Gönderen Konu: kulak akıntısı  (Okunma sayısı 3426 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Nezih KUTUCU

• *
  • RASTGELE
kulak akıntısı
« : 18 Mayıs 2012, 00:28:17 »
15aylık olan seter köpeğimin kafa sallaması dikkatimi çekti kulaklarının içine baktığımda akıntı olduğunu ve kir topladığını fark ettim temizledim fakat akıntı sanırım devam ediyor neyapabilirim yardımcı olurmusunuz bölgemde köpekten anlayan veterinerde pek yok cevabınızı bekliyorum. O0
Nezih KUTUCU
1980 GELİBOLU

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
Ynt: kulak akıntısı
« Yanıtla #1 : 18 Mayıs 2012, 08:23:08 »
Öncelikle geçmiş olsun.
Mevsim itibariyle şuan pisi otunun en bol ve tehlikeli olduğu bir zamandayız.
Köpeğinizi gezdirdiğiniz yerde pisi otu varsa kulağına kaçma ihtimali çok fazla,köpeğinizin kafa sallamasıda akıntısıda bana göre bundan.
Köpeğinizin kulağını çok dikkatli inceleyin zira içerilere girdiyse görmeniz çok zor.
Bence mutlaka en kısa zamanda veterinere gösterin işi garantiye alın pisi otu ise içeride ilerleyecek ve daha fazla sorun açacaktır.
Kısa sürede şifa bulması dileklerimle.
Sonucu bizlerle paylaşırsanız sevinirim.
Pisi otunun yoğun olduğu bölgelerde gezintiden sonra mutlaka köpeklerimizin parmak aralarını ve kulak içlerini kontrol etmeliyiz,3-5 dakikalık küçük bir bakımla kötü sonuçları önlemiş oluruz.
NOT:
İlave olarak;
Köpeğiniz şayet sürekli burnundan tıksırıyorsa mutlaka burnuna pisi otu kaçmıştır,en kısa zamanda çıkartmasına yardımcı olmamız gerekmektedir.

jpg upload

hosting images

adult upload image

jpg upload
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2012, 08:41:27 Gönderen: Özhan KELEŞ »
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #2 : 18 Mayıs 2012, 08:32:08 »
Geçmiş olsun Özhan bey'inde dediği gibi özellikle pisi pisi otundan v.b. kaynaklanması büyük ihtimal
bir de kalıtsal olarak kulak intihaplanması olabilir, bunun gecikmeden tedbirini almanız gerek yoksa devamlı tekrarlar durur.
tecrübeli bir veteriner arkadaşamıza gösteriniz.
tekrar geçmiş olsun
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Mustafa GÖKKAYA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 18 Mayıs 2012, 09:18:56 »
Özhan abi konuyu ayrıntılı olarak anlatmış,iyi bir hekime götürmeniz şart,hekim de önerecektir muhakkak ama ben de bir ilaç yazayım,alanında iyi bir ilaç,  neokort damla ,hekimin yapacağı operasyondan sonra kullanmanızda fayda olacaktır.Bir diğer olay ,sorun pisi otundan değil de faklı bi sebeple olduysa (kulak uyuzu,mantar vs.) o zaman Canaural diye bir damla var onu kullanmanız gerekiyor.
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2012, 09:21:15 Gönderen: Mustafa GÖKKAYA »
www.facebook.com/setterbartin
Setter mi? Tabi ki Setter..!
İyinin düşmanı ,ondan daha iyisidir..!
 MUSTAFA GÖKKAYA-1985/BARTIN-Kozcağız [email protected]

Çevrimdışı Özgür KAYA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 19 Mayıs 2012, 13:20:02 »
Özhan hocama katılıyorum ayrıca aynı olay benimde başımdaydı 1 hafta kadar önce köpeğimi havalar düzeldi diyerek soğuk suyla yıkadım kurulamayıda düzgün yapmayınca kulağına kaçan sulardan orta kulak iltahabına benzer bir akıntı oluştu hemen Vet.Hek. götürdüm muayene sonucu dış kulakta iltahap varmış ovimex yanlış hatırlamıyorsam krem verdi günde 2 defa kullandım 2 . günden sonra kafa sallamayı kesti 4-5 . gün krem bitiyo zaten şuan hiçbir sorunu yok ... geçmiş olsun....
Özgür KAYA
1977-Memleket KAYSERİ-İkamet KARS

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 19 Mayıs 2012, 13:27:00 »
Veteriner'e götürürseniz iyi olacağı düşüncesindeyim.
Ahmet VURAL
1954 Ankara

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 19 Mayıs 2012, 16:36:19 »
bütün doğanın yeniden canlandığı şu günlerde herşey tehlikeli hale geliyor .Çok dikkat etmek lazm . Önce çam kese kurtları ve verdikleri zararlar daha sonra kene çıktı hatta bir tanede benim koldan .ıkardık şimdi de bu otlar .Köpeğim dün baya bi hapşurdu tıhsırdı , ot yemeyi seviyor biraz fakat bu ara çok tehlikeli bi tanesi kaçtı boğazına  uraşıp duruyordu çıkartcam diye bugun çıkmştı . Dikkat etmek lazm gerçekten .
Geçmiş olsun Nezih Bey , geçmezse ki geçmemiş sanırım ,en i yisi veterinerin yolunu tutmaktır .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Nezih KUTUCU

• *
  • RASTGELE
« Yanıtla #7 : 20 Mayıs 2012, 12:14:28 »
ilginiz için çok teşekürler kulağında pisi otu yok fakat intahaplanma olmuş dedi veteriner tedaviye başladık
Nezih KUTUCU
1980 GELİBOLU