Konu Anadolu insanının temizliğine geldi mi kendimi kaptırıyorum.
2007 senesi; Güneydoğu'da 6 yılımı bitirmiş ve memleketime; İzmirime dönüyorum. Eşim de eş durumundan tayin isteyecek ve zaman çok kısıtlı...
O sene babamın arabasıyla gitmiştim Güneydoğu'ya. Gaziantep'ten girdiğim otobandan Pozantı'da çıktım. Hava buz gibi, yerler 2 - 3 santimetre buz. Tipi atıyor ve ben Niğde Ulukışla'yı tırmanıyorum. Sınıf Öğretmenliğinden önce 7 sene babamın mesleği, direksiyon öğretmenliği yapmışım. Sözde ustasıyız dört tekerin... Ama ne yaparsan yap İzmir Şoförüsün bu kadar basit. Buzda araba kullanmamışım ki !?!?!?!?!
Bir pikap çıktı önüme mesafe hesabı yapmadan. Arkada köpekler, arka camda tüfekler...
Önüme çıkar çıkmazda konvoyun arkasına denk geldi bastı firene. ABS denilen teknoloji devreye girince pikapta ben duramayacağımı anladım ve attım kendimi sağ refüjün üstüne sağ tarafı sürteyim durmadan devam edeyim hesabı yaparken orada da durmuş bir araç görünce tekrar yola döndüm ve önümdeki konvoyu sollamak zorunda kaldım. Aksi takdirde pikaba arkadan sağlam vuracağım. Bu söylediklerim 2 veya 3 saniye içinde oluyor.
Hata nerede? Hata gaz pedalına tatlı bir dokunuşta !!!!! Anladım yaptığım hatayı ama iş işten geçti. Dört teker başladı arkadaki iki tekerin mızmızlığı ile savrulmaya. En sağlam vuruşun kimseye zarar vermeyeceği vuruş olduğunu ve karşı şeridin boş olduğunu gördüğüm refüj oldu.
Uzatmayayım; vurduk arabayı ve çektim kendi imkanlarım ile bir istasyona. Oradan Konya Ereğli'de ertesi gün bir sanayi buldum yol kenarında . Günlerden pazar. Her yer kapalı. Az bir uğraştan sonra doğrultmacı bir arkadaş buldum. O parçacıyı ve elektrikçiyi buldu.
Saat sabah 10 olmuştu. " Usta" dedim "Bu araba saat 15:00 te İzmir'e yola çıkacak ona göre.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111
"Haftaya bugün saat 15:00 değil mi?" deyince HAYIRRRRRR bugün!
Kaputun ön camı kapattığı, iki çamurluğun olmadığı, far yuvalarının farları kabul etmediği, radyatörünün paramparça olduğu bir arabayı 5 saatte yola çıkacak hale getirmek hem de tatil günü... Üstüne tek başına. Farları kaputun üstüne çakarak
O ustamın yüreğine, emeğine sağlık. Saat 15:30'da İzmir istikametine yola çıkmıştım. Benden aldığı para ise yeni radyatör hariç yağ değişimi kadar bir miktar!!!!!!!!!!!!
İşte Anadolu insanının saf, temiz ve candan özeti.
Allah o güzel insana sağlık ve ömür nasip etsin.
Ustalardan açılınca konu, hele de Anadolu ise mekan, çenem düşer benim . Affedin uzattıysam
Selamlar