Merhaba Ufuk Kardesim,
Yazini tesadüfen gördüm cok önemli bir konuya deginmissin.Nedenine gelince bende yurt disinda avci ve köpek egiticisi olarak bir seyler yazmak
istedim.Su bir kac senedir Türkiyemize o kadar cok köpek girdiki genelde DK,DD,Pointer tam anlamiyla bir cöplük oldu ortalik.Nedenine
gelince her yurt disindan alinan köpek iyi degildir sebeb alinan köpeklerin anne, baba, dede ,büyükdedeleri cok iyi incelenmelidir,HD leri nedir,
av sinavlarini yapmislarmidir sonuclari nelerdir bunlar cok dikkat edilemsi gereken noktalardan bazilaridir.Sonra alinan köpek avci köpegimi
field trail köpegimi,show köpegimidir bunlarda ayrica soru isaretlerini beraberinde getiren konulardir?.Bazi arkadaslarimizin yazdigi gibi
evet yurt disindan getiren köpek getirebilsin bu onlarin sorunudur güzel seyler yapmaya calismak taktire degen konulardir fakat köpek
nerden ve kimden alinmalidir?Benim görüsüm Italya ,Sirbistan ve Bulgaristan da her an herseyler olabilir bilmem anlatabildim mi hele italyada
dönen filmler daha cekici.Örnegin italyadan yavru aliniyor seceresi 6-9 ay bazen dahada gec geliyor oldugunu cok kez duydum vede okudum.
Böyle bir sey olabilir mi düsünülmesi gereken bir olay.Bu kadar süre icinde iki ayri disiden bir sürü yavru alindigi gibi Türkiye gibi pazarda
olunca buyrun cümbüse ama maalesef diyorum bunu ticaret haline getirip avcilarimiza satanlara.Almanyada yavrunuzu secersiniz4-6 hafta
arasi yavrunuzu secersiniz alirken paranizi verir secerenizi alirsiniz olay budur.Bilmem bunlar sizlere bir seyler anlatir mi?Diger bir olay
alacaginiz yavrunuzu kendiniz secmenizi tavsiye ederim ismarlama yavru alinmaz.Siz onunla egitim yapip avlanacaksiniz araci kisi degil.
Örnegi siyah beyaz veya sari beyaz yavru istiyorsunuz gelen baska sineye cek osma hesabi böyle yanlislar yapmayalim arkadaslar yazik
verilen paralara...Sitelerde görüyorum okuyorum adamlarin köpekle uzakdan yakindan alakasi yok bir iki field trail yarismasi seyrediyor
bir iki video filmi fotograflar iste NR.1 satici.Ben bile senelerdir köpeklerle ugrasirim ve belki cogunuz biliyorsunuzdur köpeklerim her zaman
hem av hemde yarismalarda cok basarili olmuslardir nedeni aktif bir avci oldugum gibi egitimlerini tam olarak almalarindandir.Bütün bunlara
ragmen ben bu zaman kadar köpek üretimi yapmadim nedeni hep köpeklerimin kendilerini tam olarak ispatlamalardir.Simdi allah nasib
ederse son yavrum 9 aylik disi oda bu sene sinavlarini bitirdikden sonra eger HD de serbesttse üretim yapacagim.
Simdi neden bunlari yazdim arkadaslar köpek üretimi öyle cok basit bir olay degildir.Önce emek sonra basari temel taslar budur.
Onun icin benim tavsiyem köpek alinmadan cok iyi düsünülmeli cinsde karar verilmeli ondan sonra alinmalidir.Hic bir köpek kötü olamaz
iyi olmayan avci veya sahibidir.Iyi egitim almamis köpek her zaman problem cikartir.Iyi bir egitim sonunda 8-10 sene zevkle köpeginizle
zevkle hem o hemde siz avi canli yasarsiniz.HER KÖPEK AVCININ AYNASIDIR.Hosca kalin.
www.avci43.de