Gönderen Konu: Özkursan Bıldırcın Özel Av Fişeği  (Okunma sayısı 9051 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tevfik DEKER

• Free Üye
  • *
    • Temin Doğa Sporları
Özkursan Bıldırcın Özel Av Fişeği
« : 03 Haziran 2012, 00:55:02 »
Özkursan Bıldırcın Özel Av Fişeği satışlarımız başlamıştır.
Kapıda ödeme, kredi kartı ile taksitli ve havale ile indirimli ödeme seçenekleri ile www.e-temin.net te.
Bu fişek sadece Bıldırcın avı için özel üretilmiş olup bıldırcının ilk kalkışında , kısa mesafelerde ( 10 metre - 20 metre aralığında)  bıldırcına yol vermeden parçalanmasını engelleyerek atış imkanı sunar.
Bu fişekte kullanılan saçmalar doğaya zarar vermeyen elementler içermektedir.
Özkursan'ın doğa dostu bıldırcın özel fişeğini kullanarak doğaya zararı engelleyebilirsiniz.
Özkursan Bıldırcın Özel fişeği 24 Gr. ve 10 numara saçma kullanılarak üretilmiştir.

http://www.e-temin.net/?urun-2053-Ozkursan-12-Cal--Bildircin-Ozel-Av-Fisegi.html

Tevfik DEKER
İşimiz Tüfek, Gücümüz Fişek, Sevdamız Doğa
www.temin.com.tr Bursa

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Özkursan Bıldırcın Özel Av Fişeği
« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2012, 15:56:29 »
Bıldırcını yerken kazara kurşun saçma yutmayacağımız için iyi :) Tevfik Bey bu saçmaları hangi malzemeden üretmişler, size söylemiş olabilirler mi?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 08 Temmuz 2012, 23:57:30 »
bıldırcın özel serisi çevreye duyarlı olması ve ava özel olması yenilikçilik bakımından çok güzel.ama endişelerim var.misal çevreye duyarlı.bu saçma alaşımındaki kurşun oranının azaltılmasından mı ileri geliyor?yani misal yüzde 60 kurşun varken yüzde 30 mu oldu.peki yerine ne ikame edildi?kurşun oranı azalırsa saçma sertleşip namlu içini çizmez mi?yoksa kurşun oranı aynı kalıp sadece gramaj düştüğü için mi çevreye duyarlı?
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Mustafa YAVRU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 02 Ağustos 2012, 10:07:38 »
arkadaşlar özkursan fişeklerin içinde madeni demir bulunuyor muklantıs ile saçmalara tutun görün  1 sezon sonra tüfekleri hurdaya ayırız herhalde
Mustafa YAVRU
1976 istanbul

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 04 Ağustos 2012, 02:01:30 »
Bugün bayide kesip inceledik,saçmalar pas yapmış..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Cemal ÖZDEMİR

• *
« Yanıtla #5 : 05 Eylül 2012, 11:17:43 »
değerlı avcılarımız..bıldırcın fıseğinın sacmalarında gorduklerınız pas değil koruma ılacıdır.saygılar
Cemal ÖZDEMİR
1975 istanbul

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 05 Eylül 2012, 18:51:41 »
değerlı avcılarımız..bıldırcın fıseğinın sacmalarında gorduklerınız pas değil koruma ılacıdır.saygılar
Cemal bey o zaman özür dilemek bize düşer..Satan bayide farkedememiş..bizede pas yapıyor diye inandırdı..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Mustafa İPEKDAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 22 Eylül 2012, 23:08:44 »
Sayın avcı arkadaşlarım bu bıldırcın özel mözel değil tüfek düşmanı bir fişek. Ata tüfeğimin kromunu 20 mermide mahvetti içi çizikten görükmüyor. fişeği kesip incelerseniz saçmaların demir oldugunu ve saçmaların yuvarlak olmadığını içinde taş parçasına varana kadar çıktığını görürsünüz. Böyle bir mermi ürettiği için özkursanı kınıyorum hiç bir şekilde tek bir fişeğini dahi almam bu saatten sonra özkursan benim için bitmiştir.
Mustafa İPEKDAL
1980 aksaray

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 23 Eylül 2012, 14:54:44 »
ben bugün bıldırcında kullandım.ata neo ile önümden kalkan bıldırcınların hepsini aldım.yakın kalkanları bir atışta(5-6 m),uzak kalkanları (10-15 metre) ikinci atışta aldım.gerçekten kuşu parçalamıyor ya da deforme etmiyor.canlı düşme sorunu için birşey demeyeceğim.ilk düştüğünde bıldırcınlar biraz kıpırdıyor.ama aynı sorun kurşun saçmalarda da olabiliyor.yalnız 71 namlu huğlu süperpozemle denediğimde saçmayı açmadığı için randıman alamadın.kullanacak arkadaşlar en uzun 61-65 namlu yarı otomatik bir silah tercih ederlerse randıman alırlar.bilhassa köpekli fermalı avlarda çok randımanlı olacaktır.ben fişeğin içini açtım baktım.tapası uzun tapa.onun için saçmalar namluya değmiyor.24 gram ağırlığında hafif alaşımlı metal kullanılmış.saçmalar değişik şekillerde,tam yuvarlak olmayan değişik çaplarda kullanılmış.en çok eleştiriyi de buradan almış.fakat bence bu özellikle yapılmış.saçmaların değişik çap ve pürüzlü yüzeylerinin olması,kısa mesafede verilen hasarı arttırmak için ,hafif alaşım olması ise menzili kısaltmak için yapılmış olmalı.avdan sonra yaklaşık 15 fişek atmıştım.namluya baktığımda çizik ya da hasar yoktu.kısacası tereddütüm vardı,ama artık yok.belki ufak tefek kalite sorunları olabilir.ama kesinlikle etkili.özkursanı tebrik etmek lazım.risk alıp yenilikçi ürün geliştirmeye çalışıyorlar.en güzel tarafı çevreye duyarlı olması ve avı parçalamaması.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Süleyman ARSLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 14 Kasım 2012, 11:17:07 »
Çulluk özel fişeği için bi yorum yapmıştım ve bana özkursan mühimmatın yaptığı yorum :) ya biz bu işi bilmiyoruz yada onlar bu işte çok ileriler.Bunlar sadece yurtiçi tespitleriyle böyle konuşuyorlar galiba :)

'' Özkursan Muhimmat KARDES TESPITINIZ YANLIS MALESEF..OZKURSAN YABANDA YETERI KADAR REKLAM ZATEN VERIYOR YABANIN TUM PROGRMALARINDA OLMAK ZORUN DEĞİL ...BIZIM FISEKLERIMIZ BP YIDE REMINGTONUDA BOZAR ISTEDIĞINIZ TESTI YAPABILIRSINZ SAYGILAR''
Süleyman ARSLAN
1981 zonguldak/alaplı

Çevrimdışı Musa BALLI

• *
« Yanıtla #10 : 23 Aralık 2012, 14:41:29 »
ben bugün bıldırcında kullandım.ata neo ile önümden kalkan bıldırcınların hepsini aldım.yakın kalkanları bir atışta(5-6 m),uzak kalkanları (10-15 metre) ikinci atışta aldım.gerçekten kuşu parçalamıyor ya da deforme etmiyor.canlı düşme sorunu için birşey demeyeceğim.ilk düştüğünde bıldırcınlar biraz kıpırdıyor.ama aynı sorun kurşun saçmalarda da olabiliyor.yalnız 71 namlu huğlu süperpozemle denediğimde saçmayı açmadığı için randıman alamadın.kullanacak arkadaşlar en uzun 61-65 namlu yarı otomatik bir silah tercih ederlerse randıman alırlar.bilhassa köpekli fermalı avlarda çok randımanlı olacaktır.ben fişeğin içini açtım baktım.tapası uzun tapa.onun için saçmalar namluya değmiyor.24 gram ağırlığında hafif alaşımlı metal kullanılmış.saçmalar değişik şekillerde,tam yuvarlak olmayan değişik çaplarda kullanılmış.en çok eleştiriyi de buradan almış.fakat bence bu özellikle yapılmış.saçmaların değişik çap ve pürüzlü yüzeylerinin olması,kısa mesafede verilen hasarı arttırmak için ,hafif alaşım olması ise menzili kısaltmak için yapılmış olmalı.avdan sonra yaklaşık 15 fişek atmıştım.namluya baktığımda çizik ya da hasar yoktu.kısacası tereddütüm vardı,ama artık yok.belki ufak tefek kalite sorunları olabilir.ama kesinlikle etkili.özkursanı tebrik etmek lazım.risk alıp yenilikçi ürün geliştirmeye çalışıyorlar.en güzel tarafı çevreye duyarlı olması ve avı parçalamaması.
     Bulunduğum yerdeki bayi arkadaşlar fişeklerin hepsini geri iade alıp, toptancılarına da iade ettiler, maliyeti düşürmek için kurşun yerini demir  kullanılıyor sanırım.
Musa BALLI
1973-Antalya