muş merkez avcıları arasında keklik avlamak ayıplanacak bir hareketdir.Emre kardeşime katılıyorum bu yıl muş avcıları silah bıraktı kalan kekliğin üremesi için,
her avcı bu şekilde harekete geçmelidir. Taki eski meralara kavuşana dek. tüm hemşehrilerimi kutlarım örnek davranışlarından ötürü.
Hocam selamlar sizi ve duyarlı avcılarımızın bu davranışı taktire değer bir uygulamadır. Keşke bizlerde yapabilsek.
Ancak bazı noktalara değinmek isterim, Biraz gerilere gitmek isterim CUMHURİYETİN kurulduğu yıllarda ve öncelerinde hak hukuk tanımaz eşkıyalar vardı yol keser kervanları soyardılar. Bu süreden bir 100 yıl geçti ; yıl 1984 veya 85 yılları Muş İli ile Bitlis illeri arasında futbol maçı var birincisi Muşta oynanmış ikinci karşılamalar Bitlis te yapılacak birinci maçta sataşma olmuş diye Güroymak lı gençler laf ve destek misali Bitlis’tekilere yardıma giderler küfürler sataşmalar olur kavga çıkar kırmadık baş kalmaz. Benim işyerim karakola yapışık canlı şahidim ama futbolu hiç sevmem halen sevmiyor ve anlamıyorum. Haber Gür oymağa gelir Muşlularla kavga edilmiş o sıralar yollardan saate bir araç ya geçer ya geçmez idi açık kasa TAHMEZ ler vardı ya o araçlardan biri Akşam saatleridir benim gibi futboldan anlamayan zavallı bir tahmez Güroymak’tan geçerken pusudakiler bakar aha; VALLAHİ plaka
49 haydi hücuma aracın camları adamın kafası kırılmadı yerler kalmaz.
Şoför karakola şikayete gelir abi bu futbol nedir VALLAHİ bilmem önümü kestiler taşladılar kafamı kırdılar diyerek şikayette bolunur.
Biraz daha günümüze gelelim, Yıl 2005 bölge Muş bölgesi saat sabahın 5'i gün doğmak üzereyken ben ve kameramanım tırmanma sırasında 5 kişilik başsız kontrolsüz ve dünyadan be haber avcı geçinenlerin zor kollanma girişimi oldu ilgi göstermedim.
Ancak bölgenin kolluk görevlileri çağrıldı şikayetleri üzerine göz altına alındım, benim şikayetlerim üzerine onlarda göz altına alındılar. Ruhsat evrak pul derken bende her şey mevcut ama karşıdakilerin hiçbirinde hiçbir şey yok. Yok derken haberleri bile yok.
Tellere sarıldılar onları kotaracak dayıları aramaya başladılar. Ben gene şikayetimi geri aldım tatsızlık çıkmasın neyi paylaşamıyoruz dercesine, Yıl 2009 bölge ayni bölgeler mekanlar ayni 8 kişilik avcı grup taktik ayni ne işin var burada sen kimsin Başçavuşu çağırırız buralar bizim devlet bizim filan kesler bizim, Ama Beretta yi öğrenmiş eline almış kendince 49 plakalı arazilerin tümüne bekçi saymış, Polemiğe girmedim prensibim değil.Abi cim ben gücümü saydıklarının hiçbirinden almam sen hepsini çağır ben gücümü yasalardan alırım bende onları çağırırım dedim . Ne demek istediğimi sordu boş ver diyerek ayrıldım .
Yıl 2010 bizim misafirlerimiz var beraber bizlerde bölgedeki dostlarımıza misafir gitmişiz, yolkesenler iş başında ben gene metanetimi korudum gereksiz polemiklerin oluşmaması için, demek istediğim yol kesmeler ve üniforma renkleri farklı olanların olayları 100 yıl öncede vardı bu günde var bu bölgesel değildir uluslar ve uluslar arasıdır bu gün bile maçlarda yaşanan şeylerdir.
Bir başka noktaya değinmek isterim hani bazı kişiler yok avlanma kartı almış almamış kendi kendine bazı haklar atamış gibi yazılar var. Bunlara şu şekilde cevap vermek isterim avcılık belgesine ve avlanma puluna sahip yasalar çerçevesinde ve süreleri içinde her yerde av yapma hakkına sahiptir. Avın cinsi türü çok önemli değil avcı vicdani muhasebeleri ile baş başa kalır.
100 yıllar önce yaşanan yol kesmelere bina yen aileme sormuşum büyüklerimizden eşkıya varmaydı? acaba olmadığını öğrendim. Tekrar sordum büyüklerimizden avcı, olan varmaydı? buna da hayır cevabını aldım demdeki asırlar boyu ailenin tek avcısı banmışım.....Düşünün ava çıkarken tüm aileniz size karşı, yakın dostlarınız sizlere karşı, ayrıca gece saatleri evden çıkar onca zahmeti ve yolu çekerek katlandığınız bir fiilden sizi alı koymak için sıradan tanımadığınız ve hiçbir hukuki yönü olmadan sizi yolunuzdan almak isteyen kişileri ne kadar dinler ve ne kadar cittiye alırsınız. Tüm avcılarda benim gibi düşünür. Akisi olabilir hayırlısı olsun.
Bazıları da şunu bilsin ailem de tek avcı olsam bile son avcı değilim Ahmet 14 yaşındayken avı öğrettim ileride ailede avcılık devam etsin. Ancak bu yazdıklarımı bizler okuyacağız veya başlığı açan kişiler okuyacak. Bunların yanlış işler olduğunu bilmesi gerekenler bu siteyi bile bilmeyen kişilerdir belki çoğu benim gibi okumayı yazmayı sevmeyen kişilerdir.
Bunları yazarken kimseyi hedef almak istemem, ama bu denli kekliğin olmayışı belki doğanın bize attığı bir tokattır. Bir konuya aydınlık getirmek isterim bu yıl ayni bölgelerdeyim hemen hemen her hafta, avdan ziyade bazı şeylerde eksik o kadar kendini yırtan biz çevreciyiz biz korumaya gelmişiz avcıları kovup ta sonra talan eden kişiler yok. Demdeki bu kişiler çevreci ve korumacı, değil gerçekten talancılarmış milleti kovarak meydanı büyütmeye çalışan kişilermiş.
Hocam bu yazdıklarımdan sonra polemikler için yazdığımı düşünenler lütfen öyle olduğunu düşünmesinler. veya kendimi anlatmak istediğimi düşünenlerde öyle düşünmesinler. Ben avcıyım vicdanım var mı yok mu benimledir ve beni ilgilendirir. Bu herkes için geçerlidir.
Maksadım kimseyi hedef almak veya eleştirmek değildir. Benimle bu konuları tartışacak bölge avcılarının dan en az 2005 yılı sertifikası olması lazım ki beni tatmin etsin bana bir şey ler öğrete bilsin. Benim avlarım meydanlarda olması eleştirilerin çoğu bana gelmesidir.
Ben bir konuya çok üzüldüm bazen çok iyi niyetli davranmam birilerinin kurtuluşuna yarar. Bu kişiler af edersiniz lastik delip kaçanlar ve kafalarını koma gömenler ve yaptıkları yanlarında kar kalanlardır.
Ben diğer bir konu içinde çok sevindim avın olmayışı bazı kişileri gizler dışarı çıkıp sağa sola saldırmazlar buda iyi bir iş sayılır.
selamlar rastgele.