Gönderen Konu: BİZ NEREYE KOŞUYORUZ AVCIMIYIZ KÖPEKÇİ Mİ?  (Okunma sayısı 20130 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ynt: BİZ NEREYE KOŞUYORUZ AVCIMIYIZ KÖPEKÇİ Mİ?
« Yanıtla #25 : 22 Haziran 2012, 16:25:56 »
Yıllarca köpeksiz ve ya yerli (kırık) ırk köpeklerle avlandım...Ne zaman ki Tina'yla avlanmaya başladım, işte o zaman iyi bir köpekle avlanmanın ne demek olduğunu anladım...Kötü bir köpekle avlanmanın, köpeksiz avlanmakdan hiç bir farkı yok, hatta zararları bile var...Ama ferması ve aportu iyi bir köpekle avlanmanın tadı hiç bir şeye değişilmez... Belki yerli (kırma) ırk köpeklerden de iyi av yapanlar çıkabilir. Ama bu orantıya vurulduğunda aradaki fark ortaya çıkacaktır...
Son olarak her zaman yaptığım bir benzetme vardır "Yerli (kırık) köpeğe 3 verirsiniz, karşılığında 1 alırsınız. Safkan bir köpeğe ise 1 verirsiniz, karşılığında 3 alırsınız.
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #26 : 22 Haziran 2012, 16:39:27 »
Arkadaşlar bende yurtdışından köpek getirtdim buradaki amaç akraba evliliği olmayan safkan ırkına has özellikleri taşıması idi kısmen aradığımı buldumda ancak

bugüne kadar geldiğim tecrübelerim şunu diyor görmeden beğenmeden seçmeden sadece resimle köpek almak bazı eksileri baştan kabul etmek anlamına geliyor

bunu yaşadım vede yaşayan arkadaşlarımda var bugüne dek yapılmış artı vede eksiler bir şeyi değiştirmez bundan sadece ders almamız lazım bugünden sonrada

bence ülkemize yeteri kadar safkan köpek girdi bunların yavrularından görerek seçilen bir yavru dışarıdan gelecek olandan bence daha iyidir en azından bilerek

görerek almış olursunuz.Saygılarımla
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Ufuk ÖLMEZ

• *
« Yanıtla #27 : 23 Haziran 2012, 19:50:47 »
EMİN ABİ benim ne demek istediğimi iyi anlamışsın teşekür ederim amaç köpek getirmek değil ne aldığını gecmişini gelecekte neler cıkabileceğini bilmektir SAYGILARIMLA
Ufuk ÖLMEZ
1983 SAKARYA

Çevrimdışı Gürkan ZAN

• *
« Yanıtla #28 : 25 Haziran 2012, 09:24:56 »

bence ülkemize yeteri kadar safkan köpek girdi bunların yavrularından görerek seçilen bir yavru dışarıdan gelecek olandan bence daha iyidir en azından bilerek   Emin Beye katılıyorum kısaca konuya noktayı koymuş. Ufuk kardeşim doğru
yoldasın devammmm
GÜRKAN ZAN
1974 SAKARYA
Ey Türk Oğuz Beyleri! Üstten gök çökmedikçe, alttan yer delinmedikçe bil ki Türk ulusu, Türk yurdu, Türk Devleti, Türk töresi bozulmaz. EY ÖLÜMSÜZ TÜRK ULUSU! KENDİNE DÖN! SU GİBİ AKITTIĞIN KANINA, DAĞLAR GİBİ YIĞDIĞIN KEMİKLERİNE LAYIK OL! ''Bilge Kağan''

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 25 Haziran 2012, 11:52:34 »
bence ülkemize yeteri kadar safkan köpek girdi ....
------------------
bu tespit amerikan patent kurulu başkanının tesbitine benzemiş... icat edilecek birşey kalmadı artık.. patent kurulu başkanlıgını kapatalım demiş yıllar önce :)) :)) nekadar fazla temiz kan okadar gen havuzu demektir.... mevcutlarla 15 yıl idare edilecekse yeni gelecek olanlarla 25 yıl idare edilir..... hala ülkemiz yamukyumuk köpek dolu... bizim ürettigimiz yavrular fcı yarışmalarında dünya sıralamalarına girene kadar bu sistem devam etmelidir......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #30 : 02 Temmuz 2012, 20:26:21 »
Geçen sene bıldırcın avında bir arkadaşın kırma köpeğinin avına şahit oldum,köpek kalkan bıldırcını havada yakalayıp ıslatmadanda aport etmişti.E şimdi kol gibi kuyruğu,kova gibi kafası olan bu kırmacağızın avını gören,secereden,standart'tan anlamayan bölge avcısına,yurt dışından gelmiş Asınıfı seceresine sahip bir yavru göstersen,herifin umrunda olmaz :D.Bana kalsanda avın kralınıda yapsa köpekde şekil olmadıktan sonra kapıma zor bastırasım gelir :).Diyeceğim Türkiyede taşların yerine oturması için daha bi 10 sene zaman alır gibime geliyor. ;)
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Ümit BERBEROĞLU

• *
  • hemşinli
« Yanıtla #31 : 02 Temmuz 2012, 21:05:02 »
arkadaşlar,tüm arkadaşların yorumlarını  okudum,tartışıp doğruyu bulacaz tabiki,benimde acizane fikrim:kopoyla avlanan bir avcı olarak türkiyemizde çok iyi kopoy köpekleri olduğunu idda edecem,katılan olur katılmayan olur.bende plouth safkan domuzcu köpekde var.bizim köpeklerden üstünlüğünü dahalık göremedim.köpeğimi övmeyeyim bi barak köpeğim var.sabah 5 de ava takılsın gece dahi av yapıyo.domuzun başında 1 gün yatak yapar.bizim yerli köpeğimiz.ondan dırki ,yunanlı,rus,italyan,bulgar vs. gelip burdan kopoy köpeklerinin iyisini satın almaktadır.kuş köpekleri hakkında pek bilgim yok,onlar bizden köpek alıyosa bizde onlardan alalım.ticaret karşılıklıdır.önemli olan av yapmak.oda köpekle oluyo.iyi köpek olsunda isterse yemenden gelsin.
Ümit yaşar BERBEROĞLU
1974 karasu

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 02 Temmuz 2012, 21:43:14 »
açılan konuyla tartışılan konu farklı.konu başlığına cevap yazmak gerekirse.ben kendi adıma avcıyım.köpek ticareti hayatım boyunca hiç yapmadım.hatır selamla işimi gördüm.ama malesef avcı arkadaşların çoğu köpekçi olmuş durumda.sitede açılan konulara bakın herkes kendi pazarını oluşturmaya çalışıyor.daha öncede bu kadar köpek ilanı yayınlanmasını doğru bulmuyorum demiştim  kıyamet kopmuştu.herkes köpeklerden para kazanmanın derdinde.yani bu durumda köpekçi olmuşlar demek çokta yanlış olmaz.şimdi yine bir sürü polemik olucak ama bence böyle.her üreticinin emeği vardır maddi ve manevi olarak.bunun bir fiyatı tabiki olacak kuşkusuz.ancak asgeri ücretin 800tl olduğu ülkemizde istenen fiyatlar hiçte azımsanmayacak kadar yüksek bence.sizin tartıştığınız konuya gelirsek tipi şekli nasıl olursa olsun kırık falan farketmez  av yapsın yeter benim için gerisi teferruat....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı M.Erdem YALÇINDAĞ

• *
« Yanıtla #33 : 02 Temmuz 2012, 23:28:02 »

Merhaba Ufuk Kardesim,

Yazini tesadüfen gördüm cok önemli bir konuya deginmissin.Nedenine gelince bende yurt disinda  avci ve köpek egiticisi olarak bir seyler yazmak

istedim.Su bir kac senedir Türkiyemize o kadar cok köpek girdiki genelde DK,DD,Pointer tam anlamiyla bir cöplük oldu ortalik.Nedenine

gelince her yurt disindan alinan köpek iyi degildir sebeb alinan köpeklerin anne, baba, dede ,büyükdedeleri cok iyi incelenmelidir,HD leri nedir,

av sinavlarini yapmislarmidir sonuclari nelerdir bunlar cok dikkat edilemsi gereken noktalardan bazilaridir.Sonra alinan köpek avci köpegimi

field trail köpegimi,show köpegimidir bunlarda ayrica soru isaretlerini beraberinde getiren konulardir?.Bazi arkadaslarimizin yazdigi gibi

evet yurt disindan getiren köpek getirebilsin bu onlarin sorunudur güzel seyler yapmaya calismak taktire degen konulardir fakat köpek

nerden ve kimden alinmalidir?Benim görüsüm Italya ,Sirbistan ve Bulgaristan da her an herseyler olabilir bilmem anlatabildim mi hele italyada

dönen filmler daha cekici.Örnegin italyadan yavru aliniyor seceresi 6-9 ay bazen dahada gec geliyor oldugunu cok kez duydum vede okudum.

Böyle bir sey olabilir mi düsünülmesi gereken bir olay.Bu kadar süre icinde iki ayri disiden bir sürü yavru alindigi gibi Türkiye gibi pazarda

olunca buyrun cümbüse ama maalesef diyorum bunu ticaret haline getirip avcilarimiza satanlara.Almanyada yavrunuzu secersiniz4-6 hafta

arasi yavrunuzu secersiniz alirken paranizi verir secerenizi alirsiniz olay budur.Bilmem bunlar sizlere bir seyler anlatir mi?Diger bir olay

alacaginiz yavrunuzu kendiniz secmenizi tavsiye ederim ismarlama yavru alinmaz.Siz onunla egitim yapip avlanacaksiniz araci kisi degil.

Örnegi siyah beyaz veya sari beyaz yavru istiyorsunuz gelen baska sineye cek osma hesabi böyle yanlislar yapmayalim arkadaslar yazik

verilen paralara...Sitelerde görüyorum okuyorum adamlarin köpekle uzakdan yakindan alakasi yok bir iki field trail yarismasi seyrediyor

bir iki video filmi fotograflar iste NR.1 satici.Ben bile senelerdir köpeklerle ugrasirim ve belki cogunuz biliyorsunuzdur köpeklerim her zaman

hem av hemde yarismalarda cok basarili olmuslardir nedeni aktif bir avci oldugum gibi egitimlerini tam olarak almalarindandir.Bütün bunlara

ragmen ben bu zaman kadar  köpek üretimi yapmadim nedeni hep köpeklerimin kendilerini tam olarak ispatlamalardir.Simdi allah nasib

ederse son yavrum 9 aylik disi oda bu sene sinavlarini bitirdikden sonra eger HD de serbesttse üretim yapacagim.

Simdi neden bunlari yazdim arkadaslar köpek üretimi öyle cok basit bir olay degildir.Önce emek sonra basari temel taslar budur.

Onun icin benim tavsiyem köpek alinmadan cok iyi düsünülmeli cinsde karar verilmeli ondan sonra alinmalidir.Hic bir köpek kötü olamaz

iyi olmayan avci veya sahibidir.Iyi egitim almamis köpek her zaman problem cikartir.Iyi bir egitim sonunda 8-10 sene zevkle köpeginizle

zevkle hem o hemde siz avi canli yasarsiniz.HER KÖPEK AVCININ AYNASIDIR.Hosca kalin.www.avci43.de

Mustafa Erdem YALÇINDAĞ
1954 Berlin ALMANYA

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #34 : 03 Temmuz 2012, 00:18:03 »
Mustafa ağbi açıklamalarınız için teşekkür ederim olayı net bir şekilde özetlemişsiniz, bizler bu konuda çok gerideyiz ve çok eksiklerimiz var önce bunu kabul etmeliyiz ardından birlik olup dostça bunları görüp gidermemiz lazımki ortaya bir şeyler çıkmaya başlasın yoksa yerimizde saymaya devam ederiz.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 03 Temmuz 2012, 00:48:08 »
Size katılmamak mümkün değil, ama güzel şeylerde olmuyor değil biraz biraz öğreniyoruz.Ordu da yaptığımız mera yarışmasın da avcıların artık daha da seçici olduğunu gurula söyleye bilirim.Konu süper...Teşekkürler.

Çevrimdışı Kadir MEMİŞ

• *
« Yanıtla #36 : 03 Temmuz 2012, 08:31:37 »

ufuk kardeşim merhaba

yazdıklarının farklı bir boyutunuda ben yaşadım kardeşim ...

Kayseride köpeğe para verilmez fikri sabittir...çoğu insanı bu konuda değiştiremezsin...

o yüzdendirkide kayseride soyu belli 3 5 nesil öncesi bilinen köpekler azdır.....

2000 yılından beri köpek bakmaktayım ...bu site ile beraber (sanırım 2006 yılı gibiydi) kaliteli secereli köpekle tanıştım....

bizim buralarda tüylü setter tüysüz pointer  ......iyi av yapıyorsa hadi çekelim mantığı var idi....

2006 yılına kadarda bu tarz köpeklerden besledim..siteye üye olmamla beraber safkan köpeğe merak sardım...

bu merak yüzündende ufak tefek kazalarım oldu...(sitede eski olanlar bilir VİP KENNELS olayım gibi  :)  )

Kayseride de bana çok güldüler ...köpeğe paramı verilir it değilmi hepsi avlamıyormu diye......

yani senin dediğin şekilde söyleyeyim KAYSERİNİN ENAYİSİDE BEN OLUYORUM   :)

ama  geçen yıl  bu enayiliğimin karşılığını almaya başladım...biraz uzun sürdü  ama ÇOK ŞÜKÜR iyiki ENAYİ olmuşum

yurt dışından kendisi için (ticari demiyorum buraya dikkat) köpek getiren kişileri sonuna kadar destekliyorum...

çünki iyiyi arama çabaları var..iyiyi bulduklarında çevrelerine faydaları var.. düşünsenize hiç kimse köpek getirmesede kırık köpeklerle avlansak...

çokmu güzel olur milletin tabiri ile enayiler sayesinde o akıllı geçinenler köpek sahibi oluyorlar

O BİZLERE ENAYİ DİYENLER  SADECE KARINSIZLIKLARINDAN DOLAYI BU ŞEKİLDE KONUŞUYORLAR

MERT İNSAN İNSANLARIN ARKASINDAN DEĞİL YÜZÜNE KONUŞANDIR

O KONUŞAN İNSANLARIN İMKANLARI OLSA HERKEZDEN  ÖNCE KOŞARAK UÇARAK İTALYAYA GİDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

kayseriden selam ve sevgiler
Moderatöre rapor et   Kayıtlı
Mustafa         
ELINIZE SAGLIK KARDES GUZEL YAZMISIN BIZ AVCILAR HIC BIR ZAMAN DURMAYACEZ GUZEL KOPEK BULMAK ICIN BUNU BEN HEP YASAYORUM HER ZAMAN GUZELIN DAHA GUZELINI BULMAK ONU YASAMAK BU BANA GUC VE AV HIRSIMI GELISDIRIP YENI SEZONA YENI GUZEL KOPEKLERLE AVLANMAK HIRSINI VERIYO BENIM COK HOSUMA GIDIYO       ............
Kadir MEMİŞ
1964-Greece/Kos

Çevrimdışı Ufuk ÖLMEZ

• *
« Yanıtla #37 : 03 Temmuz 2012, 14:58:09 »
öncelikle her keze teşekür ederim o güzel yorumları için her kezin kendine göre bi düşüncesi kendine göre bir doğrusu vardır.BU BENİM KENDİ DÜŞÜNCEM SADECE AMACIM PAYLAŞMAKTI VE NEREYE GİTTİĞİMİZİ BİLELİM ONA GÖRE HAREKET EDELİM SAYGILARIMLA .....
Ufuk ÖLMEZ
1983 SAKARYA

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
« Yanıtla #38 : 03 Temmuz 2012, 20:41:49 »
ufuk kardeşim merhaba

yazdıklarının farklı bir boyutunuda ben yaşadım kardeşim ...

Kayseride köpeğe para verilmez fikri sabittir...çoğu insanı bu konuda değiştiremezsin...

o yüzdendirkide kayseride soyu belli 3 5 nesil öncesi bilinen köpekler azdır.....

2000 yılından beri köpek bakmaktayım ...bu site ile beraber (sanırım 2006 yılı gibiydi) kaliteli secereli köpekle tanıştım....

bizim buralarda tüylü setter tüysüz pointer  ......iyi av yapıyorsa hadi çekelim mantığı var idi....

2006 yılına kadarda bu tarz köpeklerden besledim..siteye üye olmamla beraber safkan köpeğe merak sardım...

bu merak yüzündende ufak tefek kazalarım oldu...(sitede eski olanlar bilir VİP KENNELS olayım gibi    )

Kayseride de bana çok güldüler ...köpeğe paramı verilir it değilmi hepsi avlamıyormu diye......

yani senin dediğin şekilde söyleyeyim KAYSERİNİN ENAYİSİDE BEN OLUYORUM   

ama  geçen yıl  bu enayiliğimin karşılığını almaya başladım...biraz uzun sürdü  ama ÇOK ŞÜKÜR iyiki ENAYİ olmuşum

yurt dışından kendisi için (ticari demiyorum buraya dikkat) köpek getiren kişileri sonuna kadar destekliyorum...

çünki iyiyi arama çabaları var..iyiyi bulduklarında çevrelerine faydaları var.. düşünsenize hiç kimse köpek getirmesede kırık köpeklerle avlansak...

çokmu güzel olur milletin tabiri ile enayiler sayesinde o akıllı geçinenler köpek sahibi oluyorlar

O BİZLERE ENAYİ DİYENLER  SADECE KARINSIZLIKLARINDAN DOLAYI BU ŞEKİLDE KONUŞUYORLAR

MERT İNSAN İNSANLARIN ARKASINDAN DEĞİL YÜZÜNE KONUŞANDIR

O KONUŞAN İNSANLARIN İMKANLARI OLSA HERKEZDEN  ÖNCE KOŞARAK UÇARAK İTALYAYA GİDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

photo hosting
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #39 : 03 Temmuz 2012, 20:48:37 »
MERT İNSAN İNSANLARIN ARKASINDAN DEĞİL YÜZÜNE KONUŞANDIR. Aynen öyle. Haklısın Mustafa BİTMEZ kardeşim. Bu tip hazımsızlığı sadece erkekler kendi hemcinslerine değil. Kadınlara da yapıyorlar. Maalesef sitemizde de böyleleri mevcut.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Osman LİMAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 03 Temmuz 2012, 22:04:13 »
iyi ve kaliteli olay her hangi bir şeye muadillerinden fazla ücret ödemek kimilerine enayilik gibi gelir. ancak kullanılan nesne(buna siz neyi eklerseniz ekleyin) bunun karşılığını uzun vadede  karşılığını kat be kat verdiğinde, çevrede bulunan kendini uyanık ve ya cin diye tabir eden şahıslar bu durum karşısında apışıp kalırlar. ve mal mal bakarlar.:)
  • Huğlu 401 b
  • Sarsılmaz charles daly
  • Vursan 92a
  • Drahtar (dişi),pointer(erkek)
Osman LİMAN
1980 Karaman
Artık ANAMUR...

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #41 : 03 Temmuz 2012, 23:44:09 »
Bir şey öğrenmek istiyorum. Ülkemize dış ülkelerden sürekli köpek getirmek zorunda mıyız?

Soy sopsa ülkemizde de tescil kurumları kayıt etmiyor mu? Uluslararası geçerliği olan tescilden sonra hala eksiği kalıyor mu? Nedir?

Değişik kan istiyorsak, yurt dışından alacağımız köpeğin soyundan daha evvel getirilip getirilmediğini bilebiliyor muyuz? Yani yeni kan mı değil mi nereden belli oluyor?

Demek istediğim şu; tescilli köpekler için sürekli dışarı para göndermek bence ziyan. Mevcut olanların soyunun korunması ve hatta aynı İtalya, Sırbistan veya başka ülke gibi dışa satılma sırası gelmesi gerekir diye düşünüyorum. Zaten de bundan sonra olur bence. Dikkat gereken şey çiftleşmelerin özenli olması, kayıtlı sürmesi. Yapamazsak yazık olur. Az para değil.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #42 : 04 Temmuz 2012, 10:39:58 »
Bir şey öğrenmek istiyorum. Ülkemize dış ülkelerden sürekli köpek getirmek zorunda mıyız?

Soy sopsa ülkemizde de tescil kurumları kayıt etmiyor mu? Uluslararası geçerliği olan tescilden sonra hala eksiği kalıyor mu? Nedir?

Değişik kan istiyorsak, yurt dışından alacağımız köpeğin soyundan daha evvel getirilip getirilmediğini bilebiliyor muyuz? Yani yeni kan mı değil mi nereden belli oluyor?

Demek istediğim şu; tescilli köpekler için sürekli dışarı para göndermek bence ziyan. Mevcut olanların soyunun korunması ve hatta aynı İtalya, Sırbistan veya başka ülke gibi dışa satılma sırası gelmesi gerekir diye düşünüyorum. Zaten de bundan sonra olur bence. Dikkat gereken şey çiftleşmelerin özenli olması, kayıtlı sürmesi. Yapamazsak yazık olur. Az para değil.

volkan dışardan genelde erkek damızlıklar getirilip ülkemizde dogup büyümüş dişilere çekilmektedir... dışardan fcı secere ve üretim izinli damızlıgın safkanlıgından temizkanlıgından şüphe yoktur... yalnız bizim taraftaki dişilere kıf secereli olsada hala temiz kan diyebilmek zor....bizdeki mevcutların kıf çalışmalarıyla temizkan olabilmeleri benim tahminimce en az on yıl  sürer......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #43 : 04 Temmuz 2012, 12:44:32 »
MERT İNSAN İNSANLARIN ARKASINDAN DEĞİL YÜZÜNE KONUŞANDIR. Aynen öyle. Haklısın Mustafa BİTMEZ kardeşim. Bu tip hazımsızlığı sadece erkekler kendi hemcinslerine değil. Kadınlara da yapıyorlar. Maalesef sitemizde de böyleleri mevcut.

yukardaki yazı bana ait nazife hanım !!!  mustafa bitmez bey sadece kopyalamış....
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #44 : 04 Temmuz 2012, 12:54:07 »

ELINIZE SAGLIK KARDES GUZEL YAZMISIN BIZ AVCILAR HIC BIR ZAMAN DURMAYACEZ GUZEL KOPEK BULMAK ICIN BUNU BEN HEP YASAYORUM HER ZAMAN GUZELIN DAHA GUZELINI BULMAK ONU YASAMAK BU BANA GUC VE AV HIRSIMI GELISDIRIP YENI SEZONA YENI GUZEL KOPEKLERLE AVLANMAK HIRSINI VERIYO BENIM COK HOSUMA GIDIYO       ............
kadri abi her insanda iyiye karşı zaaf vardır herkes iyisi olsun ister ...bendede seninde bildiğin AKRON-İOLE yavrusu var

daha iyisini bulabilmek için kayseriden kalkıp sakaryaya İlkay KETEN arkadaşımızın NOE yavrusu GİZMO ya çekmeye gittik

doğan yavruların şu an 9 da 2 sini yaşatabildim !!!  ama yılmayacağım bu çiftleşmeyi yenileyip bu kandan bir erkek yavru bakacağım

sebebide bu eşleşmeden çıkan bir yavrunun bence çok güzel olacağı......YANİ DAHA İYİYİ KOVALIYACAĞIM

SELAMLAR
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Berkay PORSUK

• *
« Yanıtla #45 : 04 Temmuz 2012, 15:00:53 »
Sevgili Ufuk bu iş dibsiz kuyu bilende yapıyo bilmeyende yapıyo işi bilip ticaert için değilde en iyisini elde etmek için yapanları var birde bak benim köpek FCI seceresi var demek için köpek getiren var.En iyisini bulmak isteyen adamları takip ediceksin ki birşeyler alabilesin.Çünkü adamlar işi biliyor ve bu işi kovalıyolardır.Sen bizi ve cevremizdekileri iyi bilirsin diğerlerini bilmem ama ben babamın dedesinin ismini bilmem ama elimdeki ve setter clup teki arkadaşlarımın köpeklerinin 7 kuşak isimlerini sayarız ve istenildiğinde dahada geriye gidebiliriz.Demek istediğim işi bilen adamlar iyi köpekleri herzaman getirir hatta getirmesi için teşvik etmeklazım bazı arkadaşlar diyorki elimizdekiler yeter getirmiyelim artık olmaz arkadaşlar nekadar yeni kan okadar ii diceksinizki ii kan diye önüne gelen köpeği alıcaksınız dersen dediğime tekrar gelinir işi bilen alıcak köpeği bağlantısı olana alacak tırcıyla akrabayla köpek alınıp getirtmeye kalkarsan çöp köpekler dolar ha bide şu var yok kafeste değil isterse mahsende de dursa köpeğin içindeki varsa tabi ruh kaybolmaz ve yavrularınada en azından bi kaçına o  geni aktarır müyim olan doğru köpeği seçe bilmek.Dediğim gibi işi bilen adamlarıda tebrik etmek lazım çamur atmamak lazım sayelerinde gerçek av köpeklerine sahip oluyoruz
Berkay PORSUK
1977-Gemlik

Çevrimdışı Ufuk ÖLMEZ

• *
« Yanıtla #46 : 04 Temmuz 2012, 17:14:27 »
berkay abi ben seni ve cevrendekileri iyi bilirim benim burda anlatmak istediğim kimseye camur atmak veya başka bir şey söylemek değil sürekli köpek getiriliyor.ben bu işleri yakından takip eden ve merakımın sayesinde bir şeyler öğrenmeye calışan biriyim.önemli olan sürekli köpek gelmesi değil iyi köpek gelmesi yetiştiriciler için insanlar sürekli dünya şampiyonu avrupa şampiyonu diye sallamasınlar insanlar ilk başta araştırma yapsınlar ve okusunlar görsünler ondan sonra yavrularını araştırsın sonra yavru alıp türkiyeye getirsinler bu iş cok iyi köpekten cok iyi yavru cıkacaktır diye bir şey yoktur ve bu benim fikrimdir 7 yavru doğuyor hepsinin hüneri farklı oluyor bırakın onu kokuları bile bir olmuyor bu kadar yüksek paralara değecek şeyler gelsin ki bizde bunlardan faydalanıp bir şeyler öğrenelim saygılarımla..
Ufuk ÖLMEZ
1983 SAKARYA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #47 : 04 Temmuz 2012, 17:39:20 »
volkan dışardan genelde erkek damızlıklar getirilip ülkemizde dogup büyümüş dişilere çekilmektedir... dışardan fcı secere ve üretim izinli damızlıgın safkanlıgından temizkanlıgından şüphe yoktur... yalnız bizim taraftaki dişilere kıf secereli olsada hala temiz kan diyebilmek zor....bizdeki mevcutların kıf çalışmalarıyla temizkan olabilmeleri benim tahminimce en az on yıl  sürer......
O zaman eksik iş yapıyorlar anladığım kadar. Akıllı, planlı yapmak gerek. Bir yerlerden ithal ettiğimiz tohum vermeyen tohumlar gibi olmamalı. Ticaret anlamında kastetmiyorum. Milli servetin korunması, ülke avcılarının dışa bağlı olmadan ve görerek cins köpek sahibi olmaları, daha iyisi de köpek aldığımız ülkelerin bundan bir çıkar sağlıyorsa, aynı çerçeve içinde bizim de sağlamamız. Daha özeti; madem köpek getiriyoruz, en iyi şekilde istifade etmeliyiz. Getirdiğimiz ülkeler nasıl yapıyorsa aynı şekilde. Bundan farklısı bence yanlış yapılıyor olur.
« Son Düzenleme: 04 Temmuz 2012, 17:40:35 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #48 : 04 Temmuz 2012, 18:33:37 »

şu iyi kan şu kötü kan muhabbetinden gına geldim artık okumaktan duymaktan !

birisi çıkıp anlatsın iyi kan ne yapar kötü kan ne yapar ?

kötü kan av yapmıyorsa neden dışarıdan getirildi ?

dışarıdan gelen köpekler iyi köpekler değilmi

dışarıdan hala köpek neden geliyor ,ülkemizde olanlara sihip çıkılmıyor

satılık yavrular bölümü satılık köpekten geçilmiyor,bu yavrular o köpeklerin yavruları değilmi ?

iyi kan diye bahsedilen avrupa şampiyonları ,dünya şampiyonları köpekler  kendiliğindenmi şampiyon oldular

bu köpekler eğitilmedimi, eğitilmeden şampiyon olan köpekler varmıdır?

bende yıllardır köpek besliyorum secerelisinide besledim kırığınıda ,,kopay köpeği bile kuşcu gibi eğitip aport yapdırdım,

tek anladığım iyi eğitim verildikten sonra hepsinin iyi bir av köpeği olacağı,

kötü kan vardır diyorsanız ,bana gönderin 4 aylık en kötüsünü en kötü kanlısını , 1 yaşına kadar nasıl bir köpek
olacak ,bakalım o zaman diyebilecekmisiniz bu kötü kan dır diye,

yurdumuzdaki köpeklere sahip çıkalım artık ,bırakalım artık şu kan meselesini....

« Son Düzenleme: 04 Temmuz 2012, 18:50:04 Gönderen: Ramazan HAK »
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Ufuk ÖLMEZ

• *
« Yanıtla #49 : 29 Ocak 2014, 22:50:42 »
İNŞALLAH ALLAH HER KEZİN GÖNLÜNE GÖRE VERİR AMİN.
Ufuk ÖLMEZ
1983 SAKARYA