Gönderen Konu: BİZ NEREYE KOŞUYORUZ AVCIMIYIZ KÖPEKÇİ Mİ?  (Okunma sayısı 20121 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Erdem SERİN

• *
  • AV LİMİTLERİNİ UNUTMAYALIM!!!!!
Ynt: BİZ NEREYE KOŞUYORUZ AVCIMIYIZ KÖPEKÇİ Mİ?
« Yanıtla #50 : 30 Ocak 2014, 01:24:41 »
ramazan hak abiye katılıyorum kötü köpek denipde eğitim vermesini bilmeyen arkadaşlar var malesef en doğru gerçek bu......SEVĞİLİ ABİLER BAKIN KÖPEK IRKLARINI İNCELEDİĞİNİZDE HERBİRİNİN AYRI KARAKTERİKSEL ÖZELLİKLERİ VARDIR BU HANGİ AVDA NASIL KULALNILMASI GEREKTİĞİ İLE İLĞİLİ OLMASININ YANI SIRA KÖPEK SEÇİMİNDE SAHİPLENECEK KİŞİYE İP UCUDUR ASLINDA..
BU KONUNUN SİZE İLĞİNÇ GELEBİLİR AMA DİNİ BİR YÖNÜDE VAR BU KONUNUN BİZDE NEDEN SOKAK KÖPEĞİ FAZLADIR KÖPEK SALĞIN HASTALIK VE KUDUZUN BESİ HAYVANLARI İÇİN EN YAKIN POTANSİYEL TAŞIYICISIDIR. SOKAKDA KÖPEK PİSLİĞNE BASMAYANIMIZ YOKTUR. MEDENİ BİR MÜSLÜMAN TOPLULUGUNUN YAPMASI GEREKEN ŞUDUR. KÖPEK BİZE HANGİ HİZMET İÇİN YARATILMIŞSA O HİZMETTE KULLANMAYA DEVAM ETMEK VE BİZ BU HAYVANI NE AMAÇLA KULLANCAKSAK O AMAÇ İÇİN YARATILMIŞ OLANI BESLMEKLE ÇÖZÜLÜR.BÜYÜK BAŞ KÜÇÜK BAŞ HAYVANIN VARSA KANGAL AKBAŞ ANADOLU ÇOBAN KÖPEĞİ BESLEMELİSİN EVİMİ KORUSN DİYORSAN DOBERMAN ROTWAYDIR BESLEMİLİSİN BİZDE DURUM KANGALLA ROTU ÇİFLEŞTİRELİM HEM EVİ HEM SÜRÜYÜ İDARE ETSİN TARZI OLUNCA VE DOĞAN YAVRULAR HİÇ BİR AMACA HİZMET ETMEYİNCE HOP İL YADA İLÇE ÇÖLÜKLERİNE KARNINI ORDA DOYURUR DİYİP VİCDAN TATMİNİ İLE SOKAKLARA SALINIR O YAVRU HAYATTA KALIR SONRA AV YAPMIYO DİYE SOKAĞA SALINAN SETERLE ÇİFLEŞİR ÇOK ŞEKİLSİZ AMACINI VE ÖZELLİĞİNİ YİTİRMİŞ YENİ YAVRULAR GÖNÜLLÜ BAKICILAR TARAFINDANDA BİR KENRA YİTİRİLİR ÇÜNKÜ GÜZEL GÖRÜNMÜYORDUR ÇOCUĞUNUN GÖNLÜ OLSUN DİYE YAVRU KÖPEK ALACAK ANNE BABA BU NE YA BİŞEYE BENZEMİYOR DER VE BU BÖYLE SÜRER. MÜSLÜMAN OLMAYAN AMA MEDENİYETİ YAKALAMIŞ BU AVRUPALI KARDEŞLER BU KONUYU FARK ETMİŞLER VE KÖPEK IRKLARININ ÇİFLEŞTİRMELERİNİ AZAMİ ŞEKİLDE KONTROL ALTINDA TUTARAK SOKAK KÖPEĞİ SAYISINI AZALTMIŞ VE ELLERİNDE MEVCUT IRKLARI KORUYARAK İNSANLARININ HİZMETLERİNE SUNMUŞLAR. BİZ POİNTER IRK ÖZELLİKLERİNE BAKIYORUZ TÜRKİYEDEKİ POİNTERLERE BAKIYORUZ VE GÖRÜYORUZ Kİ BİZDE BU STANDARLARDA KÖPEKLER BELLİ BAŞLI ÜRETİCİLERİN ELİNDE ONLARDA PARA İLE SATIYORLAR ÇÜNKÜ ELDE TUTMAK BU İŞLE UĞRAŞMAK BELLİ MALİYETLER GEREKTİRİYOR. ODA BİR KARŞILIK ALMAK İSTİYOR.BUNU ÇOK ABARTANLAR VAR AMA ŞUNUDA HEPİMİZ BİLİYORUZKİ KİMSE İYİ KÖPEĞİNİ BEDAVA PAYLAŞMIYOR.TÜM BUNLARIN YANI SIRA KÖPEK AV TUTKUSUYLA PARELERBİR UĞRAŞI KÖPEĞİN STİLİDE AVCININ SEÇİCİLİĞİNİ ETKİLİYOR. BEN EPENGUELBRTON BESLİYORUM ŞUAN TARZI ÇOK HOŞUMA GİDİYOR BİRAZDA POİNTER GİBİ OLSUN DİYİP POİNTERLA ÇİFTLEŞTİRİSEM BRETONDA POİNTERDA YOK OLUR DOĞAN YAVRU MUHTEMELEN SOKAKDA KALIR. KIRMA OLDUĞU HALDE ÇOK İYİ AV YAPTIĞINI GÖRDÜĞÜM KÖPEKLER BENİMDE OLDU AMA BU YUKARIDA YAZDIĞIM DURUMUMLARI DEĞİŞTİRMEZ  KIRMA KÖPEĞİNİZİN YAVRUSU NE OLACAK SOKADAMI KALACAK  BUNU DÜŞÜNEREK KÖPEKLER ÇİFTLEŞTİRİLMELİ.
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2014, 01:26:41 Gönderen: Erdem SERİN »

Erdem SERİN
1983-BALIKESİR/BURHANİYE 05556752053

Çevrimdışı Ufuk ÖLMEZ

• *
« Yanıtla #51 : 03 Şubat 2014, 09:25:41 »
her keze göre iyi köpek farklıdır bana gör iyi olan bi köpek başkasına göre farklı olabilir  insan kendi karakterine göre yavru alması başkasının lafına bakarak alınan yavruları her kez biliyor....
Ufuk ÖLMEZ
1983 SAKARYA

Çevrimdışı Erdem SERİN

• *
  • AV LİMİTLERİNİ UNUTMAYALIM!!!!!
« Yanıtla #52 : 04 Şubat 2014, 00:52:14 »
her keze göre iyi köpek farklıdır bana gör iyi olan bi köpek başkasına göre farklı olabilir  insan kendi karakterine göre yavru alması başkasının lafına bakarak alınan yavruları her kez biliyor....
ben anlamadım ne demek istediniz

Erdem SERİN
1983-BALIKESİR/BURHANİYE 05556752053

Çevrimdışı Mustafa ÇAY

• *
  • Avına Saygı Duymayan Avcı Olamaz
« Yanıtla #53 : 14 Şubat 2014, 15:26:46 »
Ufuk kardeşim konuyu açmakla biz avcıların can damarına basmışsın....konu uzar gider bir sonuca varamayız :) ben şahsen imkanım olmadığı için köpek beslemiyorum köpekle yapılan avlara da gitmiyorum, benzer dipsiz avcı konularından çok farklı bu köpek olayı..(fişekti,tüfekti,vurmak, vurmamak v.s..) gördüğüm kadarıyla çevremdeki avcıların en hassas olduğu şey köpek, ama o ince çizgi gördüğüm kadarıyla çoğu zaman geçiliyor,  avcımıyız...köpekçi miyiz...
  • Stoeger M3000 Pregrine Max5
  • Huğlu 601 GB
  • Kral Superpoze
  • Hatsan Mod 135
Mustafa ÇAY
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı A.İhsan MUDANYALI

• Free Üye
  • *
  • DOĞAYA SAYGI DUYAN HER İNSAN AYRI BİR DEĞERDİR
« Yanıtla #54 : 21 Şubat 2014, 09:37:33 »
  O01981 lerde okulu asıp tekkırma tüfekle gizli gizli ava gitmeye çalışırdım.tüfek 20 numrydı.ne boş fişeği ne dolu fişeği bulunurdu hatta fişek dolldururken bazen tapa bulmzdım bez prçsı sıkıştırırdım barutla saçma arasına ve köpeklerimiz onlarda idare ediyolardı o günlerden sıyrılıp daha saf ırklarla avlanmaya başladığımızda keşke ava ilk başladığım yllarda ne malzeme nede ırktan dolayı av köpeği sıkıntısı çekseydik diye hayıflanırım hep.gününmüz de internet çok gelişti araştırıp inceleyip eleyip en iyi için mücadele veren her dostu arkadaşı kardeşimi alnından öpüyorum.herşey herzaman en iyiye sahip olmak ...
  • Brownıng Maxus Hunter otomatic
1971 ikametgah İstanbul .Yalova

Çevrimdışı Ufuk ÖLMEZ

• *
« Yanıtla #55 : 29 Eylül 2015, 15:05:00 »
her keze o güzel yorumları için teşekür ederim
Ufuk ÖLMEZ
1983 SAKARYA

Çevrimdışı Mustafa ÇAY

• *
  • Avına Saygı Duymayan Avcı Olamaz
« Yanıtla #56 : 13 Ekim 2015, 16:16:42 »
ben nacizane şöyle bir yorum yaparak konuyu biraz hortlatmış olacağım ama bence bu işte avcıların çözümsüz ve üzerinde sayfalar dolusu yazılıp çizilebilecek konularından bir tanesi.. bu yüzden ancak neticeye varabilmek için avcıları gruplara ayırmak gerektiğini düşündüm.     
1. grup: yıllarca köpek beslemiş bir tanesinden hayır görmemiş, sonra yurtdışından iyi paralara köpek sahibi olup av yapmaya başlamış veya av yapmasa umudunu kaybetmemiş ve kesinlikle köpeğine toz kondurtmayan avcılar
2. grup : köpeğine çok fazla değer vermese de kalben seven kuru ekmekle beslede de  buna rağmen merada tank gibi (iyi kanlı) köpekleri solda sıfır bırakmış şanslı avcılar
3.grup : asıl amacı avcılık değil de ava meraklı ama köpeklere daha da meraklı olan, bu işe ciddi emek, zaman ve para harcayanlar (bunlar genellikle sonradan bu işin ticaretini yapmaya başlıyor ve köpekleri de makine gibi oluyor)

bu gruplar birkaç tane daha arttırılabilir ancak günümüz şartlarında malesef köpek bakmak, öyle her babayiğidin harcı değil...  özellikle de bu kadar büyük kentleşme ve doğal hayattan kopuk yaşama zorunluluğumuz varken, bütün şartlar oluşmuş olsa da (zaman, emek, para) haftanın üç günü köpek merada vakit geçirmiş olsa bile av yapmama riski varken biz avcılar da bu riski en aza indirmeye çalışıp duruyoruz, bunun için daha iyisini arama çalışmaları hiç bitmiyor, unuttuğumuz şey köpeklerin avı bizim için değil kendileri için arayıp buldukları gerçeği.
  • Stoeger M3000 Pregrine Max5
  • Huğlu 601 GB
  • Kral Superpoze
  • Hatsan Mod 135
Mustafa ÇAY
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #57 : 13 Ekim 2015, 17:36:38 »
       Tüfekte olduğu gibi köpek sektöründe de bu işin simsarlarının çoğalması... Dost dosta köpek mi satarmış? Aşı parası dahil 100-150lira istenen eniklere şu aralar 750-1500 isteniyor. İşin komik tarafı 1000-2000lira acımadan köpeğe para kıyanlar devlete ödedikleri 300liraya isyan ediyorlar.
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Veysel ALTINDAĞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #58 : 13 Ekim 2015, 17:46:32 »
Bu zaman kadar aldığım yetişkin köpeklerin hep bir eksisi oldu. Bende 1 yıl araşyırıp beğendiğim kandan bir dişi pointer aldım. 4 yıldır bana hayatımın avlarını yaptırdı. Vu sene 5 yaşına girecek. Geçen sene arkadaşın köprğine araba çarpınca çektim. Tabi 4 aylık bi araştırma sonucunda. 5 yavrunun 3 ü sağ şu anda. Biri bende diğeride sevdiğim 2 arkadaşta. 8.5 aylık oldular ve harika bıldırcın avı yapıyorlarmış.

Yani demem o ki. Deneme tahtası değil bu iş. Herkes iyice araştıracak ve yaptığı ava, istediği özelliklere göre iyi kan bakacak. Sokaklar başıboş safkan, ortalık köpek tüccarı doldu
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net