Gönderen Konu: ONYEDİBİNE YAKIN AVLAK ÜYESİNİN HEPSİ YASAL VE BELGELİ AVCIMI?  (Okunma sayısı 20982 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Değerli avcı arkadaşlar üye sayımız ne mutlu  ki nerde ise 17000 kişi olmak üzere. Tabii bu üyelerden belli bir kısmı avcılara sempati duyanlar, av, doğa, silah,köpek hayranı kişiler, çeşitli av malzemeleri satan firma sahibi kişilerdir.  Burda düşünmemiz gereken avcılık ile ilgili paylaşım yapanların kaçta kaçı AVLANMA BELGESİ olan avcılardır sizce?
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Nazife hanım çok güzel bir konuya değinmişsiniz tebrik ederim, aynı konuyu bende çok merak ediyorum.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
  • AVCI DEVLETİN KİRALIK KATİLİ DEĞİLDİR...
son zamanlarda gördüğüm en güzel düşüncelerden birisi osman Bey sizi tebrik ederim.mükemmel bir şey olur.
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan
Gsm:0543 503 85 50

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
Değerli avcı arkadaşlar üye sayımız ne mutlu  ki nerde ise 17000 kişi olmak üzere. Tabii bu üyelerden belli bir kısmı avcılara sempati duyanlar, av, doğa, silah,köpek hayranı kişiler, çeşitli av malzemeleri satan firma sahibi kişilerdir.  Burda düşünmemiz gereken avcılık ile ilgili paylaşım yapanların kaçta kaçı AVLANMA BELGESİ olan avcılardır sizce?
Değerli arkadaşlar ticari ilanlarım bu formda vardır ama ben işin ticari yönünden hiç bakmadım bu olaylara çünkü ben bir avcıyım ve dernekciyim ordu merkezde kaç belgeli aktif avcı var hepsini bilirim ve avlak üye sayısı 17000 olduğu söyleniyor benim bildiğim çok avcı var bu formu bilmeyen ve üye olmayan artık gerisini siz hesaplayın  bu söylenen rakam çok ciddi rakamlar bu rakamların üzerine birde üye olmayan avcıları eklerseniz ne olur bilmem türkiyede kaçtane belgeli aktif avcı var buna cevabı orman ve su işleri bakanlığı vermesi gerekmektedir eğer bildiğiniz avlanma belgesi olmayan avcılar varsa paylaşım larını görürseniz şikayet edin çünkü bizlerin yani belgeli avcıların haklarını gasp ediyorlar lütfen hakkımızı koruyalım...
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Bülent GÖÇER

• Müdavim Üyemiz
 ben varım.
Bülent GÖÇER
1968 AKÇAY
10390

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
Güzel bir konu
yönetim yapabiliyorsa bir program hazırlıyarak isim pul ve belge numaralarını yazabilecek bir çizelge hazırlarsa burayı doldurup dolduramayandan belli olur. Aynı av resimlerini paylaşıpta hiç pul satılmayan vilayetlerdeki avcılarımız gibi . olabilirmi acaba.
Herkese RASGELE
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı İsmail CANDOĞAN

• *
Değerli arkadaşlar ticari ilanlarım bu formda vardır ama ben işin ticari yönünden hiç bakmadım bu olaylara çünkü ben bir avcıyım ve dernekciyim ordu merkezde kaç belgeli aktif avcı var hepsini bilirim ve avlak üye sayısı 17000 olduğu söyleniyor benim bildiğim çok avcı var bu formu bilmeyen ve üye olmayan artık gerisini siz hesaplayın  bu söylenen rakam çok ciddi rakamlar bu rakamların üzerine birde üye olmayan avcıları eklerseniz ne olur bilmem türkiyede kaçtane belgeli aktif avcı var buna cevabı orman ve su işleri bakanlığı vermesi gerekmektedir eğer bildiğiniz avlanma belgesi olmayan avcılar varsa paylaşım larını görürseniz şikayet edin çünkü bizlerin yani belgeli avcıların haklarını gasp ediyorlar lütfen hakkımızı koruyalım...

kardeş iyi güzel yazmışında sen değilmisin ihalelerde sahibi gelen tüfeklere çıtayı yükseltmek için fiyatı artıran doğrudur bu kanunen bir sakınca yok ama ahlaki açıdan etik,mi  hangi avcı başka diğer bir avcının tüfeğini almaya çalışır tekrarlıyorum ticaretse bana göre hayır ama hadi evet ama avcılık açısından bence yanlış ağlayanın malı gülene hayretmez.

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
Bravo Nazife hnm;
 eğer bu sitede ava gidipte belgeli 17,000 avcı olsun.
Ben bu avı bırakırım.

Herkes imza bölümüne avcılık belgesinin resmini de koysun.
Resim atanlarda her resminin altına gittiği kişilerinde belgesini resimlese o da güzel olur.
Açalım bir topic BELGELİ AVCILAR RESİMLERİNİ KOYSUN.

İmzasının altına da bu kişi Belgeli avcıdır diye ibare koyalım
  • Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
Güzel bir konu
yönetim yapabiliyorsa bir program hazırlıyarak isim pul ve belge numaralarını yazabilecek bir çizelge hazırlarsa burayı doldurup dolduramayandan belli olur. Aynı av resimlerini paylaşıpta hiç pul satılmayan vilayetlerdeki avcılarımız gibi . olabilirmi acaba.
Herkese RASGELE
  • Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
Güzel bir konu. Ben burada hayatında hiç ava gitmemiş ama duayen köpekçi ve avcı biliyorum. HODRİ MEYDAN...
« Son Düzenleme: 29 Mayıs 2012, 22:10:35 Gönderen: M.Aytaç TOK »
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

Çevrimdışı İsmail CANDOĞAN

• *
nazife abla ben başlayayım umarım 17000 üyeyi buluruz. sonuçta imza kısmına bir avcının en iyi imzası bu olsa gerek bu çalışmandan dolayı şahsım ve ekibim adına teşekkür ederim

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
şahsi düşüncem on numara bir fikir. ancak bu neyi değiştirir ki demeden de edemiyorum 
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Mahmut KARAGÖZ

• Müdavim Üyemiz
nazife abla iyi fikir benim belgelerim konyada izine varinca avlaga atarim ama busene ava son veriyom bende digerleri gibi pul vergi felan vermiyecem artik yeter senede iki hafta ava giderim pulumu alirim izinimi ona gore ayarlarim adamlar her sene bir tarih degistiriyorlar hepsi onlarin olsun istemiyom artik
Mahmut KARAGÖZ
1968 KONYA (Fransa)

Çevrimdışı Berk KEMİK

• Free Üye
  • *
  • Tavşancı
18 im biter bitmez evraklarımı ilk gün çıkarmıştım :) 2008 yılından beri yasal olarak avcıyım . Sitede evraksız bir çok avcı çıkacaktır. Evraksız avcılar son günlerde Facebookta haytap federasyonu tarafından avlanıyor , cezai işlem uygulanıyor . Evraksız avcıların  dikkatine ...

http://img5.ressim.net/out.php/i5753099_dscf2401-jpg
Berk KEMİK       
1990       BARTIN
0534 863 15 32

Çevrimdışı Ziya ELÇİN

• Free Üye
  • *
Yaklaşık 30 yılı aşkın süredir avla ilgilenmeme rağmen çevremdeki avcıların belgelerinin olup olmadığını hiç merak etmedim.Ancak bazı kişilerin avcı olmamalarına rağmen vicdanlarının olup olmadığını hep sorguladım. Gelecekte yaban hayatımızın yok olmaması ve hepimizin korktuğumuz gibi vicdansız olmaması için çalışalım ve dua edelim.Hepimize belgeli ve vicdanlı avlar dilerim.(Ödediğimiz vergi ve harçların av ve yaban hayatının korunmasına ayrıldığını düşünmüyorum)
« Son Düzenleme: 29 Mayıs 2012, 23:53:50 Gönderen: Ziya ELÇİN »
Ziya ELÇİN
1960 Sivas/Balıkesir www.asyaav.com.tr

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
kardeş iyi güzel yazmışında sen değilmisin ihalelerde sahibi gelen tüfeklere çıtayı yükseltmek için fiyatı artıran doğrudur bu kanunen bir sakınca yok ama ahlaki açıdan etik,mi  hangi avcı başka diğer bir avcının tüfeğini almaya çalışır tekrarlıyorum ticaretse bana göre hayır ama hadi evet ama avcılık açısından bence yanlış ağlayanın malı gülene hayretmez.
ismail bey yorumu silmek zorunda kaldım çünkü seni diğer arkadşınla karıştırdım biraz üslüp bozukluğu vardı arkdaşında bunu kabul etsin neyse derin mevzu buradan yazmamız hoş olmaz kusura bakma
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
Ufuk abi meraklanma ben eklerim 2mizinkini birden bi ara..Buarada söylediklerine katılmamakta elde değil..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz

bu pul 2010 2011 dönemine aittir ,,2011 2012 pulum il dışıydı ve şu anda avcılık belgeleri değiştiği için avcılık belgesiyle beraber  bodrum kulüp başkanımız tarafından  değişim için gönderildi

Uploaded with ImageShack.us
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2012, 01:03:56 Gönderen: Ramazan HAK »
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Ne bu şimdi?Evraklılar-evraksızlar..bu konu bir kaç sene öncede yapılmaya uğraşıldı ve öylece bitti.Milletin cebinde para yok siz nelerle uğraşıyorsunuz..Evrak işi 2004 ten sonra hızlandı ve yükselme devrinden sonra şimdi durgunluğa geçti..lütfen içimizden birkaç kişi gönüllü olarak bağlı bulunduğu vergi dairesine gidip sorsun:2005 ten bu yana evrak iptali yaptıran sayısını( tam net olmasada önemli değil) bir öğrensin..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Değerli ahmet kardeşim bir koli av fişeğinin  120-150 Ytl. olduğu şu zamanda bir avcının vergi ayının ve avlanma belge pulunun ayrı ayrı aylarda olduğunu düşünürsek  bir avcının kendi bölgesi için 150 veya 170 YTL.  belge ve vergi  ücretini ödiyemez demek yanlış olmazmı? Evet bundan  15 yıl evveline kadar  böyle vergiler ve pul bedelleri yoktu. Ancak avcıların haklarını koruyamayanlar yüzünden bu işler bu hale geldi maalesef.  Avcı ava gitmek için  fişek alıyor, tüfek alıyor, gerekirse köpekte  alıyor av sezonu açıldığında kendi bölgesi dahi olsa  uzak av yerlerine gitmek için masraf yapıp arkadaşlarının aracı ile veya kendisi gidebiliyor. Bu yüzden lütfen  milletin cebinde parası yok ava zor gidiyor dememiz abesle iştigal demek değilde nedir?  Örnek verecek olursak imkansızlıklar içinde  benim bir bayan olarak işe atıldığım 1989 yılları düşünecek olursak o dönemden beri  ruhsatım ( sonradanda vergi ve pul çıkması dahil)  var.  Herkesin olmalı. Fakirdediğimiz kimi avcı  günde en az 2 paket sigaraya (çiki içiyorsa içkiye) para varebiliyorsa ufak hesaplama ile bu ayda en az 300 YTL  ediyorken senede bir kez  avcılık için vergi dahil pul bedeli olarak 170 YTL  çok mu büyük bir bedel?   O ZAMAN AVCILIK İÇİN VERGİ VE PUL BEDELLERİNİ SIKINTI İÇİNDE OLANLAR DAHİ ÖDİYENLER ENAYİ,  ÖDEMEYENLER AKILLIMI OLUYORLAR?  Öyleyse türkiyedeki hiç bir kurala hiç bir kanun maddesine uymayalım.  Olacak şeymi bu?
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
neticede kuralları olan bir ülkede yaşıyoruz.devlet böyle bir kural koymuş. uymak gerekiyor. ha sistem şuan için avcı lehine pek işlemiyor. malum mak kararları ortada. ama birgün gelir düzelir.bunun içinde önce bizim düzelmemiz gerekiyor. yanlış anlaşılmasın evraklı olupta kural tanımayan insanlarda vardır. benim anlatmak istediğim evraklı olsun veya olmasın gereği bunun ne kurallara uymak. ozaman uyalım lütfen. herzaman ne diyoruz sürdürülebilir avcılık değil mi. öyleyse bu sistemin çarpıklığıda mutlaka birgün düzelecek. illa benim görmem gerekmiyor. neticede bugün varız yarın yokuz. ama düzgün bir sistemi mutlaka birileri görecek.bunda da benim payım niye olmasın
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2012, 08:28:03 Gönderen: Kemal YILMAZ »
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
Konu açılmış iyi de şimdi bu sitenin üye sayısı kimi neden rahatsız ediyor anlamış değilim.Sanal bir ortamda özgür bir platform oluşturulmuş.Doğal olarak her kes üye olur.Kişilerin avcı mı, avcı değil mi,yoksa ticari mi diye eleştirilmesi de yanlıştır.Site içerisinde herkesin kullanabileceği başlıklar mevcuttur.Şayet site yönetimi bu başlıklara lüzum görmeseydi  bu başlıkları da buraya açmazdı.Tabi ki  avcıların belgeli olması hepimizin işine gelir.Ancak bu siteye üye olanları, belgeli, belgesiz diye adlandırmak yanlış olur.Avcılığın Türkiye de şu konumda olması avcı üzerinde oynanan ve avcıyı sınıfsal ayrıma tutan zihniyetler yüzündendir.Yok ben illede belgeli avcı avlaklar da olsun diyorsanız,çıkarsınız meraya belgesi olmayan avcıyı ihbar edersiniz olur biter.

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
ismail candoğan berk kemik imzalarına gerekli cavabı koymuşlar ellerine sağlık benimkide imzamda linkli... yıldız abla benim nezamandır aklımdaydı bu iyi oldu..anya konya belli olsun en azından atan tutan belli olur imzasına herkes avlanma belgesini koysun...çok kolay bi işlem... gündeme geldiği için teşekkürler abla ellerine sağlık....

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
serhat abi üyeler sitede istediği gibi dursun ama forumda bu bence gerekliydi cünkü cidii paylaşımlar yapılıyor yeri geliyor tartışmalar yaşanıyor avcılık ve avlanmayla alakalı gündeme gelen önemli konurada kimin kaale alınıp kkimin kaale alınmayacağı konusanda üye kişinin ciddiyetini acıklayı bir unsur bence bu olay ve kimsenin zorunluluğu yok tabi ama mert avcının da şiarıdır bence..işte ben buyum diyecek diyebilecek avcı avcıdır bence kendi görüşüm tabi ki bu..

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
Aramızda asalak geçinen parazitler ayıklanmış olur, hodri meydan buyrun,
umarım tutar bu yoğurt,
bu uygulamayı dahada sıkılaştırabiliriz, onu daha sonra hayata geçiririz, hele önce belgeleri görelim, katılım nekadar olacak,
bunun için yönetimden yardım taleb ediyorum sitede duyuru açılsın avlanma belgelerinin son vizenin yapıldığını gösterir sayfa ve en son alınan avlanma pulunun resmini okunaklı birşekilde imza bölümüne taşıyalım, üyelikler ona göre sınıflandırılsın
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2012, 09:08:21 Gönderen: Hasan AKSU »
1981 / Samsun / Malatya