Gönderen Konu: ONYEDİBİNE YAKIN AVLAK ÜYESİNİN HEPSİ YASAL VE BELGELİ AVCIMI?  (Okunma sayısı 20980 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
Tüm belgelerimiz mevcut sezonun son günü jandarmayada kontrole takıldık ..  ya olmasaydı belgemiz şimdi cezai işlemleri ödeme çabasındaydık ..
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Kimbilir belki de böyle bir konunun açılması gerekiyordu. Ama, zamanı konusunda endişerim var. Zira avcılar olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu günlerde, böyle bir konu yeni ayrışmaları beraberinde getirebilir. Çünkü, biliyorum ki; Sitemizde ve av camiaasında MAK Kararlarını ve avcılara yapılan haksızlıkları protesto etmek için, Pul almayan ve Avcılık Belgesini iptal ettiren pek çok avcı Dostumuz var. Doğrusu, zaman zaman bunu ben de düşünmedim değil. Teknik imkansızlıklar nedeniyle Belge Fotolarını buraya ekleyemeyen ya da ekleyemeyecek olan Avcı Dostlarımızı da unutmamak gerekir.
Sonuç olarak herkesin fikrine saygım var. Ancak ben, yukarıda açıklamaya çalıştığım nedenlerden dolayı Avcılık Belgemin ve Avlanma Pulumun Fotolarını buraya eklemeyi düşünmüyorum.

Yukarıda yazdıklarım, Şahsi düşüncelerim olup, Site Yönetimiyle yada Yöneticilikle ilgisi ve alakası yoktur...

Dileyen arkadaş, Belgelerim konusunda Sitemize üye Eşme'li yada Uşak'lı arkadaşlardan bilgi alabilir...
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2012, 09:46:53 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Alkan kardeşim bu konunun birlik veya beraberlikle ne alakası var?   Şayet forum yöneticisi olarak yorum yapıyorsan herkesi kanun maddelerine ve kurallara göre uymaları   konusunda uyarman gerekmezmı? O zamanhaksızlıkları protesto etmek için de  araç, emlak vesaire vergileride ödemeyelim. Doğrumu veya ölçümü bu?
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Bülent PEKPAK

• *
şimdi ben bu imza bölümüne evraklarımı yüklemediğim zaman kaçak avcı mı oluyorum.bu sitede avcılık yapmayan avcılığı bırakmış üyelerimizde var onlara senin imza bölümünde belgelerin yok sen bohçacısın mı diyeceğiz.
 Aramızda asalak geçinen parazitler ayıklanmış olur, Hasan bey sizin bu cümlenize hiç de katılmadığımı avcılığı bıraktığı için belge almayan üyelerimizede asalak demeniz çok yanlış.Benim şahsi düşüncem sitemiz üye sayısı ne kadar çok olursa avcı olsun olmasın avcılığın ne olduğunu avlanmanın ne olduğunu avcılar doğayı seven hayvanı seven kişiler olduğunu toplumdaki avcılara duyulan öfkenin azalmasını kendimize topluma iyi bir şekilde tanıtmamız için bu avlak üyesinin daha da fazla artırmamız gereklidir bence.Ben de bu yüzden BELGELERİMİ YÜKLEMEYECEĞİM.
NOT:Belgelerimin eksik olduğunu düşünen arkadaşda olursa kendisinin mail adresine gönderilir.
Bülent PEKPAK
1978 KÜTAHYA

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Alkan kardeşim bu konunun birlik veya beraberlikle ne alakası var?   Şayet forum yöneticisi olarak yorum yapıyorsan herkesi kanun maddelerine ve kurallara göre uymaları   konusunda uyarman gerekmezmı? O zamanhaksızlıkları protesto etmek için de  araç, emlak vesaire vergileride ödemeyelim. Doğrumu veya ölçümü bu?
Nazife abla; Yazdıklarım şahsi düşüncelerimdir.
Birileri KDV ÖTV hiç birşey ödemeden araç alabiliyorsa, Ehliyetsiz olarak Trafiğe çıkıp hiç bir kontrol olmadan, ceza yemeden Trafikte cirit atabiliyorsa onu da protesto edelim.

Avcılık maalesef bu durumda... Kontrol ve Denetimler yetersiz, hatta yok ...
Bizim buralar için Keklik sezonu açılışı 13 Ekim, tabii bu zamana kadar keklik bulabilirsen...
Üveyik avıyla birlikte Palazlar avlanmaya başlıyor. Denetim yokki, Belge soran olsun... Şimdi bu durumda Protesto edenler haklı mı ? haksız mı? ? ?
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2012, 09:56:46 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
:) Osman bey  başta olmak üzere  konu başlığım  altında ne yazmış olduğumu anlamış olanlar çoğunlukta. Bu da benimiçin sevindirici. Tabiki karşıt düşünceler olacaktır. Olmaldır da ancak her şey gayet açık ikeninsafsızlıkta yapmamak lazım. Türkiyede  benim yaş grubumdaolanlardaha iyibilirler  sayın RamazanKOYUNCUNUN AVCININ SESİ DERGİSİNDEeşim levent SÜKAN  köşe yazarıydı. Gerçi onun kalemini artık ben devr aldım ne kadar başarılıyım onu da bilemiyorum. Eşim o dergide 30 yıl boyunca AVCILARIN BİRLİK BERABERLİK mücadelesi verdi. Bende onun izinden gidiyorum kanun ve kurallar insanlar içindir.Şayet protesto edilmek isteniyorsa harç ve pul bedelleri tüm federasyonlar bağlı dernekler ve diğer avcılık kuruluşlara imza toplamalı yoksa çözüm zor.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Fax Yada mail aracılığıyla herkez birbirine yardımcı olsa,farklı 1 2 tane taslak metnimiz olsa ve bunları verilen yetkili mail adreslerine iletsek nasıl olur...?
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
sitede avı bırakmış avcıları, sadece meraktan dolayı üye olanları,
en azından belgeli ava devam eden avcı üyelerden tanıyanımız illaki vardır,
gerçekten avı bırakmışmı, gerçekten meraktanmı üye oldu onuda tanıyanlar söyleyecek, ona görede asalakmı değilmi anlayacağız.
burası birbirimizi görmeden yazıştığımız bir platform, asalak geçinen parazitler nasıl burada varsa, avda merada iken karşı yamaçta avlanan gibidir,
sen vergini ödemiş belgelisin, karşı yamaçtaki kaçak.
teknik açıdan belgesini imza bölümüne yükleyemeyenler olabilir, ama birilerine yükletebilir bu engel değildir.
biz daha olayın başından birbirimize inat edip yüklememe kararı alıyoruzki birlik beraberlik nasıl sağlayacağız,
bütün sıkıntılarımıza kılıcı keskin bir karar merci gelecekki öttürsün ortalığı, herkez payını alsın, oda yok.
bu yoğurt bu senede tutmaz.
selamlar
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2012, 11:06:18 Gönderen: Hasan AKSU »
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
Bizim milletimiz sadece vatan söz konusu olunca birlik olur..Onun haricinde herkes kendi işine bakar..Bu eskiden beri böyledir ve böyle olmaya devam edecek...Federasyonların elinde herkezi hizaya geçirecek güç var ama kullanmayı bilmiyorlar...Çok mu zor avcıların isteklerini yazıp imza toplamak ???
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

enis kıran

• Ziyaretçi
VALLA BURDAKİ AVCILAR TATMİN OLACAK DİYE KİMİN EVRAĞI VARMIŞ KİMİN YOKMUŞ KİMİN AVCI OLDUĞU KİMİN OLMADIĞI EVRAKLARLA KONTROL EDİLİR GİBİ Bİ KONU OLMASI GARİP Bİ DURUM.BİZ BUNU BURDA YAPACAĞIMIZA AV SEZONU ÇIKALIM AVLAKLARDA ÖNÜMÜZE GELENE EVRAK SORALIM BU DAHA MANTIKLI OLMAZMI SİZCE? PAYLAŞILACAK BİŞEY OLMADIĞINI DÜŞÜYORUM.

Çevrimdışı Faruk SAÇLI

• *
ruhsat sahibi olmak çok önemli değil böyle sitelerde güzel sohpetler yapabilmek için, zaten avcılar ile dostluk kuran kişiler işin güzelliğini çok kısa zamanda görecek ve ekonomik durumu buna müsade ederse hemen belgelerini tamamlamak için zamanla yarışacaktır. bizlere düşen dost kazanmak olmalı. ben yaklaşık 50 yaşındayım, 2000 yılında av teskeremin süresi dolduğundan beri tüfeğim yağlı/sarılı olarak dolapta yatıyor. tek fişek sıkmadım. burnumda tütüyor desem yeridir. emekli olmama 10 ay kaldı. ekonomiyi ayarlayabilirsem ve iyi bir köpek bulabilirsem tekrar av peşinde ter dökmeye çıkacağım. belgeli/belgesiz ayırmadan tüm av dostlarına selamlar.
Faruk SAÇLI
1961/MERSİN

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
Bu Yorumum şahsımı bağlar, yönetimin ortak görüşü daha sonra paylaşılır.

Foruma üye olmak için kişinin avcı belgesi olması şartı yoktur...
Aktif bir avcı olarak, avcı belgesi olmayanları asalak diye nitelendirilmesini doğru bulmuyorum.

Kişinin avcı belgelerinin olmaması, onun yasal olarak av yapamayacağı anlamını taşır.
Avcılıkla, köpekler hakkıdaki bilgisiyle, atış teknikleriyle ilgili bilgisiyle, tüfek ve mühümmat hakkındaki bilgisiyle ilgili bir ölçü değildir.

Mesaimin olmadığı, hemen hemen her av gününde ava giden aktif ve belgeli bir avcı olarak bu konunun yanlış yorumlanmaya açık olduğunu, üyelerimiz arasında ikilik yaratabileceğini düşünüyorum.

Konunun, belgesi olmayanların av yapmaması gerekir boyutunda tartışılması gerekir..

Belgesi olmayanların üyemiz olmamalı gibi bir düşüncenin sağlıklı olmadığı kanaatindeyim.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
sorun birilerini tatmin etmek değil ki.konu gayet açık ve net sitedeçarşaf çarşaf  fotoğraflarını yayınlıyan  arkadaşlar bir defada av pulunu yayınlayıversinler.gayet mantıklı bir düşünce.eminim bu site içerisinde bile dünya kadar evraksız bohçacı vardır.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
konuyu bazı üyelerin yanlış anladığını,site yönetiminde üye kaybının yaşanacağını düşünerek kabullenmek istemediğini düşünüyorum..

bir kaç gün önce Osman DÖŞLER  beyin pul sayılarını yayınladığında çoğu kişi feryat ediyordu ...  ne olduda o görüşler değişti...

HARUN KIZILKAYA  denen şahış (nisan ayında keklik vuran kişi) bu siteye üye olsa KALABALIĞINDAN başka ne faydası olacak....

konuyu çarpıtmadan burada  sayfa sayfa av resimleri atanların belgelerini paylaşması gerektiğini düşünüyorum........

kullanmaya TÜFEK  sıkmaya FİŞEK  beslemeye KÖPEK  ava gitmeye ARAÇ bulabiliyorsan   BELGELERİNİDE TAMAMLAYACAKSIN....
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
Tartışılması gereken güzel bir konuya değinmişsin Yıldız abla...
Benim diğerleri gibi şahsi düşüncem bu uygulamanın sorun yaratacağı yönünde..
Sadece belgelerimizin ön yüzünün fotoğrafını çekip yada taratıp buraya atmakla bu işin çözülmeyeceğini düşünüyorum..Eğer böyle bir uygulama olacaksa da vize tarihleri yada pulun hangi döneme ait olduğu belirtmek gerekecek..Bu da bir sürü tartışma ortamı yaratacak..'' yok senin tarihlerin iyi çıkmamış okunmuyor, yeniden fotoğraf çek falan filan...''
Hadi taratarak yapılsın diyelim...Herkesde tarayıcı yok...
Onu da geçtim çoğu avcımız daha siteye fotoğraf yükleyemiyor..
Velhasıl-ı kelam bu işin iki ucu .... değnek :)
Durduk yere huzurumuzu kaçırmayalım...
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
  • AVCI DEVLETİN KİRALIK KATİLİ DEĞİLDİR...
Ramazan Bey size katılıyorum tabiki bu bir forum herkes üye olup iyi veya kötü düşüncesini söyleyebilmeli bu gayet doğal ve sağlıklı olanıdır.Suat Beyede hak vermemek elde değil....
O zaman ne yapmalı bu işin orta yolunu bulmaktan geçer oda şöyle olabilirim kanaatindeyim.Şöyleki av anılarını paylaşan arkadaşlarımız av fotolarının en sonuna avcılık belgesinin fotolarınıda koyarak tartışmaya son verebilirler.Böylelikle paylaşımda bulunan arkadaşların belgeli birer avcı olduğu bohçacı olmadığı anlaşılmış olur....
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan
Gsm:0543 503 85 50

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
Burak Bey yukarıda bahsettiğim gibi fotoğraf paylaşımında bulunan arkadaşların fotoğraf makinaları var demektir.Avcılık belgesinin fotosunu yakından çekip paylaşımlarına ekleyebilirler.
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
Burası bir platformdur avcılık ve avla ilgilenen herkes bu form sitesini kullanır.Belgesi olmayan bu sitede olamaz gibi bir algı uyanıyor.Konu başlığı düzeltilir ve başka bir başlık ile olur ise tamam.Kişi kendinden mesuldur.Siz kaçak avlanmaya karşısınız da ben değilmiyim....İnsanları katagorize etmenin kimseye faydası yok.Madem karşısın kaçak avcıya git merada avlanırken ihbar et.Yukarıda bir avcı arkdaşım belgesini gayet samimi olarak yayınlamış.Arkadaşın orada yayınladığı belge deki tarih 2010-2011 şimdi bu arkadaş bohcacımı site den ihracmı edeceksiniz.Olmaz böyle şey...
Bilgi ve birikimi olan her şahıs bu siteden faydalanır illede avcı olmak zorunluluğu yoktur.Kanatindeyim.Ancak bende farkındayım ki avcının düşmanı yine avcı.Ayrıca avcının dostu gibi görüüp,avcının cebin de ki paraya göz diken kurlurşlar ve insanlar var.Bununla yetinmeyip sınıfsal ayrım yapan ve avcıyı bölmek için  diretenlerde.Bunlar dururken nelerle uğraşıyoruz.
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2012, 12:53:10 Gönderen: Serhat ÇELEBİOĞLU »

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
yönetimin konuyu değerlendirip sonuca bağlaması gerekir,
biz üyelerin fikir yürütmesi, yaptırıma etkisi olamayacağını
hatta tansiyonu yükselteceği kanaatindeyim,
biz üyeler görüşlerimizi açıkca ifade ettik bundan sonrası yönetimin
vereceği karar....

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
Serhat bey tam 1 saattir yazmak isteyipte yazmaya bir türlü vakit bulamadığım duygularıma tercüman oldunuz.
Fikirlerimiz birebir aynı.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Sn Serhat Çelebioğlu,

devamlı yazılarınızda sosyal sınıf ayrımı aypılıyor ibareleri var.

Dünya da sosyal sınıf ayrımı yapılmayan yer var mı ?

Komünüst sistem de uygulanmaya çalışıldı. Maalesef oda yıkıldı.

Sosyal sınıf olarak avcılık sistemini dikte etmeyin.

Dünyanın hiçbir ülkesinde bu adam fakir ava gidemiyor diye tüfek,fişek,köpek sübvansiyonu yapılmıyor.

İnternete giriyorsunuz, Avrupa ve Usa daki Wild Life Management lara girin bakın böyle bir uygulama var mı *

Pulsuz,harçsız,belgesiz avlanma var mı ?

Limit,yasaksız avlanma usulleri var mı ?

Ayrıca Siz parasız birisinin zengin sporu sayılan Ata binme,Tenis oynama vb sporları bedavaya yaptığı yerler biliyormusunuz.

İnsanlar çalışacak,üretecek ve masraflarını karşılayarak hobilerini yapacaklar işin boyutu bu

Sitede modlar bile ayrımcılık yapılacağı konusunda hem fikirler.

Yani burada legal ve illegal herkes resim atabilir, herkes avlanabilir.

Ama şunu da unutmamak gerekir.

Tuncay bey MAK konusunda iri bir punto attı.

Biz avcılar herşeye layığız diye.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
BENİM BİR FİKRİM VAR!
O zaman ne yapmalı bu işin orta yolunu bulmaktan geçer oda şöyle olabilirim kanaatindeyim.Şöyleki av anılarını paylaşan arkadaşlarımız av fotolarının en sonuna avcılık belgesinin fotolarınıda koyarak tartışmaya son verebilirler.Böylelikle paylaşımda bulunan arkadaşların belgeli birer avcı olduğu bohçacı olmadığı anlaşılmış olur....
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
lafı farklı noktalara çekmek yanlış olur. kimse sınıf ayrımı yapmıyor. ortada bir kanun var. buna uyulması lazım. herkes takılabilir bu siteye kanunda av belgesi olmayan sitelere takılamaz yazmıyor ki niye böyle yazılar yazıyorsunuz. amaç legal avlanmaksa buyrun. şahsen ben bunu savunuyorum.
herkes elini taşın altına sokmalı.
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
Bu kontrol işini yapması gereken Kurumlar belli, onlar yapmıyor diye biz burada yapalım desek bile ne ölçüde faydalı olacak soru işareti?
Bu ülkede keşke kimse vergi kaçırmasa...

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
Bu kontrol işini yapması gereken Kurumlar belli, onlar yapmıyor diye biz burada yapalım desek bile ne ölçüde faydalı olacak soru işareti?
Bu ülkede keşke kimse vergi kaçırmasa...
aynen katılıyorum ve ekliyorum zihniyet değişmeli. şu ene duygusundan sıyrılmalı insanlar. kurallar kanunlar biz insanlar için daha bu sisteme uymuyoruz ki daha iyisini istiyoruz. ne verdik ki ne istiyoruz. ondan sonra mak kararlarını sorguluyoruz.
hakkını arayacak insan önce gereğini yapar yasal platformda kendini savunur. balık baştan kokar arkadaşlar
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU