Gönderen Konu: Sizce bu Normalmi? Köpeğim Kedi ve tavşanla oynuyor,uyuyor tepki vermiyor  (Okunma sayısı 13943 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi

Değerli Avlak  dostları İngiliz pointer Köpeğim lussi Kediyle oynuyo, uyuyor ve aynı zamanda birde ev tavşanım var onunlada yanyana yatıyorlar hiç tepki vermiyor normalde köpeğim kafesinde ama kedi ve tavşan onun yanına geliyorlar oda hiç tepki vermiyor geçinip gidiyorlar bu normalmi sizce.
Köpeğim ve kedi yavrulardı yavruyken tanıştılar ve beraber büyüdüler tavşan sonradan geldi ama zamanla oda arkadaş oldu.

Bu Tavşanla Yattığının Videosu ve Resmi

Buda kedi ile oyunu

« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2012, 22:55:39 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Kediye bahçeyi dar etse daha iyi olmazdı herhalde. Ferma, aport, bulma, itaat vs iyiyse, ev hayvanlarıyla iyi geçinmesi bulunmaz özellik bana göre. İkisi de güzel.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
Kediye bahçeyi dar etse daha iyi olmazdı herhalde. Ferma, aport, bulma, itaat vs iyiyse, ev hayvanlarıyla iyi geçinmesi bulunmaz özellik bana göre. İkisi de güzel.

henüz kelebek,fare,kurbağa dışında fermasına şahit olmadım, çünkü yeni 1 yaşına girdi, ilkkez bu sezon av yapacak ama gemel itibari ile avına zarar verirmi bu durum
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
av köpeğinin böyle şeylere müsade edilmesini doğru bulmuyorum,,

Ramazan bey ben müsade etmedimki bende tesadüfen gördüm çok şaşırdım kedi gidip köpeğin  olduğu tel örgüye girip oynuyorlar ne yapabilirimki köpeği hapsedememki
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Muharrem ÇEVİK

• *
Osman Bey bu olay komşumuzun başından geçti şahane bir kopoyu birde güzel bir kedisi vardı ikisi oynaya oynaya büyüdüler çok iyi anlaşıyorlardı ama kopoy başka kedileri ağaca çıkartmadan bırakmıyordu sonunda büyüdü Nallıhanın en iyi kopoylarından oldu. Bence sizin kediyle pointeriniz iyi arkadaş olmuşlar, başka kediler gösterin bakalım nasıl tepki verecek? Anne-babası avcıysa mutlaka açılacaktır diye düşünüyorum..
  • Sarsılmaz Concorde S
Muharrem ÇEVİK
1978-Nallıhan/ANKARA
İkamet BOLU

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
tavuklarlada böyle değilse olmaz,ama tavşanı es geçecektir yada ferma durmadan yanına yaklaşıp kaçıracaktır,,

osman bey ben müsade etniz demedim benim düşüncemle doğru bulmuyorum ,fikirler hep bir olmayacaktır elbet çakışacaktır,,köpeğin durumuna bakılırsa bu ilk değil küçükten alışmış gibi,,avda yada eğitirken böyle durumların zorluğunu çekersiniz ,,teşekür ederim

Peki köpeği ava alıştırırken av eğitimi verirken evcil hayvan kullanmayın merada onun kokusunu aracaktır ve yabani kuşları es geçecektir diyen biz avcılar değilmiyiz,ben köpeğime eğitirken hem bana bunu söylediler sakın evcil bıldırcınla çalıştırma dediler. şimdi evcil tavşan kokusu ile yabani tavşan kokusu farklı değilmi köpeğim bunu ayırt edemeyecekmi.
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Köpekler kendi aralarındada zaman zaman iyi anlaşır yada düşman gibi olurlar, kedi ile yavruluğundan bugüne arkadaş demekki bölgesini dostça paylaşıyor, avını bence pek etkilemez, iş başka dostluk başka :)
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
Osman Bey bu olay komşumuzun başından geçti şahane bir kopoyu birde güzel bir kedisi vardı ikisi oynaya oynaya büyüdüler çok iyi anlaşıyorlardı ama kopoy başka kedileri ağaca çıkartmadan bırakmıyordu sonunda büyüdü Nallıhanın en iyi kopoylarından oldu. Bence sizin kediyle pointeriniz iyi arkadaş olmuşlar, başka kediler gösterin bakalım nasıl tepki verecek? Anne-babası avcıysa mutlaka açılacaktır diye düşünüyorum..

Muharrem bey  diğer kedileri görüncü evet kovalıyor ama o kovalama kötü niyetli bir kovalama değil sadece oynamak için kedinin yanına gidiyor kedide doğal olarak korkup kaçıyor kaçınca benımkıde doğal olarak arkasından koşuyor yani zarar vermek için kovalamıyor.

Bu yanyana uyuyup oynadığı kedi bile köpeğimin çözük olduğu zaman yanına gelmiyor köpeğim oynamak için  onun üzerine yürüdüğünde ise bu kedi kaçıyor, aynı kedi köpeğim bağlıysa yanına gidip yatıyor.Böylede bir ilginç durum söz konusu.
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2012, 22:16:30 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz

osman bey ben demedim ,,evcil hayvanla demekle neyi kasdediyorsunuz siz hiç kediyle tavukla eğitilen köpek gördünüzmü ,,evcil bıldırcının kokusunun ayrı olduğunu size kim söyledi,,evcil bıldırcın diye birşey yoktur ,,bıldırcını evcilleştirmek vardır,,dağdaki bıldırcından hiç bir farkı yoktur ,ben hep bu tür bıldırcınlarla eğittim ,,size bıldırcınların kokusunun ayrı olduğunu söylemişlerse o zaman onlar benden iyi biliyor ,onlara soracaksın,,ben sadece size yardımcı olmak istedim,,benim fikrim düşünceyle böyle şeyleri müsadesine doğru bulmuyorum dedim ,bu benim fikrimdir,

Ramazan bey fikrinize kesinlikle saygı duyuyorum hani bana söyledikleri hep buydu büyük ustaların,benim bu ilk köpeğim ve ilk defa bu sezon av görecek o bakımdan hep sordum soruşturdum öğrendiklerimi şimdi sizlerle paylaşıyorum yanlış bilgilendirilmişde olabilirim bu anlamda sizinle tartışacak kadar bilgilideğilim beni yanlış anlamayın lütfen.
Bana hep sakın kuşcudan alınmış bir bıldırcınla köpeğinne eğitim verme onun kokusu farklıdır meraya çıkınca hem evcil bıldırcının kokusunu arayacaktır yabani bıldırcın kokusu farklı diye öğrettilerde o bakımdan ben böyle söyluyorum kendi deneyimim değil yani.
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Serkan ERTENLİCE

• *
evcil bıldırcınla yabani bildırcının kokusu farklıdır çünkü birisinin üzerine yabani hayvanda hiç olmuyacak olan insan kokusu sinmiştir.Osman bey size belki bende evcil bıldırcınla eğitim verme demişimdir sebebine gelince biz tejrübeli köpeğe antıraman olsun diye denedik hayvan şimdi kuşa fermayı veriyor daha biz yaklaşmadan veya atış pozisyonu almadan kuşu yakalamak için üstüne atlıyor kuş ne yapıyor uçup gidiyor.evcil bıldırcın gibi köpeğin yakalamasını beklemiyor.Köpeğinin yabani tavşanın kokusunu alacaktır fermayı verecek 3 saniye sonrada yakalamak için hamlesini yapacaktır size düşen görev 3 saniye içinde hayvanın yanında olmaktır .Tekrar belirtiyorum yabani hayvanla evcil hayvanın koku farkının sebebi birisinde insan kokusunun sinmiş olmasıdır.ama illaki eğitimde evcil hayvan kullanmak istiyorsanız uçma yeteneği yabani hayvanlar gibi olanlardan kullanın yada kuş fırlatma makinası kullanın.
Serkan ERTENLİCE
1977 GAZİANTEP
KARDEŞ MECBURİ ARKADAŞTIR,ARKADAŞ SEÇİLMİŞ KARDEŞTİR

Çevrimdışı Emrah TATAR

• Müdavim Üyemiz
Osman kardeşim köpekler çok akıllı hayvanlardır,oynamak için bile olsa dağda o tavşanı bulacaktır,mutlaka oynadığı tavşanın kokusunun faydası da olacak avı bulmasında,sende önünde bir tavşan vurduğunda,yada bıldırcın onu bolca severek istediğinin ne olduğunu anlatacaksın bir kaç av sonra evdeki tavşanı sakın yakınlarında bırakma :)
Emrah TATAR
1973 - MANİSA

Çevrimdışı Serkan ERTENLİCE

• *

güldürmeyin beni allah aşkına ,,bıldırcın kokusunun farklı olduğunu sizden duyuyorum,,

evcil bıldırcın,

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,151877.0.html

buda evcil keklik

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,151661.0.html
Ramazan abi senin güldürdüysem ne mutlu bana insanların gülmesine vesile olmayı severim.Ben diyorumki evcille yabani arasında koku farkı olur sebebide evcilde doğadaki hayvanda olmayan insan kokusu olur biz koku duyumuz sebebiyle bunu alamasakta köpekler alır ve herzaman insan kokusunu daha fazla aldığından dolayı yabani hayvanın kendi kokusunun yanında bunuda arar.Askerde mayın arardık köpekte kullandığımız olurdu eğitimde eski mayınları kullanırdık içerisinde patlayıcı namına birşey kalmamış olurdu o mayınların ama köpek bulurdu o mayını aslında köpek mayını değil bizim kokumuzu buluyordu bir hafta önce gizlediğim mayının az ilerisine yeni gömdüğüm mayını gizleyince direk yeniyi gösterirdi. Yani hayvan patlayıcının kokusundan çok bizim yani insan kokusunu arıyordu dağda evcil hayvanlarda kafeslerinden yemlerinde elimize aldığımızdan bizim kokumuzu taşımaya başlıyor.dağda kuşu bulurmu bulur yanlız evcili fermalayıp yakaladığından dolayı meradada bunu yapmak ister bulduğu avın üstüne atlar durur böyle bir köpeğin olacağına ava köpeksiz gitmek daha mantıklıdır tejrübeyle sabittir.Yanlız evcil olarak kullandığımız hayvan uçabiliyorsa yada kuş fırlatma makinası kullanıyorsak eğitimde kullanıla bilinir.
Serkan ERTENLİCE
1977 GAZİANTEP
KARDEŞ MECBURİ ARKADAŞTIR,ARKADAŞ SEÇİLMİŞ KARDEŞTİR

Çevrimdışı Yakup İŞBİLİR

• *
bence dert etmenize gerek yok osman bey elbet iç güdüleri gereği ferma duracaktır  sizde bunu degerlendirip avı vurduğunuzda köpek  avı azına aldıktan sonra hırslanacaktır  önemli olan   sadece ava götürmek deyil ava götürp av  göstere bilmek onun işi o oldugunu zamnla ögrenecektir  bence evede ev hayvanlarına zarr vermemesi daha iyi bişey  saygılar

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
Osman Kardeşim köpeğinin yanında kedi ya da tavşan uyuması, köpeğinin avlayıp avlamayacağını belirlemez.
Av hırsı varsa, önümüzde ki sezonda çıkar avını yapar, yoksa yapmaz.
Yaparsa da yapmazsa da bunun kedi ile yatmasının bir etkisi yoktur.

Bırakın arkadaşı ile yatsın,
Sevenleri ayırmak günahtır ayrıca :)

Nevşehire selamlar.

Fenni bıldırcın ve yabani bıldırcın arasında koku farklılığı olduğunu bütün tecrübeli avcılar bilir ve kabul eder.
Aralarında fark olmadığını ilk defa duyuyorum ben de :)

Detay bilgi, iki yabani bıldırcının arasında bile koku farkı fardır.
Her canlının farklı kokusu vardır.
Bütün insanların aynı kokmadığı gibi bütün bıldırcınlar ya da bütün tavşanlar aynı kokmaz.
Koku olayını epey araştırmış birisi olarak kanaatim bu yönde.

Olay köpeğin koku organlarının doğru çalışması ve kokuyu doğru analiz edecek zeka ve tecrübeye sahip olmadında bitiyor.

Bütün hayvanların kendisine has kokuları vardır, deneyimli bir köpek koku izinden giderken bu koku,başka bir hemcins hayvanın kokusu ile karışsa bile onu ayırt edebilir.
Köpek sadece bir kokudan esinlenmez,çünkü doğada sadece bir koku yoktur ,koku karışımları vardır,ve o da bu karışımları güder.
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2012, 12:45:14 Gönderen: Ramazan KİLLİ »
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
Valla ben şu kanıya vardım ustalar bile aynı fikirde birleşemiyorsa biz acemiler ne yapsak yeridir :)

Pointerin genel özelliklerini okuduğumuzda şu not yer almaktadır: ev hayvanlarıyla gayet iyi geçinir,asla bir bekçi köpeği değildir.
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2012, 13:14:35 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
Bahçemde kafeste iki tane bıldırcın ve dört tane de güvercin var.Birde bunlara dört metre mesafede kafeste yaşamını sürdüren av köpeğim :) Merada 40-50 metre mesafeden aynı kuşlara ferma veren köpeğin onların orda olduklarından haberi bile yok:-)

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
kedi başta olmak üzere bilimum hayvanı görünce bizim kurzhaar yeri göğü yıkıyor. tavuk kovalayıp yakalamasından dolayı komşularla papaz olduk. allahtan tavuğu sıkmıyor ve yemiyor. yoksa köyde ortalık karışacak.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
Dert edilecek hiçbir şey yok. Olayı genelleme yaparak yargılamaya da gerek yok. Sanırım atlanılan bir nokta var. Köpekler sahibine ait olan şeyleri bilirler. Kedinizle beraber uyuyor diye kedilere birşey yapmayacağı tavşanla oynuyor diye tavşana ferma vermeyeceği gibi bir kanaate varmak bence handikap olur.

Benim bir köpeğim kabındaki yemekleri yiyen civcivlerime dahi dokunmadığı halde komşunun tavuklarını her fırsatta yiyordu. Sitemizin odunu yani Ufuk abinin parsının yuvası  kekliklerinin birkaç metre ötesinde sorun ufuk abiye pars keklikte nasıl.

Ev bıldırcını ile fazla çalıştırmanın sakıncası bence kokudan kaynaklanmıyor. Canlı bıldırcını aport ederek eğitilen bir köpeğin meradaki bıldırcına ferma vermesi zorlaşıyor. Çünkü köpek canlı bıldırcının kaçmasına değil yakalanmasına alışık. Ya ferma vermiyor ya da fermayı çabuk bozuyor. Oysa merada kuşu merada görürse yakalayamayacağı için ferması istediğin gibi olacaktır. Önemli olan aport eğitimidir o da dediğim gibi canlı kuşla yapılmamalı ferma zaten içgüdüsel bir olay.

Saygılarımla.
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2012, 14:02:18 Gönderen: Kadir GONAYDIN »
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı Emrah TATAR

• Müdavim Üyemiz
Ev bıldırcını ile fazla çalıştırmanın sakıncası bence kokudan kaynaklanmıyor. Canlı bıldırcını aport ederek eğitilen bir köpeğin meradaki bıldırcına ferma vermesi zorlaşıyor. Çünkü köpek canlı bıldırcının kaçmasına değil yakalanmasına alışık. Ya ferma vermiyor ya da fermayı çabuk bozuyor. Oysa merada kuşu merada görürse yakalayamayacağı için ferması istediğin gibi olacaktır. Önemli olan aport eğitimidir o da dediğim gibi canlı kuşla yapılmamalı ferma zaten içgüdüsel bir olay. 
 Aynen katılıyorum,bıldırcın konusunda
Emrah TATAR
1973 - MANİSA

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
iş başka
aşk başka
karışmayın milletin özeline
sahada işin rengi değişir...........
iki dost köpeğin önüne atılan kemikten sonraki olaya benzer bir durum var burada.

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz

non comment

« Son Düzenleme: 04 Haziran 2012, 23:48:23 Gönderen: Ramazan HAK »
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz

non comment

Yorumlarınızı neden sildiniz Ramazan bey? doğruda olsa yanlışda olsa sonuçta yorumdur! kesinliği olmayan kişisel görüştür yorum!!
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
Yorumlarınızı neden sildiniz Ramazan bey? doğruda olsa yanlışda olsa sonuçta yorumdur! kesinliği olmayan kişisel görüştür yorum!!

osman kardeşim sizinle bir ilgisi yok ,,yorumlarda genel bir kanaat oluşmuş köpeğin yanında  av hayvanları bulunabilirmiş ve kafes bıldırcın larının kokusunun farklı olduğu konusunda hemfikirler ,,şim di yazmayacaktım ama yazmadanda edemeyeceğim,,nasıl bu kadar emin  olabiliyorlar ,,nerden anlıyorsunuz farklı olduğunu ,,madem farklı ise neden kafes bıldırcınıyla eğitim yaptıyorsunuz?  madem neden güverçin kullanıyoruz eğitimde ,güvercinle eğitilen köpek merada çıktığı zaman güverçinmi arıyor keklikleri çullukları bıldırcınları esmi geçiyor,,evde beslenen bıldırcının dağdaki bıldırcından farkı ne ,,tüyümü,,yağımı onun hücre yapısı farklımı,,peki öyleyse farklıysa ,,dağda kısa kuyruklu bıldırcına benzeyen tepeli kuşa neden ferma verir köpek ,,bıldırcınla eğitildikten sonra dağda hiç keklik çulluk görmediği halde neden fermalar ,,köpeğin av hırsı varsa av yapar yoksa yapmaz deniliyor ,,böyle havvanlarla birlikte yatarsa nasıl av hırsı olacak,,köpeğin yanında kafesler var keklikler var  avını etkilenmiyor deniliyor, benimde burda arkadaşımın köpeği ,zeyirci ibonun efenin torunlarından bu köpek ,,beslemek için keklik aldım köpek ilk günleri kulübesinden gün boyu ferma duruyordu ,şimdi bakmıyor bile diyordu ,bizde daha çıkardık dağda ferma bile durmadan kokladı bıraktı ,,bu köpek bıldırcına 20 metreden yerlerde sürünüyor fermada,,demekki her köpek aynı değilmiş ,demekki kimi köpeğe yararı kimisine zararı varmış ,,ben yıllardır bir çok köpek besledim hepsinide  pazardan aldığım bıldırcınla eğittim ,,dağda ne bıldırcın ne bir çulluk ne bir keklik nede tavşan es geçti,,ege bölgesi avcılarında bir çok paylaşımım oldu ,,varmı  bir eksikleri bir bakalım ,,fermaysa ferma ,,aportsa aport ,,yaralı kuş takibi,,facedende ekleyin videolar asıl orada ,,yukarıdaki yorumları yazan ,köpeklerin yanlarında keklik besleyen ,,tabi gerçekten besliyorsa, arkadaşlarda koysunlar bakalım şu 40 ,,50,,metreden fermalayan köpekleride yüzümüz gönlümüz açılsın,,

bunlarda benimkilerin kediye bakış açısı

Uploaded with ImageShack.us
« Son Düzenleme: 05 Haziran 2012, 08:47:57 Gönderen: Ramazan HAK »
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
 Hafta sonu sizin icin ceker yuklerim bir aksilik olmassa Ramazan abi.Ama siz benim söylemek istediğimi yanlış anladınız.Köpeklerin normal gezmesi farklı,merada gezmesi farklı,av esnasında gezmesi farklı.Avda karakterleri değişiyor.Bu benim gözlemlerim tabi.Böyle olduğunu iddia etmiyorum.O yuzden evde bu tarz hayvanlarla beraber olmasında bir sakınca görmüyorum seklinde kisisel fikrimi beyan ettim.

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
Peki köpeğimin dişi olması ve doğal olarak daha uysal olması bu durumları beraberinde getiriyor olabilirmi aceba?
Sanki erkek olsa daha hırçın ve daha sert yapılı olur gibime geliyor dişilerde bu tür olaylar daha çok görünüyor diyebilirmiyiz?
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219