ben bugün bıldırcında kullandım.ata neo ile önümden kalkan bıldırcınların hepsini aldım.yakın kalkanları bir atışta(5-6 m),uzak kalkanları (10-15 metre) ikinci atışta aldım.gerçekten kuşu parçalamıyor ya da deforme etmiyor.canlı düşme sorunu için birşey demeyeceğim.ilk düştüğünde bıldırcınlar biraz kıpırdıyor.ama aynı sorun kurşun saçmalarda da olabiliyor.yalnız 71 namlu huğlu süperpozemle denediğimde saçmayı açmadığı için randıman alamadın.kullanacak arkadaşlar en uzun 61-65 namlu yarı otomatik bir silah tercih ederlerse randıman alırlar.bilhassa köpekli fermalı avlarda çok randımanlı olacaktır.ben fişeğin içini açtım baktım.tapası uzun tapa.onun için saçmalar namluya değmiyor.24 gram ağırlığında hafif alaşımlı metal kullanılmış.saçmalar değişik şekillerde,tam yuvarlak olmayan değişik çaplarda kullanılmış.en çok eleştiriyi de buradan almış.fakat bence bu özellikle yapılmış.saçmaların değişik çap ve pürüzlü yüzeylerinin olması,kısa mesafede verilen hasarı arttırmak için ,hafif alaşım olması ise menzili kısaltmak için yapılmış olmalı.avdan sonra yaklaşık 15 fişek atmıştım.namluya baktığımda çizik ya da hasar yoktu.kısacası tereddütüm vardı,ama artık yok.belki ufak tefek kalite sorunları olabilir.ama kesinlikle etkili.özkursanı tebrik etmek lazım.risk alıp yenilikçi ürün geliştirmeye çalışıyorlar.en güzel tarafı çevreye duyarlı olması ve avı parçalamaması.