Gönderen Konu: Domuz avı için hangi optik?  (Okunma sayısı 16152 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
Domuz avı için hangi optik?
« : 27 Mayıs 2012, 22:00:08 »
Merhaba değerli üstadlarım.Sizlere bir konuda akıl danışacağım.Bundan yaklaşık 1 sene önce domuz avı için hatsan üretimi germanica otomatik av tüfeği aldım.Tüfek slug namlulu ve gez arpacık yok.Sadece namludan geriye doğru red dot montaj ayağı mevcut.İlk başta ucuz bir red dot almıştım ama pek memnun kalmadım.Ne ayar tutuyor ne de bişey.Şimdi değerli üstadlarım sizce ne marka ve nasıl bir red dot almam lazım?Bazı av marketlerde red dot lar mevcut ama herkes bu red dotlara ucuz ve çin malıdır diyor.Ayar tutturamassın ve kullanamassın diyorlar.Sizce bunlar doğrumudur?Yada bana önerebileceğiniz bir red dot markası varmidir?Ve nasıl ve nereden ulaşabilirim?Hepinize şimdiden saygılar.
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
Ynt: Domuz avı için hangi optik?
« Yanıtla #1 : 28 Mayıs 2012, 00:45:18 »
Kimsenin bir fikri yokmudur değerli arkadaşlar???
  • -Baikal NK 43 E S&S

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #2 : 28 Mayıs 2012, 10:49:53 »
???
  • -Baikal NK 43 E S&S

Çevrimdışı Raşit BAYSAL

• *
« Yanıtla #3 : 06 Haziran 2012, 21:35:43 »
atagan sen kastamonunun neresindensin bakalım??otomatik tüfeğe dürbün takmak tamamen saçmalıktır.karşına çıkıpta 4 nala koşan bir domuzu optiğe sokmak öle kolay iş değildir.alır altına çıkamazsın bak sonra:):):)en güzeli otomatikte düz nişangah hattıdır.emin ol daha isabetli vuruşlar yaparsın.ama illada görmek istiyorsan bir tüfek üstü optik,kastamonu merkezde ttnet bayi var.devlethan ismi arkadaşın.kıymetli bir dostumdur.git oraya sana göstersin nasıl bişey olduğunu.benim ismimi ver gidceğin zaman.o anlatır sana detayları zaten.hadi kal sağlıcakla.
Raşit BAYSAL
1981 İSTANBUL

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #4 : 06 Haziran 2012, 23:06:38 »
Atagan kardeş konu başlığın ilgimi çekti ve yorumları okudum. Raşit baysalın yorumuna katılıyorum. Çok doğru ve dikkat edilmesi gereken yorum yapmış. Bende de HATSAN SÜPREME MAX  12 çap y.0tomatik tüfeğime dürbün yeri yapılmış ve dürbünüde var. Ben kullanayım dedim ne mümkün domuz çok hareketli hedef yivli dürbünlü tüfekte 300 metredende vurursun ama yivsiz dürbünlü tüfekte bunun zorluğunu hemen gördüm kesinlikle tavsiye etmem. Ama bir poligonda zevk için  sabit veya hareketli hedefe tek kyurşunla dürbün kullanarak atış yapabilirsin.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #5 : 06 Haziran 2012, 23:26:21 »
Değerli Kardeşim Atagan seni pek tanımıyorum daha önce telefonla beni aramıştın ... Sanırım Tüfek Meraklısısın ama Benim gördüğüm Av konusunda biraz zayıfsın.
Şimdi söyle Anlatayım Av olayı dışardan bakıldığı gibi değil...
Dürbün olayına takılma otomatik tüfeğine dürbün takmak olmaz çok garanti atış yapman gerekir , Yivli silahlar gibi rahat pozisyon Alamazsın biliyorsun Kastamonu Arazisi sıklık bir yapıya sahip hem atış , hemde bu arazi yapısında domuzu hedefe tutturman çok zor olur yani dürbün kullanamazsın... Otomatik güzel bir tüfeğe sahipsin bu işe yeni merak sarmış Görünüyorsun.

atagan sen kastamonunun neresindensin bakalım??otomatik tüfeğe dürbün takmak tamamen saçmalıktır.karşına çıkıpta 4 nala koşan bir domuzu optiğe sokmak öle kolay iş değildir.alır altına çıkamazsın bak sonra:):):)en güzeli otomatikte düz nişangah hattıdır.emin ol daha isabetli vuruşlar yaparsın.ama illada görmek istiyorsan bir tüfek üstü optik,kastamonu merkezde ttnet bayi var.devlethan ismi arkadaşın.kıymetli bir dostumdur.git oraya sana göstersin nasıl bişey olduğunu.benim ismimi ver gidceğin zaman.o anlatır sana detayları zaten.hadi kal sağlıcakla.

Raşit abi ve Nazife abla sana gerekli açılamayı yapmışlar :)
Raşit beyin sana önerdiği  Devlethan abi benim çok yakınım aynı ekipte beraber Avlandığım birisi hemde , Akrabamdır. Biz beraber Avlanırız özellikle Keklik ve Domuz sürek Avlarında çok bilgilidir bilgi alabilir benim Selam'ı mı iletebilirsin , ben daha çok kus Avları Fermalı Avlarla uğraşıyorum Sana daha öncede söylemiştim.
İşin özü Şu Düz nişangah hattından şaşma kardeşim , tel numaram sende var sanırım istersen Arayabilirsin Kastamonu'dan sevgiler Hemşerim...
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2012, 23:37:15 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Ömer CENGİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #6 : 07 Haziran 2012, 10:02:19 »
sevgili atagan anladım kadarıyla  tüfeğin gez arpacık olmayan slug namlulu bi tüfek yani (deer gun) modeli remington tabiriyle tabiki gez arpacık olmayınca üzerine illaki bişeyler takman lazım yukarda yorum yazan arkadaşlar hepside bu işte tecrübeli arkadaşlar fakat (shotgun) yani otomatik tüfeğe dürbün takılmaz diye bi kaide yok takacağın dürbün 30mm tüp olan orman tipi bi dürbün olmalıdır yani büyütmesi fazla olmayacak 1,1.25 veya 1.5 olmalı ama tabi kaliteli bi ürün olmalı artı yüzsükleri kaliteli olmalıki otomatik tüfeğin patlamasında ayar bozmasın yani kısaca optikle uğraşma en güzeli kaliteli bi red dot senin işini fazlasıyla görür 50 mt ye sıfırlamasını yaptıktan sonra kısa mesafe ve uzun mesafede en fazla 100mt de ii sonuçlar alırsın ama kaliteli kurşun kullanmak şartıyla (federal,remington vb) nacizane fikrim bu  aşağıdaki örnek gibi tabi bu fully rıfled namlu ama sunuçta shotgun tüfek saygılar.

BUDA BENİM KENDİ TÜFEĞİM.
« Son Düzenleme: 07 Haziran 2012, 10:13:36 Gönderen: Ömer CENGİZ »
Ömer CENGİZ
1980 afyon/sinanpaşa (ÖZCENGİZ av & balık & kamp mlz) MKE SİNANPAŞA BÖLGE BAYİİ
cep:05327278835 http://ozcengizav.com/  

Çevrimdışı Raşit BAYSAL

• *
« Yanıtla #7 : 08 Haziran 2012, 20:38:01 »
tabiii 1.4-24 ve 1.4-6x42 ormanda genelde çok beğendiğim ölçülerdir.şayet 30 mm tüp olmak şartıyla.burda arazininde büyük önemi var.evet kastamonuda arazi yivli tüfeklere pek uygun değildir.otomatiği bu konuda gerçekten tek geçerim.
Raşit BAYSAL
1981 İSTANBUL

Çevrimdışı Raşit BAYSAL

• *
« Yanıtla #8 : 08 Haziran 2012, 20:41:46 »
Değerli Kardeşim Atagan seni pek tanımıyorum daha önce telefonla beni aramıştın ... Sanırım Tüfek Meraklısısın ama Benim gördüğüm Av konusunda biraz zayıfsın.
Şimdi söyle Anlatayım Av olayı dışardan bakıldığı gibi değil...
Dürbün olayına takılma otomatik tüfeğine dürbün takmak olmaz çok garanti atış yapman gerekir , Yivli silahlar gibi rahat pozisyon Alamazsın biliyorsun Kastamonu Arazisi sıklık bir yapıya sahip hem atış , hemde bu arazi yapısında domuzu hedefe tutturman çok zor olur yani dürbün kullanamazsın... Otomatik güzel bir tüfeğe sahipsin bu işe yeni merak sarmış Görünüyorsun.

Raşit abi ve Nazife abla sana gerekli açılamayı yapmışlar :)
Raşit beyin sana önerdiği  Devlethan abi benim çok yakınım aynı ekipte beraber Avlandığım birisi hemde , Akrabamdır. Biz beraber Avlanırız özellikle Keklik ve Domuz sürek Avlarında çok bilgilidir bilgi alabilir benim Selam'ı mı iletebilirsin , ben daha çok kus Avları Fermalı Avlarla uğraşıyorum Sana daha öncede söylemiştim.
İşin özü Şu Düz nişangah hattından şaşma kardeşim , tel numaram sende var sanırım istersen Arayabilirsin Kastamonu'dan sevgiler Hemşerim...
gürkan sen ozaman aydın hocayıda tanırsın.taşlık köyü tarafından asarcık köyü var ordan evliyim ben.genelde yağmurluya giderdik ava.en son aydın hoca aldı sağlam bir azılı yağmurludan.slmımı söle hepsine.kal sağlıcakla.
Raşit BAYSAL
1981 İSTANBUL

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #9 : 09 Haziran 2012, 00:26:27 »
gürkan sen ozaman aydın hocayıda tanırsın.taşlık köyü tarafından asarcık köyü var ordan evliyim ben.genelde yağmurluya giderdik ava.en son aydın hoca aldı sağlam bir azılı yağmurludan.slmımı söle hepsine.kal sağlıcakla.

Raşit bey tanıyorum tabiki tanımazmıyım :) Aydın Hocamın kardeşi Adil Hoca biz onunla beraber Avlanıyoruz...
A.s selamınızı iletirim sevgiler saygılar...
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Raşit BAYSAL

• *
« Yanıtla #10 : 09 Haziran 2012, 12:16:41 »
Raşit bey tanıyorum tabiki tanımazmıyım :) Aydın Hocamın kardeşi Adil Hoca biz onunla beraber Avlanıyoruz...
A.s selamınızı iletirim sevgiler saygılar...
:):):):):)tmam sağol canım.eylülde geleceğim.yaparız bi posta.kulup başkanınada slmımı ilet.asarcıktan recep muhtarın damadı dersin.çok küfretmesin söle:):):):):):)
Raşit BAYSAL
1981 İSTANBUL

Çevrimdışı Ahmet YÖNDEM

• *
« Yanıtla #11 : 28 Ağustos 2012, 22:42:11 »
sık ormanlık için red dot daha mantıklı bir seçim.

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,160897.0.html
Ahmet YÖNDEM 0505 733 2636 1978 DÜZCE
İyi bilin ki , kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.  (Rad 28)

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #12 : 29 Eylül 2012, 21:57:55 »
Arkadaşlar hepiniz bir yorum yapmışsınız teşekkür ederim lakin,ben optik derken dürbün alıp takacağım demedim.Yivsiz bir otomatik tüfektede dürbünùn saçmalık olduğunu zaten biliyorum.
Ben optik derken red dot lardan bahsetmiştim.Zaten bor red dot da almış bulunmaktayım.Tru glo marka yivli tüfek optiği aldım ve geçenlerde de başarılı bir biçimde arkadaşımım yivlisi ile birlikte sıfırlamasını yaptık.Sonuçta herkesin avcılığa bakış açısı değişiktir.Ben red dot ile avlanmayı severim,başkaları sevmez.Buda beni ilgilendirmez.Onun için red dot ilr av yapılmaz diye bir kuralda yoktur.
En son taşlık köyünde bir abimizin mısır tarlasına dadanan domuzlarda testini yapmıştık.Yivli tüfek kadar hassas olamsada kaliteli kurşun ile 70-80 metre arasında noktayı koyduğun yere düşüyor.Değerli üstadım Sayın Yivliciye"Selçuk Aydın" sormak lazım bu soruyu aslında,red dot ne kadar işe yarar diye, kendisi sizlere daha detaylı anlatır.Saygılar sevgiler.
  • -Baikal NK 43 E S&S

Çevrimdışı Ahmet YÖNDEM

• *
« Yanıtla #13 : 01 Ekim 2012, 23:34:57 »
tercihlere saygılıyız :)

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,160897.0.html
Ahmet YÖNDEM 0505 733 2636 1978 DÜZCE
İyi bilin ki , kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.  (Rad 28)

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #14 : 15 Ekim 2012, 00:00:19 »
konu eskı ama yazım dedim . red dot ıyı tercih ama red dotun düz plazma olanları var onları al durbun gibi tüplü olanları alma.
bende duz plazma onu var ve dürbün gıbı veya tuplu denılen reddotlar gibi hedefı ıcerı almak hıc zor degil. zaten yan tarafı fılan her yerı görüyorsun tüfegı omuzladıgın anda aynı arpacıga bakıyormussun gibi her yer gözunuun önunde namluyu hayvana vecırdınmı hedeftedır.

plazma red dot al bak keyfıne
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Togay YURTSEVER

• *
« Yanıtla #15 : 15 Ekim 2012, 16:53:50 »
Evet yivsiz tufekler de dürbün pek randıman vermez ama Arkadaşımız red dottan bahsetmiş bu ürünler genelde zoom suz oldukları için yalım mesafe hareketli atışlarda randıman alınabilecek ürünler.Zaten bu amaçla geliştirilmişler.En son mesajda plazma red dot olarak bahsi geçen ürün holo sight olarak adlandırılıyor ve nisan almak diğer açık gez arpacıktan çok daha kolay..bu konu ile marka tavsiyesi istiyorsanız
bushnell trophy,dochter kullanabilirsiniz birde bulabilirseniz sight mark var.Eğer ankara MAK ile iletişime geçebilirseniz ellerinde bu konuda tam aradığınız çok kaliteli ürünler var ama biraz tuzlu bilginiz olsun. 
Togay YURTSEVER
1981 Mersin

"Sıkmasını bileceksin,vurmayan tüfek olmaz,vurmasını bileceksin;düşmeyen kuş olmaz"

Çevrimdışı Turhan ÇİVGIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 24 Nisan 2014, 08:30:52 »
 O0 :)
1968 Edirne Keşan--Ç.kale

The following users thanked this post: Mustafa ESEN

Çevrimdışı Halil YURTSEVEN

• *
« Yanıtla #17 : 24 Nisan 2014, 08:40:57 »
adam dürbün dememiş ki yaw. avcılığın zayıf demişsiniz bide adama :D 
http://www.hepsiburada.com/liste/barska-electro-sight-1x22x33-nisan/productDetails.aspx?productId=outpr910ac10632&categoryId=354989
arkadaşım senin ihtiyacın olan sey hepsiburda da bile var. ben kullanıyorum.. gayet iyi.
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

1985-ANTALYA-ÇAVDIR/ BURDUR

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 25 Nisan 2014, 14:05:18 »
 :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 20:28:10 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu