Gönderen Konu: Yakın geçmiş ve günümüzde tüfeklerde yapılan yeniliklerden hangisi çalışıyor?  (Okunma sayısı 11947 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ferhat DEMİRCİ

• *
     Günümüz teknolojileri artık bir çok şeyi analiz edip karmaşık gibi gelen bir takım sorulara net  cevap verir hale geldi hatta geçiyor bile insanlar uzaya nasıl ev inşa ederiz derdinde, biz avcılar ise hala yıllardır aynı şeyler üzerinde gidip geliyoruz. geçmişte doğru yaptıklarını söyleyip bir yenilik yapan firma bununla birlikte tüfeğimiz şöyle oldu diyerek tüfeklerini sattılar şimidi ise aynı reklamı bir sonraki reklamını  desteklemesi açısında dolaylı olarak kötüleyerek yeni sistem veya tüfeklerini tanıtıp satmaya çalıştılar .
 Keyiflerinde bu kadar derine inen başka bir hoby varmı bilmiyor biz avcı camiasın bu konuda ne gibi tecrübeleri oldu dogrusu  merak ediyorum.

YAKIN GEÇMİŞTE VE GÜNÜMÜZDE GERÇEKTEN ÇALIŞAN BİR SİSTEM VEYA YENİLİK TECRÜBE ETTİNİZMİ? ve BU YENİLİKLERİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Saygılar RASTGELE

Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Pek değişiklik yok aslında hadi mobil şok diyelim, namlu iç çapları konusuna girmiyorum.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

• *
Pek değişiklik yok aslında hadi mobil şok diyelim, namlu iç çapları konusuna girmiyorum.

Haklısınız osman bey gerçekten de pek değişiklik yok gibi ama nereden bu kadar tüfek terimleri türüyor adamlar fena çalışıyor marketing anlamında sanırım.   
              Mobil şok ile gelen kolaylık birden fazla tüfek kullanımını gideren, avcıya dikte ile değil istediği tüfeği kullanma şansı veren bir buluş. hatırlarsınız ki eski tüfeklerden gücü yeten avcılar tüfeklerini 1 veya 2 yedek namlulu alıyorlardı .şimdilerde mobil şoklu 66-71 cm namlu tüfeklerle neredeyse tüm avlar yapılabiliyor.
her av karakterine göre tüfek kullanan biri olsamda yinede bir tüfekle bu iş çözülür gibi, mobil şok sayesinde.
               Saygılar RASTGELE
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
Sayın Demirci,
Evet Sn.Döşlerin de dediği gibi mobil şok kavramı tek tüfekle avlanabilirliği mümkün kıldı.
Yalnız bence en önemli konu adamların çıkardığı yeniliklerin BİZİM AV ÇEŞİTLİLİĞİMİZ VE FİŞEĞİMİZLE İLGİLİ OLMADIĞINI BİLMEK GEREKİYOR.
Adamlarda  UZAK ATIŞ YAPMAK kavramı yada yapma zorunluluğu yokki..Hatta Snowgoose-KAR KAZI- pest bazı eyaletlerde yani tarım zararlısı..
Vur vurabildiğin kadar..
Rehber Shoot ! demeden atamıyormuşsun giden abiler söylediler..En fazla 40 yards lık atışlar yapıyorsun 02 NO 3-3.5 inchlik fişeklerle..
Adamlar namlu sistemlerini İRİ VE SERT (NON-TOXİC) gruplar için tasarlıyorlar..Bilinenin aksine DAHA GENİŞ AMA DÜZENLİ PATTERN  VERMESİ İÇİN..
Şu anda GERİ TEPME -NAMLU UCU ŞAHLANMASI GİBİ KONFOR KAVRAMLARI PEKÇOK ŞEYİN ÖTESİNDE DÜNYADA AVDAN BOL NE VARKİ?
Yinede yaptığımız onlarca test sonucunda şu kavramları GENEL olarak sevdik..
1-BENELLİ COMFORTECH SİSTEMİ Kesinlikle çok etkili çalışıyor..PAD LERİN ÇABUK DEFORMASYONU FİYATI VE BULUNMAYIŞI KÖTÜ..
2-BACKBORED SİSTEMLER GERİ TEPMEYİ HİSSEDİLİR ŞEKİLDE AZALTIYOR..YALNIZ BU SİSTEMİN DAHA GENİŞ VE DÜZENLİ PATTERNİ HER FİŞEKTE TAPA ŞEKLİ VE SAÇMA NUMARASIYLA ÇALIŞMIYOR..AVDA BİZİM KURŞUN İNCE SAÇMANIN SİSTEMİ DEĞİL.
3-DAHA UZUN ŞOKLAR KISA ŞOKLARA GÖRE BİR MİKTAR DAHA İYİ PATTERN VERİYORLAR..ANCAK BU TÜFEK TÜFEK KIYASLANABİLECEK BİR KAVRAM DEĞİL..
4-CRIO NAMLULARDA DAHA FAZLA BİR MEMNUNİYET VAR AMA BUNU PATTERN KAĞIDINDA ANLAMAK İMKANSIZ..BENELLİ MÜHENDİSLERİ HAREKETLİ HEDEFLERE DAHA FAZLA SAÇMA GİRECEĞİNİ SAÇMA PATTERN FOTOLARIYLA İDDİA EDİYORLAR..
5-EXTENTED VE PORTED ŞOKLAR DAHA İYİ PATTERN VERİYORLAR AMA ÇOK DENEMEK VE NAMLUNUZLA UYUMU YAKALAMAK ÖNEMLİ..
6-KICK OFF  ARKADAŞLARIMIN İFADESİ VE OKUDUĞUM ONLARCA TEST VE MAKALEYE GÖRE TÜFEĞİN OMUZDA BEKLENİLDİĞİ ATIŞ ŞARTLARINDA TRAP VB GİBİ İYİ..YALNIZ SAĞA SOLA OYNAMASI ZOR OMUZLAMAK VE ÖZELLİKLE ELMACIK KEMİĞİNİZDE VE ELİNİZDE GİDİP GELEN BİR DİPÇİK KAVRAMI KÖTÜ..
Ben döndüm dolaştım 18.3-18.4 namlu çaplı Benelli veya Beretta ların bu ülkenin avcılığına çok daha uygun olduğu sonucuna vardım..Pattern ve penetrasyonun sistemden çok TÜFEK TÜFEK FARKLI olduğunu gördüm..
TÜFEKLERİN RUHLARI VARDIR ARKaDAŞLAR..Bu söz patentli şahsımındır :)  :)  :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2012, 11:28:35 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Tuncay bey şunu mu demek istiyorsunuz.

At sahibine göre kişner.

Güzel bir yorum olmuş.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
biz avcılar bir çok seçim yapmak zorunda kalıyoruz..

*yapacağımız ava meraya göre fişek seçimi
*gideceğimiz ava göre tüfek yada choke seçimi
*bölgemize avımıza uygun köpek seçimi
* avcı arkadaş seçimi  vs :)

hepsi çok zor :)
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

• *
   Güzel bilgiler Tuncay bey Elinize Sağlık   
Ben bir de şunu eklemek isterim gerçekten çalışan aktif valf de marketing dışana taşmış görevini yerine getirmiştir diye düşünüyorum. backbored sisteminin de ancak ataılabilir mesafelerde 20-35 mt arası iyi sonuç verdiğine eğer penetrasyonda sorun varsa bununda oem şoklarla çözüldüğüne bizzat şahit oldup tecrübe ettim.her nekadar penetrasyonu düzeltsenizde back bored sistemde yinede benellinin veya x yerli bir kinetik tüfeğin verd etkiyi yakalayamıyorsunuz.. gibi geldi bana.
 Kick off sistemini ilk skeet atarken bir arkadaşımın tüfeği ile bir seri atarak tanıştım beni pek cezbetmedi lakin görevini yapıyor olsada tüfek elinde dediğiniz gibi çok dönüyor..  SAYGILAR RASTGELE
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

• *
biz avcılar bir çok seçim yapmak zorunda kalıyoruz..

*yapacağımız ava meraya göre fişek seçimi
*gideceğimiz ava göre tüfek yada choke seçimi
*bölgemize avımıza uygun köpek seçimi
* avcı arkadaş seçimi  vs :)

hepsi çok zor :)
       Polat bey haklısınız  yukarıdada yazdığım gibi keyiflerinde bu kadar derine inilen bu kadar seçici bir hoby daha varmıdır..   belki bu kadar karışık değildir ama napalım  hepsi de önemli seçenekler    Saygılar
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

• *
   Bu arada uzatılmış sevk honisini unutmamak lazım anslikopedi yazılır hakkında :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2012, 11:58:23 Gönderen: Ferhat DEMİRCİ »
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
Belkide siz değerli abilerimin ustalarımın yanında bana bu konuya yorum yapmak düşmez ama dedemin köyde 16 kalibre 71 cm namlu uzunluğunda ve inanılması güç ama tam 55 senelik bi tek kırması var rizeye gittimmi bıldırcınada çulluğada görünce ördeğede onunla atıyorum ve şu an elimde olan 2010 model pozemden hiçbir farkı yok bütün herşey fasa fiso eline ve omuzuna yakışanı al ve kullan kural bu bence, yalandan yere büyük paralar veripte millete yem olmaya gerek yok saygılar ustam
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Tecrübeliler daha iyi bilir,bencede aktif valf bir devrim,kullanınca anladım,tüfeği evladiyelik yapıyor,atışlarda çok yormuyor,sarsmıyor,çok büyük konfor.
Gerisde Tuncay beyin patentli sözü gibi tüfeğin ruhu,atıcının ruhuyla ilgili.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

• Expert Üye
Evet Gaz operasyonlu silahlarda ACTIVE VALVE bir devrim..Daha büyük devrim VERSAMAX idi PİSTONSUZ gaz oprerasyonuyla..Ama yaralanmalara ve ölüme yol açabilecek bir FABRİKASYON HATA sonucu ilk örnekleri toplatılınca eli varamıyor insanların..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

• Expert Üye
Sayın Demirci Back bored sistemin Back kısmı zaten Lenghtened Forcing cone u kapsıyor..
Son Okuduğum testte standart namlu birleştirme konili Mossbergin patterni Elongated veya lenghtened aynı modellerden %1.3 daha iyi çıktı..
Yani geri tepme dışındaki kısım biraz overmarketing..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Tecrübeliler daha iyi bilir,bencede aktif valf bir devrim,kullanınca anladım,tüfeği evladiyelik yapıyor,atışlarda çok yormuyor,sarsmıyor,çok büyük konfor.
Gerisde Tuncay beyin patentli sözü gibi tüfeğin ruhu,atıcının ruhuyla ilgili.
   Bu arada uzatılmış sevk honisini unutmamak lazım anslikopedi yazılır hakkında :)
Sayın Demirci,
Evet Sn.Döşlerin de dediği gibi mobil şok kavramı tek tüfekle avlanabilirliği mümkün kıldı.
Yalnız bence en önemli konu adamların çıkardığı yeniliklerin BİZİM AV ÇEŞİTLİLİĞİMİZ VE FİŞEĞİMİZLE İLGİLİ OLMADIĞINI BİLMEK GEREKİYOR.
Adamlarda  UZAK ATIŞ YAPMAK kavramı yada yapma zorunluluğu yokki..Hatta Snowgoose-KAR KAZI- pest bazı eyaletlerde yani tarım zararlısı..
Vur vurabildiğin kadar..
Rehber Shoot ! demeden atamıyormuşsun giden abiler söylediler..En fazla 40 yards lık atışlar yapıyorsun 02 NO 3-3.5 inchlik fişeklerle..
Adamlar namlu sistemlerini İRİ VE SERT (NON-TOXİC) gruplar için tasarlıyorlar..Bilinenin aksine DAHA GENİŞ AMA DÜZENLİ PATTERN  VERMESİ İÇİN..
Şu anda GERİ TEPME -NAMLU UCU ŞAHLANMASI GİBİ KONFOR KAVRAMLARI PEKÇOK ŞEYİN ÖTESİNDE DÜNYADA AVDAN BOL NE VARKİ?
Yinede yaptığımız onlarca test sonucunda şu kavramları GENEL olarak sevdik..
1-BENELLİ COMFORTECH SİSTEMİ Kesinlikle çok etkili çalışıyor..PAD LERİN ÇABUK DEFORMASYONU FİYATI VE BULUNMAYIŞI KÖTÜ..
2-BACKBORED SİSTEMLER GERİ TEPMEYİ HİSSEDİLİR ŞEKİLDE AZALTIYOR..YALNIZ BU SİSTEMİN DAHA GENİŞ VE DÜZENLİ PATTERNİ HER FİŞEKTE TAPA ŞEKLİ VE SAÇMA NUMARASIYLA ÇALIŞMIYOR..AVDA BİZİM KURŞUN İNCE SAÇMANIN SİSTEMİ DEĞİL.
3-DAHA UZUN ŞOKLAR KISA ŞOKLARA GÖRE BİR MİKTAR DAHA İYİ PATTERN VERİYORLAR..ANCAK BU TÜFEK TÜFEK KIYASLANABİLECEK BİR KAVRAM DEĞİL..
4-CRIO NAMLULARDA DAHA FAZLA BİR MEMNUNİYET VAR AMA BUNU PATTERN KAĞIDINDA ANLAMAK İMKANSIZ..BENELLİ MÜHENDİSLERİ HAREKETLİ HEDEFLERE DAHA FAZLA SAÇMA GİRECEĞİNİ SAÇMA PATTERN FOTOLARIYLA İDDİA EDİYORLAR..
5-EXTENTED VE PORTED ŞOKLAR DAHA İYİ PATTERN VERİYORLAR AMA ÇOK DENEMEK VE NAMLUNUZLA UYUMU YAKALAMAK ÖNEMLİ..
6-KICK OFF  ARKADAŞLARIMIN İFADESİ VE OKUDUĞUM ONLARCA TEST VE MAKALEYE GÖRE TÜFEĞİN OMUZDA BEKLENİLDİĞİ ATIŞ ŞARTLARINDA TRAP VB GİBİ İYİ..YALNIZ SAĞA SOLA OYNAMASI ZOR OMUZLAMAK VE ÖZELLİKLE ELMACIK KEMİĞİNİZDE VE ELİNİZDE GİDİP GELEN BİR DİPÇİK KAVRAMI KÖTÜ..
Ben döndüm dolaştım 18.3-18.4 namlu çaplı Benelli veya Beretta ların bu ülkenin avcılığına çok daha uygun olduğu sonucuna vardım..Pattern ve penetrasyonun sistemden çok TÜFEK TÜFEK FARKLI olduğunu gördüm..
TÜFEKLERİN RUHLARI VARDIR ARKaDAŞLAR..Bu söz patentli şahsımındır :)  :)  :)
DEĞERLİ ARKADAŞLAR çok çok güzel yorumlar çıkmış ortaya yukarıda alıntı yaptığım arkadaşlarımın düşüncelerine tamamıyla katılmakla birlikte ,, genel olarak yeniliklerden,, şahsi kanaatime göre işe yarayan özellikler
1-AKTİF VALF SİSTEMİ
2-NAMLU İÇ ÇAPLARININ GENİŞLETİLMESİ (18.54--18.60 mm,yi geçmemek kaydı ile)
3-UZATILMIŞ SEVK HONİSİ VE UZATILMIŞ ŞOK UYGULAMALARI
4-EXTENTED-PORTED DELİKLİ ŞOKLAR
5-ARAŞTIRAN VE DENEYENLER İÇİN YÜZLERCE FİŞEK ÇEŞİTLİLİĞİ
6-SEVGİLİ DOSTUM TUNCAY,IN SÖYLEDİĞİ ÜZERE HER TÜFEĞİN <<kendine has bir ruhu olduğu gerçeği>> BU ARADA TUNCAY PATENTİNİ NEZAMAN ALDIN BU GÜZEL SÖZÜN  ;) ;) :) :) :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2012, 13:34:24 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

• Expert Üye
725 CITORI ÇOKİYİ BİR SİLAH VECTOR PRO FORCİNG CONE,MEKANİK TETİK,DÜŞÜK PROFİL,YENİ ÖZEL ŞOK TÜPLERİ AMA TÜFEĞİ SEVEN VE BİLEN BİLİRKİ BİR B25 HERZAMAN B25 TİR..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
Kesinlikle aktif valf ve gaz tahliye sistemi günümüzde yapılan en güzel yeniliklerden biridir. düşünün hatsan 24 gr ve 66 gr ile çalışan tüfek yaptı hemde hiçbir parça,piston değiştirmeden bu yenilik değildirde nedir.
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Güzel bir konu, paylaşımda bulunup bilgilerini esirgemeyen Dostlara teşekkürler...
Bence en yaygın kullanılan ve benim için avantaj olan yenilik; Mobil Şok ve Uzatma Şoklar...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Kesinlikle aktif valf ve gaz tahliye sistemi günümüzde yapılan en güzel yeniliklerden biridir. düşünün hatsan 24 gr ve 66 gr ile çalışan tüfek yaptı hemde hiçbir parça,piston değiştirmeden bu yenilik değildirde nedir.
  Bence de.   
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

• *
Sayın Demirci Back bored sistemin Back kısmı zaten Lenghtened Forcing cone u kapsıyor..
Son Okuduğum testte standart namlu birleştirme konili Mossbergin patterni Elongated veya lenghtened aynı modellerden %1.3 daha iyi çıktı..
Yani geri tepme dışındaki kısım biraz overmarketing..
    BACK kısmının uzatılmış sevk honisi olduğunu yeni öğrendim teşekkürler aydınlattığınız için yapılan test bağımsız kuruluş tarafından mı yapılmış aceba?
geri tepmeye katsı büyük orası tartışılmaz şahsen kullanarak tecrübe ediyorum..
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

• *
   Sevgili dostlar aslında öğrenmeye çalıştığım unsur bu yeniliklerin av ve atış esnanısnda sizlerde ne gibi artı eksi izlenimler bıraktığıdır, inanın çok faydalı olacağı  kanatindeyim, çoğu hikayeden yeniliklere bi dünya para saçılmamış olacak gerçi gönül hepsinden bir tane al diyor ama nereye kadar bu çılgınlık...
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

• *
      Bir kaç yenilik daha ekleyeyim  browning hızlı fişek doldurma( fast loading system) gerçekten av esnasında inanaılmaz artıları gördüğüm bir sistem ülkemizde 1+1 mi 2+1 mi tartışılıken neredeyse daha hızlı fişek hükleyebilen bir sistem daha  yok 2+1 kullandığım tüfeğimde 4 fişeği yükleyip kuşa yöneltmem benim hızımla alakalı bence browning hiç bırakmadan bu sistemle devam etmeside tutmuş olduğunu gösteriyor..

Bu aralar yeni almış olduğum breda xhantos otomatiğimde benzer sisteme sahip breda firmasının BFL diye adlandırdığı browningten öykünme güzel bir sistem..

Winchester sx3 le başlayan en hızlı fişek atan tüfek furyasıda pek rağbet görmedi anlaşılan avda çok hızlı fişek atma kaygısı güdülmediği içinbelki sporting olarak faydalı bir sistem olabilir.. gerçi browning maxus reklamında da lanse edilen yeni Lightning Trigger System ısrarla bu sistemde devam etmeside akıllarda soru işareti bırakmıyor değil..

Benellinin bunlara karşılık Practical Speed Performance gerçek zamanlı kuşa 2 atışı en hızlı şekilde yapma söylemide sanırım vinci ile lanse oldu. buda hızla ilgilii benellinin iddası vinci kullanmadım,  kullanan  arkadaşlar bizi aydınlatırsa seviniriz .

Winchester sx3'ü yakın arkadaşıma aldık kullandım av üzerine 2 fişeki çok hızlı atmanın bir avantajını göremedim lakin boşa hızlı fişek atma üstüne yok :)

Kick off sisteme benzer bir sistemde recoil reducer veya shock abzorber gibi oem ürünlerinde pratikte fayda sağlayıp sağlamadığınıda merak ediyorum.

Değerli atıcı arkdaşlarında trap ve skeet tüfeklerindeki yenilik ve özelliklerinden pratikteki faydalarından bahsederse seviniriz.. henüz acemi bir skeetci olarak ilk atış tüfeklerinden pek tecrübe edinmedim henüz ....

SAYGILAR RASTGELE
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2012, 18:49:13 Gönderen: Ferhat DEMİRCİ »
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz

Değerli atıcı arkdaşlarında trap ve skeet tüfeklerindeki yenilik ve özelliklerinden pratikteki faydalarından bahsederse seviniriz.. henüz acemi bir skeetci olarak ilk atış tüfeklerinden pek tecrübe edinmedim henüz ....

SAYGILAR RASTGELE
sn.DEMİRCİ atıcı olmamakla birlikte amatör olarak sezon boşluklarında arasıra atan bir kullanıcı olarak TRAP VE SKEET tüfeklerinde olazsa olmaz diyebileceğim özellikler sıralanacak olursa
1-SAĞLAMLIK
2-İSTER FİX,, İSTERSE MOBİL ŞOKLU OLSUN (şahsi kanaatim mobil şok) düzgün grupmanlı orta genişlikte bir namlu (18.5-18.6)
3-HASSAS VE SAĞLAM HAFİF BİR TETİK VE İĞNE TERTİBATI (mümkünse değiştirilebilen cinsten olması)
4-ATICIYA UYGUN KUNDAK ERGONOMİSİNDE BİR SİLAH OLMASI
kısaca özetleyebileceğim benim şahsi düşüncelerime göre olmazsa olmaz özellikler olarak düşündüğüm durumlar....
Hakan AKMAN

• *
sn.DEMİRCİ atıcı olmamakla birlikte amatör olarak sezon boşluklarında arasıra atan bir kullanıcı olarak TRAP VE SKEET tüfeklerinde olazsa olmaz diyebileceğim özellikler sıralanacak olursa
1-SAĞLAMLIK
2-İSTER FİX,, İSTERSE MOBİL ŞOKLU OLSUN (şahsi kanaatim mobil şok) düzgün grupmanlı orta genişlikte bir namlu (18.5-18.6)
3-HASSAS VE SAĞLAM HAFİF BİR TETİK VE İĞNE TERTİBATI (mümkünse değiştirilebilen cinsten olması)
4-ATICIYA UYGUN KUNDAK ERGONOMİSİNDE BİR SİLAH OLMASI
kısaca özetleyebileceğim benim şahsi düşüncelerime göre olmazsa olmaz özellikler olarak düşündüğüm durumlar....

Hakan bey    Bu yazdıklarınızdan hangisinden hareketle reklam yapıyor firmalar  yada hepsiyle hareket ederek reklam yapıyorlarsa gerçek anlamda çalışan ve atış istikrarınızı olumlu etkileyen özellikler  nelerdir birazda onlardan bahsederseniz tecrübelerinizden istifade etmiş oluruz..

Şahsi kanatim atış tüfekleri kesinlikle pratik şekilde tetik tertibatı veya dipciği bir şekilde sökülmeli ve bu sökülme sonrasında maşa yaylı tüfekler için bulunduğu bölüme ayrıca diğer tüm tüfekler içinde iğne kısmına ulaşılmalı..bu özelliğini lanse eden firmalarında iğne ve yay değiştirme zamanlarını pratikte deneyeip gerçekten öylemi kontrol edilerk alınmalı diye düşünüyorum yoksa atış esnasında apışıp kalınabilir :)
    Saygılar Rastgele
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2012, 01:35:25 Gönderen: Ferhat DEMİRCİ »
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Son bir yıl içinde gördüğüm en iyi ithal s.poze Rizzini oldu..tabii trap amaçlı..tüfekte vuruş yüzdesi nin yüksekliği bir yana şöyle bir özellik var:Tüfeği ben dahil Gönen ve Biga trap çıları dahil kim yüzüne alırsa alsın aynı şeyi söylüyor:Bu tüfek benim için yapılmış!!Aynı olayı yıllar önce vursan 92 A modelindede yaşamıştım..Bir düzine tüfek değiştirdikten sonra bir huy ediniyorsunuz,örneğin önünüzde başkalarına ait 30 tüfek var,şöyle bir alıcı gözüyle dikkatlice inceleyin hepsini..içlerinden biri tam size uygun..dikkatli bakın göreceksiniz..bölgemizin iyi avcı ve atıcısı Mehmet abimiz var,zamanında bir Çifsan s.poze almış ve hala kullanıyor..onun attığı fişek buradan bursaya yol olur..tüfeğin üstünde askı kayışı bile yok,balya ipi ile bağlı..sadece trap atarken ipi söker. :).selamlar
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz

Hakan bey    Bu yazdıklarınızdan hangisinden hareketle reklam yapıyor firmalar  yada hepsiyle hareket ederek reklam yapıyorlarsa gerçek anlamda çalışan ve atış istikrarınızı olumlu etkileyen özellikler  nelerdir birazda onlardan bahsederseniz tecrübelerinizden istifade etmiş oluruz..

Şahsi kanatim atış tüfekleri kesinlikle pratik şekilde tetik tertibatı veya dipciği bir şekilde sökülmeli ve bu sökülme sonrasında maşa yaylı tüfekler için bulunduğu bölüme ayrıca diğer tüm tüfekler içinde iğne kısmına ulaşılmalı..bu özelliğini lanse eden firmalarında iğne ve yay değiştirme zamanlarını pratikte deneyeip gerçekten öylemi kontrol edilerk alınmalı diye düşünüyorum yoksa atış esnasında apışıp kalınabilir :)
    Saygılar Rastgele
sn.DEMİRCİ son derece haklısınız bende o yüzden diyorumki SAĞLAMLIK,,SAĞLAMLIK,,SAĞLAMLIK olmassa olmaz ilk özellik sonrasında düzgün GRUPMANLI saçma çıkaran bir namlu ,,,ATICININ KENDİNE VE TÜFEĞİNE GÜVEN DUYMASINI VE RAHATLAMASINI SAĞLIYOR böylece hem daha iyi konsantre olunuyor hemde belirli bir istikrar yakalanıyor....
Hakan AKMAN