Eti tabi ki gayet lezzetli,özellikle soğuk aylarda(hoş ,soğuk hava da kalmadı),yalnız sirkülere bakmak lazım,belki sezonu kapanmıştır,ardıç kuşu versiyonları zaten yasak sanırsam,ama bunlar da aynı lezzettedir.Sanırım en lezzetli avkuşlarından bunlar hatta diyebilirim ki bazı zamanlar bıldırcından dahi lezzetlidir.Yapılış şekli genelde ızgara(yalnız yağı ziyan olmamalı,alta tepsiye damlamalı),veya sahanda az tereyağı veya sanayağıyla iki çevir o da olur.fırında yağlı kağıtta falan da yapılabilir sanırsam.Yanına da güzel bir pirinç pilavı yeşil salata ve hoşafla(içenler için su koyunca beyazlaşan sıvı da olabilir yanında) süper bir menü oluşur Alper kardeş:)))))).
Şimdi aklıma geldi bartın kurucaşilede ilginç bir pişirme şeklini yemekte nasip olmuştu,o da şöyle:satırla kemikleri de dahil kıyma haline getirilip,sahanda kıymalı yumurta yapar gibi biraz yağla kavrulup üzerine bir ya da iki yumurta kırılan şekli ki bu da enfes birşeydi.
Genel olarak avkuşlarının yağını ziyan etmeyen pişirme sistemlerini daha doğru buluyorum.Mesela mangal iyidir hoştur ama bu yönden kabul edilemez buluyorum, bence basit elektrik ızgaraları av etleri içi en ideal gereçler.Av etinin esas koku ve lezzetini veren o akan yağın kaybını,büyük lezzet günahlarından kabul ediyorum,ziyan edilmemesi için her tür gayret gösterilmeli.