Gönderen Konu: Sezon kapalıyken mantar olan hayatımızı Meşe mantarı ile süsledik..  (Okunma sayısı 3998 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
Doğa aşkı bambaşka birşey mantar bahane sabahın 5:00 de bülbül sesleri eşliğinde missler gibi kokan meşelikde dolaşmak şahane ;)

Uploaded with ImageShack.us

Bu da devasa AYI mantarı :)

• Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
harbiden mantara bağlamışsın :)

selamlar
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Maşallah Hasan Bey

Bizim Kayseridede ciddi manada hobi olarak haftasonları mantara gidenler var.Benim bulduğum tepsi gibi,seninkiler ufak vb muhabbetler yapıyolar,birbirine adres veriyorlar,aynı bizim avcılık gibi tutku haline getirmişler...Ama sizinki gibi bülbül sesleri eşliğinede doğayla erkenden buluşunca eminim keyiflidir..

Biz çok karşılaşıyoruz dağlarda ama bir türlü cesaret edip toplayamadım çünkü bilmek lazım...

Rastgele;
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
 Ankara/Kazan bölgesi genelde meşelik..Bu bölgenin avcıları mantar toplamaya çıkıyorlar ve usta olmuşlar.Bu topladıklarımızda meşe mantarı ve bölgede önemli aynı mantar başka bölgeden toplandığından toprağından suyundan tutabiliyormuş..Meşe mantarı taklidi yapan tutan mantarlar da ince saplı.Bende acemiyim topladıklarımı 2 ekspertizden geçirmeden yemiyorum :)

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Ankara/Kazan bölgesi genelde meşelik..Bu bölgenin avcıları mantar toplamaya çıkıyorlar ve usta olmuşlar.Bu topladıklarımızda meşe mantarı ve bölgede önemli aynı mantar başka bölgeden toplandığından toprağından suyundan tutabiliyormuş..Meşe mantarı taklidi yapan tutan mantarlar da ince saplı.Bende acemiyim topladıklarımı 2 ekspertizden geçirmeden yemiyorum :)

Aman abi dikkat..Ben biliyorum diyipte zararını görende çok duydum...Yalnız biz tıp dilinde ekspertiz yerine kobay diyoruz ama :D :D Sen formulu bulmusun abi sırtın yere gelmez :) :)
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
:)) Ekspertiz dediğim bakınca anlıyorlar yoksa öyle tadına tuzuna bakacak gönüllü kobay ekspertiz çokda bize bişiy kalmaz eve götürecek..Şaka bir yana bilsen bile şüphelendiğin mantarı torbana atmayacaksın evcikkıran diye bir mantar var ki adı üstünde 20-25 gr tüketilmesi yeterli ilacı çaresi yok karaciğer ve böbreğin metabolizmasını bozuyor ve hakkın rahmetine kavuşuyormuşsun..

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
Ahmet Bey avcılık gibi hastalık buda :) biz gözümüzü kapadığımızda keklik görürüz amcalar teyzeler kuzugöbeğe görüyo :))))

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Aman abi ben kültür mantarını mangalda tereyağlı kaşarlı yapıyorum bi lezzetli oluyo sorma :D :D Sana keyifli mantar toplamalar..Ekspertizleri çoğalt dicemde 25 30 gr herbirine numune yedirirsen sıkıntı :D
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com