Gönderen Konu: BU KOPAYLAR TÜRKİYEDE ARKADAŞLAR  (Okunma sayısı 7522 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Erhan GÜÇLÜ

• *
BU KOPAYLAR TÜRKİYEDE ARKADAŞLAR
« : 20 Mayıs 2012, 19:13:35 »
Arkadaşlar av sitelerini inceliyorum deliorman kopaylarına bulgarlar sahip çıkıyor filan ya bu kopaylar anadoludan gitme bizim ırkı koruyamadığımızdan dolayı adamlar sahip çıkıyor sizlerle arkadaşımın kopayını ve beni yavrunun fotolarını paylaşmak istedim.Ey türk avcısı kopayına sahip çık.
Arkadaşın çok uzun zamandır soyunu devam ettirdiği birkopay.

Buda benim yavru kopayım.
Erhan GÜÇLÜ
1981 Akşehir/ KONYA

Çevrimdışı Şahin SEVİNÇ

• *
  • konyalı
Ynt: BU KOPAYLAR TÜRKİYEDE ARKADAŞLAR
« Yanıtla #1 : 21 Mayıs 2012, 01:31:29 »
erhan bey kopaylar güzelmiş
Şahin SEVİNÇ
1979-Konya

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2012, 02:29:46 »
Yavrunuz hayırlı olsun..Maşallah..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Hasan CAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 21 Mayıs 2012, 08:58:45 »
maşallah  bu sezon katılırlar meralara

Hasan CAN
1962 ANKARA

Çevrimiçi Erol SÜMER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 21 Mayıs 2012, 18:34:48 »
maşallah güzel kopoylar
Erol SÜMER
1974 ANKARA ETİMESGUT

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 21 Mayıs 2012, 19:54:28 »
kopoylar güzel  gerçekten
Yanlız kopoy bizim yerli bir ırkımız değil diye biliyorum .Kopoy ve Barak cinsleri balkanlardan gelen ırklar arasındadır diye biliyorum .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Erhan GÜÇLÜ

• *
« Yanıtla #6 : 21 Mayıs 2012, 23:01:26 »
Ersin kardeşim ben kopayların tarihi hakkında araştırma yapmadım ama Bulgaristandaki kopaylara neden deliorman kopayı diyorlar o zaman.
Erhan GÜÇLÜ
1981 Akşehir/ KONYA

Çevrimdışı Mehmet MEHMETOĞLU

• *
« Yanıtla #7 : 22 Mayıs 2012, 12:32:26 »
Ersin kardeşim ben kopayların tarihi hakkında araştırma yapmadım ama Bulgaristandaki kopaylara neden deliorman kopayı diyorlar o zaman.

Deli orman bulgaristan da türklerin yoğun olarak yaşadığı bir bölge bu kopoylar da ordan geliyor oraya nasıl gitmişler o başka bir mevzu
Mehmet MEHMETOĞLU
1973 istanbul

Çevrimdışı Ümit BERBEROĞLU

• *
  • hemşinli
« Yanıtla #8 : 22 Mayıs 2012, 15:31:53 »
erhan beye katılıyorum,bulgar yunan,30 yıldır benim bildiğim,kopoylarımızı parayla aldılar.şimdi sahip çıkıyolar.iyi kopoy ırkları yok artık türkiyede varsada  bir elin parmaklarını geçmez.sayı olarak.kuş köpeklerinde ise tam tersi bi durumla karşı karşıyayız.türkiyeye iyi kanlar geldi.bir kaç yıl içinde kuş köpeği almaya gelir artık avrupalılar.çünkü şampiyonlarının eniklerini türkiyeye sattılar.kuş köpeğinde biz onları geçmek üzereyiz. diye düşünüyorum
Ümit yaşar BERBEROĞLU
1974 karasu

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 22 Mayıs 2012, 19:02:38 »
Bulgar Deliorman kopoyu standartı.
Dr. Todor Gaytanciev
Yaınlama tarihi 1968.
Sınıflandırma:Ef SE :6 grup,-- orta büyüklükte kopoy sınıfı.

Tarihçe :
Bu ırk , barak ve köse barakla birlikte, Bulgaristanın en ünlü köpek ıklarındandır ve avcılıkta yüzlerce seneden beri büyük rol almıştır. Irkın tam nasıl oluştuğuna dağir kesin bilgiler yok ve sadece tahminlerde bulunuluyor.

Dr. Lokar'a göre çok eskiden mö.(Elinilerin) yaşadığı Kuzey Batı Balkan Yarım adasında, daha sonra da Keltler ve Yunanlılar da, bu ırka benzer köpeklere sahipmişler.
Başka bir teoriye göre, tüm Balkan Yarım Adasındaki kopoylar, Asya kökenlidir, bu teori doğru kabul edillebilir, çünkü Türk av kopoyları şimdiki Deliorman kopoy ırkının oluşumunda, büyük rol oynamışlardır deniliyor.

Bazı ırklar konusunda evet bu kesin bu ülkeye ait denilebilsede , genellikle bu bizim ülkeye ait köpekler için söylenmiyor.Hatta hatta ve tüm dünya nın bildiği Kangal ın bile farklı ülkelere ait oldğuna dair kanıtlar oöne sürülmekte.
Ülkemizde ki köpeğe bakış açısı farklı olduğundan yanlış eşleşmeler sonucu ve özellikle türünün en iyi örneklrinin yurt dışına satılmasından dolayı bu sıkıntılar yaşanıyor .
Kopoy için benim düşüncem ki Osmanlı da avlarda kullanıldığına dair epey kanıt mevcut , Osmanlı balkanlara girdikçe doğal olarak bu köpekler de balkanlara girdi ve onlar çok daha güzel koruyarak ve bu ırka sahip çıkarak şimdi Bulgar Deliorman Kopoyları diye anılmasını sağlamış olmalılar.
 Ülkemiz bir çok konuda bunu yaşamıştır ve yaşamaya da devam edecektir . Elin yunanı bile çıkıp baklava bana aittir deyip kanıt sunabiliyor,Benim gördüğüm en güzel kangallar amerikada malesef .

Bu arada Ümit Bey , malesef sizin kadar iyimser değilim ben kuş köpeği dediğiniz ırklarda da gçmek üzere olduğumuzu söyleyemem . Eskiye göre çok iyi bir gidiş olduğu ve çok daha bilinçli olduğumuz kesin fakat o dediğiniz için sanırım epey vakit var :)
Saygılar ;
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ahmet AKBULAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 31 Mayıs 2012, 03:18:14 »
Arkadaşlar av sitelerini inceliyorum deliorman kopaylarına bulgarlar sahip çıkıyor filan ya bu kopaylar anadoludan gitme bizim ırkı koruyamadığımızdan dolayı adamlar sahip çıkıyor sizlerle arkadaşımın kopayını ve beni yavrunun fotolarını paylaşmak istedim.Ey türk avcısı kopayına sahip çık.
Arkadaşın çok uzun zamandır soyunu devam ettirdiği birkopay.

Buda benim yavru kopayım.

Ahmet AKBULAT
1978 sancaklı bozköybeldesi manisa

Çevrimdışı Aydın ATASOY

• *
« Yanıtla #11 : 08 Haziran 2012, 16:17:31 »
Arkadaşlar tartışıyoruz ama boşuna adamlar tescillemişler bir kere. Kesinlikle bizim Türkiyede olduğu gibi yok bu köpek çok iyi kovuyo sesi güzel vs. yapmıyorlar ır ve güzel av yapan aynı ırktan iki köpeği çifleştiriyorlar, kesinlikle ve kesinlikle ırk karışımına musamma dahi göstermiyorlar.Türkiyede olan zaar dediğimiz kopoylar tesçillenmediği sürece malesef laf laf laf.Deli orman kopayı mı yoksa türkiyeden gitmemi OSMANLI sınırları düne kadar Vianaya kadar dı  saygılar?????????
Aydın ATASOY
1976 izmir sarnıç