Gönderen Konu: TARTIŞMALARA SEBEP OLAN İTTİR  (Okunma sayısı 2733 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
TARTIŞMALARA SEBEP OLAN İTTİR
« : 08 Haziran 2012, 16:53:02 »
Yazmaya agresif bir başlık atmış olsam da amacım ortamı germek değil.  Hele köpekler yüzünden birilerine ithamda bulunmayı hiç istemiyorum.

Beslediğimiz ırkların özelliklerini objektif kriterlerle değerlendirip üstünlük aramak, yazdığımız yorumlarda cümleler arasına iğneler sokmak veya muhatabı olmadığımız konulara kendimizi görevli addedip gereksiz yazılar yazarken amaç ne birbirimizin köpeğini kötülemek ne de  ortamı fırsat bilerek şahsiyetlere ithamda bulunmak olamaz olmamıştır OLMAMALIDIR.
   A şahsı B şahsını tanımıyorsa X cinsi köpeğin avcılığına şahit olmamışsa  bu kadar gerginliğin hatta çocukça sataşmaların sebebi nedir.??????? El cevap duygusallıktır. Leyla’nın ne kadar çirkin biri olduğunu Mecnun’ a kim anlatabilir kim ispatlayabilirdi ki!!!!!! Duyguları benliğine hakim olmuş birine doğruları anlatmak ne mümkün. Teşbihte hata olmaz dersek kim kendi köpeğinin ırk standartlarındaki eksikleri veya olumsuzlukları kabul edebilir. Kişi köpeğini sevmiştir ve ona göre en güzeli kendi köpeği en iyi ırk köpeğinin ırkıdır vesaire.
   Ama unutulmamalı ki bu ispat iddia gibi müzakereleri bir hayvan için münakaşaya dönüştürmek,  kimse kusura bakmasın çok yakışıksıdır. Ne gerek var senin köpeğin iyi diye benimle alay etmeye veya en iyi köpeğin seninki olduğu iddiasına ne hacet. Veya bilmediğin tanımadığın bir köpek için söz söylemek atıfta bulunmak kimin haddine.

Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz diyerek bu sürtüşmelere artık bir son verilmeli. Avcılık içinde tatlı bir rekabeti de taşıdığına göre yaklaşan sezonla birlikte  oluşan önyargılarımızı sona erdirmek yersiz ve tatsız konuşmaların  dostluğa dönüşmesine  de vesile olabilmesi için imkanı olan herkesi ortak meralarda buluşmaya davet ediyorum.

İt ittir itliğini bilecek, insan da insanlığını……..
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Ynt: TARTIŞMALARA SEBEP OLAN İTTİR
« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2012, 17:32:37 »
Arkadaşlar;

Sitemizin meslekleri bölümünü incelersek,herkezin farklı sektörlerde hayat mücadelesi verdiğini görüyoruz.Kimisi memur,kimisi amir,kimisi personel vb....Herkezin kendine göre bir yaşam tarzı,bütçesine göre bir merakı hobisi var.Günümüzde hayat standatları tartışılır ama ''Büyük dağın büyük,küçük dağın küçük derdi olurmuş.''Kim bilir kafasında ne derdi var?

Kimse kimsenin gönlünden geçeni bilemez.Bu siteye işinden gücünden fedakarlık edip kafa dağıtmaya girende var,ticaret amaçlı girende var,paylaşım için keyif almak için,birşeyler öğrenmek içinde girende,dostluk için,arkadaşlık için girende var ama bazı arkadaşlarımızın işi gücü eleştirmek,başkasının ayıbını bulmak,köpeğine tüfeğine sataşmak.Bence ne bu konuları tartışmaya nede açmaya gerek var.Kadir Bey'in dediği gibi bir köpek için birbirini üzmeye kırmaya'da gerek yok..Herkezin tüfeği köpeği avı kendine özeldir.

Burda konular açılırken yada paylaşımlar yapılırken herkezi daha duyarlı olmaya davet edelim...Lütfen klavyenin başına otururken amacımız  dostluk olsun paylaşmak olsun saygı sevgi olsun.....STRESİ AVDA atalım...

Rastgele;
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2012, 17:36:24 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #2 : 08 Haziran 2012, 17:41:12 »
Unutmayalım, belki ortam sanal ama, ortamdakiler gerçek...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 08 Haziran 2012, 23:50:04 »
ırkların genel özellikleri bellidir... isteyen nete yazarak hertürlü bilgiye ulaşabilir.... yalnız tartışmaların asıl kaynagı bir ırk için birşey yazıldıgında sanki bizim kapımızda besledigimiz köpek için yazılmış zannediyoruz...
halbuki bunlar genel konulardır... elmayla armutlar toplanmadıgı gibi farklı ırkların sözle bile yarıştırılmaları anlamsızdır....
şahsen iyi güvendigim bir pointerim olsa sadece ve sadece daha iyi oldugu iddia edilen başka bir pointerle yarıştırırım asla farklı bir ırkla yarıştırmam,yarıştırmak isteyenlerede sadece gülerim......
    butür konuların havanda su dövmekten farkı yoktur... dostlar arasında muhabbet ortamı saglar,ama sanalda mimikler niyetler amaçlar anlaşılamadıgı için yazının ruhu olmadıgı için yazılan sylenen hersöz yanlış anlamalara sebep olabiliyor......
dd nin en gözükara savunucusu  :)) rıdvan kocataşla dün yani çarşamba günü sarıyerde bir saat kadar yüzyüze sohbetimiz oldu,sanalda dd pointer konusunda pekçok tatlı tartışmalarımızda olmuştu,ama bir saatlik sohbetimizde gayet güzel köpekleri ırkları konuştuk şahsım adına zevkli bir sohbetti.... ne ben ona pointer dayattım nede o bana dd dayattı....
şunu özellikle belirteyimki sakın ola sanal ortam diye agzınızdan çıkanı kulagınız duymamazlık yapmasın,dag daga kavuşmaz ,,insan insana kavuşur derler,yüzyüze geldiginizde yüzünüzün kızaracagı sözleri söylememiş olunki merhaba diyebilesiniz........ rastgele.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 09 Haziran 2012, 00:11:39 »
Birol abi ve Rıdvan abi, sanal ortamda her ne kadar tatlı tartışmalarınız olsa da dünkü göstermiş olduğunuz olgunluk için 2 nizide tebrik ederim.Herkesin sizler gibi olması temennisi ile..Buarada Ahmet beyin yorumunada tamamıyla katılıyorum..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #5 : 09 Haziran 2012, 00:27:39 »
Türkiyedeki toplam avcı sayısının bir bölümü sadece buradadır. ve sanal ortamda olan tüm bu avcılar diğer sanal ortma girmeyen kardeşlerimizden birazdaha araştırmış görmüş ve internette dolaşanlardır. biz burada birbirimizi kırarak dağılırsak yarın nasıl avcılar topluluğu hep bir olupta bizi kötü yönetenler özellikle bu MAK'a  nasıl dur diyeceğiz. biz parça parça olursak hep yönetiliriz. Herkesin gönlündeki ırk gönlündeki yatan  aslan ayrıdır, kısacası zevkler ve renkler meselesi.
Herkese RASGELE
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #6 : 09 Haziran 2012, 10:58:55 »
Ben çok yazdım çizdim şimdi dinlenmeye çekiliyorum..

Hayatın gerçekleri 18 ağustosta avcılık açılınca başlıyor ..Halep ordaysa arşında burada ,bekleyip göreceğiz..
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 09 Haziran 2012, 13:01:19 »
Ben çok yazdım çizdim şimdi dinlenmeye çekiliyorum..

Hayatın gerçekleri 18 ağustosta avcılık açılınca başlıyor ..Halep ordaysa arşında burada ,bekleyip göreceğiz..
UFUK BEY ile olan randevunuza teşrif edin yeter,, HALEP NEREDE,,ARŞIN NE KADAR ,, EL YUMRUĞU ,,DEVECİ ARMUDU herşeyi anlarsınız nasıl olsa <<TERAZİ VAR ,,TARTI VAR.... HERŞEYİN BİR ZAMANI VAR...>>
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg