Gönderen Konu: 1.5 Yaşında ki dişi seterin silah sesi korkusunu nasıl yeneriz ?  (Okunma sayısı 6605 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet TURAN

• *
    • http://www.silvercare.com.tr
merhaba arkadaşlar.Bir dostumun sorunu için görüşlerinize baş vurmak istedim.Dişi İngiliz Seter arkadaşıma hediye edildi köpek arbaya kusuyor  silah ve her türlü gürültüden korkuyor.üzerinden geçen serçeden,önüne çıkan büyük cisimlerden,yavru köpekten,tabiri yerindeyse kendi gölgesinden bile korkuyor.ne bıldırcına nede çulluk kanadına bi tepki vermiyor koklayıp bırakıyor.Ama kafesindeyken en kral bekçi köpeğine taş çıkarırcasına yabancılara havlıyor ,arkadaşımın kardeşinin severken elini ısırmış ve ne zaman görse onu çıldırmış gibi havlıyormuş. kimi danıştıklarımız sabır gösterin geçer diyor ,kimiside adam olmaz yavru bile almayın.çok havladığı için arkadaşım evinde tutamadı bana getirdi. bende sitemizdeki setere gönül vermiş arkadaşlarımın görüşlerini ve önerilerini almak istedim.(köpeğin anne ve babası İtalyadan gelmeymiş ve köpeğin profosyonel eğitim aldığı söylenmiş) 
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2012, 14:24:09 Gönderen: Mehmet TURAN »
Mehmet TURAN
1980 PENDİK

Çevrimdışı İsa TOKATLI

• Müdavim Üyemiz
Mehmet Bey acaba gozleri ile bir sıkıntısı varmi
İsa TOKATLI
1981 ÇAL/DENİZLİ İKAMET AFYONKARAHİSAR

Çevrimdışı Zafer YOLDAŞ

• Müdavim Üyemiz
Eğitimi veren av köpeğiyle bekçi köpeğini karıştırmış galiba...... şaka gibi, sadece silah sesinden korksa belki düzelir ama her şeyden korkuyorsa sorun zor düzelir...  yavru alma işini bence de erteleyin......  Allah kolaylık versin....
A Rh+ Zafer YOLDAŞ 
SARIGÖL/MANİSA

Çevrimdışı Serdar BAKAL

• Müdavim Üyemiz
  • VARLIĞIM, YÜCE TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN...
İtalya dan geldiği içindir çünkü yurt dışından ülkemize çok nadir aklı başında damızlık geliyor.
iyi kanlarını adamlar elinden çıkarmıyorlar.
silah sesi eğitimi yavrunun gözleri açılmasından sonra başlar... O günlerden bu güne kadar beklenmiş sonrada asosyal olan bir köpek silah sesinden veyahut başka seslerden korkarsa bundan daha normal birşey yoktur. Çoook uğraşılması lazım...çok...
Onun için herzaman bu tarz altyapıların dünyaya geldiğinden itibaren verilmesi gerektiğini her ortamda söylemekteyiz...
Serdar BAKAL1982 Bandırma/BALIKESİR,ŞARKÖY0 542 562 36 73

CADIGİLLERDEN LADY

www.youtube.com/Serdarbakal

Çevrimdışı Mehmet TURAN

• *
Mehmet Bey acaba gozleri ile bir sıkıntısı varmi
gördüğüm kadarıyla yok İsa bey,gözleri normal görünüyor.
Mehmet TURAN
1980 PENDİK

Çevrimdışı Serkan ERTENLİCE

• *
Düzelmez diye birşey yoktur düzelir düzelmesinede sizde birdaha köpek besliyecek heves kalmaz.bir bağ evi olana hediye edin beslesinler.
Serkan ERTENLİCE
1977 GAZİANTEP
KARDEŞ MECBURİ ARKADAŞTIR,ARKADAŞ SEÇİLMİŞ KARDEŞTİR

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
Silah sesi korkusu olarak düşünmeyelim köpek herşeyden kokuyor ki hırçınlıkda gösteriyor çok hırpalanmış horlanmış olabilir yavruluğunda iyi eğtim almadan avda tüfek sesi duymuş yada başka sorunlar olmuş tüfekten korkmuş olabilir , hatta bu genetikde olabilir silah kokrusu olan köpeklerin genlerine bakın mutlaka öz geçmişinde böyle vakalar vardır...
Size tavsiyem eğerki silah kokusu genle ilgili ise bu korku sahibinden yada dış ortamdan kaynaklanmıyor ise o köpekden damızlık olmaz o köpeğin üretilmesi bir hatta olur...
Düzelme işi çok zor bence 1.5 yaşına gelmiş 5.10 aylık arası olsa bir aşama olabilir diyebilirim ama köpekde bu derece korkaklık varken onunla uğrasmak çok saçma olur diye düşnüyorum şahsi fikrim o köpekten ne avcı olur nede damızlık ; bahçeli bir ortamda köpek bakmak isteyen aile ortamında bakılabilir yada mutlu olabileceği bir yuvada emek vermeye ondan bişiyler aramaya çalışmak bir mantıksız olur diye düşnüyorum....
Saygılar...
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2012, 16:03:24 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Silah sesi korkusu olarak düşünmeyelim köpek herşeyden kokuyor ki hırçınlıkda gösteriyor çok hırpalanmış horlanmış olabilir yavruluğunda iyi eğtim almadan avda tüfek sesi duymuş yada başka sorunlar olmuş tüfekten korkmuş olabilir , hatta bu genetikde olabilir silah kokrusu olan köpeklerin genlerine bakın mutlaka öz geçmişinde böyle vakalar vardır...
Size tavsiyem eğerki silah kokusu genle ilgili ise bu korku sahibinden yada dış ortamdan kayvaklanmıyor ise o köpekden damızlık olmaz o köpeğin üretilmesi bir hatta olur...
Düzelme işi çok zor bence 1.5 yaşına gelmiş 5.10 aylık arası olsa bir aşama olabilir diyebilirim ama köpekde bu derece korkaklık varken onunla uğrasmak çok saçma olur diye düşnüyorum şahsi fikrim o köpekten ne avcı olur nede damızlık ; bahçeli bir ortamda köpek bakmak isteyen aile ortamında bakılabilir yada mutlu olabileceği bir yuvada emek vermeye ondan bişiyler aramaya çalışmak bir mantıksız olur diye düşnüyorum....
Saygılar...
   Gürkan kardeşimin yazdıklarına aynen katılıyorum.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Furkan GÜNER

• *
Geçmiş olsun, işiniz zor. Profesyonel eğitmenler bile bu gibi durumları gidermek için haftalarca uğraşıyor.
Furkan GÜNER
1993 Ankara

Çevrimdışı Sabri AKDENİZ

• *
Hani yanlış birşeyler yazmaktan hep çekinirim.Çünkü insanları kırmak istemem.Gençliğinizi güzel köpeklerle problemsiz yavrularla avlanarak değerlendiriniz.Piyasada uygun fiatlara okadar güzel yavrular varki düğurtup beslemek ten daha karlı.Değerli olan zamanınızı böyle birşeyle taçlandırmanızı öneririm.

Sabri AKDENİZ
1953 BURSA/AKÇALAR - BALIKESİR/EDREMİT - MARDİN
0 533 654 18 93 http://sabrihoca.wordpress.com - Blog Sayfam için tıklayınız...

Çevrimdışı Mehmet TURAN

• *
değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Mehmet TURAN
1980 PENDİK

Çevrimdışı Serkan OLGAÇ

• *
sevgi her seyi çözer gerçekten ses tonunuz bile onu severken değişmeli çocuğunuzu sever gibi uğraşırsanız sorun hallolur köpek strese girmiş sakinleştirici ilaç falan kullanmayın müzik dinletin.ıslık şeklinde ki desibel oranı yüksek frekans oranı düşük seslerle başlayın.
Serkan OLGAÇ
1980-Çavdarhisar

Çevrimdışı Berkay PORSUK

• *
Mehmet bey öncelikle köpeğinizin kanı çok iyise uğraşın sabredin ben 2 sene uğraştım şuan 4/4 lük oldu köpek 1 ay tüfeksiz gidip geldim anlattıklarınızın 1re bir aynısını yaşadım havalama insanlardan korkma öncelikle hiç birşey yapmadan al köpeğini hergün avcılar klubüne ne biliyim çay bahçesine kalaalık ortama sok sosyelleşsin insanlara alışsın özellikle cocuklara sonra tüfeksiz bol bıldırcınlı meraya götürüp getirin fermada uzun süre bekletin hırslansın ama sakın tüfek atmayın kuşlara ilgisi artmaya başladığında mantar tabancasıyla kuşu kovalarken atın kovalamazsa kesinlikle atmayın yemeğini saç tan yapılmış kapta altına bi taş koyup dengesini bozun kabın yemeğini yerken tabak dengesi kaybolup sürekli ses cıkartıcaktır sese böylece alışıcaktır dediğim gibi köpek bunlara deyicek bi kandan geliyosa uğraş deymiyosa herkez kendi yoluna avdan köpekçilikten soğursun Allah kolaylık versin
Berkay PORSUK
1977-Gemlik

Çevrimdışı Mehmet TURAN

• *
teşekkür ederim Berkay bey tecrübeyle sabit olduğu için dediklerinizi elimden geldiğince yapıcam .soy olarak gerçekten çok özel bir köpek bende o sebeble bakmayı kabul ettim.bir köpeğim daha var en azından bu sezon sabredip bekliycem inşallah düzelirde burdan yaptığımız avları paylaşırım.
Mehmet TURAN
1980 PENDİK

Çevrimdışı Hüsameddin TEKİN

• Müdavim Üyemiz
slm
işin çok zor. tüfek sesinden korkma olayını bende yaşadım. tam bir ay aralıksız her av günü ava götürdüm. ben elimde halatla köpeği çekerken arkadaşım kalkan kuşları vuruyordu. 1 ay sonunda zincirlerini kırdı. şimdi muhteşem avcı oldu. ama senin köpek tek tüfek sesinden değil her şeyden korkuyor.kafesinde kendini güvende hissettiği içinde muhtemelen ssağa sola havlıyordur. diğer arkadaşlarında dediği gibi köpeğin iyi ise uğraş,yoksa bakabilecek yeri olan birine ver gitsin.
Hüsameddin TEKİN
1977 B RH -  Ümraniye / İSTANBUL