Gönderen Konu: Adam sahibini ısırır mı  (Okunma sayısı 2781 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
Adam sahibini ısırır mı
« : 24 Mayıs 2012, 00:55:59 »
Adam Sahibini Isırır mı
Dostlar bir araya geldiği zaman sohbetlerde koyu olur.Üçgün önce, Kadir Engin ağbeyim ile bizim Sedat Cengiz'in ticarethanesine gidiyoruz.Atıf dayım (Asarlı) da orada.Sedat tam çayları söylemişti ki (Çangal) Fatih de kapıdan içeri girdi.Peşinden Baki Altunışık, başladık muhabbete bu kadar avcı yanyana gelirde konu ne olur avdan başka.
Derken konu Fahret Tercan (Baba ) ile yapılan avlara geliyor ,herkes onunla yaşadığı bir anısını anlatıyor gülüyoruz. Nasıl gülünmez acayip adamdır Fahrettin ağbey (Baba).Sıra bende anlatmazsam ölürüm .
Ciseli bir, sabah buluştuk. Fahrettin Ağbey (Baba)ile bıldırcın avına gidiyoruz istikamet Paşaoğlunun tarafı neyse avlağa giriyoruz Baba,bana sesleniyor;  Çıldırmışşşş  Serhat;  efendim diyorum .Haydi gidelim Faik Akman'ın lokantasına pancar çorbası içelim.Kafamı sallayıp , olur diye işaret ediyorum. Fakat Faik ağbeyin lokantası, sabahları açık olmaz.Şunu söylemeden geçemeyeceğim Faik ağbey ile de iyi dostlar.Neyse, Baba bu ya vardır bir bildiği . Ben anahtarın yerini biliyorum, deyince  başlıyoruz lokantaya doğru yürümeye. Aynen dediği gibi anahtarı saklanan yerden alıyor ve  açıyor lokantanın kapısını ,akşamdan kalma pancar çorbasını ısıtıp, birer tas koyup getiriyor masaya.Ceplerin de biber taşır. Biberleri de iyi yakar  haaa, her birine numara da koyar kafasına göre. Çok yakan biber, bir numara .Az yakan biber, beş numara.Bir numara biberden, birer tane çıkatıyor doğruyoruz çorbalarımıza. Sanki biber değil, zehir mubarekler, ağzım burnum yanıyor....Baba ya bakıyorum, çala kaşık soluksuz yiyor.  Birşey fark ediyorum.Baba  yaşlanmış, görünüyor gözüme.Sonra fark ediyorum ki,  takma dişleri ağzında yok soruyorum ,Baba dişler rahatsızmı etti, çıkarmışın ağzından. Baba, yok rahatsız etmedi ama pancar içine sarmasın diye çıkarttım....Tamam der gibi başımı sallıyorum,yine.Çorbalarımızı içiyoruz. İçtiğimiz çorbaların parasını da çorba kaselerinin yanına bırakıp,dalıyoruz avlağa.Güzel de kuş var.Köpeklerin fermaları, atışlar  derken. Baba birden bire, elini ağzına götürüp okkalı bir küfür sallıyor .Ben ne oldu?  Baba diye sorunca, Baba, bana dişlerimi galiba lokantanın lavabosunda unuttum; diyor.Bende,  o zaman sen git dişlerini al.  Ben, seni bekliyorum; Baba, bir iki adım atıp,   okkalı bir küfür daha sallıyor.Ne oldu demeye kalmadan, bacağıma bir şey kaçtı galiba. Acıtıyor bacağımı. Yüzüne bakınca, canının yandığı anlaşılıyor. Koşarak yanına gidiyorum.Neren acıyor..?Diye sorunca; çizmesinin , boğaz kısmını işaret ediyor...Çıkar da bakalım belki pıtırak otu falan kaçmıştır. Baba çizmeyi,ayağından  çıkartıyor ve o anda,  paçasından aşağıya takma dişleri  düşüyor .Ben ilk şaşkınlığımın ardından kopuyorum. Başlıyorum gülmeye amma ne gülme.Ben gülerken o da takma dişlerini avucuna almış dişlerine bakarak ulan adam sahibini ısırır mı diye basıyor küfürü
Şimdi, böyle bir adam daha yeryüzüne gelirmi,gelmez mi bilemem ama bildiğim tek şey var. Böyle bir adamı yaşamak haytımda yaptığım en güzel şey. Özellikle tanımak demiyorum Baba yaşayan efsanedir .Hem güldürür,hem öğretir. Sağlıkla kal Baba Seni seviyoruz..........
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2012, 01:13:49 Gönderen: Serhat ÇELEBİOĞLU »

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
Ynt: Adam sahibini ısırır mı
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2012, 09:19:51 »
O günlerde size gülünecek babayı hatırlanacak komik bir anıymış meşeniz daim olsun
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2012, 12:50:20 »
Güzelmiş :) Durup durup gülüyorum. Elinize sağlık.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #3 : 24 Mayıs 2012, 14:37:44 »
hoş bir anı olmuş. okurken bayağı bir tebessüm ettim
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #4 : 25 Mayıs 2012, 22:41:40 »
Ne varsa eskilerde var muhabbetler bitmez eski adamlarda fahrettin tercan (baba) cemil özdemir ( tüfekci cemil baba) çok anılarını dinledim boklu dereden ava başlayıp turnasuyuna kadar av yaparlarmış eskiden tavşan keklik vururlarmış o yıllarda şimdi bu dediğim yerler şehirin merkezi oldu...
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Oğuz BABAÇOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 26 Mayıs 2012, 09:01:32 »
Sizin baba harikaymış. Hikaye çok güzeldi...

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #6 : 26 Mayıs 2012, 14:57:47 »
Hahahah mükemmeldi Serhat hocam..Ağzına sağlık.. :)
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN