Belki 1 sene kadar önce tv de Özkursan'ın sahibiyle bir röportaj izlemiştim. Bizim barutlarımız özel falan gibi bir şey demişti. Bunu o zamanlar da bir konuya yazmıştım, daha net yazmış olabilirim. Hatırladığıma göre fişeği kesince ne olduğu belli olmasın diye her barutu aynı renk mi yaptırmışlar, ona benzer bir şey söylemişti. Neyse, daha sonra bu firmanın nette bir videosunu izledim. Yine tanıtım falan filan... Orada üretim bandını da ara ara gösteriyorlar. Dikkatimi çekti, bir barut fıçısı üzerinde Nobel Sport yazıyordu. Bir diğerindeki farklıydı ama okuyamadım. Barut ne var ülkemizde? Chedditte (Yaf), Maxam (Me-ca, YFS, Jet vs), Nobelsport (Sterling, Zuber vs). Bunlardan başka getirten yok diye biliyorum. Nobelsport dediğimizde yeşil disk şeklinde 3-5 çeşit var. Maxam ve Cheddite daha kolay ayırt ediliyor ama... Neyse kısacası bu 3 firmanın barutlarından biridir derim.
Özkursan farklı ve belki biraz da hesaplı alternatifler üretmeye çalışıyor. Şikayetlere göre değişiklikler de yapıyorlar. Açıklamalar da ekliyorlar, pazarlamaya uygun ambalajlar vs de dinamik çalıştıklarını gösteriyor. Açıkcası alıp denemedim. Kullananlar çok şiddetli patlıyor, tepiyor falan deyince beğendiğim alternatifler varken denemek istemedim. Beğeneni de var. Çelik saçmaları yalnız COM yazan kutulara kullanıyorlar. Tapaları değiştirmişler, alta çelik, üste yumuşak kurşun koymuşlar. Bunlar doğruysa silaha zarar vermez. Tabi basıncı, sürati av için, dağılım için uygun mu bunu ben bilmiyorum. Ne bileyim, günahlarını almıyayım. Ben patlama seslerinden bıktım. Sürat de fazlasını aramıyorum. Daha açığı ne aradığımı biliyorum ve bana uymaz diye almıyorum. Yerlerinde olsam bunca tanıtımın arasına fişekleri hakkında daha teknik detaylar ekleseler ve anlasam, anlasak daha iyi olur. Fakat o kadar sert fişeği gene de ben almam. Özkursan değil, kimin olursa olsun almam.