Sevgili Başkanım,
Federasyonunuza üye Aliağa Merkez Avcılar ve Atıcılar Derneği başkanı olarak avcılık ile ilgili çalışmalarınızı yakından bilen ve husustaki fedakarlıklarıızın da farkında olan bir çalışma arkadaşınız olarak benim bu mevzudaki fikrimi daha önce sizinle paylaşmıştım,şimdi de tüm avcı dostlarla paylaşalım.
Öncelikle;avcılar,dernekler,federasyonlar ve tepe noktada konfederasyon olan bir hiyerarşiye göre örgütlenen bir modelimiz var.Dolayısıyla avcıların talepleri bir havuzda toplanarak dernekler kanalıyla federasyonlara ve oradan da konfederasyona ulaştırılmalıdır.Görülecektir ki avcılar tarafından her konuyla ilgili onlarca farklı uygulama talebi gelecektir.Bu talepler içerisinden çoğunluğu sağlayanlar derneklerin talebleri olarak federasyona,federasyonların da görüşü ile konfederasyona ulaşmalıdır.Konfederasyon yönetimi tabanın ne istediğini buna göre tesbit etmeli ve siyasi otorite nezdinde sonuç almaya yönelik çalışmalıdır.
Ancak burada büyük bir sorun olduğunu düşünmekteyim.Başta başkanı olduğunuz EYHAF olmak üzere bir iki tane daha aktif federasyon olmasına karşın ortada sesi soluğu çıkmayan,ses getirecek bir aktivite içinde olamayan bir konfederasyonumuz(AYHAK) var maalesef.Ayhak yönetimi son derece değerli insanlardan oluşmaktadır ancak bu beklenen aktiviteyi oluşturmaya yetmemektedir.Başbakan'dan randevu alacağım, sorunlarımızı anlatacağım dediğinizde size "nerede sizin konfederasyon yönetiminiz"diye sorarlarsa Ege bölgesi temsilcisi bir federasyon başkanı olarak ne cevap vereceksiniz demiştim.Dolayısıyla ilk önce ihtiyacımız olan şey her konuyla ilgili netleştireceğimiz ,çoğunluğun taleplerini içeren bir fikrimiz olmalıdır.Yoksa her avcı tabii ki BİMER'e başvurabilir ancak bu bize birbiriyle tezat fikirler içeren,ne istediğini bilmeyen bir topluluk görüntüsü verir.Kıbrıs'taki federasyonun yaptığı gibi çok geniş kapsamlı bir anket oluşturulmalı ve sadece avcılık belgesine sahip avcılar tarafından cevaplandırılmalıdır.Bu böyle yapılmadan beyan edilen fikirler biz dernek başkanları ile siz federasyon başkanlarının fikri olmaktan öteye bir anlam taşımayacaktır.Avcılar,lokal adı altında kahvehane işletmekten başka bir görev ifa etmeyen dernek yönetimlerini değiştirmeli,böyle gelmiş böyle gider anlayışından uzak,özveri ile çalışacak yeni yönetimlerini oluşturmalıdır.Biz bir başkan seçelim o bizim adımıza ne gerekiyorsa yapar vurdumduymazlığını bir tarafa bırakmalı,yönetime; fikirlerimizle ve çalışmalarımızla katkı sağlamalı,bizi temsil etme yeteneğini gösteremeyen yönetimlerin yerine yenilerini getirmeliyiz.
Burada bir başka sorun önümüze çıkıyor.İyi de bu kadar özveriyle çalışacak yönetimleri nereden bulacağız. Sanki onlarca talip var da biz içinden kimleri seçelim diye düşünüyoruz.İşte bu sorunun cevabını bu sitede ve başka sitelerde klavye başında atan tutan,milleti gaza getiren,meydan okuyan,komplo teorileri üreten laftan başka bir katkı sağlamayan tüm avcı camiasına soruyorum.Nerede bu avcı hakimlerimiz,avukatlarımız, mühendislerimiz,iktisatçılarımız,siyasetçilerimiz,bilim adamlarımız,sözü olan,fikri olan avcılarımız.Şayet bütün bu kaynaklara sahipsek nerede o zaman bu kaynakları kullanarak helva yapacak yöneticilerimiz.
Şimdilik bu kadar yazıyorum.Selamlar,Saygılar...