Gönderen Konu: BİZ NEREYE KOŞUYORUZ AVCIMIYIZ KÖPEKÇİ Mİ?  (Okunma sayısı 20120 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ufuk ÖLMEZ

• *
BİZ NEREYE KOŞUYORUZ AVCIMIYIZ KÖPEKÇİ Mİ?
« : 30 Mayıs 2012, 15:29:02 »
öncelikle şunu söylemek istiyorum KİMSEYE SAYGISIZLIK YAPMAK KİMSENİN KALBİNİ KIRMAK DEĞİL AMACIM.biz nereye koşuyoruz arkadaşlar avcımıyız köpekcimi? her kez bi şeyler peşinde koşuyor buna bende dahilim dışardan bi köpek geliyor koşa koşa yavrusunu alıyoruz.adam yılların avcısı 20 senedir aynı kanlarla avlanıyor adamın arıyoruz kimin yavrusu nerden geldi hepimizin dilinde bu cümle yarışmalara gidiyorum geziyorum duyuyorum görüyorum en önemlisi adam dışardan dünya para vermiş getirmiş adam yanında oldumu abi cok güzel köpek getirmişsin harika adam 10 dakika sonra yanından ayrılıyor diğeriyle sohbet ediyor baksana kaç paraya köpek getirmiş adam kuyruğu şöyle dişi böyle ne para var bu enayilerde diyor. biz nereye gidiyoruz veya neyin derdindeyiz adam burdan kalkıp köpeğin cenneti ıtalya ya gidiyor iyi paralar veriyor haftada 1 gün av yapabiliyor vakti yok duydun mu adam yine şunun yavrusunu almış.halbuki adam bilmiyorki aldığı yerde köpekler kafesten dışarı cıkmamış sonra buraya geliyor yok silahtan korkuyor yok araba sesinden korkuyor bırakında korksun köpek mera yüzü görmemiş.yurt dışından köpek gelince on numara şunun yavrusu burda ahmetin mehmetin köpeği doğurunca s.......... et ya onlardan bir şey olmaz böyle diye diye ıtalya bağımlısı olduk deli gibi paralar akıtıyoruz başka bir şey yok artık özümüzdeki avcılığa dönelim arkadaşlar SAYGILARIMLA EĞER BİRİNE Bİ SAYGISIZLIKĞIM OLDUYSA ŞİMDİDEN ÖZÜR DİLERİM
Ufuk ÖLMEZ
1983 SAKARYA

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
Ynt: BİZ NEREYE KOŞUYORUZ AVCIMIYIZ KÖPEKÇİ Mİ?
« Yanıtla #1 : 30 Mayıs 2012, 17:25:30 »
ufuk kardeşim merhaba

yazdıklarının farklı bir boyutunuda ben yaşadım kardeşim ...

Kayseride köpeğe para verilmez fikri sabittir...çoğu insanı bu konuda değiştiremezsin...

o yüzdendirkide kayseride soyu belli 3 5 nesil öncesi bilinen köpekler azdır.....

2000 yılından beri köpek bakmaktayım ...bu site ile beraber (sanırım 2006 yılı gibiydi) kaliteli secereli köpekle tanıştım....

bizim buralarda tüylü setter tüysüz pointer  ......iyi av yapıyorsa hadi çekelim mantığı var idi....

2006 yılına kadarda bu tarz köpeklerden besledim..siteye üye olmamla beraber safkan köpeğe merak sardım...

bu merak yüzündende ufak tefek kazalarım oldu...(sitede eski olanlar bilir VİP KENNELS olayım gibi  :)  )

Kayseride de bana çok güldüler ...köpeğe paramı verilir it değilmi hepsi avlamıyormu diye......

yani senin dediğin şekilde söyleyeyim KAYSERİNİN ENAYİSİDE BEN OLUYORUM   :)

ama  geçen yıl  bu enayiliğimin karşılığını almaya başladım...biraz uzun sürdü  ama ÇOK ŞÜKÜR iyiki ENAYİ olmuşum

yurt dışından kendisi için (ticari demiyorum buraya dikkat) köpek getiren kişileri sonuna kadar destekliyorum...

çünki iyiyi arama çabaları var..iyiyi bulduklarında çevrelerine faydaları var.. düşünsenize hiç kimse köpek getirmesede kırık köpeklerle avlansak...

çokmu güzel olur milletin tabiri ile enayiler sayesinde o akıllı geçinenler köpek sahibi oluyorlar

O BİZLERE ENAYİ DİYENLER  SADECE KARINSIZLIKLARINDAN DOLAYI BU ŞEKİLDE KONUŞUYORLAR

MERT İNSAN İNSANLARIN ARKASINDAN DEĞİL YÜZÜNE KONUŞANDIR

O KONUŞAN İNSANLARIN İMKANLARI OLSA HERKEZDEN  ÖNCE KOŞARAK UÇARAK İTALYAYA GİDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

kayseriden selam ve sevgiler
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Hasan ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 30 Mayıs 2012, 17:28:36 »
Çok doğru şeyler yazmışsınız ama bizdeki bu çekememezlik fesatlık olduğu sürece daha çok avrupaya paralar akıtırız.adamlarda varda akıtıyor Ufuk kardeşim ben avcılığı kendi zevkim ve kendi imkanlarım doğrultusunda yani kısacası kendim için yapıyorum bana ne elalemin köpeğinden tüfeğinden fişeğinden diyeceksin kardeş yoksa sinir olur olur durursun.B,rde şunu söyleyeyim avcılık artık gitgide zenginlerin yapabileceği bir yöne doğru gitmekte bu yüzden varsın benim pointerim yerli olsun varsın benim tüfeğim fişeğim yerli olsun asıl olan kazasız belasız muhabbet içerisinde gününü hoş seda içinde geçirmek,o da adamın kendisiyle ilgili köpeği kıf kayıtlı italyan secereli tüfeği 3 b lerden olan birisin adam olamsı için bunlar değil ölçü olan neyse sıkma canını hayatımızın bir yarış olduğu bir dönemde varsın benim köpeğim dereceye girmesin merada ki fermaları yeter bana o yüzden adam olmak her yönden önemli gerisinin  sırtımızda ki semerden farkı ne sence......eşek hep aynı eşek   kal sağlıcakla...
  Hasan ÖZTÜRK-EDREMİT/1974

Çevrimdışı Özcan SAVRAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 30 Mayıs 2012, 18:05:01 »
Güzel bir konuya değinmişsiniz. Kendimce bir ekleme yapayım. Güzel köpek derdine belki de bu internet yüzünden düştük. Küçüklüğümde hangi ustanın köpeği yavrulayacakmış onları araştırırdı büyüklerimiz. Şimdi iş, stil hız vs derken ayrı yerlere gitti. Sonuç olarak hepsi birer zevk olduğu için sorgulamak haddimize düşmez.

Benim de 2-3 acı tecrübem oldu. Ben, gerçek köpek olarak göreceğim, çantamı dolduran bir köpeğimin olması ve o yaşlandığında onun yavrusu ile devam etme yolunda koşuyorum.

Ustalarımızın özlü sözünü hatırlatmak isterim: "Çantaya bak..."
Özcan SAVRAN
1983 AYDIN
<İSTANBUL>

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 30 Mayıs 2012, 21:22:13 »
Güzel mantıklı yorumlar var..Ben yorumsuz kalıp takipçi kalmayı tercih ediyorum..;)
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Halil ÖZKAN

• *
  • Avcı köpeğiyle nam yapar
« Yanıtla #5 : 30 Mayıs 2012, 21:32:55 »
italyadan, sırbistandan, almanyadan, bulgaristandan, birçok köpek geliyor.eminim bunlardan çoğu çok iyi kanlardan geliyordur ve büyük umutlarla getirilmiştir.köpek ilk yılında uyum sürecinde olacağından çok da fazla performans performans gösteremeyebilir.yalnız şu da bir gerçek ki ülkemizdeki köpeklerin de içinde çok iyi kanlar var.illa da dışarıdan köpek almaya gerek yok bence.
Halil ÖZKAN
1976-Çanakkale-İKAMET İSTANBUL

Çevrimdışı Ufuk ÖLMEZ

• *
« Yanıtla #6 : 31 Mayıs 2012, 09:08:24 »
kesinlikle dışardan köpek gelmesini her kezden cok isteyenlerden biriyim ama benim zoruma giden kafeste senelerini geciren mera yüzü görmeyen onun kızı bunun oğlu diye kafesten cıkmayan bi köpekler geliyor iyileri yok mu var tabikide zaten senin benim gibi avcı ıtalyadan köpek getiremiyor getiren abimizin kardeşimizinde vakti yok pazardan pazara cıkabiliyor sonra o iyi olan köpek pazar günü 2 saatde kesiliyor sonrada sonu hüsran ben köpekte değil sahipte suc bulurum
Ufuk ÖLMEZ
1983 SAKARYA

Çevrimdışı Ufuk ÖLMEZ

• *
« Yanıtla #7 : 02 Haziran 2012, 14:14:03 »
hasan abi hep aynı dediğin gibi mustafa abi yorumun harika
Ufuk ÖLMEZ
1983 SAKARYA

Çevrimdışı Sabri KARAOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 02 Haziran 2012, 17:49:02 »
1986 yılından beri köpek bakmaktayım bizim buralarda tüylü setter tüysüz zağar iyi av yapıyorsa  çekelim mantığı var idi düne kadarda bu tarz köpeklerden besledim. yalnız şu da bir gerçek ki ülkemizdeki köpeklerin de içinde çok iyi çok avcı olanlar var.
Bu site ile beraber kaliteli secereli köpekle tanıştım. (o zaman ziyaretçi olarak takip ettim.)
bununla beraber safkan köpeğe merak sardım.
yurt dışından köpek getiren kişileri sonuna kadar destekliyorum.
çünkü en iyiyi arama çabaları var. iyisini bulduklarında çevrelerine faydaları oluyor,  hiç kimse köpek getirmese ve kırık köpeklerle avlansak. dahamı iyi sanki zaten av azaldı yeni gelen köpek ilk uyum sürecinde  çok da fazla performans gösteremeyebilir.

BİR İŞİ;

BİLEN YAPAR,
AZ BİLEN AKIL VERİR,
BİLMEYEN ELEŞTİRİR.
YAPAMAYAN ÇAMUR ATAR.!
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2012, 17:50:10 Gönderen: Sabri KARAOĞLU »
Sabri KARAOĞLU
1968 İZMİR

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #9 : 02 Haziran 2012, 18:42:58 »
Konuya yorumsuz kalıp dışardan takip ediyorum  ::)
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Bülent HAZIR

• *
« Yanıtla #10 : 02 Haziran 2012, 20:11:01 »
ben o nu bunu bılmem arkadaş seçerken en kaliteli ve en iyisini seçmeye gayret ederiz diye düşünüyorum,
Bülent HAZIR
1981 DENİZLİ şuan eğirdir

free image hosting

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #11 : 02 Haziran 2012, 22:57:28 »
bu iş ticarete dönmüş durumda gecenelrde benım köpegım yavruladı . köpegim secereli babada aynı keza ama bu işin ticaretini yapmam ben bütün köpeklerımı ücretsiz dagıttım. bir kac kişide aradı benı  interden filan duymuşlar köpegımın yavruladıgını. adamalra bu işin ticaretını yapmadıgımı  bir kolı fısek alırsa kopegi verecegimi söyledım. adamlardan gelen cevap nıye böyle ucuz verıyon falan fılan gerı dönende olmadı yanı adamlar sanki köpekde kusur var demey egetirdiler.

ama ben secere belgesını cekıp ılana 750 tl den ılan verseydım benım köpeklerım kalıtelı köpek olurdu . bizim milletimizdede var köpek 750 tl olunca ıyı bır kolı fısek al verım deyınce köpek dandik oluyor.

köpek satıışına özellıklede ucuk fıyatlara satılmasına cok karşıyım. seceresı varmıs seceresının olması köpegın av yapacagı anlamını tasımaz.

dışardan gelen köpekler cok ıyı araştırılmıyor zaten dışardakı köpeklerde kırma olayı olayı yok bu işi yapan kişilerde zaten bilinclıler kırmadıkları için köpekler saf kan geliyor. yanı bızım burda dısardan getırenler ekstra bır zahmete gırmıyor
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2012, 23:01:51 Gönderen: Kadir TOPÇU »
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 02 Haziran 2012, 23:29:07 »
bizde bu avrupa merakı varken  daha çoook yeriz avrupanın şeyini,,benide bir zamanlar beratta merakı sardı ,başkaları anlatırken ağzım açık dinlerdim ,,kızların rüyalarına giren beyaz atlı prensti benim için ,,birinin elinde beratta görsem ,s 55 değilmi o derdim ,,hatırı sayılır paraya kıyıp aldım s 55 si,birde baktımki bizim üzümlünün sıkısı ondan iyi bir av sezonu dayanabildim elimdeki üzümlü ondan iyi olunca benim yanımda hacı murat gibi kaldı,,ve kurtuldum ondan :   :-\(köpeklerde aynı benim için ,, ne kadar iyi kan olursa olsun eğitilmedikten sonra ,okutulmuyan çocuk gibi kalır,, ???  ,,,  eğitim  şart,,,
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2012, 23:30:20 Gönderen: Ramazan HAK »
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Ersoy ALTINDİŞ

• *
  • ...BUCALI...
« Yanıtla #13 : 02 Haziran 2012, 23:31:11 »
mustafa müthiş bir yorum olmuş tebrikler...
ERSOY ALTINDİŞ
...İZMİR....1976...    0536 47 47 543

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 02 Haziran 2012, 23:37:22 »
arz talep meselesi.... tr deki kanı biriki kuşak devam etmiş köpeklerden yavru alınır alınmaz degil,ama olmayaki alınan yavru büyüdügünde ondan yavru alınacagı zaman hayel  kırıklıklarına neden olabilir... odun kuyruklu koca kafalı seterse tüysüz olanı pointerse tüylü olanı,bozbulanık renkli yavrular çıkması muhtemeldir çünki geçmişi muştur miştir.... vs..vs....

dışardan üretim izinli fcı secereli köpekler av için olmasa bile temiz kanlarıyla belgeli damızlık statüsünde olduklarından degerlidir...
üretim izinli fcı secereli köpekleri yada bu köpeklerin yavrularını dışardan binbir zahmetle getiren arkadaşlara hep destek tam destek diyorum......
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2012, 23:38:42 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 03 Haziran 2012, 00:04:06 »
ufuk kardeşim merhaba

yazdıklarının farklı bir boyutunuda ben yaşadım kardeşim ...

Kayseride köpeğe para verilmez fikri sabittir...çoğu insanı bu konuda değiştiremezsin...

o yüzdendirkide kayseride soyu belli 3 5 nesil öncesi bilinen köpekler azdır.....

2000 yılından beri köpek bakmaktayım ...bu site ile beraber (sanırım 2006 yılı gibiydi) kaliteli secereli köpekle tanıştım....

bizim buralarda tüylü setter tüysüz pointer  ......iyi av yapıyorsa hadi çekelim mantığı var idi....

2006 yılına kadarda bu tarz köpeklerden besledim..siteye üye olmamla beraber safkan köpeğe merak sardım...

bu merak yüzündende ufak tefek kazalarım oldu...(sitede eski olanlar bilir VİP KENNELS olayım gibi  :)  )

Kayseride de bana çok güldüler ...köpeğe paramı verilir it değilmi hepsi avlamıyormu diye......

yani senin dediğin şekilde söyleyeyim KAYSERİNİN ENAYİSİDE BEN OLUYORUM   :)

ama  geçen yıl  bu enayiliğimin karşılığını almaya başladım...biraz uzun sürdü  ama ÇOK ŞÜKÜR iyiki ENAYİ olmuşum

yurt dışından kendisi için (ticari demiyorum buraya dikkat) köpek getiren kişileri sonuna kadar destekliyorum...

çünki iyiyi arama çabaları var..iyiyi bulduklarında çevrelerine faydaları var.. düşünsenize hiç kimse köpek getirmesede kırık köpeklerle avlansak...

çokmu güzel olur milletin tabiri ile enayiler sayesinde o akıllı geçinenler köpek sahibi oluyorlar

O BİZLERE ENAYİ DİYENLER  SADECE KARINSIZLIKLARINDAN DOLAYI BU ŞEKİLDE KONUŞUYORLAR

MERT İNSAN İNSANLARIN ARKASINDAN DEĞİL YÜZÜNE KONUŞANDIR

O KONUŞAN İNSANLARIN İMKANLARI OLSA HERKEZDEN  ÖNCE KOŞARAK UÇARAK İTALYAYA GİDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

kayseriden selam ve sevgiler

İlk yorum ve süper olmuş. Eline sağlık Mustafa Kardeşim ...
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

Çevrimdışı Cengiz AKKIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 03 Haziran 2012, 01:19:57 »
BU KONULAR ÇOK ABDEST BOZAR...........

Cengiz AKKIN
1981-Antalya
 0533 638 7116

Çevrimdışı Ufuk ÖLMEZ

• *
« Yanıtla #17 : 05 Haziran 2012, 14:27:22 »
yorumları okudum katılan abilere kardeşlere cok teşekür ederim ben aklımdan gecenleri yazdım kimse kızmasın bana ben dede den avcıyım kapımızda yaklaşık 50 senedir köpek bakılır tabiki o zamanlar domuz tavşan köpekleri bakılıyormuştu dede den bu hastalık bize gecince tabikide merakta var araştırmalar sonucunda ilk köpeğimi edindim oda kırmaydı kimse avcılığa başlayıp safkanlarla başlamamıştır sanırım ve ayrıca bu benim kendi görüşüm (kırma köpek bakmayan safkan köpeğin kıymetini bilemez ) ben ıtalyadan köpek getirene karşı değilim benim köpeğiminde biri ıtalyadan gelme diğeri ıtalyadan gelme köpeğinin yavrusu benim burda anlatmak istediğim avcılar kandırılmasın
Ufuk ÖLMEZ
1983 SAKARYA

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 05 Haziran 2012, 18:53:14 »
ben bir kopaycı olarak yurt dışından köpek getirilmesine karşı değilim hatta imkanım olsa bende getirtirim, bizim ülkemizde çok iyi kanlar var olmasına ama iyi olanları bulmak zor parayla satarsa zaten o secereli köpeklerin parasını istiyor onuda geçtim ırk takibi yok belli bir soy ağacı yok köpeklerden hiç kimse yanlış anlamasın bende dahil bu sitede sadece "HASAN CAN" abinin kopaylarını gördüm kaç defa yavru fotolarını attı köpeklerinin resimlerini bu köpekler artık bir ırk standardı yakalamış çünkü çıkan yada çıkacak yavruların rengi tipi belli, bu köpeklerle av yapmadım avınıda bilmiyorum yanlız benim gördüğüm diğer köpekler avı iyi olsada çıkacak yavruların rengi tipi belli olmuyor elimizdeki dişi bir kopaydan 3 defa yavru aldık farklı erkek kopaylarla çiftleştirdik her babaya köpeklerin ikiside siyah ağıtlıklı olmasına rağmen çıkan yavrular kimisi çok beyazlı kimisi kahverengi beyaz siyah karışık renkli çıktı av özellikleri iyiydi ama çıkan yavruların kovma jhızları aynı değildi aynı batımdan iki yavru aldım ve birisi diğerinden daha hızlı kovuyordu öbürüne tur bindiriyordu neredeyse daha çabuk av kovmaları için ve birbirine  destek olsunlar diye çift besledim istediğimi bulanmadım 2 yıl baktıktan sonra birini amcama birinide arkadaşa verdim. işte bu yüzden bir ırk oluşturmak önemli bizim bölgede iyi bir köpek vardı herkes iyi kötü demeden dişi köpeğini getirdi bu köpekten yavru aldı şuan iyi birkaç iyi yavrusu çıktı ama diğerler fıs hala o avı iyi olmayan köpekleri damızlık olarak kullanıyorlar biz eskisinden daha geriye gidiyoruz köpek yetiştirmede ve ırk ıslahında bu yüzden yurtdışın dan  köpek gelmesi çok iyi en azın ırk standart ları belli iyi eğitim verdikten sonra ırkı sağlam olan bir köpek zaten av yapar önemli olan ırkının özellikleri.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Ufuk ÖLMEZ

• *
« Yanıtla #19 : 20 Haziran 2012, 11:16:57 »
HER KEZE DEĞERLİ YORUMLARI İÇİN TEŞEKÜR EDERİM
Ufuk ÖLMEZ
1983 SAKARYA

Çevrimdışı H.İbrahim GÜNGÖR

• *
« Yanıtla #20 : 20 Haziran 2012, 13:56:23 »
Sevgili ufuk kardeşim.Yorumun için teşekkürler güzel noktalarda geziyor değindiğin konular ama yıllarca avlandığım köpeklerim oldu memnunmuydum evet ama ne diyim heyecan azalıyor ve insan biraz daha heyecan olurmu gibisiyle annesi babası yabancı köpek almak istiyor ve alıyor valla ne yalan söliyim bu yıl bende yaptım ve aldım.Para dersen çok para vermedim.şu an 7.5 ayını doldurdu ve heyecanmı evet heyecanım arttı.Gezmesi araması bulması en önemlisi ferması.Bir dene istersen veya sana 1 yıl mühlet seneye köpeiğimi aynı kana çekeceğim ben bu yıl kaça almışsam sanada o fiyata vereceğim gelip alacaksın.Ne dersin.Saygılar sunuyorum yorumun için teşekkürediyorum.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Ufuk ÖLMEZ

• *
« Yanıtla #21 : 22 Haziran 2012, 10:06:27 »
ibrahim abi öncelikle cok teşekür ederim düşüncen için böyle düşünmene sevindim acıkcası ben yurt dışından gelen köpeğe karşı değilim benim bi köpeğim del dienalla dan gelme ıtalyadan diğer köpeğim del zagnis ikisinde de istediğim özellikler var tabikide insan heycan arıyor stil arıyor göz zevki arıyor benim anlatmak istediğim kafeste büyüyüp av görmemiş köpeklerin yavruları alınıp gelmesin türkiye ye yoksa her kez köpek getirsin isterim  saygılarımla
Ufuk ÖLMEZ
1983 SAKARYA

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• *
« Yanıtla #22 : 22 Haziran 2012, 11:04:28 »
Güzel bir konu açılmış. Çok kırık köpek besledim, şimdiki safkanların çoğuna taş çıkartırdı. Ama onları o seviyeye getirmek için çok uğraşır çok av gösterirdim. Anlayacağınız bu işin eskisini de yenisini de biliyorum. Eskiden zenginler dışarıdan köpek getirirlerdi, bizler onların ırklarını dahi bilmez, onların bilmem kaç kuşak kırmasını elimize geçirdikmi, onlarla av yapardık. Şimdiki köpeklerle fazla uğraşmak ta gerekmiyor. Benim köpeğin yavruları daha 50 günlükken ferma ediyor. Eskiden çoğu köpek 3 yaşından sonra fermaya otururdu. 2 aylıkken ilk defa top atıyorum sanki öğretmişim gibi alıp getiriyor. Şimdi istediğimiz ırk, istediğimiz çeşit köpeği bulabiliyoruz, bunda ne kötülük var. Aslında bedava köpeğe alışmış insanların bu dışarıdan gelme köpeklere ağızlarının suyu akıyor. Bedava alamayınca da başlıyorlar karalamaya. Kedi ciğer meselesi. Bir de kendine rakip görenler var, kendi köpeğini satmak için başkalarının köpeklerini karalama. İyi bir av kanından gelen köpeğin yavrularını istersen hiç ava götürme, kafesten hiç çıkarma damızlık olarak kullan, onun yavruları da çatır çatır av yapar. Bu konuda yazacak çok şey var ya neyse.

Mustafa Kemal KESKİN
1957-İskenderun
0505 4577838

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #23 : 22 Haziran 2012, 15:41:57 »
Güzel bir konu açılmış. ŞUNU HİÇ UNUTMAYIN SAFKAN KÖPEK OLMASA  KIRMA KÖPEK OLAMAZ !
Çok kırık köpek besledim, Eskiden çoğu köpek 3 yaşından sonra ava alışırdı.
Köpeklerimi iyi seviyeye getirmek için çok uğraşır çok av gösterirdim.
Anlayacağınız bu işin eskisini de yenisini de bilirim.
Zenginler dışarıdan köpek getirir, ben onların ırklarını dahi bilmez, onların  kırmasını elime geçirir  av yapardım. 
Şimdi istediğimiz ırk AV köpeği bulabiliyoruz, bunda ne var. !
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #24 : 22 Haziran 2012, 15:48:52 »
Güzel bir konu açılmış. ŞUNU HİÇ UNUTMAYIN SAFKAN KÖPEK OLMASA  KIRMA KÖPEK OLAMAZ !
Çok kırık köpek besledim, Eskiden çoğu köpek 3 yaşından sonra ava alışırdı.
Köpeklerimi iyi seviyeye getirmek için çok uğraşır çok av gösterirdim.
Anlayacağınız bu işin eskisini de yenisini de bilirim.
Zenginler dışarıdan köpek getirir, ben onların ırklarını dahi bilmez, onların  kırmasını elime geçirir  av yapardım. 
Şimdi istediğimiz ırk AV köpeği bulabiliyoruz, bunda ne var. !                                                                                                 
      Aynen Metin beye katılıyorum.   Bu şekilde benim de bir zamanlar 3 kırma av köpeğim olmuş ve yetiştirmiştim.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)