Gönderen Konu: ONYEDİBİNE YAKIN AVLAK ÜYESİNİN HEPSİ YASAL VE BELGELİ AVCIMI?  (Okunma sayısı 20974 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
Neden site yönetimi AĞIZ BİRLİĞİ etmişçesine bu konuya karşı çıkıyor....???

son dönemde site yönetimi bazı şeylerde zorlamalar yapıyor KENDİ RAHATLARI için sosyal paylaşım sitesinde YASAKLAR  getirdiler..

bu konuda neden bu şekilde düşünüyorlar....kaygı sitede ÜYE KAYBIMI....??

Osman abinin yazdıklarına katılmamak elde değil.......
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2012, 13:31:25 Gönderen: Mustafa ÖZKOL »
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
  • AVCI DEVLETİN KİRALIK KATİLİ DEĞİLDİR...
BENİM BİR FİKRİM VAR!
O zaman ne yapmalı bu işin orta yolunu bulmaktan geçer oda şöyle olabilirim kanaatindeyim.Şöyleki av anılarını paylaşan arkadaşlarımız av fotolarının en sonuna avcılık belgesinin fotolarınıda koyarak tartışmaya son verebilirler.Böylelikle paylaşımda bulunan arkadaşların belgeli birer avcı olduğu bohçacı olmadığı anlaşılmış olur....
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan
Gsm:0543 503 85 50

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Yazmayayım diyorum yine yazıyorum.

Önceki yazdıklarımı da sildim.

Ama bazı laflara takılmadan edemiyorum.

AVCININ DÜŞMANI YİNE AVCI.

Şimdi legal avlanan kişi bir hak talep ediyorsa bu kabul görmüyorsa,

İllegal avlanan, legal avlananın hakkını yiyorsa,

Kim düşman kim avcı o zaman ?

Hak arayacaksın düşman olacaksın, aramayacaksın keriz yerine konacaksın.

Herkes denetim,kontrol o yapmıyor bu yapmıyor diye tutturmuş.

Bu sitenin modu var editörü var kendi sitesini kontrol edemez mi ?

Başkası mı gelip sitede denetim yapacak.

Esas yapın bir Anket, sonuca gitmeden ne olacak belli olur.

Ayrıca karara bağlanmış bir durum,sonuç yok herkes görüşünü sunuyor.

Ama özellikle modların hem fikirde olması da ilginç.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Biz yeni sezon Kara Avcılığı için avcıların memnun kalacağı kararlar nasıl çıkar;
Bizim adımıza bizim olmayan fikirlerin önüne nasıl geçeriz;
Birlik beraberlik adına neler yapabiliriz,
Bi sonraki senenin mücadelesini şimdiden nasıl veririz,
Avcıları öcü gibi gören insanlara dostluk için birlik beraberlik adı altında nasıl birlikte cevap verebiliriz,
Bir forum sitesi altında binlerce insanı bir arada tutmak amaç birlik beraberlik doğru olan avcılık derken......?

Geldiğimiz nokta.......

Ama unutmayalımki biz kendi içimizdeki sorunları doğru zamanda ve kişilerle cözemezsek birilerinin ekmeğine yağ değil halis muhlis teryağ süreriz...

Biz 3 5 kişiyiz herkez birbirini iyi bilir...

Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
Arkadaşlar biz kaç kişiyiz anlamadım Nafize hanımın dediği gibi 17.000 mi? yoksa Ahmet Beyin dediği gibi 3-5 kişimi?
Benim iyice kafam karıştı...Nafize hanım size bir sorum var; nasıl bir konuya parmak bastınızın başından beri farkındamıydınız yoksa sizde şu anda benim gibi hayretler içindemi takip ediyorsunuz merak ediyorum...
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan

Çevrimdışı İsmail ÖZDEMİR

• Müdavim Üyemiz
  • http://www.facebook.com/pages/Kurzhaar-VOM-BAFRA-%
    • http://www.facebook.com/pages/Kurzhaar-VOM-BAFRA-%C3%96zdemir/325654497557412
.....ilk önce insan ava giderken kendini tartmalı çok avcı tanıyorum belgeli usulsuz avlanan  ava  giderken kanun nizam a uyyormuyuz onun vijdan hesabını yapması gerekmektedir..
 çok üstü .düzgün giyimli avcı gördüm
 çok güzel elinde avrupa tüfegi olan gördüm
çok güzel yazan akıl veren gördüm
 ama avcılıklarını göremedim

kusura bakmayın kalbimizdeki vijdanımızdaki belge düzgün olsun
..

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Mustafa ve Osman Beyler; iyi kötü birbirimizi tanırız. Kimsenin kimsenin etkisinde kalmayacağını da en iyi sizlerin bileceğini sanıyordum....

Yazılanlara katılanımız olur, katılmayanımız olur. Sonuçta, herkesin hür fikri ve iradesidir. Bir Sitede Moderatör ya da Yönetici olmak fikirlerin açıkça ortaya konmasına engel olmasa gerek. Üstüne basa basa tekrar belirtiyorum "Yazacaklarım ve yazdıklarım Şahsi düşüncelerimdir, Site Yönetimini bağlamaz. Gerekirse Site Yönetimi tarafından ortak bir karar açıklanır"

Üye kaybı konusuna gelince şahsen öyle bir endişem yok. Sonuçta Siteden 5 kuruş menfaatim yok ki endişem olsun. Sitemizden o ya da bu nedenle ayrılan olursa yalnızca üzülürüm. Değerli bir insanın aramızdan ayrıldığını düşünerek...

Engin GEDİK Beyin yazdıkları mantıklı. Ancak, bu konu uygulanabilir mi ? ? ?

En güzeli dileyen yaptığı avların altına Avcılık Belgesini ve Pulunu ekler, dileyen eklemez...

Takdir ve Yorum da üyelerimize kalır...
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2012, 15:24:32 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Arkadaşlar biz kaç kişiyiz anlamadım Nafize hanımın dediği gibi 17.000 mi? yoksa Ahmet Beyin dediği gibi 3-5 kişimi?
Benim iyice kafam karıştı...Nafize hanım size bir sorum var; nasıl bir konuya parmak bastınızın başından beri farkındamıydınız yoksa sizde şu anda benim gibi hayretler içindemi takip ediyorsunuz merak ediyorum...

Engin Bey

Şöyle ifade ediyim..17000 tane üyeye hitap ederken modlar diye hitap edilirse sizde biliyorsunuz yönetim ve mod sayısı belli sitemizin..3 5 kişide herkez kendi gurubu içerisinde 3 5 kişidir..Burdaki özgürce ve gönül rahatlığıyla düşüncelerini yazan kişiler birbirini biliyorlar tanıyorlar.Birbirinin iyi niyetiyle,samimiyetiyle,dostluğuyla vb....

Hangi konuya 17000 tane üyenin müdahil olduğunu gördünüz?Bu üyelerin  kaç tanesi av ve mak veya site yönetimi hakkında paylaşımda bulunuyor?
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
Naçizene fikrim:Bir modelatör atanır.Mevcut sezonun avcılık belgesi ve pulu taranarak  modelatörümüze mail atılır.Modelatörden onay alan üye bazı bölümlerde konu açma ve resim paylaşma yetkisi alır.Belgeli olmayan bazı bölümleri sadece seyreder ;)
  • Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
Ahmet Bey düşüncelerinizin tamamına katılıyorum ama ben konu nereye gidiyor onu çok merak ediyorum...
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
konuyu bazı üyelerin yanlış anladığını,site yönetiminde üye kaybının yaşanacağını düşünerek kabullenmek istemediğini düşünüyorum..

bir kaç gün önce Osman DÖŞLER  beyin pul sayılarını yayınladığında çoğu kişi feryat ediyordu ...  ne olduda o görüşler değişti...

HARUN KIZILKAYA  denen şahış (nisan ayında keklik vuran kişi) bu siteye üye olsa KALABALIĞINDAN başka ne faydası olacak....

konuyu çarpıtmadan burada  sayfa sayfa av resimleri atanların belgelerini paylaşması gerektiğini düşünüyorum........

kullanmaya TÜFEK  sıkmaya FİŞEK  beslemeye KÖPEK  ava gitmeye ARAÇ bulabiliyorsan   BELGELERİNİDE TAMAMLAYACAKSIN....
[/qote]
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Ahmet Bey düşüncelerinizin tamamına katılıyorum ama ben konu nereye gidiyor onu çok merak ediyorum...

Engin Bey

Bu sorunun cevabını bende bilmiyorum..Ama benim anladığım tek bir şey var ayrı yollardan gitsekte,farklı yönden olaya baksakta sonuçta birleştiğimiz aynı yol..İnş kimse üzülmeden kırılmadan bir sonuca bağlanır...

Yeni politikamız bekle ve gör
:)
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Sn Serhat Çelebioğlu,

devamlı yazılarınızda sosyal sınıf ayrımı aypılıyor ibareleri var.

Dünya da sosyal sınıf ayrımı yapılmayan yer var mı ?

Komünüst sistem de uygulanmaya çalışıldı. Maalesef oda yıkıldı.

Sosyal sınıf olarak avcılık sistemini dikte etmeyin.

Dünyanın hiçbir ülkesinde bu adam fakir ava gidemiyor diye tüfek,fişek,köpek sübvansiyonu yapılmıyor.

İnternete giriyorsunuz, Avrupa ve Usa daki Wild Life Management lara girin bakın böyle bir uygulama var mı *

Pulsuz,harçsız,belgesiz avlanma var mı ?

Limit,yasaksız avlanma usulleri var mı ?

Ayrıca Siz parasız birisinin zengin sporu sayılan Ata binme,Tenis oynama vb sporları bedavaya yaptığı yerler biliyormusunuz.

İnsanlar çalışacak,üretecek ve masraflarını karşılayarak hobilerini yapacaklar işin boyutu bu

Sitede modlar bile ayrımcılık yapılacağı konusunda hem fikirler.

Yani burada legal ve illegal herkes resim atabilir, herkes avlanabilir.

Ama şunu da unutmamak gerekir.

Tuncay bey MAK konusunda iri bir punto attı.

Biz avcılar herşeye layığız diye.
harika bir yorum daha çok net çok mantıklı gayette güzel örnekler verilerek.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
Bu fikir çok güzel bence,daha önce bende düşünmüştüm ama haddime düşmediği için gündeme getirmemiştim.
Sezona doğru herkes pul yapıştırılmış ve vizelettirilmiş belgesini foruma koysun,halep oradaysa,arşın burada.
evinde bilgisayar olan ve internet kullanabilen kişi bende vize alacak para yok demesin,hadi ordan derler insana.
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
Yazmayayım diyorum yine yazıyorum.

Önceki yazdıklarımı da sildim.

Ama bazı laflara takılmadan edemiyorum.

AVCININ DÜŞMANI YİNE AVCI.

Şimdi legal avlanan kişi bir hak talep ediyorsa bu kabul görmüyorsa,

İllegal avlanan, legal avlananın hakkını yiyorsa,

Kim düşman kim avcı o zaman ?

Hak arayacaksın düşman olacaksın, aramayacaksın keriz yerine konacaksın.

Herkes denetim,kontrol o yapmıyor bu yapmıyor diye tutturmuş.

Bu sitenin modu var editörü var kendi sitesini kontrol edemez mi ?

Başkası mı gelip sitede denetim yapacak.

Esas yapın bir Anket, sonuca gitmeden ne olacak belli olur.

Ayrıca karara bağlanmış bir durum,sonuç yok herkes görüşünü sunuyor.

Ama özellikle modların hem fikirde olması da ilginç.
Sadece şu söylerim kimsenin kaçak av yapmasını destekleyen bir yazım yok eğer yazdığımı doğru okuduysanız.Siz kimden ne hakla ve ya neye dayanarak belgesini buraya koymasını istediniz.Bukadar hararetle bana cevap vermek yerine o zaman atsaydınız hep beraber belgenizi.
diyelim ki attınız.Sizin belgeniz beni hiç ilgilendirmez.Ben Milli parkların memuru değilim.Burası bir forum kim isterse üye olur.Siz beğenirsiniz beğenmezsiniz.Ne olacak yarın belgemi buraya koyacağım.Bana ne faydası olacak bir türlü anlamasamda koyacağım. Sadece size söylemiyorum ben bu yaşıma geldim belge işi çıktığı günden bu yana her yıl bu işi adam gibi de yaptım.Ama kimse için değil kendim için.Kime neyi ıspatlayacaksınız.Sınıfsal ayrım işine gelince....Sarı çizmeli avcıları avlakda görmek istemiyorum diyen zihniyet yargılayın.beni değil.Yazımın içinden cımbızla çektiğiniz her cümlenin sonuna kadar arkasında dururum.Bu ülkede vergisini veren belgesini adam gibi alan insanlar dan biri olarak kanunların öngördüğü şekilde de avımı yaparım.Ayrıca 17000 üye sayısına ulaşan bir site eğer başarılı değil ise neden tercih edilmiş.Yazık hem de çok Tuncay beyin biz avcılar herşeye layığız demesi mak kararları konusu ile ilgili bir yazıdır ve sebebi de bellidir.Siz legal siniz diyelim.Ben de legalim ama kimseye belge sorma hakkını kendimde görmüyorum.Bu site de üye olan 17000 üye sayısı olabilir ancak bu herkes avcı dır anlamına da gelmez.kim isterse üye olur.Ben yine lafımın arkasında durarak şu soruyu soracağım site de üye sayısının artması acaba kimleri rahatsız ettide bu konu açıldı.Doğru meyve veren ağacı taşlamak en kolayı.....Avcılığın olmazsa olmazı avcılık belgesi doğrudur dünya da da farklı noktalar da bu kriterler aranır.Ülkemiz de de böyle.Bana verdiğiniz örnekte, siz parasız  birinin ata bindiğni, tenis oynadığını gördünüz mü? gibi örnekler vermişsiniz.Yani avcı olmak için paranız olacak diyorsunuz.Açıkca sözünüzün özü bu.Hayat herkese aynı şansı vermez.Vergisini yatıran pulunu alan herkes avcı olabilir ama zengin olmak zorunda değildir.
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2012, 17:58:44 Gönderen: Serhat ÇELEBİOĞLU »

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
Yahu arkadaşlar bu konuyu bu kadar büyütmenin başka başka yönlere çekmenin ne anlamı var anlamıyorum.Nazife Hanım bir şey koydu ortaya bir öneri sundu tartışıyoruz.bu forum tabiki hepimizin buluştuğu bir yer bir mekan...kimseye kimsenin avcı olduğunu ıspatlama gibi bir zorunluluğu yok olmamalı kanaatimce ama burada SADECE fotoğraf ve avlarını paylaşan arkadaşların fotolarının sonuna avcılık belgelerininde bir fotosunu ekleyerek yayınlasa bunda ne var onu anlamıyorum.çokmu zor işinizemi gelmiyor yoksa başka birşeymi var.illaki imza ayarlarınızı ekleyin diyen yok benim önerimde beni bağlar sadece bende bir öneri sunuyorum ama kimse bunun üstünde durupta olur veya olmaz demiyor.
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
maskeler maskeler maskeler, üç sayfa yorum oldu, her kafdan bir ses çıkıyor,

kimisi ne hakla benim belgemi sorarsın diyor, kimisi ben belgemi gosdertmem diyor,

kimisi ben belge alırım almayan beni ilgilendirmez diyor,

kimileride belge almayanlar ortaya çıksın istiyor,

biz varya birbirimizi yeriz yer,

ne haliniz varsa görün, herkesin vicdanı aynı mahkemeyi yapmıyor demekki,

yarın bir organizasyon düzenlense trap sket tek kurşun falan filan,

birbirini tanıyan tanımayan yüzüne baktığın insanlarla beraber kaynaşırsın herşey çok güzeldir, avcılık dostluktur paylaşmaktır, ama

işin rengi değiştiğinde pençeler hazır laf yarıştırmakta üstümüze yok

kimse toz kondurmaz kendine, ne hakla benim belgemi göreceksin yaw sanane , ben yıllardır alırım yaparım ederim derler,

satılık tüfeğimi alacak adamla telefonda anlaştıktan sonra öğrendimki, bırak belgeyi ruhsat yok adamda, ve evinde iki tane daha tüfek varmış
ve aktif bir şekilde ava gidiyor bu adam,

peki aranızdan böyle lavukları ayıklamayı istemezmisiniz, bu sizi rahatsız etmiyormu.?

zamanında bana dokunmayan yılan bin yaşasın demeselermiş keşke.

1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı İrfan ÇİMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Konunun sonu nereye varacak merak ettim şimdii hadi hayırlısı bakalım ??? ???
İrfan ÇİMEN
1968 GİRESUN

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Değerli avcı arkadaşlar ben burda hiç kimsenin birbirini kırmasından yana değiliim ve hepimiz aklı başında bireyleriz.  Ben sadece şunu söyleyip konuyu kapatacağım. VATANDAŞLIK HAK VE ÖZGÜRLÜKLER herkese eşitolmalı bu siteye illaki avcılar  kayıtlı  olacak değilller zaten konu başlığı altındada açıklamamı yaptım burda vurduğu avların paylaşımını  fotoğraflar ile yorumlar ile ortaya koyanların kaçtakaçı yasal belgeli diye sordum bunu sormak için kanun adamı olmayada gerek yok. Bunu sormak herşeyden önce her bireyin vatandaşlık hakkıdır. Zaten artık bütün siteleri face i kontrol altında tutan HAYTAP var. Kim yasa dışı av yapıyorsa onlar yakalıyor. Ve ben şahsım olarak belgesiz av yapıp haklarımızı yiyeyenleri ve  aynı şekilde belgeli olup ta gayri avcıların   hakkını yiyenleri  de yüce. ALLAHA HAVA LE EDİYORUM.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim aşağıdaki yazıcaklarım şahsi fikrimdir yönetici vasfı ile yazmıyorum.

Aslında yazdım yazdım sildim söylenecek  okadar çok varki yazmadım yazamadım bazan köy görünür sizde orada köy var diyemezsiniz

öncelikle aşağıdaki resimlerdende anlaşılacağı üzere son 7 yıl vize ve son 3 yıl pullarım görünmektedir bende her yasal avcı gibi hakkımın yenmesine para ödemeyen avcıya sezon dışı avlanana karşıyım kendimcede mücalede etmekteyim buradaki konuyla alakalı bir şekilde 17000 üyemizde belgeli değildir DİYE DÜŞÜNÜYORUM ancak burada  belgeli belgesiz arıyacağımıza kendi derdimize düşelim diyorum.

il içi il dışı komedisine son vermeliyiz 3 günle avın sınırlandırlmasına odaklanmalıyız diye düşünüyorum ava gittiğiniz yada gittiğimiz köyde belgeli avcımı var ? lütfen dananın altında buzağı aramayalım.

Öte yandan aşadaki listeye bir bakın devlet  mardin bayburt urfa bitlis ve kars ta pul alınmadı diye avımı yasakladı ki biz burada belgeli belgesiz avcı arıycaz belgesiz avcıyı onaylamıyorum ancak bu nu ayırmak yada ayıklamak devletin görevi diye düşünüyorum.Saygılarımla

adult image hosting

free picture hosting

İllere göre alınan pul sayısı

Adana   2.376   Edirne   3.834     Malatya   1.325   

Adıyaman   302   Elazığ   946   Manisa   3.378   

Afyon   691   Erzincan   307   Mardin   0   0

Ağrı   23   Erzurum   218   Mersin   3.243   

Aksaray   267   Eskişehir   1.588   Muğla   3.373

Amasya   388   Gaziantep   853   Muş   46   

Ankara   5.244   Giresun   552   Nevşehir   835   

Antalya   5.895   Gümüşhane   122   Niğde   377   

Ardahan   20   Hakkari   8  Ordu   749   

Artvin   217   Hatay   1.144  Osmaniye   599   

Aydın   3.646   Iğdır   55   Rize   457 

Balıkesir   3.010   Isparta   812   Sakarya   2.306   

Bartın   560   İstanbul   10.247   Samsun   2.140   

Batman   86   İzmir   5.665   Siirt   7 

Bayburt   0   0   K.Maraş   1.331   Sinop   791 

Bilecik   1.156   Karabük   260   Sivas   699   

Bingöl   216   16.880   Karaman   1.118   79.755   Ş.Urfa   0   0

Bitlis   0   0    Kars   0   0    Şırnak   24   

Bolu   78   Kastamonu   682   Tekirdağ   3.759   

Burdur   1.385   Kayseri   1.657   Tokat   503 

Bursa   6.176   Kırıkkale   404  Trabzon   1.550   

Çanakkale   3.624   Kırklareli   3.016  Tunceli   114   

Çankırı   512   Kırşehir   480   Uşak   2.179   

Çorum   835   Kilis   93   Van   227   

Denizli   3.114   Kocaeli   2.662   Yalova   619 

Diyarbakır   539   Konya   3.487   Yozgat   967   

Düzce   462   Kütahya   1.393   Zonguldak   1.332   

« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2012, 20:51:50 Gönderen: Emin VURAL »
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

• Bayan Üye
  • **
Emin kardeş burası MOZAMBİK VEYA UGANDA değil burası Türkiye cumhuriyeti KANUNLAR VAR KURALLAR VAR BU ÜLKENİN VATANDAŞIYSANIZ UYACAKSINIZ VE UYARACAKSINIZ VE HERŞEYİ DEVLETE BIRAKAMAZSINIZ. VE GÖZLERİMİZİ KAPATMAMIZI DA BEKLEMESİNLER.

• Bayan Üye
  • **
Değerli avcı arkadaşlar açtığım konu yüzünden yorumcu arkadaşlar arasında üzücü ve kırıcı ifadeler oluşmaması için konumu kilitliyorum. Lütfen kilitliykende artık yöneticilerde  yorum yapıp cevap hakkı doğmasına sebeb vermesinler. Herkese sevgilerim  ve sagılarım ile.