0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
http://www.provet.com.tr/prospektus/87.pdf yıldız hanım bu sizin önerdiğiniz ilacın prospektüsü... bana rica etsem köpeklerde kullanımı ve dozlaması ile ilgili bölümü gösterebilirmisiniz.... bunu öneren bizler biliyozda bu ilacı üretenler bir araştırılmışlığı olsa buraya yazmayı mı beceremiolar...
mehmet bey bu resimlerini koyduğunuz ilaç tr de satımına izin verilmeyen ruhsatsız ve bakanlıkça toplatma kararı olan bir ürün..
Sevgili Ali kardeşim, Kenenin ve pirenin patladığı bir dönemdeyiz gerçekten. Ancak geçen sene de dayım aynı olaydan, bolfonun etkisiz kaldığından söz ediyordu.İlaçlamayı yanlış yapıyorsun da ondan, ben yapayım da etkili oluyor muymuş, olmuyor muymuş gör dedim. İlaçlamayı ben yaptım aynı ilaçlamayı 1 hafta sonra tekrar yapacaksın dedim. Bir tanesi kalmadı...Öncelikle köpeği başka bir yere bağlayıp köpekten önce onun yattığı yeri yuvayı, kafesi, etrafını, yerleri... vb. güzelce ilaçlıyoruz. Sonra bir su spreyiyle, (Eski camsil spreyi olabilir).İçine su doldurup köpeğin her tarafını bir güzel nemlendiriyoruz. Sonra da Bolfoyla köpeği beyaza boyuyoruz ve derhal yerine bağlıyoruz veya kafese koyuyoruz.İlaçlama yaparken köpeği farklı bir yere bağlayıp ilaçlamak pireyi kurtarmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. Sadece köpeği ilaçlarsanız yer temiz olursa pire veya kene atlayıp kendini kurtarıyor.Tehlike geçince sonra tekrar geri geliyor. Ama önce yerini ilaçlayıp sonra köpeği ilaçlayıp yerine bağlarsanız, kene veya pire önce ilacı köpekten alıyor. Sonra yere atlayıp kurtulacağını sanarken bir de yerden ilaç alıyor ve kesinlikle ölüyor. Köpeği nemlendirmeden ilaç atarsanız köpek silkelendiği zaman ilacın % 60- 70'ini üstünden atıyor. Ama nemlendirirseniz ilacın % 80-90'ı köpeğin üstünde kalıyor ve daha etkili oluyor. Sağda solda kalan pireler de bir hafta sonraki temizlikte kesinlikle ölüyor...Bana kafayı yedirten bu olaydan deneye deneye böyle kurtuldum. Tavsiye ederim.
Altoks ile ilgili çok önemli bir madde var .Collie cinsi köpeklerde ölümle sonuçlanabilir diyor.Sadece bir ırkta bu etkiyi göstermesi bana çok garip geldi.Eğer Collie için geçerliyse sanki diğer köpek ırkları içinde geçerli olabilir gibime geldi. Veteriner arkdaşlar bu konuda bğilginiz var mı acaba ? Yani köpek ırkları arasında bu denli metabolizma yada gen farklılıkları yada her ne ise varmıdır ;?
Bu başlık altında bir veteriner hekim ile tartışmak gercekten çok saçma ve komik.İçindeki etken maddeleri bilmeden deneme yanılma yolu ile bu iş yapılmaz.Doktora akıl veren hasta,mühendise bina yapmayı öğreten müteahhit gibi birsey.Ama şunu da eklemek istiyorum ki sözüm meclisten dışarı hiç bir veteriner dostum üzerine alınmasın lütfen,işin içine maddi kaygılar ve - ilaç - girince veterinerlerin samimiyetinden şüphe duyuyorum.Hasta olan köpeğimin tedavisine dünya kadar para verdikten sonra çözümünü hala internet sayfalarında arıyor olmam bu kaygılarımı daha da arttırıyor.
veteriner hekimlerden şüphe duyuyorsanız yapacak birşey yok...peki bu ülkede şüphe duymadığınız yada duymadığımız bir meslek dalı varmı.. başıma gelen birşeyi anlatayım 1-2 sene evvel karnımda ağrı ile hastahaneye gittim..acil ameliyat ve bir sürü bıçak parası istendi, sebebi mi apandist ? yok dedim ben olmuyorum bu gaz sancısı.. ben haklı çıktım ya sağlık sektöründe olmasa idim ne olacak tı hadi şimdi burdan yak...kime nasıl güveneceksiniz...
Bayticoldan şaşmayın. Hiçbir yan etkisini görmedim. Bu zamana kadar büyük en az 50 köpeğimde kulanmışımdır . Hatta 25 günlük 8 eniğe 2 sene önce aşırı pire basmıştı hiçbir ilaç la arındıramamıştım pireleri en son bu ilaç çare oldu ...
Arkadaşlar lütfen kullandığımız usluplara dikkat edelim hepimiz dostuz herkes her aklına geleni söyleyemez sevgi ve saygı çerçevesinde tartışalım lütfen.