W&S 912K 11 Mayıs 2012
Süperpoze
Gerçekten Başarılı
STEVE COMUS
Kaliforniya. Guns & Hunting Editörü
Bu senenin başlarında, eski bir İngiliz endüstri markası olan Webley & Scott'un (her ne kadar şu anda silahlar başka yerde yapılıyor olsa da) başkanı Derick Cole ile bir sohbete koyulduk. Sohbetimizin konusu süperpoze modelleri idi, ancak firma çok sayıda eğlenceli havalı tüfek modeli de üretiyor. Havalı tüfek mevzusuna ilerde değineceğiz. Şimdi elimizdeki tüfeğe dönelim. Gerçekten harika. Kullanıldığımız numune 12 kalibre ve 71 cm namluya sahip. Her açıdan dayanıklı bir av tüfeği olduğunu söyleyebiliriz. 71 cm namlulu numunenin dengesi ve genel olarak uyandırdığı his başarılı ve hızlı olduğu yönünde. Bu sayede, nişan alma ve omuzlama kolay ve etkili bir hal alıyor. Bu tüfeğin ele gelişi tıpkı, atış plağı kurslarında yıllarca kullandığım 71 cm namlulu eski Browning süperpoze gibi. Öyle görünüyor ki, yaşlandıkça 71 cm namluların daha iyi iş çıkardığına inanmaya başladım (Eskiden süperpoze için en az 76 cm namluyu kabul edilebilir sayar, 81 cm olanları tercih ederdim). O dönem vücudumun üst kısmının daha güçlü olduğu zamanlardı. Tüfek bize ulaştığında zamanım pek de bol değildi; bu nedenle olağan alıştırma atışlarından vazgeçtim ve tüfeği doğrudan atış müsabakasına götürdüm. Atış yapmak oldukça eğlenceliydi. Sürekli kullandığım tüfeklerle elde ettiğim puanlara bu tüfekle de ulaştım. Başka bir değişle; bu tüfek kutusundan çıkar çıkmaz sizi başarıya ulaştırmaya hazır. Diğer bir müsabakada tekrar kullandım ve daha iyi sonuç yakaladım. Demek ki, ne kadar çok atış yaparsam, o kadar iyi sonuçlar elde edeceğim. Bunu bilmek de güzel.
912K; CNC'de işlenmiş çelik kubuz, namlu selektörü, oldukça dayanıklı horoz yayları ve CNC'de işlenmiş iç parçalar gibi biri dizi niteliğe sahip etkileyici bir yarım çakmaklı süperpoze olarak karşımıza çıkıyor. 900K serisi hem 20 (920) (66 ve 71 namlu) hem de 12 kalibre (912) (71 ve 76 namlu) olarak sunuluyor. Bu klasikler ayrıca oldukça parlak namlu ve mekanizma parçaları, manuel emniyet, ejektör sistemi, fiber optik arpacık, süslenmiş monoblok duvarları ve Türk cevizinden yapılmış yağlı el ve boy kundağına sahip. Mekanizmalar, dayanıklı ve uzun ömürlü olmaları için kromlu molibdenli çelik malzeme kullanılarak CNC tezgahlarda işlenmiş ve böylece 3"lik magnum ve çelik saçma onaylı fişek yatakları ile krom kaplı namluları tamamlamış. Tüm modellerde beş adet ince mobil şok ve şok anahtarı sunuluyor. Taşıma çantası da şık ve oldukça kaliteli. Bütün bunlar şu anlama geliyor: Bu tüfek aklınıza gelebilecek her türlü kullanıma uygun modern ve yüksek performanslı bir süperpozedir. Yılın bu döneminde her ne kadar yabani kuş avı yasak da olsa, bu tüfeği yüksek arazilerde, su avlarında, veyahut kamuflaj kaplatmak suretiyle yabani hindi avında kullanabilirsiniz. Kaplaması oldukça hoş ve parlak; hindi avları için bu nedenle parlaklığının azaltılması gerekir. Webley & Scott Model 900 serisi firmanın bütçe ürünü konumunda. Ödenen meblağın karşılığını fazlasıyla verdiğine hiç şüphe yok. 912 Sporter, 900 Game, 912 Lightweight (düşük ağırlık) ve 920 Junior modelleriyle satışa sunuluyor. Ayrıntılı bilgi için lütfen
www.webleyandscott.com adresini ziyaret edin.
YAZARIN İZLENİMLERİ
Webley & Scott 912K Süperpoze
WEBLEY & SCOTT 920 IS ince ve zarif hatlara sahip bir av tüfeği, ayrıca hem doğada hem de poligonlarda kullanıma hazır.
WEBLEY & SCOTT 920 namlusu gövdesinden ayrılmış şekilde fabrikadan gönderilir.
Şok anahtarı ve şoklar kutunun içindedir.
Üretici Notu: Akdaş 312-SE, 320-SE Webley&Scott 900K serisi ile TAMAMEN aynıdır.
facebook.com/akdassilah