Gönderen Konu: SERÇEYE FERMA NEYE İŞARET  (Okunma sayısı 5878 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Necmettin TACETTİN

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
SERÇEYE FERMA NEYE İŞARET
« : 21 Mayıs 2012, 13:23:27 »
Değerli forum üyeleri bu haftasonu bahçede çapalama yaparken baktım sığırcık ve serçeler çıkan solucanları topluyor. Bende köpeklerimin ne yapacağını merak ettim, bıraktım. Köpeklerimden biri serçelere karşı çok fotojenik ferma pozları verdi. Ordan oraya serçeleri kovaladı. Henüz fermasını görmediğim köpeklerimin bu hareketleri beni oldukça heyecanlandırdı. Diğeri ise hiç oralı olmadı. Serçeye ferma vermesi gelecekte avcılığı için nasıl bir işaret olabilir. Yorumlarınız için Teşekkürler...

Uploaded with ImageShack.us

Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta 391urika gold-20cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

Çevrimdışı Ziya ELÇİN

• Free Üye
  • *
Ynt: SERÇEYE FERMA NEYE İŞARET
« Yanıtla #1 : 21 Mayıs 2012, 13:51:21 »
Akıllı köpek..! (Yakın zamanda serçeden başka çevremizde av kuşu kalmayacağını biliyor). Necmettin kardeşim, şaka bir tarafa köpeğin çok güzel. Görerek fermaya değil de, kokuya fermaya çalıştır. İyi avlar diliyorum.
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2012, 14:10:56 Gönderen: Ziya ELÇİN »
Ziya ELÇİN
1960 Sivas/Balıkesir www.asyaav.com.tr

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2012, 14:06:38 »
Serçeyi tavuk cücügü hatta kediyi görerek fermalaması hiçbirşeye işaret etmez, çok kereler tekrarlarsada burun ferması yani gerçek av ferması konusunda sorun yaşayacagına işarettir.... Kovalaması hiç istenmeyen bir durumdur... Böyle şeyleri görüp memnuniyetinizi mutlulugunuzu köpege göstermeyiniz....Mümkünse hiçbir canlıyı kovalatmayınız....
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2012, 14:17:08 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #3 : 21 Mayıs 2012, 15:23:52 »

Hacım, enikleri büyütmüşsün maşallah. Ancak görerek ferma verme konusu sakat bıldırcında neyse hali çıkar fali ... belli olur herşey yeterki teker teker ava götür ve herkezden ayrı avlan....

Saygılar....
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 21 Mayıs 2012, 21:14:58 »
İyi bildiğim konu değil ama ben sevinirdim. İçgüdüsel yapıyor, diğer yetenkleri de iyiyse tam avcı köpek işte. Değil mi?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Serdar BAKAL

• Müdavim Üyemiz
  • VARLIĞIM, YÜCE TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN...
« Yanıtla #5 : 21 Mayıs 2012, 22:35:52 »
Ferma vermesi tabiiki içgüdüsel, şu anlarda görerek bile olsa kokuya girdiği önünden uçmaya başladığı zamanda gerçek fermaları vermeye başlayacaktır. Şuanda verdiği fermalar aslında onun için çok güzel eğitimler ne eğitimi diyenler olacak... Sabretme ve bekleme eğitimleri tabiiki...

Daha sonra köpeğinizi yarışmacı olarak mı? yoksa avcı olarak mı yetştireceksiniz??? Yarışmacı olaraksa avı kovalaması pek istenmeyen bir durum, fakat avcı olarak ise, özellikle çulluk avında vurulmayan kuşun tekrar bulunması açısından kovalama benim istediğim özelliklerden birisi... Saçma almayan kuşu takip etmemiz ve köpeğin bu mesafeyi kontrol altında tutması çok büyük avantajlardan biridir...Köpeği biraz kendi haline bırakmakta her zaman fayda var...Bu insanların TV de haber seyretme olayı kadar doğal bir durum...
Serdar BAKAL1982 Bandırma/BALIKESİR,ŞARKÖY0 542 562 36 73

CADIGİLLERDEN LADY

www.youtube.com/Serdarbakal

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
« Yanıtla #6 : 21 Mayıs 2012, 22:41:58 »
çok iyi köpek olacağına işaret iyi köpek bırak serçeyi kurbağaya kelebeğe dahi ferma veriri yavruyken çok iyi bu köpeğinin meraklı olduğuna işaret aynen devam

Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #7 : 21 Mayıs 2012, 23:10:14 »
Ferma vermesi tabiiki içgüdüsel, şu anlarda görerek bile olsa kokuya girdiği önünden uçmaya başladığı zamanda gerçek fermaları vermeye başlayacaktır. Şuanda verdiği fermalar aslında onun için çok güzel eğitimler ne eğitimi diyenler olacak... Sabretme ve bekleme eğitimleri tabiiki...

Daha sonra köpeğinizi yarışmacı olarak mı? yoksa avcı olarak mı yetştireceksiniz??? Yarışmacı olaraksa avı kovalaması pek istenmeyen bir durum, fakat avcı olarak ise, özellikle çulluk avında vurulmayan kuşun tekrar bulunması açısından kovalama benim istediğim özelliklerden birisi... Saçma almayan kuşu takip etmemiz ve köpeğin bu mesafeyi kontrol altında tutması çok büyük avantajlardan biridir...Köpeği biraz kendi haline bırakmakta her zaman fayda var...Bu insanların TV de haber seyretme olayı kadar doğal bir durum...

aynen katılıyorum
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Erol ÇAKICIOĞLU

• *
« Yanıtla #8 : 21 Mayıs 2012, 23:14:18 »
BUGÜN SERCEYE VEREN YARIN KEKLİĞE VERİR MAŞALLAH ..
Erol ÇAKICIOĞLU
1978 balıkesir gönen 0534 408 77 37

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
« Yanıtla #9 : 22 Mayıs 2012, 17:51:50 »

yorumlarınız için teşekkür ederim. Bende iyi olacağını düşünüyordum ama bazı yorumlar keyfimi kaçırmıştı fakat sizin yorumlarınız biraz olsun içime su serpti. Köpeğimin serçelere yaklaşması beni beklemesi ve kovalaması beni gerçekten gelecek için iyi sinyaller verdiğini düşündürmüştü. Nasıl olsa yarışmaya katılacak değilim. Kokusu da zaten iyi durumda. Ferma ile gerçek avda birleşeceğini düşünüyorum. saygılar...
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
« Yanıtla #10 : 22 Mayıs 2012, 17:54:27 »
çok iyi köpek olacağına işaret iyi köpek bırak serçeyi kurbağaya kelebeğe dahi ferma veriri yavruyken çok iyi bu köpeğinin meraklı olduğuna işaret aynen devam
Ender bey aynen dediğiniz gibi kelebeklere dahi ferma veriyor. Çok meraklı ve hiç yılmıyor. Abartısız 1 saat serçeleri hiç usanmadan kovaladığına şahit oldum. İnşallah yüzümü kara çıkartmaz. Teşekkürler, saygılar...

Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #11 : 22 Mayıs 2012, 18:01:18 »
Hiç dert etme kardeş :) Avcı arkadaşların yazdığı yorumlar doğrudur. :) benim irlanda setteri putik  5 yaşında olmasına rağmen hala serçelere, kedilere ferma veriyor ve onları kovalıyor. Köpeğin sağlıklı ve normal bir av köpeği. Rastgele.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Sabri KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 22 Mayıs 2012, 18:12:05 »
Bence  olur.Bu köpek. eski avcılardan duydum kaplumbaya ferma veren bulan köpek de cok iyi koku var demekmiş.serçede meraklı oldugunu gösterir bence ama çif köpekten ziyade tek köpekle avlanmak yada ögleden önce biriyle ögleden sonra digeriyle daha iyi olmaz mı?
Sabri KESKİN
keskin nişancı
1979-Kayseri

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 22 Mayıs 2012, 19:09:26 »
O kadar farklı yorumlar yapılmış ki arkadaşın kafasının karışmaması çok zor . :) Bende fikrimi söyliyeyim .
Köpeğiniz daha yeni yetiştiği için bu çok k ötü bişey falan asla denemezç. Bi şekilde köpeğinizin kuşlara karşı ilgisi olduğunu , içgüdüsel olarak onları kovalama isteği merakı bence iyiye işarettir . Diğer köpeğinizin oralı bile olmaması daha sıkıntılı bir durumdur .
  Kuşlara karşı ilgisi olmayan bir köpeği eğitmektense , bu şekildi ilgili köpeğe fermada beklemeyi öğretmek çok daha kolaydır .
Ayrıca sizin açınızdan da keyifli bir durum olsa gerek , zamanla neye ferma vermesi gerektiğini anlayacaktır .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Mustafa AYDIN 54

• Müdavim Üyemiz
  • avcılık özgürlüktür.
« Yanıtla #14 : 01 Haziran 2012, 23:49:41 »

• Franchi Affinity y.oto. 71
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda
Mustafa AYDIN  1973 SAKARYA

Çevrimdışı Ali EDİZ

• *
« Yanıtla #15 : 09 Haziran 2012, 23:19:01 »
köpeğin görerek ferma vermesi sakıncalı diye bişey yok köpek illaki görecek ne yani köpeğin gözünümü bağlayacaz görerek ferma vermesin diye önce görür sonra kokuyu tanır sonrada hem görür hem koklar bu kadar basit.
Ali EDİZ
1977
 ANKARA