geçenlerde paylaştım; ingiliz holland&holland firmasının 177 yıldır Londra da aynı bina da ve aynı kalite de üretim yaptığından bahsetmiştim.
Gerçi meralarına klasik çifteden başka silah sokmayan,yarıotoyu av tüfeği sınıfına koymayan bir milletten bahsediyoruz ya neyse...
Av kültürü ve tüfek sanayisi bir ekol olan ingilterenin av sitelerinde ve mecmualarında yıldızın kendine epey hayran bulduğunu görebilirsiniz,keza  hatsan hayranlarıda az değil...ata ya ise pek rastlamadım..
istikrar ve kalite standartı çizgisini yıldız ve hatsan bence tutturmuş,belki bu listeye akkar ve akus eklenebilir. O0
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

Çevrimdışı Fatih KARAKOÇ

• *
« Yanıtla #10 : 11 Haziran 2012, 15:09:42 »
   yorumlarınız icin tesekkürler.
   yorumlarda agırlık yıldız ama oklunma sayısana göre yorum cok azz
    bilgilerinizi bizden saklamayın.hep beraber bilgilenelim.
    yorumları bekliyoruzz.
  • Ata mp bore poze
  • Beratta 1200 gs
  • Belçika çifte 16 call

Çevrimdışı Mustafa AYDIN 54

• Müdavim Üyemiz
  • avcılık özgürlüktür.
« Yanıtla #11 : 13 Haziran 2012, 19:45:29 »
Fatih bey her iki tüfeğide satın almadan önce eline al incele, tüfeği yüzleyip dene. Hangisi daha iyi yüzünüze, omzunuza oturuyorsa onu al. Ata ile ilgili bende bu sitede çift patlatma sorunu olduğunu okumuştum. İnşallah tercihiniz doğru olur.
  • Franchi Affinity y.oto. 71
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda
Mustafa AYDIN  1973 SAKARYA

Mustafa Kabadayı

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 14 Temmuz 2012, 16:23:03 »
benim seçimim yıldız olurdu.saz gibi tüfekler üretiyorlar.

Çevrimdışı Ahmet SAVGAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 19 Eylül 2012, 12:09:48 »
bencede yıldız. yıldızın pozesi ayrıca avrupada ödül almış bir tüfek, bende çiftesi var 20 kalibre, çok memnumum. bugün yarın pozesinide almayı düşünüyorum.ben oyumu yıldızdan yana kullanıyorum. herkese rastgele...
Ars. Gör. Dt. Ahmet SAVGAT

Süleyman Demirel Üniversitesi
Dis Hekimligi Fakültesi
Endodonti A.D.

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 19 Eylül 2012, 12:30:46 »
Yıldız kalitede bi tık daha önde sanırım..Şurası burası bozuldu diyeni hiç duymadım
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Hasan GÜZEL 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 19 Eylül 2012, 12:36:26 »
2 marka arasında ata tartışılmaz ancak aküs akdaş büyük huğlu bunlarıda düşünün derim ben marka olarak...
Renc RECARO
1981 ANTALYA

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #16 : 19 Eylül 2012, 13:00:19 »
bu sezon yıldız poze kullanıyoruz. Hiç bir sorun yaşamadık. fakat dipçik kabze biraz kaba yapılıyor.!
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Cengiz DUMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 19 Eylül 2012, 13:01:40 »
bence büyük  huğlu yeni çıkan 2920 gr ağırlığındaki pozesi incelemeni tavsiye ederim.

Cengiz DUMAN
1965 Fethiye MUĞLA

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #18 : 19 Eylül 2012, 14:25:10 »
Huğlu derim...
103 de - 103 ce s.poze
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Ekrem YENİ

• *
  • Daday/ Kastamonu Samsun
« Yanıtla #19 : 19 Eylül 2012, 14:52:44 »
Ben yıldız Sp Me modeli kullandım. Eğer Avrupa alamıyacaksan Yıldız derim 5 yıldan beri kullanıyorum. tık demedi. Sıkıntısız bir tüfek. Bu aralar bende avrupa merakı çıktı o hevesle avrupa bir silah bakıyorum.
1976-Daday / KASTAMONU

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #20 : 19 Eylül 2012, 15:17:10 »
Şimdi yine hep söylediğim sözleri tekrar etmek zorunda kalıcam...
mesela yarı otoda kendini aşmış markalar vardır ata-hatsan gibi ama çifte pozede bu iki markada yarı otodaki gibi başarılı değildir çünkü ellerindeki makinalar buna müsait değildir.
Bunun tam terside Huğlu ve Yıldız için geçerli bu markaların işide çifte ve pozedir. Huğlu dedelerimizin markasıdır hala dedelerimizin kullandığı tüfekleri bizler kullanmaktayız ancak bu markalarda yarı otoda başırısızdır.

Kısaca özetlersek  çifte ve poze düşünüyorsanız Yıldız veya Huğludan asla şaşmayın,yarı oto düşünüyorsanız Ata veya Hatsan'dan şaşmayacaksınız,kendi görüşüm Hatsan Türkiyede yarı otoda 1 numaradır ve üstüne yoktur,ancak Hatsanın çifte ve pozeleri konusunda bu kadar net konuşamam her firmanın genel olarak ağırlık verdiği alan vardır hatsanın makina sistemi ve çalışma prensibi yarı oto üzerine kurulu,keza Ata'da öyle.

Her kim Ata'nın veya Hatsan'nın çifte ve pozeleri Yıldız'dan veya Huğlu'dan üstündür derse bilmiş olsunki yanlış bilgilendirme yapmaktadır ve insanları yanlış yönlendirmektedir.
[/u]
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 19 Eylül 2012, 15:27:28 »
Şimdi yine hep söylediğim sözleri tekrar etmek zorunda kalıcam...
mesela yarı otoda kendini aşmış markalar vardır ata-hatsan gibi ama çifte pozede bu iki markada yarı otodaki gibi başarılı değildir çünkü ellerindeki makinalar buna müsait değildir.
Bunun tam terside Huğlu ve Yıldız için geçerli bu markaların işide çifte ve pozedir. Huğlu dedelerimizin markasıdır hala dedelerimizin kullandığı tüfekleri bizler kullanmaktayız ancak bu markalarda yarı otoda başırısızdır.

Kısaca özetlersek  çifte ve poze düşünüyorsanız Yıldız veya Huğludan asla şaşmayın,yarı oto düşünüyorsanız Ata veya Hatsan'dan şaşmayacaksınız,kendi görüşüm Hatsan Türkiyede yarı otoda 1 numaradır ve üstüne yoktur,ancak Hatsanın çifte ve pozeleri konusunda bu kadar net konuşamam her firmanın genel olarak ağırlık verdiği alan vardır hatsanın makina sistemi ve çalışma prensibi yarı oto üzerine kurulu,keza Ata'da öyle.

Her kim Ata'nın veya Hatsan'nın çifte ve pozeleri Yıldız'dan veya Huğlu'dan üstündür derse bilmiş olsunki yanlış bilgilendirme yapmaktadır ve insanları yanlış yönlendirmektedir.
[/u]
bence siz kesin konuşarak insanları yanlış bilgilendiriyorsunuz huğlu isim yapmış çok köklü ve eski kendini yenileyememiş bir marka huğlunun hangi ustası şuan huğluda çalışmakta da huğlu eski huğlu olsun artı şöyle bir durum daha var otomatikte dünyaya tüfek satan bir marka nasıl olurda pozede kötü ürün üretebilir bence sizi yanlış bilgilendirmişler ata markanın hem otomatiğini hemde pozesini kullanıyorum huğlununda eski tüfeği var elimde ancak yeni tüfek alacak olsam huğludan ayrılma ustaların tüfeklerine bakardım onlarda aküs akdaş ve b.huğlu bence biraz daha yeni markaları inceleyin derim ben ve yanlış anlamayın asla tartışmak için yazmıyorum bunları sadece bilgi mahiyetinde sonuçta paylaşım için burdayız....
Renc RECARO
1981 ANTALYA

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #22 : 19 Eylül 2012, 15:49:41 »
bence siz kesin konuşarak insanları yanlış bilgilendiriyorsunuz huğlu isim yapmış çok köklü ve eski kendini yenileyememiş bir marka huğlunun hangi ustası şuan huğluda çalışmakta da huğlu eski huğlu olsun artı şöyle bir durum daha var otomatikte dünyaya tüfek satan bir marka nasıl olurda pozede kötü ürün üretebilir bence sizi yanlış bilgilendirmişler ata markanın hem otomatiğini hemde pozesini kullanıyorum huğlununda eski tüfeği var elimde ancak yeni tüfek alacak olsam huğludan ayrılma ustaların tüfeklerine bakardım onlarda aküs akdaş ve b.huğlu bence biraz daha yeni markaları inceleyin derim ben ve yanlış anlamayın asla tartışmak için yazmıyorum bunları sadece bilgi mahiyetinde sonuçta paylaşım için burdayız....

Hasan bey kesinlikle sizi yanlış anlamıyorum,olurmu öyle şey,burada bilgi alış verişinde bulunuyoruz bunuda tabiki nezaket sınırları içerisinde yapıyoruz,ne güzel kim neyi eksik veya yanlış biliyorsa öğreniyor.

Bence siz olaya farklı açıdan bakıyorsunuz dünyaya otomatik tüfek satan bir marka nasıl olurda pozede kötü ürün üretebilir diyerek yarı oto ile poze veya çifteyi aynı katagoride değerlendiriyorsunuz.
Ozaman sizin söylediğiniz şuna geliyor Hatsan 2011 yılında Türkiyede genel ihracat rakamlarına göre en fazla ihracat yapan 2. firma olarak Ekonomi bakanı Zafer ÇAĞLAYAN'dan bu başarısından dolayı ödül almış bir firmadır.
Şimdi kalkalımda biz Hatsan bir silah firması olmasına rağmen diğer bütün genel ihtiyac ürünlerini bile ihracatta geride bıraktı en fazla ihracat yapan tüfek firmasıdır diye başka bir markanın tüfeğini almayalımmı evet Hatsan başarılı bir firmadır yarı otoda bence en başarılı firmadır ancak Hatsan sahibi sayın Abdullah TAŞYAĞAN beyin eski bir konyalı tüfek ustası olmasına rağmen çifte ve pozede yıldız veya huğlu tercih edilmelidir diye kendi fikrimi belirtiyorum,çünkü çalışma prensipleri üretim makinaları ve cihazları bu üretime uygun olarak kurulmuş. çifte ve pozede huğlu ve yıldızı tavsiye etmemin sebebi ise nacizane bilgim doğrultusunda bu markaların bu modellere daha ağırlıklı üretim ve çalışma yapmasıdır.
Ben bunları söylerken kesinlikle hatsanın,Atanın veya herhangi bir başarılı bir markanın çifte veya pozeleri KÖTÜ demiyorum,kötü demek farklı şey,o alanda daha başarılı olanı tavsiye etmek çok farklı şey.
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2012, 15:59:44 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Serkan HURUZ

• *
« Yanıtla #23 : 19 Eylül 2012, 16:25:03 »
HİÇ FARKETMEZ BENCE DİPÇİK AYARI SİZE UYAN TÜFEĞİ ALIN GEÇİN.AMA VURACAK AVI NERDE BULABİLİRSİNİZ ONU BİLMİYORUM.ÇOĞU YER YA YASAK YA ÖZEL İZİNE TABİ OLMUŞ DURUMDA GELECEK KARANLIK GÖRÜNÜYOR.
serkan HURUZ
1979-Manisa

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 19 Eylül 2012, 17:09:40 »
Hasan bey kesinlikle sizi yanlış anlamıyorum,olurmu öyle şey,burada bilgi alış verişinde bulunuyoruz bunuda tabiki nezaket sınırları içerisinde yapıyoruz,ne güzel kim neyi eksik veya yanlış biliyorsa öğreniyor.

Bence siz olaya farklı açıdan bakıyorsunuz dünyaya otomatik tüfek satan bir marka nasıl olurda pozede kötü ürün üretebilir diyerek yarı oto ile poze veya çifteyi aynı katagoride değerlendiriyorsunuz.
Ozaman sizin söylediğiniz şuna geliyor Hatsan 2011 yılında Türkiyede genel ihracat rakamlarına göre en fazla ihracat yapan 2. firma olarak Ekonomi bakanı Zafer ÇAĞLAYAN'dan bu başarısından dolayı ödül almış bir firmadır.
Şimdi kalkalımda biz Hatsan bir silah firması olmasına rağmen diğer bütün genel ihtiyac ürünlerini bile ihracatta geride bıraktı en fazla ihracat yapan tüfek firmasıdır diye başka bir markanın tüfeğini almayalımmı evet Hatsan başarılı bir firmadır yarı otoda bence en başarılı firmadır ancak Hatsan sahibi sayın Abdullah TAŞYAĞAN beyin eski bir konyalı tüfek ustası olmasına rağmen çifte ve pozede yıldız veya huğlu tercih edilmelidir diye kendi fikrimi belirtiyorum,çünkü çalışma prensipleri üretim makinaları ve cihazları bu üretime uygun olarak kurulmuş. çifte ve pozede huğlu ve yıldızı tavsiye etmemin sebebi ise nacizane bilgim doğrultusunda bu markaların bu modellere daha ağırlıklı üretim ve çalışma yapmasıdır.
Ben bunları söylerken kesinlikle hatsanın,Atanın veya herhangi bir başarılı bir markanın çifte veya pozeleri KÖTÜ demiyorum,kötü demek farklı şey,o alanda daha başarılı olanı tavsiye etmek çok farklı şey.
sizi çok iyi anlıyorum ancak dediğim gibi huğlu isim yapmış bir firma ama eski huğlu yok artık sebebi ustalarının işi bırakması veya başka nedenler...kalite açısından bakıyorum ben olaya ve atanın kalitesini çok araştırdım bununla beraber tüfek alırken önemli olan alacak kişinin zevki ve elindeki duruşu tüfekten ne beklediği gideceği avlar vs.. her biri bir etken ...
Renc RECARO
1981 ANTALYA