Gönderen Konu: M.A.Komisyonundan çıkan yedi gün serbest avcılık  (Okunma sayısı 2994 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
Değerli avcı arkadaşlar bu yıl doksan altı adet devlet ve genel avlak ilan edildi kotaları belirlendi bazı sulak alan olan deltalar planlı avcılığa açıldı milli parklar sitesinde yayınlanacak bu avlaklarda ücret ödemeden yedigün gideceğiniz avlağın il müdürlüğünden  kota alarak avlana bilirsiniz kesinlikle hiç bir yere para ödemiyorsunuz yayınlandığı zaman sizlere daha geniş bilgiler alıp bildirirm saygılar
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Ynt: M.A.Komisyonundan çıkan yedi gün serbest avcılık
« Yanıtla #1 : 27 Mayıs 2012, 23:15:32 »
Ersin bey geçen yılda bu sistem vardı, paralı avlak sisteminin yumuşak geçiş yöntemi sanırım bu olacak...
zamanla her tarafa böyle olacak daha sonra bunların arasından talep gören yerlerde paralı avlak sistemine dahil olacak...

Geçen yıl buralarda avlanmak için gerekli izin nasıl alınır v.s forumda yayınlamıştık, ancak bu işlerin sonu şimdiden belli.
Ben Türkiye de paralı avlağın ege ve marmara hariç rağbet göreceğini pek sanmıyorum bakalım sonumuz nasıl olacak AVCILAR İZLİYOR.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
« Yanıtla #2 : 28 Mayıs 2012, 00:01:13 »
Tuncay bey 2016 ya hazırlık yapılıyor insanlara böyle yedi günle cazipleştiriliyor sonra paralıya geçilcek bizler kendilerine derneklerin ve federasyonların içinde olmadığı hiç bir projeyi kabul etmediğimizi söyledim onun için ısrar ediyorum tek yol çoğalmak başkanları göreve zorlamak   biz hala izmirde devlet örnek ve özel avlak yaptırmadık yaptırmamak içinde tüm izmir birlik olduk herkezden bunu bekliyoruz
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #3 : 28 Mayıs 2012, 00:11:36 »
Ersin bey bahsettiğiniz birlik beraberlik olmazsa bu iş olacak kararları daha öncede yayınlandı,
fakat bu işin mimarı kimlerdir avcılar için nasıl sonuçlar ortaya çıkaracaktır bilimsel bir çalışma yok, bizlerde refleks olarak karşı çıkıyoruz...
Şu anda görünen bu özel avlakların en azından kısa vadede avcılarımız açısından pek hayırlı olmayacağı...
Bilgin avcılarımız işin peşindelerdir pek açıklama yok buda bizlere rant kokusu olarak geliyor :)
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
« Yanıtla #4 : 28 Mayıs 2012, 01:03:57 »
Tabiki bizim için hayırlı değil bizim için olsa gelin bu işin başına geçin derler bizi potansiyel suçlu görmezler aklıma gelmişken söyleyim yazmayı unuttum ramsar sözleşmesi dedikleri yani sulak alanlarda sürdürüle bilirlik var bunlar hayvancılık tarım balıkçılık avcılık biyolejik doğayı bitki örtüsünü korumak ama yasak anlamda değil varlıklarının devam etmesi için planlı şekilde yapılması bunlardan sadece avcılık hayvan severler çevreciler yüzünden yapılamıyor tuncay bey bu konular inan kolay değil özveri ister çalışmak araştırmak bölgelrı gezmek devletin içine girip onlardan bir şeyler öğrenmek aşılamayan mevzuat yönetmanlikler hakkında bilgi toplamak kanun tasarısı hazırlayıp sunmak okadar çok yapılacak iş varki maalesef yapıcak kişiler yok ama birlikte aşarız son zamanda beni pek sevmiyorlar doğruları söylüyorum diye yine söylüyorum anadolu ödülü verenler o ödülü kendine laik görenler silah imalatçıları fişek fabrikatörleri medya başkanları tv de ahkem kesenler MAK için neyaptınız T.A.AF tan yaban hayatı ve avcılık için ne yaptınız raporu istedim hiç bir şey yapmadık yapıcaz dediler onları bekliyoruz ama sizlerin değil çünkü bizim çok yolumuz var saygılar
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Kadri KASAPOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 28 Mayıs 2012, 01:37:38 »
bu konuyu bilen ustalarım abilerim biraz daha açık anlatabilir mi ? nedir ne degildir nasıl olur...

Kadri KASAPOĞLU  05374961110
1985 ANTALYA / ALANYA

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 28 Mayıs 2012, 07:44:14 »
Ersin bey geçen yılda bu sistem vardı, paralı avlak sisteminin yumuşak geçiş yöntemi sanırım bu olacak...
zamanla her tarafa böyle olacak daha sonra bunların arasından talep gören yerlerde paralı avlak sistemine dahil olacak...

Geçen yıl buralarda avlanmak için gerekli izin nasıl alınır v.s forumda yayınlamıştık, ancak bu işlerin sonu şimdiden belli.
Ben Türkiye de paralı avlağın ege ve marmara hariç rağbet göreceğini pek sanmıyorum bakalım sonumuz nasıl olacak AVCILAR İZLİYOR.
Aynen katılıyorum...
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

Çevrimdışı Hüseyin PİŞKİN

• DOZER
  • *
  • "Taş kırılır, tunç erir; ama Türklük ebedidir"
    • [url=http://2.imgland.net/Nrpt86.jpg][img]http://2.imgland.net/Nrpt86.jpg[/img][/url]
« Yanıtla #7 : 08 Haziran 2012, 01:17:24 »
Arkadaşlar mak kararları heryıl avcıların aleyhine çıkıyor biryıl bekliyoruz önümüzdeki sezon düzelir diye fakat maka gönderdiğimiz temsilci arkadaşların bazıları biz avcı arkadaşlarımızı  ya siysi yönünü kullanarak satıyor yada avcıların aleyhine oy kullanıyor bunlarla uğraştığımız yetmezmiş gibi birde ömer boravalıyla uğraşmak gerekiyor yıllardır özel avlak işlettiği için avcıları yolunacak kaz olarak gösteriyor yaban tv ye çıktığı zaman nezaman makla ilgili birşey konuşsa köylerdeki muhtarlarada para ödensin köylü avlağı daha iyi korur diyor yeter  devlet avcıyı  zaten yolunacak kaz olarak görüyor vize işlemleride bir defaya mahsus  çıktı yıllardan beri maliye bakanı bizi vergi mükellefi yaptı oldu olcak türkiyenin  bütün  devlet avlaklarını  kırmızıya boyayın olsun bitsin derizki tüm yurtta avcılık yasak düşünmeyiz önümüzdeki sezon neresi açılacak diye  makta komisyona giden avcı temsilcileri avcıların aleyhine oy kullandığınız  zaman  inanın kulaklarınız çok çınlıyordur biz avcı temsilcisi olarak eyhaf  fedarasyon başkanı  sayın ersin başkanı  maka gönderdik biz avcıları savunduğundan  zerre kadar şüpemiz yok en azından nasıl oy verdiğini veremiyeceği  hiç bir hesabı olmadığını söylüyor sizlerde bölgenizdeki avcı temsilcilerine makla ilgili nasıl bir çalışma yaptığını  nasıl  oy verdiğini öğrenebilirsiniz avcıların lehinemi aleyhinemi veya oy kullanırken nasıl toplantıdan kaçtığını buda tabiki doğal hakkımız mak kararları oy  sayısı 12-9 mağlubiyetimizle sonuçlandığına göre  soru sorma hakkımızda var   KULAK ÇINLATMA HAKKIMIZDA VAR

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 09 Haziran 2012, 01:01:15 »
ersin abiyi ellerindne öüpyorum abim...biraz karamsar gelebilir ama bir gercek var..paranın gücü..ve artık bu işin malesef dönüşü yok,,paralı avlaklara bir şekilde artık geçilcek..şu anda özeye özeye birilerine ve bir yerlere küfür etmek istiyorum acıkca söylüyoum bunu evet istiyorum ama etmiyoum burada...bu işin başınd aolnlar bu işi destekleyenler belli.. rant rant rant rant cıların isteği bu iş.. öylemi fişeği ben alcam.. tüfeği ben alcam köpeği en alcam mamasını ben alcam aşısına parayı vercem ama istedğeim gibi av yapmayacam ...yok öyle ben cıkca söylüyourm paralı avlaklara geçildiği gün bohçacıyım abi....abi bir sezon evlanmayalım belgeli avcılar bir sezon avlanmasın evet biliyorum bu cokzor biz avcılar içiçn cokzor ama cocuklarımzın ve gelecek nesil iççn bu cok önemli bir sezon tüfek bırakalım..tüfekçisi napcak fişekcisi napcak bakın görün ozman..paranın başındakiler birbirine bağırmaya balaycak sizin yüzünüzden diye..ozman anlaşılacak avcıınnkıymetii....abibuna yoğunlaşalım.. kararlaştıralım buna yoğunlaşalım av yapmayız evet köpek gezdiririz görmeye gideriz bunu yapabilirz tek çözüm bu abi başka cözüm aramyın parayı harcayan bizi para bizde ve bu işi para yönetiyorsa biz yönetiyourz.. abi bence tüfek bırkalım bir sezon bakın görün nasılda değişecek herşey...TEK ÇÖZÜM BU...