Gönderen Konu: ÇİFT KÖPEKLE AV  (Okunma sayısı 4708 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Necmettin TACETTİN

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
ÇİFT KÖPEKLE AV
« : 16 Mayıs 2012, 08:59:37 »
Arkadaşlar geçen sene aldığım 2 seter dişi yavruları geçen sene keklik avına birkaç sefer götürmeme rağmen pek bir hareketlerini göremedim. inşallah bu sene güzel fermalarını bekliyorum. Fakat bugünlerde kafama takılan konu ikisi ile birlikte avlanmaları nasıl olacak, yoksa her hafta tekini mi götürsem. 1 yaşına gelmelerine rağmen ne zaman bıraksam birbirleriyle ordan oraya koşturuyolar oyun oynuyorlar. Avdada oyuna dalarlarmı acaba diye düşünüyorum. Tekli eğitimde aport yapıyorlar fakat ikisini de aport için gönderdiğimde alıp birbirinden kaçırıyorlar.
Çift köpek besleyen arkadaşlardan bu konuda görüşlerini bekliyorum.
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta 391urika gold-20cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
Ynt: ÇİFT KÖPEKLE AV
« Yanıtla #1 : 16 Mayıs 2012, 11:06:40 »
Usatacım bendede 9 aylık güzel bir dişi KURZHAAR var tek başına meraya antremana çıkardığımda söz dinlemesi ferması aportu mükemmel denecek kadar iyi lakin arkadaşımın köpeğiyle çıkardığım zaman alıp başını gidiyorlar ağızladıkları kuşuda bulana aşk olsun ama tekken süper demem odurki tek başına çıkarma taraftarıyım en azından köpek olgunlaşıp kişiliği oturana kadar biz ne yaparsak yapalım bi köpek 2 yaşına kadar oynamayı sever işine odaklanamaz ama yinede söz ustalarımın.Bu arada unutmadan şahsi görüşüm tabi, tek köpeğin verdiği hazzı iki veya daha fazlası köpek bir aradayken kesinlikle alamazsın saygılar.
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Zafer YOLDAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 16 Mayıs 2012, 12:33:14 »
iki tane USTA köpekle av güzel olur......  acemi iki köpek işkence olur .................
A Rh+ Zafer YOLDAŞ 
SARIGÖL/MANİSA

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #3 : 16 Mayıs 2012, 13:28:33 »
Bu yüzden sahip olduğum Pointerimi arkadaşıma hediye ettim.Ama benim gözlemlediğim kadarı ile bu hırsı ve kıskançlığı sadece beraber yaşadığı diğer köpeğime yapıyordu.Yabancı köpeklerle bu sorunu yaşamadım.Ustalardan bu konuda yorum bekliyoruz.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 16 Mayıs 2012, 13:39:18 »
AV hırsı üst düzey olan her köpek doğası gereği kıskançlık yapar ,,  ustalaşana kadar bu durum kaçınılmazdır ,,ister aynı kennel,in köpeği olsun isterse gruptaki başka bir köpek fark etmiyor
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
« Yanıtla #5 : 16 Mayıs 2012, 13:40:42 »
Usatacım bendede 9 aylık güzel bir dişi KURZHAAR var tek başına meraya antremana çıkardığımda söz dinlemesi ferması aportu mükemmel denecek kadar iyi lakin arkadaşımın köpeğiyle çıkardığım zaman alıp başını gidiyorlar ağızladıkları kuşuda bulana aşk olsun ama tekken süper demem odurki tek başına çıkarma taraftarıyım en azından köpek olgunlaşıp kişiliği oturana kadar biz ne yaparsak yapalım bi köpek 2 yaşına kadar oynamayı sever işine odaklanamaz ama yinede söz ustalarımın.Bu arada unutmadan şahsi görüşüm tabi, tek köpeğin verdiği hazzı iki veya daha fazlası köpek bir aradayken kesinlikle alamazsın saygılar.
bana da öyle geliyor. sanırım tek köpekle giderim bende. yorumlarınız için teşekkürler.
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
« Yanıtla #6 : 16 Mayıs 2012, 13:48:15 »
Kardeşim aynı yuvada kalan köpekler avda sürekli bir araya gelip oyun oynayabiliyorlar.Ayrıca birbirlerinide acayip kıskanıyorlar..Ama senin yaramazlar nasıl yapar belli olmaz.Bence ayrı ayrı götür.Hatta eğitimlerinide ayrı yaptır.
Sezer İNAN
1975-Kayseri

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
« Yanıtla #7 : 16 Mayıs 2012, 13:55:00 »
Kardeşim aynı yuvada kalan köpekler avda sürekli bir araya gelip oyun oynayabiliyorlar.Ayrıca birbirlerinide acayip kıskanıyorlar..Ama senin yaramazlar nasıl yapar belli olmaz.Bence ayrı ayrı götür.Hatta eğitimlerinide ayrı yaptır.
valla tavşan ayağını aldılar gittiler kaybettiler yaramazlar. tek tek iken güzel aport yapıyorlardı ama ikisi sürekli oyuna kaçıyo. Heralde ayrı götürücem böyle yaparlarsa. en azından ilk sene biraz acemiliği atsınlar.
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #8 : 16 Mayıs 2012, 14:36:06 »
Tek tek götürerek ustalaşdıktan ve ava yattıktan sonra ikiside olabilir. ancak arkadaşlarında dediği gibi iki acemi köpekle av işkence olur bir günlük avda 2 günlük av yapmış gibi yorulurusun. birde genelde ustanın yanında yavru yetiştirerek iki köpekle av olabilir. ancak ayrı ayrı yerlerden gelen size yatkın olmayan usta da olsa iki köpekle zor olur. sana alışıncaya kadar tek tek yapman gerek. kısacası kardeşleri tek tek eğitmende fayda var.
RASGELE
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #9 : 16 Mayıs 2012, 14:56:54 »
Abim iki acemi köpekle hiçbir şekilde eğtim yapmak doğru olmaz işi oyuna çevirirler yada kıskançlık yapıp kaçarlar . Eğitim köpeğin dikkatini dağılmayacağı bir ortamda tek yapılmalıdır tavsiyem ikisini birlikde saldığınızda aport yada düdük eğitimi yada bşaka bir komut eğitmleri yapmamanızdır bu gibi eğtimleri tek yapmanızı öneriririm...
Av iki genç köpekle işkence olur köpekler doğru dürüst arama yapmazlar yada sahibini pek takmayabilirler istenmeyen durumlar olusur , acemi köpekle mümkünse tek gezilmelidir ekiple avlanılıyorsa ayır gezilmelidir Avı öğrenip işi çözene kadar devam etmelidir. İki yawru köpekle olmaz en iyi yöntem tek köpek beslemektir...Yada birisini yetiştirdikten sonra ikinciyi hazırlamaktır saygılar.....
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
« Yanıtla #10 : 16 Mayıs 2012, 16:56:57 »
YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. DAHA ÖNCE TEK KÖPEK YETİŞTİRDİM VE BUNDA BAŞARILI OLMUŞTUM AMA İKİ KÖPEK OLUNCA İŞ İSTEDİĞİM GİBİ OLMAYINCA BİLENLERE DANIŞAYIM DEDİM. TŞKLER...
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik