Her ikisini de denemedim. Sadece nasıl özellikleri olduğunu biliyorum. Bu şartlarda sınırlı yazabileceğim. Her ikisinin bilinen markalar olmaları iyi. Son zamanlarda Armsan daha revaçta görünüyor ve sadece avın ölü ele geçmesi problemiden bahsediliyor. Ben bunu pek anlamıyorum. Fişek, mesafe vesaire şeylerle ilgili olabilir. Sarsılmazın bahsettiğiniz modeli ise, şu anda önceki modeller kadar yaygın kullanılmıyor zannımca.
Ağır fişeklerin sık kullanımında silahın az yorulması için her ikisinde de önlem var ama farklı. Sarsılmaz'da gaz pistonunun yönü çevrilmeli. Armsan'da ise 2 farklı piston veriliyor ve magnum çok atılacaksa özel pistonu takılması gerekiyor. Bu yönden Sarsılmaz bence daha pratik. Eğer Armsan'da tek piston varsa, zannediyorum Ata markanın pistonları da uyduğu için temin edilebilir.
Armsan'da yataktaki fişeği kolayca değiştirebilmek için yanda elektrik düğmesi gibi bir şey var. Ona ecnebiler cut-off diyor. Sarsılmaz'da da bir benzeri var ama kullanımı Armsan'daki kadar pratik değil. Sarsılmaz'daki eski Beretta otomatiklerdeki benzeri bir şey ve bence kullanışlı değil. Anlatması uzun sürer.
Gelelim servis konusuna, silahlar bozulmaz şeyler değil. Çoğumuzun silahı bakıma ve tamire ihtiyaç duyar. Sarsılmaz hakkında anladığım şu, 2 senelik garanti süresince garanti şartları içindeki tamiri ücretsiz ve yetrince yapıyor. Fakat garanti süresi bitince bu hizmetler çok pahalı. Belki ülkede en pahalısıdır. Cidden. Armsan için 2 sene sonra nasıl, ne kadar ücretle hizmet verildiğini henüz duymadım. Bence servis kalitesi ve ücretlendirmesi çok önemli. Onun için servis konusunda 2 seneden sonrası için Sarsılmaz'ı ben tercih etmem. Şu da var, Sarsılmaz yivsiz av tüfeklerinden ziyade tabanca ve yivli silahlara ağırlık vermiş. Yivsiz silahlarla ilgilenen servisin biraz yavaş çalıştığı izlenimini edindim. Bir de Sarsılmaz'da bir dönem namluda paslanma sıkıntısı vardı. Şimdiki tüfekleri hala böyle mi bilmiyorum.
Bunlar aklınızda olsun. Varsa bu konularda ilavesi olan ekler. Bunun dışında Nazife Hanım'ın dediği gibi, her ikisini de elinize alıp omuzlayıp, incelemeniz çok önemli. Ve de, alacağınız tüfeği biraz deneyimli birilerine de kontrol ettirmenizi öneririm.