Gönderen Konu: ÜLKEMİZDEKİ BİOÇEŞİTLİLİK  (Okunma sayısı 1628 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
ÜLKEMİZDEKİ BİOÇEŞİTLİLİK
« : 25 Mayıs 2012, 11:02:43 »
Biyolojik çeşitlilik açısından Dünya’nın en zengin ülkelerinden biri olan Türkiye;
bitki ve hayvan çeşitliliği ile bir vitrin, bir çeyiz sandığıdır.. lütfen aşağıdaki linke tıklayıp seyrediniz !!!

http://www.ormansu.gov.tr/osb/Dosya/biyocesitlilik.pptx
1981 / Samsun / Malatya

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
Ynt: ÜLKEMİZDEKİ BİOÇEŞİTLİLİK
« Yanıtla #1 : 25 Mayıs 2012, 13:15:04 »
Hakikaten dünya ve avrupa sıralamalarında hep en önlerdeyiz...Kıymetini bilmek gerekir..
Teşekkürler Hasan abi..
Faydalı bir paylaşım oldu..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: ÜLKEMİZDEKİ BİOÇEŞİTLİLİK
« Yanıtla #2 : 26 Mayıs 2012, 10:01:32 »
Çeyiz sandığıdır ama miras bırakılması gereken çeyiz sandığı. Hep düşündüğüm bir şeyi burada yazmak isterim: Gen bankası olmasını dilerim. Yurdumuzda yaşayan hayvan ve yetişen bitkiler için, mümkünse bölgelere göre genlerin saklanmasını arzu ederim.

Günden güne dünyada ve ülkemizde türler azalıyor ve yokoluyor. Eğer bir gen bankası veya Nuh'un Gemisi benzeri bir koruma sağlanmazsa çok uzak olmayan gelecekte bazılaını kaybedeceğiz. Gen koruması ile bir şekilde tükenmelerine çare var mıdır bilmiyorum. Belki bugün yoktur ama gelecekte olacağını sanıyorum. O günler geldiğinde keşke özgün genleri saklasaymışız dememek için korunması gerek.

Hayvanlarda bu işin görece zor olacağını kestirmek zor değil ama bitkilerde tohum saklamak falan zor olmamalı. Üzülüyorum, ülkemiz de dahil, birçok ülke gelişmiş olanların güdümünde ve onlara bağımlı üretime yöneliyor. Tohum vermeyen, her seferinde satın alınmasını gerektiren tohumlar, toprağı verimsizleştiren tarım yöntemleri geleceğimizi yok ediyor.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.