Köpeklerde en önemle dikkat edilmesi gereken hususlardan biri şüphesiz parazit mücadelesidir.Tüm yorumları okudum,Burak bey in söylediği Bayticol isimli ilacı çok iyi biliyorum ,zaten kendim de 8 senedir veteriner kliniğinde çalışıyorum.söylediği gibi bu ilacı yanlış kullanırsanız zehirlenme olabilir,uygulama bölgesinde derin lezyonlar yapabilir,yaralar oluşabilir.fakat bu durum diğer bütün insektisit-akarisit ilaçlar için de geçerlidir.Bütün ilaçların fazlası zararlıdır,mutlaka toksik etkisi vardır.%1 oranında Flumethrin ihtiva eden bayticol adındaki ürünü,kaç senedir hem kendi köpeklerime ,hem de müşterileriminkilere kene mücadelesinde kullandım,gayet iyi sonuçlar aldım.canlı 10 kg 1 cc enseden kuyruk sokumuna kadar damlatıldığında kurak havalarda yaklaşık bir ay kadar etkisini sürdürür.Yine aynı ilaç köpeklerde demodex uyuzu için de kullanılır.
Özhan abiye de zaten bu ilacı uzun süre önce ben tavsiye etmiştim.Fakat dediğim gibi doz aşımı yapılmamalı,bu nedenle piyasada hazır satılan (Fibroline,Fibrovet,Biyoline ) gibi ense damlalrı daha güvenlidir bu doğru,çünkü doz ayarlanmış hazır ilaçlardır,köpeğin kilosuna göre de ayrı paketlerde satıldığından daha güvenlidir.Fipronil ve Methoprene etken maddeli bu ilaçlar pireye de etkilidir.Fakat pahalı olduğu da bir gerçektir.