Gönderen Konu: UMARIM BAŞIMIZA YENİ BİR BELA DEĞİLDİR....  (Okunma sayısı 3925 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
UMARIM BAŞIMIZA YENİ BİR BELA DEĞİLDİR....
« : 06 Haziran 2012, 00:02:17 »
Değerli arkadaşlar, TBMM Çevre Komisyonu, Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısını kabul etti. Tasarı Genel Kurul'da da görüşülecek. Yalnızzzzz...

'Tasarı ile avda kullanılmasına izin verilen yivli veya yivsiz tüfeklerle avlanacakların, silah ruhsatına sahip olmaları zorunlu hale getirildi.' cümlesi bana pek hayırlı gelmedi.

Bugüne kadar zorunlu değil miydi ruhsatlı silahla avlanmak?
Ama acaba kastedilen bu mu? Acaba yivsiz tüfekler aynen yivli tüfeklerde olduğu ayrım gözetmeksizin ruhsat işlemine mi tabi tutulacak. Veya acaba avlanmak isteyenler mi sadece yivli tüfeklerdeki gibi ağır harc ve doktor raporu vs gibi bir sürü sıkıntıya tabi ruhsat almak zorunda kalacak. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık bizim için...

Özel avlak, örnek avlak, paralı devlet avlağı kota mota derken avcılığı tamamen elit bir kesimin özel zevki haline getirmenin adı yoksa bu mudur?  Ne dersiniz.

« Son Düzenleme: 06 Haziran 2012, 00:03:19 Gönderen: Merdan KAÇAR »
Merdan KAÇAR
1970-Ankara

Çevrimdışı Berk KEMİK

• Free Üye
  • *
  • Tavşancı
Ynt: UMARIM BAŞIMIZA YENİ BİR BELA DEĞİLDİR....
« Yanıtla #1 : 06 Haziran 2012, 00:06:55 »
Merdan abi legal avlanmaya çalışıyoruz  ama devlet zoruyla illegal avlanmaya teşvik ediliyoruz . İnşallah hakkımızda hayırlısı olur ...
Berk KEMİK       
1990       BARTIN
0534 863 15 32

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 06 Haziran 2012, 00:17:03 »
Merdan abi legal avlanmaya çalışıyoruz  ama devlet zoruyla illegal avlanmaya teşvik ediliyoruz . İnşallah hakkımızda hayırlısı olur ...

İNŞALLAH
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 06 Haziran 2012, 13:43:52 »
devlet yasal avlananlardan fazla para kazanamıyo anlaşılan, kaçak avlanan artsın onlara ceza yazalım daha fazla para kazanalım diye düşünüyolar herhalde? ülkemizde herşey geri gidiyo herşey yasaklanıyor... hakkımızda hayırlısı olsun.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #4 : 06 Haziran 2012, 14:00:39 »
Zaten yasal belgeli avcıysanız her konuda zorluk yaşıyorsunuz. Bir tarafta belgesiz gayriyasal av yapan arkadaşlarınız, bir tarafta hertürlü yasadışı avcılıklar, limitler, bir tarafta idare edilen avcılar bütün bunlara yetemeyen kontrol mekanizmasında ki görevliler. Hele ava açık ve kapalı sahalar bilmecesi de olunca da avcının ava çıkma hevesi kursağında kalıyor.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 06 Haziran 2012, 23:45:16 »
...
'Tasarı ile avda kullanılmasına izin verilen yivli veya yivsiz tüfeklerle avlanacakların, silah ruhsatına sahip olmaları zorunlu hale getirildi.'
...

Gayri ciddi hazırlanmış bir cümle. Avla, silahla ilgili konularda ne kadar bilgili kişilerin elinden çıktığı apaçık ortada. Bir lafı da ortada bırakmasalar dişimi kıracam. Bilgisiz ve yetkisiz kişilerin... neyse. Öğreniriz neymiş.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 07 Haziran 2012, 13:07:44 »
Değerli arkadaşlar LİYAKAT SAHİBİ OLMAYAN KİŞİLERCE YÖNETİLİNCE maalesef sonuçlarda böyle oluyor....BİR TOPLUM NEYİ HAK EDİYORSA ÖYLE YÖNETİLİYOR bu olanlar bize az bile DURMAK YOK YOLA DEVAM......
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #7 : 07 Haziran 2012, 13:24:19 »
ARKADAŞ NAPARLARSA YAPSINLAR VAAZZZZZZZZZZZGEÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇMİİİİİİİİİİİİİİİİYOOOOOOOOOOOOOOOOOOORUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUMMMMMMMMM O KADAR.HEEE BU ARADA YAKINDA ÇOCUKLARIN ELİNDEKİ KUŞ LASTİKLERİNDENDE VERGİ ALIRLAR RUHSATA TABİ TUTARLAR DEMEDİ DEMEYİN HA...
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 07 Haziran 2012, 14:22:41 »
istedikleri kadar sıkboğaz etsinler rahat olun, bunlar bize muhtaç, bu bir sektör, sektör sekteye uğrasın anlarlar.
legal avlananların sayısı düştükçe, vergi parasının sıcaklığı soğuyacak, tüfek fişek malzeme alımı yavaşladıkça o sesi çıkmayan imalatçılarda biraz bi zahmet bize destek olmayı düşünürler o zaman.
legal veya illegal olarak avlanmak mesele değil,
biz avlanırken vicdani avlanalım yeter.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #9 : 07 Haziran 2012, 14:28:55 »
Zorla tahrik ediyorlar  ;D ;D
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 07 Haziran 2012, 14:42:26 »
tahrik yasasından faydalanır yırtarız  :D ;D
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Kadri KASAPOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 07 Haziran 2012, 16:03:19 »
biz kafamız rahat bir av yapalım diye ruhsatıydı ,harcıydı ,vergisiydi ,puluydu para verelim...haftanın belli günlerinde ava gidelim oda işimiz cıkmazsa malum çogumuz çalışan insanlarız.. devlette hergün üstümüze gelsin yok mak kararları yok ava kapatılan sahalar vs.. vs... bohcacılara özenmiyorum degil adamların vergisi yok algısı yok ava kapalı yerleri yok , belli günleri yok.. yakalanmadıkları sürece kafalarıda hepimizden rahat degilse ben hiç bişey demiyorum....!!  yukarıda yazılarda ki ustalarımında dedigi gibi düşününce insanı tahrik ediyorlar !! iLLeGaL e ...!

Kadri KASAPOĞLU  05374961110
1985 ANTALYA / ALANYA

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 07 Haziran 2012, 17:14:08 »
ben 16-17 yaşımdan beri hayvan otlatmaya giderken tüfek taşırım dedemin ve evdeki büyüklerimin bana dediği yaz mevsiminde her hayvanın yavrusu var sakın hiçbir hayvana tüfek atma, tüfeği sadece koruma amaçlı taşırdım. eğer bir kimse bu terbiye ve ahlakla yetişmemişse yavru zamanında hertürlü canlıya ateş edebilecek bir vicdansızlığa sahip kişiler olduktan sonra kanunlar her kişinin yanına bir memur dikemez.

eğer bir avcı vicdanına göre hareket edebiliyorsa kanundan daha çok sınırlayıdır. benim köyümde eski bir avcı artık av vurmayı bırakmış sadece izmek için gidiyormuş dedem anlatır çok iyi avcıydı diyor, bir avcı abimde aralık sonunda vurduğu tavşandan yavru çıktı diye tavşan avını bırakmış. insanın vicdanı kanundan daha kesindir bence ve kimsenin görmedi yerdede insanı yargılar.
avcılık ahlakıda kuralıda budur zaten yoksa her taraf yasak olsa ne olur...
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #13 : 07 Haziran 2012, 17:28:42 »
ben 16-17 yaşımdan beri hayvan otlatmaya giderken tüfek taşırım dedemin ve evdeki büyüklerimin bana dediği yaz mevsiminde her hayvanın yavrusu var sakın hiçbir hayvana tüfek atma, tüfeği sadece koruma amaçlı taşırdım. eğer bir kimse bu terbiye ve ahlakla yetişmemişse yavru zamanında hertürlü canlıya ateş edebilecek bir vicdansızlığa sahip kişiler olduktan sonra kanunlar her kişinin yanına bir memur dikemez.

eğer bir avcı vicdanına göre hareket edebiliyorsa kanundan daha çok sınırlayıdır. benim köyümde eski bir avcı artık av vurmayı bırakmış sadece izmek için gidiyormuş dedem anlatır çok iyi avcıydı diyor, bir avcı abimde aralık sonunda vurduğu tavşandan yavru çıktı diye tavşan avını bırakmış. insanın vicdanı kanundan daha kesindir bence ve kimsenin görmedi yerdede insanı yargılar.
avcılık ahlakıda kuralıda budur zaten yoksa her taraf yasak olsa ne olur...

Sonuna kadar haklısınız abdullah bey.
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload