DEĞERLİ abilerim ,,arkadaşlarım,,kardeşlerim bu konuda yazacak çizecek o kadar çok şey varki neresinden başlasam diye epey düşündüm ve kendimce ilk önce olması gerekenleri sıralayarak bir yerlerden başlayayım dedim ....
Herşeyden önce avcılık belgesi almak için insanımız doğru dürüst bir eğitimden ve sınavdan geçirilecek(böyle bir eğitimden geçmiş belgelenmiş bir avcı asgari şartları taşıyacaktır yoksa şuanki eğitim ile allı pullu bohçacı olmaktan öteye geçmeyen belgeli eli tüfekliler yaratıyoruz.)
Yivsiz av silahları ile ilgili kanun değiştirilerek ,,gerçek manada bir envanter,,ruhsat,,kayıt araştırması yapılacak,,bu silahların kullanımı ve taşınması için avcılık belgesi şart koşulacak ,, avcılık belgesi olmayan ruhsat sahipleri elini kolunu sallayarak bu silahları taşıyamıyacak sadece adres bildirdiği meskeninde bulundurabilecek ve yıllık belli bir miktar üzerinde fişek alamayacak,, bu fişekleride kullanmak istediğinde kanunlarla belirtilen ölçüler içerisinde kullanacak
Her ile bir yivsiz tüfek atış poligonu devlet desteği ile kurulacak....ve TRAP,,SKEET,,TEK KURŞUN,,VS etkinliklerin düzenlenebileceği,, bu sporla ilgili insanımızın yararlanacağı aynı zamanda sezonun kapalı olduğu dönemlerde av ve silaha meraklı insanımızın bu hobisini,,tutkusunu,,ilgisini tatmin edebileceği imkanlara kavuşması sağlanacak..
Ülkemizin her bölgesinin habitatı ve yaban hayatının özelliklede av hayvanlarının gerçek bir envanteri çıkarılacak ,, bu envantere göre mevcut popülasyonun çoğaltılması için yasaklar dışında bir korumacılık ve üretimcilik ile popülasyon artışı sağlanacak..
Kırsalda yaşayan köylümüz bakanlığın ilgili birimlerinin ve gönüllü sivil toplum kuruluşlarının(av dernekleri,,federasyonlar,,ve konfederasyonlar) düzenleyeceği eğitim faaliyetleri ile avcılık,, yaban hayatı ve yeni av düzeni ile ilgili eğitilecek gerekirse seneler evvel halk eğitim merkezlerinin köylerde açtığı kurslar gibi bellirli zamanlarda toplantılar düzenleyerek bu işin nasıl olması gerektiği ısrarla anlatılarak öğretilecek ,,caydırıcı cezaların durumu anlatılarak yanlış yollara girebilecek insanımız uyarılacak...
Sonrasında ise MAK toplantısında ele alınan kararları inceleyip belirleyeceğiz kurallaştıracağız ve herkesçe kabul görecek adilane bir yapı oluşturacağız.. bölgelerin kendine has özel durumları göz önüne alınarak avın açılış kapanış,, popülasyon durumuna göre limit durumlarını belirleyeceğiz bu her bölge için farklı farklı olabilir ancak süre olarak bir bölge diğerinden az veya çok avlanmayacak,, genel avlak,,örnek avlak,,paralı devlet avlağı,,özel avlak gibi yapılandırılması daha uzun bir zaman dilimine yayılarak insanımızın hemen hemen hepsinin kendi bütçeleri ve imkanları dahilinde yararlanabileceği bir yapıda faaliyete geçmesi sağlanacağız.....
YAZACAK ÇOK ŞEY DAHA VAR ANCAK ŞUAN VAKTİM KISITLI,,, AYRICA ÇOK UZUN UZADIYADA YAZMAK BENİ SIKIYOR... DAHA SONRA DEVAM ETMEK ÜZERE DİYEREK SELAMLARIMI SUNUYORUM....